- trochĂŞ to nawet uspokaja skoÂłatane nerwy...
jedna rzecz mnie zastanawia.
dlaczego w Faktach uprawia siê,prawie dos³ownie w ka¿dym zdaniu,tak¹ jak¹œ nieznoœn¹ w swej nachalnoœci, dydaktykê..
-czy naprawdĂŞ nie moÂżna podawaĂŚ informacji jakoÂś bardziej po ludzku, bezstronnie,z wiĂŞkszym szacunkiem dla sÂłuchacza..?
-- czy redaktorom (czy piĂŞterku) ciĂŞÂżko uwierzyĂŚ ,Âże sÂą ludzie ktĂłrzy jeszcz jakoÂś tam korzystajÂą z pewnej czĂŞÂści swojego intelektu,i mogÂą sami sobie ustaliĂŚ punkt widzenia,na podstawie OBIEKTYWNYCH informacji programu Fakty..?!
moim zdaniem,TVN ulegÂła zgubnej pokusie EFEKCIARSTWA i chĂŞci wpÂływu na widowniĂŞ,i ksztaÂłtowania poglÂądĂłw 'publiki' wedÂług swojego (piĂŞterka?) widzimisiĂŞ.
i chodzi tu o wszystko. : treœÌ,intonacjê,dobór kolejnoœci, etc etc..
o rany ! czego ja siĂŞ domagam

przecieÂż i Wy, i Oni, i Tamci..doskonale wszyscy wiemy Âże nic tak nas nie podnieca jak chodziĂŚ w ciasno zaciÂśniĂŞtej kolczatce..-
to przynajmniej zwalnia nas od myÂślenia. od obowiÂązku podejmowania decyzji. - k t o Âś robi to za nas.- i jest gites.
ja tego stanowiska nie podzielam.
chcĂŞ SAM podejmowaĂŚ decyzjĂŞ o tym 'co bĂŞdĂŞ myÂślaÂł o konkretnej sprawie'
i nie chcê by ktokolwiek narzuca³ mi podstêpnie swój pogl¹d mieszaj¹c to z bie¿¹cymi wiadomoœciami.
wielka szkoda ¿e tak¿e i Fakty sprzeda³y sw¹ wiarygodnoœÌ na targowisku pró¿noœci jak¹ czêsto ( choÌ nie zawsze) s¹ telewizje komercyjne...
wróÌcie do ¿róde³ kochani.
i przestaĂącie taĂączyĂŚ kankana przy kaÂżdym kolejnym wydaniu FaktĂłw.
- wierzcie mi, te kolorowe piĂłrka zupeÂłnie na mnie nie dziaÂłajÂą....

no tak.., ale ich sÂą miliony. - a ja ..jeden.
to dla nich gracie...
wÂłaÂśnie g r a c i e
-jest taka ballada..: "..a Ty grasz..."
i Wam,(zaÂłodze DÂżi :? ) - zaÂłodze FaktĂłw jÂą dedykujĂŞ...
a mo¿e.., oczywiœcie nie przeceniaj¹c wp³ywu swoich s³ów, k t o œ tam siê choÌ trochê siê zawstydzi....
sprzedaliÂście swoje ideaÂły..
wasza sprawa..
tylko
czemu za takÂą niskÂą cenĂŞ...
.
.
.