POLSAT

Dyskusje na temat pozostałych stacji telewizyjnych.

Moderator: Łukasz

kamuii
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: kamuii »

Dlaczego wiêkszoœÌ (jak nie wszytskie) telewizje produkuj¹ podobne programy do tych co poka¿¹ siê wczeœniej w TVN-ie
Hahaha bardzo zabawne a¿ siê posk³¹da³am ze œmiechu !!! za to TVN jest niezwykle oryginalny ze swoimi programami na licenci[/code]
Android <3
pawell
Fanatyk :)

Post autor: pawell »

kamuii pisze:
Dlaczego wiêkszoœÌ (jak nie wszytskie) telewizje produkuj¹ podobne programy do tych co poka¿¹ siê wczeœniej w TVN-ie
Hahaha bardzo zabawne a¿ siê posk³¹da³am ze œmiechu !!! za to TVN jest niezwykle oryginalny ze swoimi programami na licenci[/code]
No tak TVN w wiekszosci robi programy na licencji no ale pozniej jak zobaczy np. polszmat ze ten program na TVN odnosi jakis sukces, ze ma wyskoka ogladalnosc to chce miec podobny program u siebie. Przykladem tego jest "Eureko, ja to wiem" sciagniete z "Dzieciakow z klasa". No i tu nie chodzi o licencje tylko o sciaganie pomyslow z TVN. :)
Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! :D
Marcin
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: Marcin »

Drogi Przemku!

Widzê, ¿e s³abo przyswoi³eœ panuj¹ce na tutejszym forum zasady. Odsy³am Ciê do regulaminu. Capsem pisaÌ nie nale¿y, wulgarnych s³ów tak¿e nie powinieneœ u¿ywaÌ. :] Gdyby nie to, ¿e na Twój post odpowiedzia³a ju¿ca³a masa ludzi, to zost¹³by skasowany. :]

SwojÂą drogÂą to ciekawe. :twisted: II etap w ÂŁodzi odbywaÂł siĂŞ 20 paÂździernika. :twisted: MĂłj kolega z klasy tam byÂł i dostaÂł siĂŞ do etapu telewizyjnego!
Przemek
Bywalec
Bywalec

Post autor: Przemek »

Ale to Etap z woj. ÂświĂŞtokrzyskiego.
Żartowałem.
pawell

O "papugowaniu" pisze dzis rowniez Super Express:
superexpress.pl pisze:Papuguje ale z klasÂą!
Stacje telewizyjne w walce o ogl¹dalnoœÌ czêsto podbieraj¹ sobie pomys³y. Tym razem Polsat podj¹³ wyzwanie TVN-u i w odpowiedzi na teleturniej "Dzieciaki z klas¹" stworzy³ "Eureko, ja to wiem!".

Teleturniej Polsatu jest niemal kalk¹ programu TVN-u. W obu chodzi o to samo - daÌ szansê zdolnym dzieciom na wygran¹. Pierwszy by³ TVN. Postawi³ na uczniów podstawówek, Polsat skupia siê na gimnazjalistach. To g³ówna ró¿nica, bo nawet prowadz¹ce s¹ do siebie podobne. W "Eureko" rolê Martyny Wojciechowskiej zagra³a Ewa Gawryluk. Martyna nie widzia³a jeszcze aktorki prowadz¹cej "Eureko, ja to wiem!". Gdy z ni¹ rozmawialiœmy, wyje¿d¿a³a w³aœnie z Casablanki w podró¿ po Maroku. Razem z grup¹ finalistów "Misji Martyna". - S³ysza³am o konkurencyjnym programie - mówi nam. - I z chêci¹ go obejrzê jak wrócê do Polski.

Nie boi siĂŞ konkurencji
Martyna prowadzi³a ró¿ne programy - od "Automaniaka", przez "Big Brothera" po "Misjê Martyna" i "Dzieciaki z klas¹" w³¹cznie. Jest opanowana i perfekcyjna. Nie ma dzieci, ale swoich rozmówców traktuje jak doros³ych. O Ewie Gawryluk mówi: - Urocza. £adna, zgrabna i inteligentna, ale ja mam zasadê - nie bojê siê konkurencji. JakoœÌ i ciê¿ka praca od dwóch lat same siê obroni¹. Porównania i tak bêd¹ sz³y w moj¹ stronê, bo by³am pierwsza - dodaje.

"Dzieciaki z klasÂą" (byĂŚ moÂże wkrĂłtce program wrĂłci na antenĂŞ) przed wakacjami oglÂądaÂło okoÂło 3,5 miliona widzĂłw. Czy "Eureko, ja to wiem!" teÂż osiÂągnie taki wynik? (pierwszy odcinek obejrzaÂło 1,7 mln widzĂłw, ÂźrĂłdÂło AGB Polska). W tĂŞ niedzielĂŞ teleturniej zobaczymy po raz drugi.

- To dla mnie nowe wyzwanie - mĂłwi nam Ewa Gawryluk ("Na WspĂłlnej") mama 5,5-letniej Marysi. - Nie mam doÂświadczenia w prowadzeniu teleturnieju. IdĂŞ na ÂżywioÂł.

Jest dobrej myÂśli
- Dzieci mi pomagaj¹ - œmieje siê Gawryluk. - Imponuj¹ce jest ich opanowanie i wiedza. Czasami niektórych zjada trema i nie zd¹¿aj¹ nacisn¹Ì przycisku - dodaje ze œmiechem.

O "Eureko, ja to wiem!" Ewa mĂłwi:

- W Polsce nie byÂło teleturnieju, w ktĂłrym gimnazjalista mogÂłby wygraĂŚ stypendium edukacyjne o wartoÂści 500 tysiĂŞcy zÂłotych! O porĂłwnaniu do Wojciechowskiej: - A czego mam siĂŞ baĂŚ? PrzecieÂż Martyna to mÂądra, piĂŞkna kobieta.

Kto kogo ostatnio maÂłpuje:
"Kawa, czy herbata" (tvp 1) - "DzieĂą dobry TVN" (TVN)

"Granice strachu" (Polsat) - "Dla ciebie wszystko" (TVN)

"Dekoratornia" (TV 4) - "Kto was tak urzÂądziÂł" (TVN)

"Zdobywcy" (tvp 1) - "Misja Martyna" (TVN)
podmark
Bywalec
Bywalec

Post autor: podmark »

Ja jestem ciekawy, co Polsat zrobi z wci¹¿ spadaj¹cymi wynikami ogl¹dalnoœci ?? Przecie¿ kilka lat temu stacja Solorza o kilka % przewy¿sza³a ogl¹dalnoœÌ TVP1... Czy daj¹ w koùcu jak¹œ ciekaw¹ ramówkê, czy bêd¹ emitowaÌ to badziewie ?? Tylko zauwa¿y³em jedn¹ rzecz - nie s³u¿y przyjœcie do POlsatu Tomasza Lisa - on chce stworzyÌ telewizjê dla inteligentów, a nie wychodzi mu to za dobrze... Trac¹ widzów, trac¹...
Kowal
Bywalec
Bywalec

Post autor: Kowal »

Polsat mi od zawsze siĂŞ kojarzyÂł gÂłupkowatymi programami. Chyba lisowi nie wyszÂła i nie wyjdzie ta wielka rewolucja w stacji SoloÂża.
Wróciłem!!
pawell

No i dobrze polszmatowi ubywa widzow, a jak widac przybywa TVN-owi. :D Widac to doskonale na wynikach TVN sie powoli, ale jednak wspina w gore, a polszmat w dol. :P
podmark
Bywalec
Bywalec

Kowal pisze:Polsat mi od zawsze siĂŞ kojarzyÂł gÂłupkowatymi programami. Chyba lisowi nie wyszÂła i nie wyjdzie ta wielka rewolucja w stacji SoloÂża.
No w³aœnie dlatego Polsat mia³ tak¹ du¿¹ ogl¹dalnoœÌ - emitowa³ lekkie programy rozrywkowe i to siê ludziom podoba³o... A teraz Lis zrobi³ ze stacji Solorza telewizjê sztywniaków...
Mocne_ogniwo
Bywalec
Bywalec
Kontakt:

Post autor: Mocne_ogniwo »

Pamietam czasy, kiedy w Polsacie królowalo Disco Polo. Kr¹¿yly nawet legendy o tym, ze ksiê¿a rozlicznych parafii zmieniali godziny mszy swietych, bo pol polski w tym czasie sluchalo pioseneczek o kolorowych majteczkach w kropeczki i nawet mysleli ruszac sie o godzinie 10 z domu. Przeczytalem w jakims tygodniku artukul o tym ze Disco Polo, a wlasciwie program "Disco Relax" na fali najwiekszej popularnosci ogladlo ok 10 mln osob...czyli tyle co obecnie" m jak milosc", ciekawi mnie jedynie czy jest to ta sama grupa odbiorcza..mam dziwne wrazenie ze jesli chodzi o poziomy obu programow....sa przeslanki azeby twierdzic iz zdecydoana wikszosc sie pokrywa :D :D :D :D :twisted: :twisted:
W ekscytacji czwartym sezonem... w oczekiwaniu na...piaty...szosty...siódmy
pawell

wirtualnemedia.pl pisze:"Gwiazdy w Akcji" to program rozrywkowy, ktĂłry wspiera akcjĂŞ "Podaruj Dzieciom SÂłoĂące" w Telewizji Polsat.
W programie wezm¹ udzia³ znane osoby m. in. Dorota Chotecka, Majka Je¿owska, Cezary ¯ak, Maciej Dowbor, Robert Rozmus, Aneta Zaj¹c. Gospodarzem programu bêdzie Krzysztof Ibisz. Artyœci i dziennikarze zmierz¹ siê w ró¿nych konkurencjach. W tym roku Fundacja zbiera fundusze na zakup sprzêtu medycznego dla dzieciêcych oddzia³ów onkologicznych.

Emisja programu "Gwiazdy w Akcji" na antenie Telewizji Polsat 20 listopada o godz.14.30. Program potrwa 45 minut.
No tak znow Ibisz. :/ :? Czy naprawde polszmat nie ma innych prowadzacych? :? Ibisz w "Barze", w "Grze w ciemno" a teraz w "Gwiazdy w akcji". :? Chyba jakby mogli to by dali go do prowadzenia wszystkich programow w polszmacie i TV4. A te gwiazdy tez cudowne. :? No ale jednak nic do programu nie mam bo bedzie wsparciem dla fundacji polszmatu. :)
tobi
Zbanowany
Zbanowany

Post autor: tobi »

podmark pisze:nie sÂłuÂży przyjÂście do POlsatu Tomasza Lisa - on chce stworzyĂŚ telewizjĂŞ dla inteligentĂłw, a nie wychodzi mu to za dobrze... TracÂą widzĂłw, tracÂą...

to wygl¹da, zreszto nie raz takie wra¿enie odnosze-w ramach pojêcia medialnego w³¹cze nie raz Polsat- jak wciskanie na buraka garnituru Gucciego

Mocne_ogniwo pisze: Przeczytalem w jakims tygodniku artukul o tym ze Disco Polo, a wlasciwie program "Disco Relax" na fali najwiekszej popularnosci ogladlo ok 10 mln osob...czyli tyle co obecnie" m jak milosc"
i co :?: i teraz te 10mln jest skazane na filmy popularnonaukowe czy co tam innego jeszcze jes w tym paÂśmie9-11 w soboty, niedziele :wink: nie ma w Polsce teraz medium dla fanĂł takiej kultury, wszystko przez Lisa :!:
TVN odszedł wraz z Lisem i Olejnik....i kolejni odchodzą
:::...Cała prawda Całą dobe...:::TVN24

http://www.radiopin.pl
http://www.jazzradio.pl
pawell

Telewzija polszmat szuka prezenterow do 3 nowych programow rozrywkowych... ciekawe co to znow polszmat wymyslil. :roll:
podmark
Bywalec
Bywalec

Ciekawe, jak¹ ramówkê Polsat zaproponuje na wiosnê ?? Mo¿e bêd¹ chcieli ratowaÌ ton¹cy okrêt i wbrew sprzeciwom Lisa do stacji powróci codzienny reality show ... Szczerze to obejrza³bym jeden - "The Farm". Z ca³¹ pewnoœci¹ ten program zrobi³by furorê i w naszym kraju...
pawell

Polsat jaki cwany:
wirtualnemedia.pl pisze:Dzisiaj dokÂładnie o godzinie 18:45, tuÂż przed 'Wydarzeniami' Telewizja Polsat wyemituje charytatywny 'MikoÂłajkowy blok reklamowy'
To bylo wczoraj.
Pewnie polszmat chcial zeby ci ludzie ktorzy zobacza ten blok zostali po nim i ogladali "Wydarzenia". :roll: :)
ODPOWIEDZ