[TVN] Sopot Festival 2007

Dział poświęcony zakończonym produkcjom Grupy TVN Discovery Polska.

Moderator: Łukasz

Najlepszy wykonawca finału to:

Feel - "A gdy jest już ciemno"
11
30%
Emmanuel Moire - "Ca me fait du bien"
5
14%
Monrose - "Shame"
3
8%
September - "Cry for you"
6
16%
Thierry Amiel - "Coeur Sacré"
1
3%
Sophie Ellis Bextor - "Me and my imagination"
9
24%
The cloud room - "Hey Now Now"
2
5%

Liczba głosów: 37

Tasiu
Początkujący
Początkujący

Post autor: Tasiu »

No niestety wiele reklam i denerwuje to, ¿e dos³ownie co chwile maj¹ byÌ te reklamy. A ju¿ myœla³em ze TVN nie chce tu zrobiÌ wielkiego biznesu, ale poprawiÌ wizerunek spoleczny i podnieœÌ ogl¹dalnoœÌ , pozatym coœ za wczeœnie siê to koùczy: ju¿ o 23. To niemo¿liwe.
"Przyjaźń jest subtelną rozkoszą szlachetnych dusz..." - Safona
-------------
www.korek.end.pl
Awatar użytkownika
Bartek
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Bartek »

pragne tylko zauwazyc ze festiwal zaczyna sie tez wczesniej niz te na tvp i polsacie - bo o 19:30 ;-). A reklamy - beda tak jak normalnie, srednio co pol godziny, lepiej zeby ich w ogole nie bylo, albo byly powiedzmy 2 bloki, ale spojrzmy tez na to, ze na tvp1 reklam tez bylo sporo - tylko ze tam zrobiono studio festiwalowe jako przerywnik - tu program trwa caly czas i [chyba] takiego studia festiwalowego nie ma (chyba ze pierwsza przerwa - ta o 19:43) to jest przerwa bo studiu i potem sopot sie zaczyna (np. o 19:45 - choc to glupi pomysl :P). Patrzac tez z drugiej strony to powiedzmy na 3 godziny powinny byc jakies 2-4 przerwy - chocby dla publicznosci i technikĂłw - my mamy dobrze, bo siedziemy w cieplutkich domku w fotelu i musimy obejrzec reklamy - a pamietajmy ze tam publicznosci tez czasem chce sie siusiu :lol: albo wstac na chwile i sie odprezyc. ale moze 5 przerw to juz przesada (jeszcze zalezy jaka ich dlugosc bedzie). No i na koniec mam nadzieje ze studia festiwalowego nie bedzie bo to kiepski pomysl ;-)
pawell
Fanatyk :)

Post autor: pawell »

Bartek pisze: A reklamy - beda tak jak normalnie, srednio co pol godziny, lepiej zeby ich w ogole nie bylo, albo byly powiedzmy 2 bloki,
niektóre nawet s¹ co ponad pó³ godziny :D
Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! :D
Tasiu
Początkujący
Początkujący

Oj nie wiem ja jednak sÂądze, ze za duÂżo tych reklam. A studio moÂże byĂŚ tymbardziej, Âże nie wyobrazam sobie w polowie piosenki trach reklama 5 minut, musi byc jakas wstawka nie rozumiĂŞ teÂż tych bliskoÂści niektĂłrych reklam , co 5 minut np. Pamietacie 1 dzieĂą Festiwalu Jedynki, tam w koncercie trwajÂącym od 20:10 do 22:30 - troche ponad 2 godzinki byÂła jedna przerwa na reklamĂŞ. Tu bedÂą co 20 minut pewno, powiedzcie jak jest z reklamami na TOP Trendy ??. Pozatym pomyÂślcie zaczyna siĂŞ niby wczesniej o 40 minut, ale trwa do 23 kiedy te w TVP do 1:10 trwaÂły nawet. Mimo, Âże w programie pisali, Âże bĂŞdzie do 0:00. Nie wiem mi reklamy przeszkadzajÂą tymbardziej takie ktore nagle przerywajÂą widowisko. Jak TVN przesadzi z reklamami to nie ma szans na nowy kontrakt na Opole i Sopot. Ja NIE twierdze ze ma od 19:30 do 0:00 nie byĂŚ Âżadnej przerwy. Ale moÂże byĂŚ o 21, o 22:30 i 23:15 np. a tak to siĂŞ dobrze nie rozkrĂŞci i juÂż reklama. MoÂże to bĂŞdzie na zasadzie np: Schodzi ze sceny jakis artysta i wtedy za kulisami rozmowa z nim i pani z :) mĂłwi zobaczmy naszych sponsorow: i teraz 2 reklamy. i znow wracajÂą.
-------------
www.korek.end.pl
Tasiu
Początkujący
Początkujący

PrzypomnĂŞ jeszcze o pojedynku festiwali na mojej www, zapraszam. Zaraz umieszczĂŞ sonde do oceniania Festiwalu Jedynki.
-------------
www.korek.end.pl
pawell

Tasiu pisze:Oj nie wiem ja jednak sÂądze, ze za duÂżo tych reklam. A studio moÂże byĂŚ tymbardziej, Âże nie wyobrazam sobie w polowie piosenki trach reklama 5 minut, musi byc jakas wstawka nie rozumiĂŞ teÂż tych bliskoÂści niektĂłrych reklam , co 5 minut np. Pamietacie 1 dzieĂą Festiwalu Jedynki, tam w koncercie trwajÂącym od 20:10 do 22:30 - troche ponad 2 godzinki byÂła jedna przerwa na reklamĂŞ.
zawsze jak zaczyna sie jakiœ program np Mamy ciê by³o to pokazywali jakie gwiazdy bêd¹ w dzisiejszym programie no i po tym by³a reklama po to aby kolejn¹ czêœÌ programu np gag i rozmowê z goœciem mozna by³o zobaczyÌ bez relkam no ale pare razy sie zdarzy³o ze reklamy przerywa³y gag i tak samo bêdzie tu przedstawi¹ co bêdzie w np 1 dzieù festivalu i bêdzie reklama a iloœÌ reklam no fakt jest ich sporo ale to jest jednak stacja komercyjna a nie publiczna jak TVP i komercyjna musi jakoœ na siebie zarobiÌ
Tasiu pisze:Tu bedÂą co 20 minut pewno, powiedzcie jak jest z reklamami na TOP Trendy ??. Pozatym pomyÂślcie zaczyna siĂŞ niby wczesniej o 40 minut, ale trwa do 23 kiedy te w TVP do 1:10 trwaÂły nawet. Mimo, Âże w programie pisali, Âże bĂŞdzie do 0:00. Nie wiem mi reklamy przeszkadzajÂą tymbardziej takie ktore nagle przerywajÂą widowisko.
nie tu bĂŞdÂą co 30 niektĂłre nawet co 40 minut ni teÂż reklamy przeszkadzajÂą ale na pewno nie bĂŞda puszczane nagle czyli np jak jakiÂś artysta skoĂączy ÂśpiewaĂŚ napewno po wykonanym utworze prowadzÂący/Âąca zapowie reklamy
Tasiu pisze: Jak TVN przesadzi z reklamami to nie ma szans na nowy kontrakt na Opole i Sopot.
Sopot Festival ma ju¿ zakupiony na 5 lat ale to nie zale¿y od reklam czy to zostanie przyznane tej telewizji czy tej tylko np jak to by³o w przypadku Sopotu to TVN dosta³ za to ze przesun¹³ Festival na pocz¹tek wrzeœnia z czego miasto by³o zadowolone bo to im wyd³u¿y sezon nie wiadomo jak bêdzie z Opolem bo ja nie wiem czy tylko TVN sie stara o ten Festival czy tez TVP i Polsat ale wygra ten który zaoferuje lepsze warunki
Tasiu pisze:Ja NIE twierdze ze ma od 19:30 do 0:00 nie byĂŚ Âżadnej przerwy. Ale moÂże byĂŚ o 21, o 22:30 i 23:15 np. a tak to siĂŞ dobrze nie rozkrĂŞci i juÂż reklama. MoÂże to bĂŞdzie na zasadzie np: Schodzi ze sceny jakis artysta i wtedy za kulisami rozmowa z nim i pani z :) mĂłwi zobaczmy naszych sponsorow: i teraz 2 reklamy. i znow wracajÂą.
no ale to nie moÂżliwe ze w stacji prywatnej reklamy bĂŞde emitowane co 1,5 godziny i moze to wÂłaÂśnie bedzie na tej zasadzie co napisaÂłeÂś tutaj i tak wÂłasnie przewaznie jest tylko ze gospodarz Festivalu zaprasza na reklamy no a w nich rĂłwnieÂż mogÂą byĂŚ pewnie bĂŞdÂą reklamy sponsorĂłw
Tasiu
Początkujący
Początkujący

Wiêc tak: myœlê, ¿e prawa do festiwalu jednak s¹ zwi¹zane z reklam¹, bo miasto nie wtyka nosa tam gdzie nie trzeba, ale te¿ nie chce pokazaÌ, ¿e ta imprezka to fabryka pieniêdzy i nic pozatym. Reklamy musz¹ byÌ, albo dobrze oprawione, albo ich powinno byÌ niewiele. S¹dzê, ¿e TVN nie powinien tu robiÌ biznesu wielkiego, ale zarobiÌ ¿eby bilans wyszed³ nieco dodatni, a impreze potraktowaÌ jako promocjê marki TVN, poprawienie spo³ecznej reputacji oraz ogl¹dalnoœci. Jak czêsto emitowa³ Polsat reklamy na Top Trendy ?? ktoœ wie ?? Myœlê, ¿e TVN mo¿e jednak chcieÌ studio festiwalowe, pokazuje w tych swoich programach jak to siê maluj¹ itp, sceny z garderoby, mo¿e chc¹ to reaktywowaÌ ?? Chocia¿by dzisiejszy program o Kiliaùskim to przyk³ad. S³uchajcie, a czy nie ma czasem limitu 12 min reklam na godzinê ?? Wiecie, mnie reklamy denerwuj¹ ale niektorzy to a¿ wychodz¹ z siebie, jak pytam czemu nie lubi¹ TVN to g³ównie: wœciek³y TVN reklamy 6 minut trwaj¹ i dopiero siê film zacznie a tu ju¿. To najczêstsza opinia. Przypomnijmy,¿e i tak ju¿ zarobili na sponsorach i smsach, wiec niechby sobie odpuœcili trochê.
-------------
www.korek.end.pl
Lex_2005
Początkujący
Początkujący

Post autor: Lex_2005 »

Na stronie Wirtualnych Mediów podano wyniki ogl¹dalnoœci Festiwalu TVP ( http://www.wirtualnemedia.pl/document.php?id=310073 ) to nie najlepiej wró¿y TVN-owi, bo czêœÌ widzów pewnie zrezygnuje z ogl¹dania "drugiego" Sopotu. Kolejn¹ niezbyt pocieszaj¹c¹ spraw¹ s¹ udzia³y TVN w ostatnich dniach, które wynios³y 12,6% - nie pamiêtam kiedy by³y tak kiepskie wyniki, a Polsat nadal ma 16 %.

Wracaj¹c do Festivalu TVN to nie wiem czy Maryla Rodowicz "gwiazda" pierwszego wieczoru zapewni dobr¹ zabawê a co za tym idzie wysok¹ ogl¹dalnoœÌ. Wiele ludzi obejrzy festival z ciekawoœci, bo to pierwszy taki festival organizowany przez TVN, ale czy to wystarczy ?? Mam nadziejê, ¿e gwiazdy kolejnych dni przyci¹gn¹ widzów do TVN.
Tasiu
Początkujący
Początkujący

Maryla napewno przyci¹gnie kaskê i ogl¹dalnoœÌ, to ci¹gle aktualna kobieta, mnie tylko ci¹gle martwi¹ te reklamy, naprawdê. No i czas, niby wczeœniej o 40 minut wystartuj¹, ale skoùcz¹ te¿ wczeœniej i to o 2 godziny, a bêd¹ mieli wiêcej reklam. No chyba, ¿e zakoùczenie siê przeci¹gnie o 2 godziny jak w TVP o 1,5 h. Ca³y czas czynny Pojedynek festiwali na http://www.korek.end.pl . Odpalam te¿ sonde do oceny Festiwalu Jedynki.
-------------
www.korek.end.pl
pawell

Tasiu ty jesteœ taki sam jak tomekomxx on ci¹gle o anime a ty ci¹gle o reklamach i o tym ze na TVN festival bedzie krótszy ni¿ na TVP i co z tego i tak bêdzie prawie 4 godziny transmisji na ¿ywo no bez reklam to gdzieœ 3 h i 20 minut i nie liczy sie d³ugoœÌ trwania Festivalu tylko jakoœÌ
Awatar użytkownika
mikasur
Bywalec
Bywalec

Post autor: mikasur »

Maryla napewno przyci¹gnie kaskê i ogl¹dalnoœÌ, to ci¹gle aktualna kobieta
Tak, na pewno da radĂŞ. To Âświetna wokalistaka, ma dobry kontakt z publicznoÂścia, a ta jÂą uwielbia.
Swoja droga TVN zaprosiÂł nie najgorsze gwiazdy, rĂłwnieÂż te polskie: Bajm, Perfect itd. MoÂże byc. Zobaczymy, co z tego wyjdzie.
"Uśmiech losu można zobaczyć, nawet w tych najciemniejszych chwilach, jeśli tylko pamięta się, żeby zapalić światło..." Albus Dumbledore (cytat z filmu)
Tasiu
Początkujący
Początkujący

Nie jestem jakimÂś skrzywionym goÂściem. TV musi zarobiĂŚ, po to sÂą reklamy, ale jeÂśli nawet Polsat nie przerywaÂł Top Trendy co 30 minut to trudno ale TVN zgnojÂą wszyscy recenzenci, moze nie bedzie reklam bo nie bĂŞdzie na nie popytu, w takiej cenie, mam nadziejĂŞ, Âże nie. JuÂż na TVP siĂŞ strzelajÂą o reklamy ,a oni je mieli w 2 kawaÂłkach, a co dopiero na TVN co beddzie mial w 7. Zgadza siĂŞ waÂżny jest poziom, ale nie przesadzajmy nie jest on znow taki super wysoki.
-------------
www.korek.end.pl
Kowal
Bywalec
Bywalec

Post autor: Kowal »

No to mo¿e nie super poziom ale to ju¿ coœ, mo¿e TVN zrobi w tym kraju jakiœ po¿¹dny festiwal
Wróciłem!!
Tasiu
Początkujący
Początkujący

Przez lata TVP robi³a ciekawe festiwale, ale czuj¹c brak konkurencji - opuœci³a poziom, dobrze wiêc, ¿e TVN wprowadzi³ tu rywalizacjê. Jednak nie s¹dzê, by by³o to jakieœ cudo tymbardziej, ¿e jeszcze jesteœmy przed imprez¹, a ju¿ j¹ wychwalacie. I taka jedna uwaga: nie ma czegoœ takiego jak Opole Festival, jest KFPP Opole. Ktoœ z was ma w opisie ma³y b³¹d :P
-------------
www.korek.end.pl
Tasiu
Początkujący
Początkujący

MyÂślĂŞ, Âże z reklamami moÂże byĂŚ np tak: MoÂłek: "Na scenie do wystĂŞpu przygotowuje siĂŞ nasza gwiazda: The Scorpions i G. Markowski, a my tymczasem zobaczmy materiaÂł o przygotowaniach do dzisiejszego wystĂŞpu". I teraz: reklamy sponsorĂłw 30 sek, materiaÂł: 3 minuty, reklamy 3 minuty, i znĂłw wracajÂą. I rozpoczyna siĂŞ wystĂŞp. Przy takim zastosowaniu ludzie bĂŞdÂą lepiej te reklamy odbieraĂŚ, a my sami teÂż poznamy coÂś ciekawego z za sceny. Pozatym moÂże widzieliÂście w pewnym momencie reklamy koÂło siebie. 5 minut przerwy tylko miĂŞdzy nimi. MoÂże to wÂłaÂśnie na jakieÂś studio festiwalowe itp. NiekĂłrzy studia nie lubiÂą, ale moÂże byĂŚ ciekawie jak zobaczymy jakieÂś prĂłby, czy przygotowania.
-------------
www.korek.end.pl
ODPOWIEDZ