"Nowy Dzień" - nowa gazeta
Moderator: Łukasz
-
- Czasem tu wpada
- Kontakt:
"Nowy DzieĂą" - nowa gazeta
I znĂłw jakiÂś nowy "brukawiec" nam siĂŞ szykuje od poniedziaÂłku "Nowy dzieĂą" Ciekawe co to bĂŞdzie za gazeta?
Od moderatora:
Prosi³bym, ¿ebyœ zak³adajÌ temat w³o¿y³ znaznie wiêcej wysi³ku w jego zawartoœÌmerytoryczn¹ oraz aby tytu³ pasowa³do zawartoœci. Z twojego postu niewiele wynika, tak naprawdê powinien zostaÌ usuniêty.
Pozdrawiam.
Od moderatora:
Prosi³bym, ¿ebyœ zak³adajÌ temat w³o¿y³ znaznie wiêcej wysi³ku w jego zawartoœÌmerytoryczn¹ oraz aby tytu³ pasowa³do zawartoœci. Z twojego postu niewiele wynika, tak naprawdê powinien zostaÌ usuniêty.
Pozdrawiam.
-
- Stały bywalec
- Kontakt:
Re: gazety
Raczej nie bĂŞdzie to brukowiec tylko coÂś bardziej przyzwoitego.chandler pisze:I znĂłw jakiÂś nowy "brukawiec" nam siĂŞ szykuje od poniedziaÂłku "Nowy dzieĂą" Ciekawe co to bĂŞdzie za gazeta?
Gazeta bĂŞdzie miaÂła Âśrednio okoÂło 30 stron nad ktĂłrymi bĂŞdzie pracowaĂŚ ponadstuosobowa redakcja.wirtualnemedia.pl pisze:ZarzÂąd Agory zapowiada, Âże nowy tytuÂł bĂŞdzie masowÂą "gazetÂą Âśrodka", a nie brukowcem.
wirtualnemedia.pl pisze:Do kogo kierowany jest nowy dziennik? Wg "GW" jego czytelnik Âżyje w mieÂście (niekoniecznie duÂżym) i pracuje. Jego dochody nie sÂą bardzo wysokie, ale nie ma on teÂż trudnoÂści finansowych. Ma co najmniej Âśrednie wyksztaÂłcenie. StaĂŚ go na prasĂŞ, ale nie ma swego ulubionego tytuÂłu. Obecnie kupuje zarĂłwno prasĂŞ regionalnÂą, tanie kolorowe magazyny, jak i ogĂłlnopolskie dzienniki, ale chĂŞtnie zastÂąpi to czymÂś nowym - taki portret odbiorcy "Nowego Dnia" wyÂłania siĂŞ z opowieÂści jego szefĂłw.
WydawcÂą "Nowego dnia" bĂŞdzie Agora.wirtualnemedia.pl pisze:Jakub Benke, prezes domu mediowego Starcom, ktĂłry widziaÂł prĂłbny numer "Nowego Dnia", okreÂśla go jako bardzo nowoczesnÂą i ciekawie robionÂą gazetĂŞ. Jego zdaniem, moÂże ona odebraĂŚ "Faktowi" tych czytelnikĂłw, dla ktĂłrych tabloid Axel Springer Polska staÂł siĂŞ zbyt brukowy.
...
Ja wlasnie od poniedzialu "przezucam" sie z "Faktu" na "Nowy Dzien". Mysle ze ta gazeta bedzie lepsza od brukowcow ("Fakt" i "Super Express") bo nie bedza w niej opisywane tanie sensacje, ktore nie raz mnie wkurzaly. Mam nadzieje ze ta gazeta bedzie na takim poziomie jak jej siostra "Gazeta Wyborcza" wkoncu to i to wydaje Agora. 

Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! 

-
- Nowicjusz
ruszyla juz strona internetowa dziennika - http://www.nowydzien.pl 
ikonka obok adresu jest taka sama jak gazety (wiadomo - Agora).

ikonka obok adresu jest taka sama jak gazety (wiadomo - Agora).
Strona juz jest gdzies od tygodnia no moze troszke mniej.
Jak dla mnie jest bardzo fajna, ale jeszcze na niej jest malo informacji. Ciekawe czy od poniedzialku beda na niej najwazniejsze artykoly z gazety tak jak jest to np. z "Super Expressem". Na te stronie widac takze jaka to jest spora redakcja pracujaca nad "Nowym Dniem".

-
- Początkujący
Pierwszy numer gazety "Nowy DzieĂą" pokazaÂł siĂŞ w kioskach 14 listopadamikasur pisze:Ja teÂż jestem b. ciekawa tej nowej gazety. Na pewno jÂą kupie. A kiedy wychodzi? W ten poniedziaÂłaek?

I w peÂłni popieram poglÂąd terraX - nic specjalnego - wiĂŞcej siĂŞ po niej spodziewaÂłem. Mieli strasznie medialnÂą kampaniĂŞ reklamowÂą a jak narazie to strasznie przereklamowana gazeta. KupowaÂłem przez 2 pierwsze dni i przestaÂłem.

ZIMA
Ja tez, ale kupilem tylko 1 numer potem juz nie.TVN_FAN pisze:I w peÂłni popieram poglÂąd terraX - nic specjalnego - wiĂŞcej siĂŞ po niej spodziewaÂłem. Mieli strasznie medialnÂą kampaniĂŞ reklamowÂą a jak narazie to strasznie przereklamowana gazeta. KupowaÂłem przez 2 pierwsze dni i przestaÂłem.

P.S. moze by tak juz zmienic nazwe tematu bo "Nawy Dzien" nie nadchodzi, ale juz jest. :>

Kurczê mia³am naprawdê ciêzki tydzieù i jestem opóŸniona z nowoœciami i w ogóle...
Có¿, liczy³¹m na jak¹œ, nazwijmy to now¹ jakoœÌ tabloidów, ale skoro tak mówicie, to nie ma na co liczyc...
"Uśmiech losu można zobaczyć, nawet w tych najciemniejszych chwilach, jeśli tylko pamięta się, żeby zapalić światło..." Albus Dumbledore (cytat z filmu)