Kompromitacje i plagiaty Medialinka
Moderator: Łukasz
http://www.medialink.pl/media/?telewizj ... 5&id=28086 - nastêpna supernowoœÌ. Medialink poinformowa³ nas o Rozmowach w toku z Chicago. Ciekawe kiedy obwieszcz¹ powstanie TVN Meteo?
http://www.medialink.pl/media/?telewizj ... 5&id=28109 - Medialink napisaÂł o tym wczoraj, a my dokÂładnie o tym samym w tamtym tygodniu. :? To juÂż staje siĂŞ nieznoÂśne. :?
Ok, pora ostudziĂŚ emocje. MediaLink na pewno nie jest idealny, ale podawane przez Was argumenty dotyczÂące rzekomych kompromitacji portalu wynikajÂą z zupeÂłnego braku znajomoÂści zasad nim rzÂądzÂących. Zacznijmy od poczÂątku...
1) Program TVN GRA a plagiat MediaLinka....
Serwis tvn.tivi.pl ujawniÂł informacje o programie TVN GRA dziĂŞki pomocy i ÂżyczliwoÂści, ktĂłrÂą swojego czasu wykazaÂł siĂŞ jeden z czÂłonkĂłw redakcji MediaLinka. Powiem tylko, Âże news zostaÂł stworzony na podstawie serwisu prasowego stacji TVN, do ktĂłrego tvn.tivi sama w sobie, jako nieoficjalna strona o kanale nie miaÂła dostĂŞpu.....
2) Informowanie o wiadomoÂściach z punktu widzenia forumowiczĂłw nieaktualnych...
Nie wiem, czy u¿ytkownicy tego forum zdaj¹ sobie sprawê z faktu, i¿ wiêkszoœÌ wymienionych tym w¹tku przyk³adów "dziwnych" tekstów, dotyczy oficjalnych komunikatów prasowych wysy³anych przez poszczególne stacje. MediaLink.pl regularnie je publikuje. Co nie znaczy, ¿e informacji o nich nie zamieszcza³ wczeœniej... Ostatni przyk³ad? Tekst o nowym autorskim programie Anity Werner- jednego dnia w niemal niezmienionej formie pojawi³ siê na ML, WM i jeszcze kilku mniejszych serwisach....Powód? Dzieù wczeœniej nadesz³a informacja o nim od biura PR TVN, to do niego nale¿y mieÌ ewentualne pretensje. Nie widzê powodu dla którego nie mia³aby ona byÌ zamieszczona...
3) Karol Przygoda nie jest juÂż czÂłonkiem redakcji ML
pozdrawiam ;-)
1) Program TVN GRA a plagiat MediaLinka....
Serwis tvn.tivi.pl ujawniÂł informacje o programie TVN GRA dziĂŞki pomocy i ÂżyczliwoÂści, ktĂłrÂą swojego czasu wykazaÂł siĂŞ jeden z czÂłonkĂłw redakcji MediaLinka. Powiem tylko, Âże news zostaÂł stworzony na podstawie serwisu prasowego stacji TVN, do ktĂłrego tvn.tivi sama w sobie, jako nieoficjalna strona o kanale nie miaÂła dostĂŞpu.....
2) Informowanie o wiadomoÂściach z punktu widzenia forumowiczĂłw nieaktualnych...
Nie wiem, czy u¿ytkownicy tego forum zdaj¹ sobie sprawê z faktu, i¿ wiêkszoœÌ wymienionych tym w¹tku przyk³adów "dziwnych" tekstów, dotyczy oficjalnych komunikatów prasowych wysy³anych przez poszczególne stacje. MediaLink.pl regularnie je publikuje. Co nie znaczy, ¿e informacji o nich nie zamieszcza³ wczeœniej... Ostatni przyk³ad? Tekst o nowym autorskim programie Anity Werner- jednego dnia w niemal niezmienionej formie pojawi³ siê na ML, WM i jeszcze kilku mniejszych serwisach....Powód? Dzieù wczeœniej nadesz³a informacja o nim od biura PR TVN, to do niego nale¿y mieÌ ewentualne pretensje. Nie widzê powodu dla którego nie mia³aby ona byÌ zamieszczona...
3) Karol Przygoda nie jest juÂż czÂłonkiem redakcji ML
pozdrawiam ;-)
Czyli jeÂśli TVN przyÂśle wam info, Âże Tomasz Lis zostaÂł zwolniony z TVN, to opublikujecie je?
Wydaje mi siĂŞ, Âże informacje przeterminowane (np. ITVN) w ogĂłle nie powinny byĂŚ publikowane. U Was zdarza siĂŞ to notorycznie.
A co do redaktora Przygody, to jego koniec w Medialinku prêdzej czy póŸniej by³ oczywiste. Jego newsy by³y pe³ne wpadek.
Wydaje mi siĂŞ, Âże informacje przeterminowane (np. ITVN) w ogĂłle nie powinny byĂŚ publikowane. U Was zdarza siĂŞ to notorycznie.
A co do redaktora Przygody, to jego koniec w Medialinku prêdzej czy póŸniej by³ oczywiste. Jego newsy by³y pe³ne wpadek.
Bardzo dobrze, ¿e dostrzegasz czyjeœ b³êdy. Najgorsze jest to, ¿e nie dostrzegasz swoich, ale na to ju¿ przymykam oko. Dodam równie¿, ¿e nie bêdê wchodzi³ z Tob¹ w dyskusje typu "Kiedy to mia³ nast¹piÌ kres pracy pana KP w MediaLinku" itd. bo nie ma to najmniejszego sensu.Marcin pisze:A co do redaktora Przygody, to jego koniec w Medialinku prêdzej czy póŸniej by³ oczywiste. Jego newsy by³y pe³ne wpadek.
ChciaÂłbym rĂłwnieÂż, aby osoby, ktĂłre majÂą jakiÂś konkretny problem zwiÂązany z mojÂą dziaÂłalnoÂściÂą w MediaLink.pl napisaÂły mi to pocztÂą elektronicznÂą. ProszĂŞ bardzo: [email protected]. Adres jest jak najbardziej aktualny.
http://www.medialink.pl/media/?telewizj ... 5&id=29818
Wczoraj Medialink poinformowaÂł, Âże Sergiusz Ryczel do grona prezenterĂłw "Sportu" w TVN24, mimo, Âże Ryczel po raz pierwszy na poczÂątku grudnai siĂŞ pojawiÂł.
Wczoraj Medialink poinformowaÂł, Âże Sergiusz Ryczel do grona prezenterĂłw "Sportu" w TVN24, mimo, Âże Ryczel po raz pierwszy na poczÂątku grudnai siĂŞ pojawiÂł.

Lepiej póŸno ni¿ wcale. Na tvn.tivi.pl nie widzia³em nawet wzmianki o tym.Marcin pisze:http://www.medialink.pl/media/?telewizj ... 5&id=29818
Wczoraj Medialink poinformowaÂł, Âże Sergiusz Ryczel do grona prezenterĂłw "Sportu" w TVN24, mimo, Âże Ryczel po raz pierwszy na poczÂątku grudnai siĂŞ pojawiÂł.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Lepiej póŸno, ni¿ wcale? To napiszczie newsa, ¿e nadano pierwsze wydanie Faktów, a poprowadzi³ je Tomasz Lis. :]
No skoro, nasza redakcja zorientowaÂła siĂŞ po kilku dniach, Âże Ryczel prowadzi serwisy sportowe to nie pisaÂła o tym. Konkurencja takiej informacji rĂłwnieÂż nie podaÂła. Taka informacja jest nieÂświeÂża juÂż po np. dwĂłch dniach, a co dopiero trzech tygodniach. My przeterminowanych wieÂści nie podajemy - wy regularnie to robicie.
No skoro, nasza redakcja zorientowaÂła siĂŞ po kilku dniach, Âże Ryczel prowadzi serwisy sportowe to nie pisaÂła o tym. Konkurencja takiej informacji rĂłwnieÂż nie podaÂła. Taka informacja jest nieÂświeÂża juÂż po np. dwĂłch dniach, a co dopiero trzech tygodniach. My przeterminowanych wieÂści nie podajemy - wy regularnie to robicie.
Nie wiem czemu, wybacz Marcin, ale wolê siê - o czymkolwiek - dowiedzieÌ póŸniej, ni¿ w ogóle... Tak to ju¿ jest w ¿yciu, ¿e œwie¿oœÌ owszem, jest po¿¹dana, ale w sytuacji, gdy newsa zignorowa³y, a nawet przeoczy³y inne redakcje, ma on wci¹¿ pewn¹ wa¿noœc. Nie wynikaj¹c¹ z czasu w³aœnie, ale z samego faktu poinformowania.
Swoj¹ drog¹, to uwa¿am, ¿e Wasi Czytelnicy nie powini stawaÌ siê obiektem walki o newsy, ale wiedzieÌ o wszystkim, co jest zwi¹zane z ich ulubion¹ stacj¹ itd. I powtarzam - niech siê nawet dowiedz¹ parê dni wczeœniej, bo to naprawdê lepiej, ni¿ przekonaÌ siê dopiero w momencie w³¹czania ma³ego ekranu. :p
Swoj¹ drog¹, to uwa¿am, ¿e Wasi Czytelnicy nie powini stawaÌ siê obiektem walki o newsy, ale wiedzieÌ o wszystkim, co jest zwi¹zane z ich ulubion¹ stacj¹ itd. I powtarzam - niech siê nawet dowiedz¹ parê dni wczeœniej, bo to naprawdê lepiej, ni¿ przekonaÌ siê dopiero w momencie w³¹czania ma³ego ekranu. :p
MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ
B³agam - nie pisz "Wy", bo Medialink.pl to nie My, a prêdzej Oni. Osobiœcie nie przyznajê siê do wspó³pracy z nimi, poniewa¿ w normalny sposób nie jest to mo¿liwe na d³u¿sz¹ metê.Marcin pisze:No skoro, nasza redakcja zorientowa³a siê po kilku dniach, ¿e Ryczel prowadzi serwisy sportowe to nie pisa³a o tym. Konkurencja takiej informacji równie¿ nie poda³a. Taka informacja jest nieœwie¿a ju¿ po np. dwóch dniach, a co dopiero trzech tygodniach. My przeterminowanych wieœci nie podajemy - wy regularnie to robicie.
Wracaj¹c do tematu to zgodzê siê z przedmówc¹, ¿e jeœli inne redakcje zignotowa³y wiadomoœÌ (która w sumie i tak by³a ma³oistotna), to mimo to i tak jest ona wa¿na dla czytelnika. Przykro mi, ale to jest wasz przykry obowi¹zek, a przynajmniej cel, do którego zmierzacie - informowaÌ o TVN pierwsi przed konkurencj¹.
Amen.
kompromitacje i palgiaty medialink
MyÂślĂŞ Âże nie ma sensu otwieraĂŚ nowego tematu wiec napiszĂŞ to tu.
Tym razem kompromitacja wirtualnych mediĂłw:
Od poczÂątku prowadzÂącÂą jest Ewa Drzyzga. Na poczÂątku na zmianĂŞ z EwÂą BakalarskÂą. W kwietniu 2004 roku nastÂąpiÂła chwilowa zmiana. Program prowadziÂła nowa wĂłwczas prezenterka TVN - Kazimiera Szczuka. Program nagrywany jest w krakowskim studiu TVN.
http://wirtualnemedia.pl/document,,6247 ... _toku.html
Czy ktoÂś z was przypomina sobie by Kazimiera Szczuka prowadziÂła kiedykolwiek "ROZMOWY W TOKU"
Bo ja jakoÂś nie moge sobie tego przypomnieĂŚ.
Tym razem kompromitacja wirtualnych mediĂłw:
Od poczÂątku prowadzÂącÂą jest Ewa Drzyzga. Na poczÂątku na zmianĂŞ z EwÂą BakalarskÂą. W kwietniu 2004 roku nastÂąpiÂła chwilowa zmiana. Program prowadziÂła nowa wĂłwczas prezenterka TVN - Kazimiera Szczuka. Program nagrywany jest w krakowskim studiu TVN.
http://wirtualnemedia.pl/document,,6247 ... _toku.html
Czy ktoÂś z was przypomina sobie by Kazimiera Szczuka prowadziÂła kiedykolwiek "ROZMOWY W TOKU"

Płyńcież Rodacy do Narodu swego ! Płyńcież wy do Narodu Waszego św. chyba przeklętego. Płyńcież wy do Stwora tegoż Św.Ciemnego,co od wieków zdycha,a zdechnąć nie może!
TeÂż to zobaczyÂłem, ale nie wiedziaÂłem gdzie napisaĂŚ wiĂŞc czekaÂłem aÂż minie 48 godzin w temacie o Szczuce lub o "Rozmowach...".
A wracajÂąc do tego to myÂślaÂłem Âże to jest dobry wortal i Âże taka kompromitacja to gdzie indziej moÂże byĂŚ, ale nie tam... :? A jednak. :? :? I jeszcze nie spieszy im siĂŞ to poprawiĂŚ... :?
A wracajÂąc do tego to myÂślaÂłem Âże to jest dobry wortal i Âże taka kompromitacja to gdzie indziej moÂże byĂŚ, ale nie tam... :? A jednak. :? :? I jeszcze nie spieszy im siĂŞ to poprawiĂŚ... :?
Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT!