Forumowicze, ile mamy lat?
Moderator: Łukasz
Forumowicze, ile mamy lat?
Ja od wrzeÂśnia idĂŞ do liceum.19 godzin tygodniowo francuskiego,4 letnie LO a potem profil JĂŞzyk Polski,Historia, chociaÂż wolaÂłbym JĂŞzyk Polski W.O.S No ale takiego profilu nie ma.Mam nadziejĂŞ Âże po 4 latach bĂŞdĂŞ ÂśmigaÂł po francusku.
Ostatnio zmieniony sobota 03 wrz 2005, 10:44 przez salladyn, łącznie zmieniany 1 raz.
Płyńcież Rodacy do Narodu swego ! Płyńcież wy do Narodu Waszego św. chyba przeklętego. Płyńcież wy do Stwora tegoż Św.Ciemnego,co od wieków zdycha,a zdechnąć nie może!
- mati
- Początkujący
OprĂłcz nauki to tak: jestem redaktorem naczelnym w Gazetce Szkolnej,prowadze blog i niekiedy pisze do lokalnej gazety.W strone telewizji to:nagrywam swĂłj "program" na kamerze a potem sprawdzam czego mi brak.Na razie haryzme,dykcje i "treme" mam juz z glowy.PrzywoÂłuje moje poprzednie pytanie-TVN nie potrzebuje prezenterĂłw do programu dla mÂłodzieÂży(ja mam 15 lat to chyba bym pasowaÂł)Wiecie, marzeĂą nie wystarczy mieĂŚ, trzeba je umieĂŚ realizowaĂŚ. Co robicie w tym kierunku
Liczą się tylko FAKTY.Codziennie o 19.00 w TVN
"Charyzmê", a nie "haryzme", "dykcjê", a nie "dykcje" przyszy³y dzienniakrzu. Ortografi jeszcze nie masz z g³owy, a to podstawa. Charyzmatyczny to wg niektórych jest ojciec dyrektor, wiêc z tym s³owem ostro¿nie. Do gazetki szkolnej, lokalnej mo¿e pisaÌ ka¿dy. Jak widaÌ na przyk³adzie nawet ktoœ, kto dobrze ortografi nie zna. Sztuk¹ jest perfekcyjna znajomoœÌ angielskiego i drugiego jêzyka, porz¹dnie zdana matura i egzaminy wstêpne na dobr¹ uczelniê. A tam jest 120 miejsc na dany kierunek i 2000 chêtnych. I wszyscy uwa¿aj¹, ¿e s¹ najlepsi, wszysyc chc¹ byÌ dziennikarzami. Co roku kierunki dziennikarskie koùczy kilkanaœcie tysiêcy Polaków... i co? I na razie mamy jednego Tomasza Lisa i jedn¹ Justynê Pochanke na ca³y kraj - i nikt im nie jest w stanie dorównaÌ.mati pisze:Na razie haryzme,dykcje i "treme" mam juz z glowy.
Jeszcze jedno: ByÂłem dwa lata temu w programie "Dzieciaki z KlasÂą" i byÂłem jedynym ktĂłry nie potrzebowaÂł promptera i dwĂłch ujĂŞĂŚ do przedstawienia siĂŞ, ale rzeczywiÂście nie warto kontynouowaĂŚ tego wÂątku w tym temacie. MoÂże zaÂłoÂżyĂŚ temat "Czy nadajĂŞ siĂŞ na dziennikarza" w wÂątku "Na kaÂżdy temat" 

Anna Kalczyńska, Anita Werner - Damy Pik Europy i świata
Ja bym chciaÂł byĂŚ prezenterem np FaktĂłw lub serwisĂłw informacyjnych

Ja narazie chyba ja wszyscy w moim wieku nauka nauka i nauka która siê za chwilkê zacznie a w przysz³oœci po gimnazjum czyli za rok chcê iœÌ do liceum na profil humanistyczny po nim na studia dziennikarskie a pó¿niej to siê zobaczyKubs pisze:Wiecie, marzeù nie wystarczy mieÌ, trzeba je umieÌ realizowaÌ. Co robicie w tym kierunku![]()

Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! 

Ja terz hcĂŞ pracowaĂŚ w tvn 24 i w tym celĂł ĂŚwicze ortografiĂŞ :evil2:
nadam sie na stanowisko piszÂącego teksty na crawlu albo grafika :evil2: tam niezgorsze byki robiÂą
A tak poza tym to chcialam studiowaĂŚ dziennikarstwo ale to bez sesnsu wiĂŞc wybieram jako SUM politologiĂŞ a konkretnie amerykanistykĂŞ na UW
tam poznam ciekawych ludzi i dziĂŞki koterii dostanĂŞ siĂŞ do telewizji na stanowisko prowadzÂącej
Ponadto jeszcze udzielam sie na tym wspania³ym forum przysz³ych dziennikarzy i rozwijam znajomoœci w celu póŸniejszego skorzystania z tychze znajomoœci
A tak na powaÂżnie to ja za nerwowa na dziennikarkĂŞ jestem mogÂła bym goÂścia w studiu pobiĂŚ albo coÂś w tym stylu
nadam sie na stanowisko piszÂącego teksty na crawlu albo grafika :evil2: tam niezgorsze byki robiÂą

A tak poza tym to chcialam studiowaĂŚ dziennikarstwo ale to bez sesnsu wiĂŞc wybieram jako SUM politologiĂŞ a konkretnie amerykanistykĂŞ na UW
tam poznam ciekawych ludzi i dziĂŞki koterii dostanĂŞ siĂŞ do telewizji na stanowisko prowadzÂącej

Ponadto jeszcze udzielam sie na tym wspania³ym forum przysz³ych dziennikarzy i rozwijam znajomoœci w celu póŸniejszego skorzystania z tychze znajomoœci

A tak na powaÂżnie to ja za nerwowa na dziennikarkĂŞ jestem mogÂła bym goÂścia w studiu pobiĂŚ albo coÂś w tym stylu

Android <3
W takim razie powinnaœ siê dostaÌ do telewizji przed wyborami i "za³atwiÌ" si³¹ niektórych z naszych "cudownych" kandydatów na przezydenta.A tak na powa¿nie to ja za nerwowa na dziennikarkê jestem mog³a bym goœcia w studiu pobiÌ albo coœ w tym stylu
--
Tak trochĂŞ odbiegliÂśmy od tematu.
-
- Fan Forum
Oooo
To ciekawy temat
JakiÂś czas temu ktoÂś, juÂż nie pamiĂŞtam kto to byÂł, przysÂłaÂł mi w pms'ie pytanie, czy to, Âże w nicku mam '62 oznacza, Âże urodziÂłem siĂŞ w 1962 roku
PomyÂślaÂłem, Âże moÂże wiĂŞcej jest takich osĂłb na forum, ktĂłre myÂślÂą podobnie, wiĂŞc pragnĂŞ wyjaÂśniĂŚ, Âże taaaaki stary to ja nie jestem
Tak na marginesie, to dziÂś sÂą moje urodziny, ktĂłreÂś tam z kolei

Tak na marginesie, to dziÂś sÂą moje urodziny, ktĂłreÂś tam z kolei

(...) powściągliwość dopiero dzięki obiektywizacji nabiera znaczenia pełnowartościowej cnoty.
... ostatnie chwile na forum?
... ostatnie chwile na forum?
-
- Fan Forum