Anita Werner

Dyskusje na temat dziennikarzy, prowadzących i całego zespołu kanałów Grupy TVN Warner Bros. Discovery.

Moderator: Łukasz

TVN_FAN
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: TVN_FAN »

Funckyrella pisze: TVN_FAN-ie opowiedz coœ wiêcej, jak d³ugo, o czym rozmawiali, z kim Anita rozmawia³a, kto prowadzi³ M24h?!
Ale¿ proszê bardzo :D choæ pamiêc ludzka jest zawodna. OtĂł¿ Anita pojawi³a siê w studiu Magazynu 24 godziny w drugiej jego czêœci po 21:30 gdy prowadz¹cy ten Magazyn Piotr Marciniak zapowiedzia³ (cytujê z g³owy- 24 godziny po fakcie :D )
"Goœciem Magazynu jest nasza redakcyjna kole¿anka Anita Werner, ktĂłra w³aœnie przeprowadzi³a wywiad z by³¹ ju¿ premier Ukrainy Juli¹ Tymoszenko"
No i kamera pokaza³a siedz¹c¹ ko³o Marciniaka Anitê w stroju ?? chyba ??podobnym lub nawet takim samym co w Faktach i z rozpuszczonymi w³osami :) Rozmawiali jak ³atwo siê domyœleæ o wywiadzie Anity z Pani¹ Tymoszenko, nawet pokazano fragment tego nagrania. Anita by³a spokojna(jak zawsze-zreszt¹ komu ja to piszê :P ), rzeczowa, Piotr Marciniak fajnie poprowadzi³ tê rozmowê, Anita opowiada³a o tym jak dosz³o do tego wywiadu, jak¹ osoba jest Pani Tymoszenko itp. Ca³a rozmowa trwa³a (nie patrzy³em na zegarek !! :D )oko³o 5-7 minut.
Pod koniec zapowiedziano, ¿e ca³y wywiad(powtĂłrka oczywiœcie)bêdzie w TVN24 w sobotê o 12:05.. Potem Marciniak po¿egna³ Anitê, Anita powiedzia³a "dziêkujê bardzo" i na tym by³ koniec. :P
To w³aœnie jest to co ja pamiêtam-stara³em siê jak najwierniej odtworzyæ je¿eli coœ nie dopowiedzia³em lub przekrêci³em to sorki ale jak mĂłwiê pamiêc ludzka jest ulotnnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :wink:

A co do capsĂłw lub fragmentĂłw Magazynu-to jest tak jak Ci napisa³em w PW :cry: :(
ZIMA
Funckyrella
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Funckyrella »

Szkoda, ¿e nie masz capsĂłw ani fragmentĂłw tego wywiadu z Magazynu ;/ Ale dziêki piêkne za sytuacyjny opis :D
A dzisiaj, tak jak pisa³ Yotomasz, by³ wywiad Anity z Juli¹ Tymoszenko. A zanim on nast¹pi³, chyba piêæ po dwunastej na antenie pojawili siê Anita i Grzegorz Miecugow z tvn-owego studia (tego od Lo¿y prasowej) i pogadali trochê o Ukrainie, o pani premier: Anita ubrana w tê czarn¹ marynarkê z jasnymi wplecionymi w klapê sznurkami, uczesana w kitkê, z podrêcznym notatnikiem opowiada³a krĂłtko o Julii i Ukrainie, po czym zaprosili na specjalny program :D Mia³am koj¹ce wra¿enie, ¿e to specjalnie dla nas - tych ktĂłrzy przegapili wystêp Anity w M24h - by³a ta dzisiejsza zapowiedŸ, wiêc dziêkujemy panie Grzegorzu :wink: Lecz trzeba nanieœæ ma³¹ poprawkê na zapowiedŸ Yotomasza, to nie by³ tylko wywiad, ale myœlê, ¿e ju¿ ostateczna wersja programu Anity, czyli ,,Damy Pik'' i przyznajê, ¿e mi siê to podoba³o, nawet BARDZO!!! :D A¿ szkoda, ¿e szefowie posk¹pili kasy i dali przyzwolenie na zaledwie 8 odcinkĂłw :? :twisted:
Œwietny - ciekawe, czy w stu procentach Anity - pomys³ na odcinek-program, œwietne wykonanie, dobra produkcja, dobry monta¿, spĂłjnoœæ, p³ynnoœæ w¹tkĂłw, Anita w roli lektorki i ,,przewodniczki' tematu, ca³oœæ bardzo interesuj¹ca, nie mog³am oderwaæ oczu i uszu od tego co ogl¹da³am i czego s³ucham, ogl¹da³o siê po prostu bardzo przyjemnie. Pocz¹tek w flashowym skrĂłcie, Anita informuje o danych personalnych bohaterki, pĂłŸniej trochê dalszej historii, fragmenty wywiadu z Juli¹ odpowiednio wplatane w obrazki z przesz³oœci, Anita na tle Majdanu, Anita zwiedzaj¹ca wiêzienie, w ktĂłrym przebywa³a Tymoszenko, Anita w garderobie pani premier, Anita u znajomych i wspĂł³pracownikĂłw Tymoszenko, ktĂłrzy mĂłwili po ukraiñsku, a Anita - nie wiem.
Na koniec pad³y slowa, Anita poinformowa³a, ¿e spêdzili na Ukranie JEDENAŒCIE dni !!! A wiêc tyle - jak dobrze pamiêtam :roll: jej wtedy nie by³o na wizji !!! A wiêc przynajmniej tej nieobecnoœci mamy wyt³umaczenie!
Jednak¿e jest coœ co zas³uguje na specjalne uznanie dla Anity po obejrzeniu jej autorskiego programu: JEJ ELOKWENCJA, RZECZOWOŒÆ, OBIEKTYWIZM, W£AŒCIWE PODEJŒCIE DO TEMATU!!!
Gdybym mia³a wystawiæ Anicie ocenê za ten odcinek, by³aby to oczywiœcie OCENA CELUJ¥CA :D

Szkoda jednak, ¿e nie czêsto tak dobrze sklecone programy mo¿na dziœ w telewizji ogl¹daæ, a jak ju¿ s¹, to tylko w TVN24 ;/ TVN marnuje taki talent i nie pozwala Anicie wyp³yn¹æ na szersz¹ falê - oni s¹ niepowa¿ni :!:
Im driving home for christmas :lol2: Oh, I cant wait to see those faces..... :tanczy:
Awatar użytkownika
Sylwinka
Początkujący
Początkujący

Post autor: Sylwinka »

No nie nie zagladalam na forum, do komputera sie nie zblizalam, nie mialam czasu...No i przegapi³am i jedno i drugie. Tego wieczoru, kiedy to Anita goœci³a w Magazynie24h wlaczylam telewizor i zobaczy³am Marciniaka wiêc wy³¹czy³am. :( Przez top nie dowiedzialam siê o tej - prawdopodobnie Damie Pik :( Kurde!
Jak ten program siê nazywa³? Dama Pik?

I zapomialam o jedny-Dzieki Marcin za maila.
Awatar użytkownika
Sylwinka
Początkujący
Początkujący

Post autor: Sylwinka »

No nie nie zagladalam na forum, do komputera sie nie zblizalam, nie mialam czasu...No i przegapi³am i jedno i drugie. Tego wieczoru, kiedy to Anita goœci³a w Magazynie24h wlaczylam telewizor i zobaczy³am Marciniaka wiêc wy³¹czy³am. :( Przez top nie dowiedzialam siê o tej - prawdopodobnie Damie Pik :( Kurde!

I zapomialam o jednym-Dzieki Marcin za maila.
Funckyrella
Stały bywalec
Stały bywalec

Oto, co przypadkiem, podczas ³¹czenia po¿ytecznego z przyjemnym :wink:
Zygmunt Broniarek
Plotki, p£otki i grube ryby
Zal¹¿ek Prywatnego Tygodnika
Rok V Warszawa, sobota, 25 grudnia 2004 r. Nr 52 (243)

,,Dr Kulczyk przyszed³ i przemawia³''

Tekst g³osi³: "Polska Rada Biznesu ma zaszczyt zaprosiæ pana (tu nazwisko) na tradycyjne spotkanie wigilijne w dniu 14 grudnia o godzinie 19.00 do Klubu Polskiej Rady Biznesu w Pa³acu Sobañskich - stroje wieczorowe". Takie zaproszenie by³oby zawsze atrakcyjne, ale teraz nabiera³o szczegĂłlnego znaczenia, poniewa¿ prezesem Polskiej Rady Biznesu jest dr Jan Kulczyk (...)Dr Kulczyk podkreœli³, ¿e w roku mijaj¹cym przedsiêbiorczoœci sprzyja³o szczêœcie, "a szczêœcie to takie dobro, ktĂłre siê mno¿y, gdy siê je dzieli". Tymi s³owami nawi¹za³ do swej przedmĂłwczyni, Bo¿eny Walter, ktĂłra na spotkaniu kierowa³a kwest¹ na rzecz dzieci z pora¿eniem mĂłzgowym, i sama kwestowa³a. - W ubieg³ym roku - stwierdzi³a - zebraliœmy 15 tysiêcy z³otych. Mam nadziejê, ¿e w roku bie¿¹cym nie bêdzie gorzej, tym bardziej ¿e pieni¹dze bêd¹ zbieraæ Aldona Wejchert, Justyna Pochanke, Anita Werner i Magda Mo³ek. A wiêc - gwiazdy!
MĂłwi Norman Davies.
Wraz ze Stanis³awem B³aszczykiem, redaktorem naczelnym miesiêcznika "Ambasador", spotykamy na przyjêciu profesora Normana Daviesa(...)
Nie wiem, czy to ju¿ by³o, coœ mi œwieci w g³owie, jakaœ du¿a charytatywna impreza, ale wydaje mi siê, ¿e to by³o w 2003 :roll: Dzwony bij¹, ale nie wiem, w ktĂłrym koœciele :lol:
Los Anity przypomina sytuacjê: raz na wozie, raz pod wozem :? Tylko jak d³ugo jeszcze pozostanie pod wozem :?
Im driving home for christmas :lol2: Oh, I cant wait to see those faces..... :tanczy:
Black Jack '62
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Black Jack '62 »

A wiêc nawet po tym, jak wywalili Anitê w g³Ăłwnych, ona bra³a udzia³ w taaak wielkiej imprezie i reprezentowa³a stacjê tvn :shock: To kolejny dowĂłd na to, jakimi absurdalnymi prawami rz¹dzi siê ta stacja :!:
To istny paradox, Anita naprawdê znalaz³a siê matrixie, z ktĂłrego nie chce, b¹dŸ nie mo¿e siê wydostaæ :!:
Ciesz¹ j¹, wystarczaj¹ takie wypady raz na rok w ''wielki œwiat'' biznesu :?: Wystarcza jej, ¿e od czasu do czasu pojawi siê w roli goœci, to w magazynie, to w towarzystwie Miecugowa, by zareklamowaæ swĂłj program :?:
Dobrze, ¿e przynajmniej stworzy³a wartoœciowy program, rzecz wart¹ obejrzenia i przeanalizowania, to mnie podtrzymuje na duchu, bo kiedy przypomnê sobie fakty popo³udniowe, to krew mnie zalewa od œrodka... :twisted: :mad:

PS Funcky, a w skali gwiazdkowej na 6 mo¿liwych, ile przyznasz Anicie za reporta¿ o Tymoszenko :?: :lol:
(...) powściągliwość dopiero dzięki obiektywizacji nabiera znaczenia pełnowartościowej cnoty.
... ostatnie chwile na forum?
Kowal
Bywalec
Bywalec

Post autor: Kowal »

Bo¿e co za obu¿enie z strany Blacka, ¿e bra³a udzia³ w imprezie, ludzie zosta³a odsunienta od "FaktĂłw" (to Ÿle) ale to nieznaczy by mia³a sie odsun¹æ od TVN i TVN24.
Wróciłem!!
Black Jack '62
Fan Forum
Fan Forum

Dziwiê siê jej, ¿e nie ''odsunê³a'' siê od wymienionych przez Ciebie stacji... :? Nie wiem na co liczy Anita, ale ja liczy³em na choæby ma³¹ poprawê jej sytuacji w tym roku i siê bardzoooooooo mocnooooooo przeliczy³em :twisted:
A oburzenie ca³kiem s³uszne :!: Chcia³em po prostu ukazaæ ten paradox: z jednej strony traktuj¹ Anitê jak smarkulê, ktĂłr¹ mog¹ ustawiaæ po k¹tach, spychaæ na dalszy plan, powodowaæ jej medialn¹ wegetacjê, uwsteczniaj¹c jej karierê posadzaj¹c w programie, w ktĂłrym jest siê praktycznie nikim (czyt. popo³udniowe), a z drugiej czyni¹ j¹ reprezentantnk¹ tvn-owkich gwiazd, ktĂłrej blask Ci sami ludzie przyæmili poprzednimi zagrywkami, czyli usuniêciem Anity z faktĂłw g³Ăłwnych, zreszt¹ nie tylko z nich, bo do cholery w tvn24 Anita prowadzi tylko 1 cholerny poranek :twisted: :twisted: :twisted: O zaiste, wystêpy Anity w telewizji s¹ iœcie gwiazdorskie :twisted: Aaa.. i ciekawe, czy w tym roku zalicz¹ j¹ do reprezentacji gwiazd, kiedy bêd¹ szykowaæ podobn¹ imprezê :?:
(...) powściągliwość dopiero dzięki obiektywizacji nabiera znaczenia pełnowartościowej cnoty.
kamuii
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: kamuii »

Hehe czyli tydzien pod znakiem Anity ;) i dobrze... szkoda ¿e nie ma jej w g³Ăłwnych ale zawsze to leopiej ni¿ gnicie tylko w porankach...
nie mogê siê doczekac powrotu do domu czyli do ogl¹dania FaktĂłw popo³udniowych ;)
Android <3
Funckyrella
Stały bywalec
Stały bywalec

Kamuii, ciekawam Twojej opinii na temat FaktĂłw i Anity :D
To samo studio, ta sama ,,mini ambonka'' (jak w koœciele :D ), a tak rĂł¿ny sposĂłb kadrowania :lol: :wink:
Obrazek Obrazek
Black Jack pisze:PS Funcky, a w skali gwiazdkowej na 6 mo¿liwych, ile przyznasz Anicie za reporta¿ o Tymoszenko :?: :lol:
Na szeœæ mo¿liwych ****** :roll: Ca³e szeœæ of course ****** :spoko:

Black, ¿ebyœ pĂłŸniej nie ¿a³owa³ swojej decyzji :wink:
kamuii
Fan Forum
Fan Forum

A to Anita teraz pogode te¿ zapodaje ???
mĂłwi³am ze skoñczy w TVN meteo :twisted:
hehe Funcky na pewno szczegĂł³owo opiszê swoje wra¿enia :D
Android <3
Black Jack '62
Fan Forum
Fan Forum

No mĂłwiê Ci Kamuii, te fakty popo³udniowe to jedna wielka masakra, profanacja dotychczasowej pracy Anity :!: Przed wakacjami ¿artowa³em, ¿e brakuje w nich tylko prognozy pogody i wykraka³em :twisted: A Anicie to s³onko i parasol pasuj¹ tak, jak do mnie spawarka, czy szlifierka :evil2: Na Boga, czy tak inteligentna, œwiat³a, odwa¿na, momentami ciêta dziennikarka, ma zajmowaæ siê ''przepowiadaniem'' pogody :?: - tu jeszcze zahaczam o poranki :twisted: To¿ to istna paranoja :!:
Mam ogromny ¿al do Anity, ¿e takie oszczêdne zapowiedzi uk³ada sobie do tych faktĂłw, ale ona wie co, ile gdzie mo¿na zrobiæ, wie co gdzie pasuje, a co nie. Fakty maj¹ charakter ''expresu'' :evil2: , czy jak kto woli flasha, wiêc i zapowiedzi maj¹ byæ krĂłtkie, nie ma czasu na pisanie wypracowania. OK. :!: tylko nie mo¿na zapomnieæ o tym, ¿e Anita szerszej widowni , na szersz¹ skalê (czyt. w tvn) ukazuje siê i pojawia siê jedynie w tym w³aœnie expresie, wiêc mog³aby jednak zastanowiæ siê nad tym, czy nie warto by³oby d³u¿ej i pe³niej zaprezentowaæ siê owej szerszej widowni :?: Bo czym¿e s¹ te 4-5 sekund, ktĂłre ona poœwiêca na jedn¹ zapowiedŸ :?: Powiedzmy sobie szczerze: jak ktoœ je np. w czasie faktĂłw obiad i w czasie trwania materia³u zamiesza ³y¿k¹ w talerzu, a gy siê bêdzie mia³ Ăłw materia³ ku koñcowi zd¹¿y siêgn¹æ ³y¿k¹ do talerza, a moment, w ktĂłrym pojawia siê Anita najnormalniej w œwiecie przegapi :twisted: :wink:
Funckyrella pisze: Black, ¿ebyœ pĂłŸniej nie ¿a³owa³ swojej decyzji :wink:
Niczego nie bêdê ¿a³owa³ :!: FaktĂłw ogl¹da³ nie bêdê - to postanowione, wypowiedzia³em wojnê i temu programowi :!: Nie wiem, co musia³oby siê wydarzyæ, ¿eby nast¹pi³ rozejm :roll:
Marcin
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: Marcin »

Co? Nie bêdziesz ogl¹da³ FaktĂłw z udzia³em Anity? Wydaje mi siê, ¿e tym sposobem wojnê wypowiesz tak¿e albo przede wszystkim samej Anicie. :? Zapowiedzi nie trwaj¹ 4 sekundy, a prognoza pogody jest tam potrzebna. I nie mĂłw tak, jakby to by³ magazyn Meteo, bo to jedynie parê zdañ, a du¿o wnosi.

A Anity w poranku dziœ nie ma. I jak tak dalej pĂłjdziesz to bêdziesz mĂłg³ j¹ ogl¹daæ raz na 2 tygodnie zamiast 2, czy 3 razy tygodniowo.
kamuii
Fan Forum
Fan Forum

Hehehe a ja ju¿ w cywilizacji i od rana mi³a niespodzianka :D - Anita za plecami Porady co oznacza ze dzisiaj siê gdzies pojawi :D

No mam nadzieje na Fakty z Anita dzisiaj i sama wystawiê im ocenê... ale mo¿y byæ nie dobrze bo sdama jestem jeszcze pod wp³ywem wystawiania ocen :evil: :mad: wiêc....

A mo¿e np skoro ju¿ prowadzi pogode to niech te¿ parê s³Ăłw o modzie powie taki powrĂłt do starych dobrych czasĂłw :twisted:
Android <3
arrow
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: arrow »

Gdzie Ty j¹ widzia³aœ? Ogl¹da³em uwa¿nie i Anity nigdzie nie by³o w newsroomie widaæ -->
ODPOWIEDZ