Atak TVN na RM, czy RM na TVN?

Dyskusje o wszystkim, m.in. radiu, internecie i prasie.

Moderator: Łukasz

terraX
Bywalec
Bywalec

Post autor: terraX »

Z FaktĂłw to moÂże faktycznie nie, ale moim osobistym typem jest A. Morozowski (po ostatniej wpadce ze SÂłomkÂą&Stanem&PyszkÂą), do sztandarowego programu Radia Maryja- "Rozmowy niedokoĂączone". :lol:
Kowal
Bywalec
Bywalec

Post autor: Kowal »

No ja jakoÂś Morozowskiego nie widze w Trwam, ja tam nie widze Âżadnego dobrego dziennikarza z TVN, TVN24 lub Polsatu. Bo z TVP...tam jest wszystko moÂżliwe.
Wróciłem!!
terraX
Bywalec
Bywalec

Kowal pisze:No ja jakoÂś Morozowskiego nie widze w Trwam, ja tam nie widze Âżadnego dobrego dziennikarza z TVN, TVN24 lub Polsatu
Ja teÂż nie widzĂŞ, to byÂł Âżart przecieÂż. Program ze SÂłomkÂą&Stanem&PyszkÂą= Rozmowy niedokoĂączone :wink:
Kowal
Bywalec
Bywalec

Post autor: Kowal »

No kumam, ze to byÂł Âżart. Ale wyobraÂźcie sobie Morozowskiego, ktĂłry jest bardzo...drapieÂżny, w Radiu na M albo telewizji na T, tam teÂż sÂą drapieÂżni ale na inny sposĂłb. A ja mam jeszcze jedno pytanie tak troche na temat. Wczoraj w "Magdzie M." byÂł maÂły epizod z radiem Maryja i o. Rydzykiem, jedna starasza pani byÂła oskarÂżona o Âśpiegostwo, a ta kobieta co jÂą oskaÂżyÂła powiedziaÂła coÂś w stylu "No bo ojciec dyrektor tak powiedziaÂł w audycji" czy coÂś takiego.
Wróciłem!!
terraX
Bywalec
Bywalec

Nie wiem, nie oglÂądaÂłam Magdy M, ale polecam radio na M, sporo tam mĂłwiÂą ostatnio o tvnie, to moÂże i o tym serialu teÂż coÂś wkrĂłtce powiedzÂą. Dam znaĂŚ. :wink:
pawell
Fanatyk :)

Post autor: pawell »

wirtualnemedia.pl pisze:'GwaÂłtowne i oszczercze ataki TVN i innych mediĂłw na Radio Maryja i ojca Tadeusza Rydzyka'.
Kiedy obserwujemy gwaÂłtowne i oszczercze ataki TVN i innych oÂśrodkĂłw medialnych na Radio Maryja i na jego dyrektora - ojca Tadeusza Rydzyka, przypominamy sobie sÂłowa Pana Jezusa wypowiedziane do uczniĂłw w mowie poÂżegnalnej - donosi "Nasz Dziennik".

"Je¿eli was œwiat nienawidzi, wiedzcie, ¿e Mnie pierwej znienawidzi³. Gdybyœcie byli ze œwiata, œwiat by was kocha³ jako swoj¹ w³asnoœÌ. Ale poniewa¿ nie jesteœcie ze œwiata, bo Ja was wybra³em sobie ze œwiata, dlatego was œwiat nienawidzi" (J 15, 18-19). Od tego czasu s³owa Pana Jezusa sprawdzaj¹ siê w ka¿dej epoce dziejów Koœcio³a. Ju¿ w Starym Testamencie prorocy byli przeœladowani, tak samo prorocy Nowego Testamentu: Aposto³owie, ich nastêpcy i ich wspó³pracownicy - czytamy w "ND".

- Jest to tak¿e doskona³a próbka tego, jak libera³owie, których organem jest TVN, pojmuj¹ wolnoœÌ s³owa i odpowiedzialnoœÌ za s³owo i za kulturê. Jak pojmuj¹ wolnoœÌ religii, któr¹ de facto uwa¿a siê za jedyne z³o, jakie nale¿y zwalczaÌ. Jest to ta sama filozofia, któr¹ wyznawa³ Lenin i jego uczniowie. Jest to ta sama filozofia, która ma swoje korzenie w "ojcu wszelkiego k³amstwa" - szatanie. Mo¿e ludzie TVN nie wiedz¹, ¿e s¹ wiernymi wykonawcami planu szatana, bardzo zdolnymi i pos³usznymi jego s³ugusami. Mo¿e nie wiedz¹, ¿e "wolnoœÌ od moralnoœci", któr¹ propaguj¹, jest najprostsz¹ drog¹ do totalitaryzmu i ¿e dzisiaj grozi nam dyktatura laicyzmu i libertynizmu, przed któr¹ - w czasie swego krótkiego jeszcze pontyfikatu - przestrzega³ obecny Papie¿ Benedykt XVI. Ostatnio przy okazji beatyfikacji kardyna³a Klemensa Augusta Grafa von Galena, 9 paŸdziernika 2005 r., Ojciec Œwiêty przedstawi³ nowego b³ogos³awionego jako niezwykle aktualny wzór na nasze czasy. WielkoœÌ kardyna³a von Galena wi¹za³a siê w szczególny sposób z tym, ¿e jawnie i otwarcie przeciwstawia³ siê nazizmowi i antychrzeœcijaùskiej dyktaturze Hitlera. Kardyna³ przekazuje nam przes³anie o tej treœci, ¿e "wiara nie sprowadza siê do prywatnych uczuÌ, które siê ukrywa, kiedy jest niewygodna, lecz wymaga spójnoœci i œwiadectwa tak¿e w publicznej przestrzeni ¿ycia w obronie cz³owieka, sprawiedliwoœci i prawdy".

Zdaniem "ND" Radio Maryja i jego dyrektor ostatnio znów wiele cierpieli z tego powodu, ¿e chc¹ prawdê chrzeœcijaùsk¹ zaszczepiÌ w integralnej przestrzeni ¿ycia ludzkiego i dlatego o. Rydzyk jest postrzegany jak ktoœ, kto odwa¿nie przeciwstawia siê laickiej i bezbo¿nej dyktaturze k³amstwa i libertyùskiej niemoralnoœci. Wspomniany kard. von Galen by³ nazywany "Lwem z Muenster". ByÌ mo¿e o. Rydzyk zas³u¿y na miano "Lwa z Torunia", je¿eli siê nie ugnie i zawierzy do koùca Najœwiêtszej Dziewicy, która zmia¿d¿y³a g³owê piekielnego wê¿a i na pewno poradzi sobie - na swój sposób - z jaszczurami z TVN, doprowadzaj¹c ich do pokuty i pos³uszeùstwa S³owu Boga. Trzeba siê jednak o to modliÌ i jest okazja, aby Rodzina Radia Maryja ofiarowa³a w intencji nawrócenia bezbo¿nych wszystkie duchowe cierpienia wywo³ane przez oszczercz¹ kampaniê, krzywdz¹c¹ zreszt¹ ca³y Koœció³ i ca³¹ Polskê.
terraX
Bywalec
Bywalec

buehehehehe... juz nie wiem ktĂłre medium ojca dyrektora jest najlepsze, jedno przebija drugie :)
WypadaÂłoby jakoÂś finasowo wspomĂłc te media, Âżeby dalej prowadziÂły walkĂŞ z szatanem(:twisted:)... chyba kupie u nich jeden z tych dekoderĂłw satelitarnych, ktĂłre sprzedajÂą, tylko najpierw muszĂŞ tam zadzwoniĂŚ i zapytaĂŚ czy moÂżna przez nie odbieraĂŚ tvn, czy tylko tv trwam :evil2: :evil2:
pawell

Znalazlem to w necie:
Obrazek
:/ :/
Czyli ich zdaniem Mariusz Walter to szatan. :|
Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! :D
terraX
Bywalec
Bywalec

Dobre pawell, dobre. A to poniÂżej jeszcze lepsze
Nasz dziennik pisze: ByĂŚ moÂże o. Rydzyk zasÂłuÂży na miano "Lwa z Torunia", jeÂżeli siĂŞ nie ugnie i zawierzy do koĂąca NajÂświĂŞtszej Dziewicy, ktĂłra zmiaÂżdÂżyÂła gÂłowĂŞ piekielnego wĂŞÂża i na pewno poradzi sobie - na swĂłj sposĂłb -z jaszczurami z TVN, doprowadzajÂąc ich do pokuty i posÂłuszeĂąstwa SÂłowu Boga.
ProponujĂŞ oficjalnie uÂżywaĂŚ nazwy jaszczury z tvn-u. :wink:
pawell

medialink.pl pisze:"Za oburzajÂący i skandaliczny uwaÂżam program Uwaga o ojcu Tadeuszu Rydzyku, nadany 2.10.2005 roku. Radio Maryja i telewizja TRWAM skutecznie powstrzymujÂą zniewolenie Narodu Polskiego przez ideologiĂŞ liberalnÂą i sÂą razem z ich zaÂłoÂżycielem systematycznie atakowane." - pisze "Nasz Dziennik".

"Dla dziennikarzy telewizji TVN drzwi siedziby ojca Rydzyka zawsze powinny pozostaĂŚ zamkniĂŞte, bo nie moÂżna tak kalaĂŚ dobrego imienia tej wybitnej postaci! Telewizja TVN przedstawia ojca Rydzyka w bardzo zÂłym Âświetle, nie moÂżna zgodziĂŚ siĂŞ z urabianiem tak negatywnego wizerunku." - twierdzi "Nasz Dziennik".

"Pod pozorem obiektywizmu ukazano ojca Rydzyka jako cz³owieka i kap³ana w niekorzystnym œwietle, usi³owano zdyskredytowaÌ jego dzia³alnoœÌ z ka¿dej strony. Wszystko okraszono zarzutem antysemityzmu. I to mia³ byÌ najwa¿niejszy argument. (...) Radio Maryja i telewizja TRWAM odpowiadaj¹ na zapotrzebowanie spo³eczne, przekazuj¹ wiadomoœci na temat religii, Ojczyzny, rodziny, walcz¹ o prawdê. To raczej telewizja TVN i podobne do niej media nie maj¹ racji bytu." - puentuje "Nasz Dziennik".
No tez sie obudzil po miesiacu "Nasz Dziennik". :/ I jeszcze wypisuje kompletne bzdury :/ najsmieszniejszy jest ten cytat:
Dla dziennikarzy telewizji TVN drzwi siedziby ojca Rydzyka zawsze powinny pozostaĂŚ zamkniĂŞte, bo nie moÂżna tak kalaĂŚ dobrego imienia tej wybitnej postaci!
wybitnej postaci a to ciekawe :roll: :lol: :lol:
Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! :D
terraX
Bywalec
Bywalec

A to jaszczury z tvn....
No niestety juÂż dzwoniÂą sÂłuchacze do RM i proszÂą o modlitwĂŞ za profesora Lecha KaczyĂąskiego i marszaÂłka Marka Jurka- dwie wybitne postaci. Jak widaĂŚ rodzina Radia Maryja trzyma siĂŞ mocno. Obawiam siĂŞ, Âże musimy stworzyĂŚ RodzinĂŞ tvn-u, dla przeciwwagi. :evil2: :evil2: :evil2:
szymoncz
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: szymoncz »

A¿ uszy wiêdn¹ co oni wygaduj¹ ; teraz ja coœ powiem (audentycznego) : W sobotê by³em na Mszy Œw. w E³ku, której przewodniczy³ Ks. Franciszek Macharski. Przyszed³em do koœcio³a 1,5 godz. przed Msz¹ ¿eby zaj¹Ì dobre miejsce i zarazem popatrzeÌ na redaktorów TV TRWAM i RM (bo pokazywali na ¿ywo t¹ msze w TV i Radiu) i to co zauwa¿y³em, by³o bulwersuj¹ce, wszyscy operatorzy byli ubrani w dresy, przez Walkie-Talkie przekaywali sobie jakieœ "wiadomoœci" po których ich œmiech by³ tak g³oœny, ¿e zauwa¿y³em, jak Ks. Macharski spojrza³ na nich z krzyw¹ min¹. Zauwa¿y³em tak¿e, ¿e operatorzy kompletnie olewaj¹ to co siê dzieje na Mszy Œw. np. w momencie gdy ludzie klêkaj¹ przed Komuni¹ oni sobie zieeeeewaj¹ z nudów. Ale to, co mnie najbradziej poruszy³o, to rzecz która siê sta³a 5 minut przed Msz¹...Oto ona: Prezenter TV Trwam przygotowywa³ siê do po³¹czenia ze studiem TV Trwam, zacz¹³ odchrz¹chiwaÌ, coœ pisaÌ, ale gdy wk³ada³ d³ugopis do kieszeni, rêka reportera zaczepi³a siê o Ró¿aniec, zamiast spokojnie odpl¹taÌ, zacz¹³ siê z Nim szarpaÌ...Przykre...
terraX
Bywalec
Bywalec

Wys³uchane w RM
S³uchaczka: Proszê Ojca, czego oni chc¹? ¯e te berety moherowe? Ja taki beret noszê, nawet robiê sobie nowy, moje znajome te¿ takie bêd¹ mia³y...
Ksi¹dz prowadz¹cy: Tak, tak...
S³uchaczka: Proszê ojca, zrobili mi zdjêcie w tamtym roku w Polityce by³o. MĂłwiê Proszê ojca, ¿eby ubraæ te berety i wyjœc na ulicê, zrobiæ coœ, zebraæ siê.... etc.

Kto by pomyœla³, ¿e przez RM umawiaj¹ siê na flash moby :evil2:
sumeryjczyk
Początkujący
Początkujący

Post autor: sumeryjczyk »

Tak czytam i czytam to co piszecie wszyscy mowicie ze to RM jest nietolerancyjne i bluzga na wszystkich a okazuje sie ze jest na odwrot :?
Niezrzeszony
salladyn
Stały bywalec
Stały bywalec

Atak rm na tvn czy na odwrĂłt

Post autor: salladyn »

Tak,tylko ¿e my przy okazjii nie wyzywamy ¯ydów czy homoseksualistów.I masz racjê jestem ca³kowicie nie tolerancyjny dla Radia Maryja,bo nigdy nie pozwolê na to ¿eby zion¹Ì nienawiœci¹ do narodu który prawie zmieciono z powierzchni ziemi podczas rz¹dów Hitlera :evil:
Płyńcież Rodacy do Narodu swego ! Płyńcież wy do Narodu Waszego św. chyba przeklętego. Płyńcież wy do Stwora tegoż Św.Ciemnego,co od wieków zdycha,a zdechnąć nie może!
ODPOWIEDZ