[TVN] Sopot Festival 2007

Dział poświęcony zakończonym produkcjom Grupy TVN Discovery Polska.

Moderator: Łukasz

Najlepszy wykonawca finału to:

Feel - "A gdy jest już ciemno"
11
30%
Emmanuel Moire - "Ca me fait du bien"
5
14%
Monrose - "Shame"
3
8%
September - "Cry for you"
6
16%
Thierry Amiel - "Coeur Sacré"
1
3%
Sophie Ellis Bextor - "Me and my imagination"
9
24%
The cloud room - "Hey Now Now"
2
5%

Liczba głosów: 37

Marcin
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: Marcin »

pawell pisze:
Marcin pisze:Teraz tak jakoœ trochê szkoda zrobi³o mi siê Manadryny. Stara³a siê dziewczyna, no ale fakt - œpiewaæ nie umie, co sama udowodni³a w znanym nam wszystkim nagraniu. Ale naprawdê musi byæ jej teraz przykro. Niczym CImoszewicz - by³a faworytk¹, jedno nagranie rozpuszczone i... kompromitacja. I przegrana w Sopocie.
mi tak samo powinna siê sama wycofaæ z konkursu wczeœniej albo w ogĂłle do niego nie przystêpowaæ ale i tak podziwiam j¹ za to ze choæia¿ siê stara³a ale za to zap³aci³a spor¹ cenê
Ale na to chyba nie mog³aby sobie pozwoliæ, bo przyna³aby siê, ¿e jest beznadziejna. Chyba w cuda nie wierzysz. Z drugiej strony szkoda, ¿e nie pokaza³a siê ze strony tañca... Zrobi³a takie "ani be, ani me, ani kukuryku". :? Ale wierzê, ¿e siê bardzo stara³a, choæ i tak z drugiej pozycji teraz pewnie siê cieszy. Ale z drugiej strony te gwizdy, tyu³y w prasie... Po tym to na bank jej przykro.
Ostatnio zmieniony poniedziałek 05 wrz 2005, 16:50 przez Marcin, łącznie zmieniany 1 raz.
TVN_FAN
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: TVN_FAN »

No i Sopot Festival tak oczekiwany przez niektĂłrych zakoñczy³ siê. CĂł¿...pokuszê siê o krĂłtkie podsumowanie wg mojej opinii.

Pierwszy dzieñ tragiczny :? :twisted: Bez wyrazu, beznadziejni prowadz¹cy, reklamy trwaj¹ce prawie 15 minut. Wydawa³o siê, ¿e bêdzie to klapa. Ale ju¿ 2 dnia by³o lepiej-choæ nie jestem zwolennikiem i fanem Pani Mo³ek-prowadz¹ca poradzi³a sobie dobrze z zadaniem, mo¿e nie by³o mniej reklam (ogl¹da³em mecz a na Sopot prze³¹cza³em tylko na najciekawsze momenty :wink: ) ale jakoœ siê nie wybija³y na pierwszy plan no i bardzo udany wokalnie Konkurs o Bursztynowego S³owika(oczywiœcie nie liczê tutaj Marty Wiœniewskiej vel Mandaryny) no i oczywiœcie super koncert super grupy Scorpions :D

Wczoraj ju¿ Festiwal mia³ zupe³nie inny charakter - jak dla mnie trochê nijaki ale napewno by³o lepiej jak w pi¹tek, gdyby nie Szymon, ktĂłry napewno jako kabareciarz i wkrêcaj¹cy znanych jest œwietny ale dla mnie to on by³ pomy³k¹ wczoraj i w pi¹tek w Sopocie jako prowadz¹cy :?

CĂłz...ogĂłlnie wg mnie Sopot zas³u¿y³ na takie 4 - w skali szkolnej - nie by³o najgorzej je¿eli chodzi o sobotê i niedzielê ale wg mnie tak¹ telewizjê jak TVN staæ na wiêcej.
ZIMA
pekaes
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: pekaes »

EWELINA FLINTA NAJLEPSZA!!!!!!!!!!
:: Kamil
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:

Post autor: :: Kamil »

pawell pisze:tak Virgin siê nale¿a³ s³owik ale piaskowi nie fatlnie œpiewa jak dlamnie pokaza³ to raz na konkursie eurowizji w ktĂłrymœ tam roku zajmuj¹c chyba 17 miejsce :lol: :lol: to ewelina powinna go dostaæ bo cudnie zaœpiewa³a obydwie piosenki :p
ojj.. nikt nigdy nie przekona mnie ¿e Andrzej Piaseczny jest lepszy od Eweliny Flinty.. co do Eurowizji: mo¿liwe ¿e zaj¹³ 17 miejsce bo wogĂłle Polska na tym konkursie s³abo wypada.. "Ich Troje" czy "Blue Cafe" zajê³y podobne miejsca a mo¿e i ni¿sze.. jedynie chyba Edyta GĂłrniak uplasowa³a siê wy¿ej..

widzê ¿e wiele osĂłb twierdzi ¿e Andrzejowi P. nie nale¿a³ siê S³owik..
ja jednak mam pewnoœæ ¿e siê mu nale¿a³.. Piaseczny zdebiutowa³ w 1992 roku czyli na scenie jest ju¿ 13 lat (szczêœliwa 13).. przez ten czas mia³ wzloty i upadki lecz nie poddawa³ siê.. jego piosenki nie krĂłluj¹ na szczytach list przebojĂłw bo ostatnio najwy¿ej s¹ takie kiczowate 'Mandaryny' i ju¿ takie listy na nic siê nie zdaj¹.. wie ¿e ma dla kogo tworzyæ, ¿e ma wiernych fanĂłw.. w ostatnim czasie zmiani³ jakby 'styl' bycia na scenie i styl swoich utworĂłw.. nie jest ju¿ 'Piaskiem' - jest 'Andrzejem Piasecznym'.. w dobrym momencie stwierdzi³ ¿e musi trochê pozmieniaæ w swojej karierze i jak widaæ zmiany by³y trafione..
po trzynastu latach nareszcie zosta³ doceniony.. wiadaæ ¿e jury konkursu bra³o pod uwagê ca³y dorobek wykonawcy a taka Ewelina Finta ten dorobek ma jeszcze ma³y.. a Bursztynowy S³owik to nagroda z histori¹ i musia³a trafiæ w godne i w pe³ni zas³u¿one rêce..
a teksty typu 'fatalnie œpiewa' s¹ bezpodstawne i nie przemyœlane wiêc nie biorê ich pod uwagê (nie przyjmujê do wiadomoœci) bo wiem ¿e autor tych ¿e s³Ăłw w tak samo b³achy sposĂłb oceni(³) pozosta³ych artystĂłw .. jakby fatalnie œpiewa³ to ju¿ dawno by skoñczy³ karierê (np. w taki sposĂłb jak Mandaryna)..
Marcin
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: Marcin »

Ich Troje by³o 7, a nie jak piszesz dalej, ni¿ 17!
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:

i jak mĂłwiê ju¿ o tych bezpodstawnych s³owach to pragnê poinformowaæ ¿e na 99,9% ich autor jest dawnym Pawe³;)
ktĂłry zosta³ zbanowany.. ale widaæ ¿e zm¹drza³ i wszelkie tego oznaki zatar³..
pawell
Fanatyk :)

Post autor: pawell »

Marcin pisze: Z drugiej strony szkoda, ¿e nie pokaza³a siê ze strony tañca... Zrobi³a takie "ani be, ani me, ani kukuryku". :?
jak by tañczy³a to by jeszcze gorzej œpiewa³a by siê zmêczy³a i to by by³a kolosalna kompromitacja nie wytrzyma³a by tañczyæ i spiewaæ 2 piosenki
:: Kamil pisze:i jak mĂłwiê ju¿ o tych bezpodstawnych s³owach to pragnê poinformowaæ ¿e na 99,9% ich autor jest dawnym Pawe³
ktĂłry zosta³ zbanowany.. ale widaæ ¿e zm¹drza³ i wszelkie tego oznaki zatar³..
kamilu jak na to wpad³eœ ?? ?? ?? :evil2: no ale przyznajê siê to ja dawny Pawe³ :D
Macka
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Macka »

:: Kamil pisze: widzê ¿e wiele osĂłb twierdzi ¿e Andrzejowi P. nie nale¿a³ siê S³owik..
ja jednak mam pewnoœæ ¿e siê mu nale¿a³.. Piaseczny zdebiutowa³ w 1992 roku czyli na scenie jest ju¿ 13 lat (szczêœliwa 13).. przez ten czas mia³ wzloty i upadki lecz nie poddawa³ siê..
(...)
po trzynastu latach nareszcie zosta³ doceniony.. wiadaæ ¿e jury konkursu bra³o pod uwagê ca³y dorobek wykonawcy a taka Ewelina Finta ten dorobek ma jeszcze ma³y.. a Bursztynowy S³owik to nagroda z histori¹ i musia³a trafiæ w godne i w pe³ni zas³u¿one rêce..
to mogli daæ mua ca³okszta³t, to po co ca³y festiwal jak z gĂłry by³o wiadomo kto dostanie :?: skoro wszystko debiutanci, ma³o zasiedzenie na Polskiej sceni i Piasek :?: po co ca³a szopka z Festiwalem,konkursem itp :?: mija sie z celem ca³e za³o¿enie Festiwalu :/
Piaske jak dla mnie potrafi œpiewac, ale jest bezbarwny, a jego piosenki nie trafiaj¹ o mnie, jego wokal nie wbija mnie w siedzenie i nie przyprawia ciarek czy ³ez w przeciwienstwie do Eweliny, ktĂła potrafi wbiæ mnie w krzes³o, ciarki mam wszêdzie i niejednokrotnie ³zy ... dla mnie to sie liczy w muzyce (oczywiscie to moje zdanie)
"Zamykam oczy teraz wiem
w mojej duszy pięknie jest"
Ewelina Flinta
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:

pawell pisze:kamilu jak na to wpad³eœ ?? ?? ?? :evil2: no ale przyznajê siê to ja dawny Pawe³ :D
ano.. ma siê tê g³owê i tê m¹droœæ :D chocia¿ siê ch³opak przyzna³ :D
Macka pisze:to mogli daæ mua ca³okszta³t, to po co ca³y festiwal jak z gĂłry by³o wiadomo kto dostanie :?: skoro wszystko debiutanci, ma³o zasiedzenie na Polskiej sceni i Piasek :?: po co ca³a szopka z Festiwalem,konkursem itp :?: mija sie z celem ca³e za³o¿enie Festiwalu :/
Piaske jak dla mnie potrafi œpiewac, ale jest bezbarwny, a jego piosenki nie trafiaj¹ o mnie, jego wokal nie wbija mnie w siedzenie i nie przyprawia ciarek czy ³ez w przeciwienstwie do Eweliny, ktĂła potrafi wbiæ mnie w krzes³o, ciarki mam wszêdzie i niejednokrotnie ³zy ... dla mnie to sie liczy w muzyce (oczywiscie to moje zdanie)
Macka: no cĂł¿.. to ju¿ kwestia gustu..
Macka
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Macka »

Kamil : wiem ,ze kwestia gustu i tego nie bede poswarzac czy na ten temat rozmawiac, o gustach sie podobno nie dyskutuje, jak sie komuœ Piasek podoba spoko ... ale jak sam pisa³eœ jury bra³o pod uwage "zasiedzenie" na scenie ... to trzeba by³o dac 6 muzykĂłw z podobnym stazem, a nie 5 debiutantĂłw ( nie do konca) i jednego weterana,skoro i tak wiedzieli ,ze Piaskowi dadz¹ no bo wypada go doceniæ ... moim zdaniem Bursztynowy s³owik powinnie przyfrun¹c do Kiljanskiego,Eweliny ablo Virgin - to osoby ktore o wiele bardzej zas³uguja niz Piasek.
czas pokaze czy Piasek jest wygranym czy tez Ewelina Flinta z "wielkie przegranej" przerodz isie w "wielka wygran¹" bo pokaza³a na co j¹ staæ i jezeli ktos powie, ze "Dziwny jest ten œwiat" zrobi³¹ tak sobie - to nieuwierze, bo zrobi³a to genialnie :)
"Zamykam oczy teraz wiem
w mojej duszy pięknie jest"
Ewelina Flinta
chandler
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada
Kontakt:

Post autor: chandler »

Dziœ w "Faktach" by³a wypowied¿ Wojciecha Jagielskiego z Radia Zet, ale pojecha³ po Mandarynie
Tasiu
Początkujący
Początkujący

Post autor: Tasiu »

Sluchajcie, a ma ktoœ ten materia³ z dzisiejszych FaktĂłw (5.09)? Jeœli tak to dajcie linka.
"Przyjaźń jest subtelną rozkoszą szlachetnych dusz..." - Safona
-------------
www.korek.end.pl
pawell

Post autor: pawell »

w sobotê 03.09. mecz zebra³ widowniê prawie 6mln widzĂłw to moze byæ kiepsko z wynikiem festivalu w sopocie choæ ten dzieñ by³ bardzo fajny
medialink pisze: Transmitowany od pi¹tku do niedzieli w TVN Sopot Festival mia³ udzia³y 18,4 proc. Przypomnijmy, ¿e organizowany w dniach 19-20 sierpnia Festiwal Jedynki osi¹gn¹³ udzia³y 30,2 proc.
no to bardo s³abo :cry: :cry:
Dawid_k
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Dawid_k »

w³och pisze:³a³, a oto "gwiazdy" nominowane do "przeboju lata" w TVP:
(...)
- "Niech mĂłwi¹, ¿e to nie jest mi³oœæ" - Olga Szomañska, Przemys³aw Branny, Piotr Rubik
(...)
I kogo tam w TVP macie fajnego. Wed³ug mnie to jedynie £zy (ktĂłre bior¹ udzia³ tak¿e w Sopot Festiwal 2005) i Sistars.
I nadal mĂłwisz ,¿e to nie jest hit? :twisted: :lol:
LordTomas
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: LordTomas »

ObrazekObrazek
Obrazek Obrazek
"Nie sposób odpowiedzieć na argumenty płynące z pięknych ust." (Addison)
ODPOWIEDZ