Propozycja zmian na forum
Moderator: Łukasz
Zastanawiamy siê nad innym podzia³em dzia³ów na forum. Co s¹dzicie o tym, aby dla ka¿dej ze stacji TVN stworzyÌ osobny dzia³? Jednoczeœnie usuniête zosta³oby forum "Kana³y Grupy TVN", a znajduj¹ce siê w nim posty porozdzielane do nowych kategorii. Pojawia siê te¿ pytanie, co w takiej sytuacji zrobiÌ z kategori¹ "Za³oga TVN"?
ProszĂŞ o opinie, komentarze i udziaÂł w sondzie.
ProszĂŞ o opinie, komentarze i udziaÂł w sondzie.
Ostatnio zmieniony czwartek 01 gru 2005, 18:50 przez Łukasz, łącznie zmieniany 1 raz.
PomysÂł o.k.-tak bĂŞdzie bardziej przejrzyÂście.Natomiast ZaÂłogĂŞ zostawiĂŚ w spokoju.JeÂśli chodzi o dziaÂł zaÂłoga tvn to tylko zmienic tematy takie jak "Co z AnnÂą JĂŞdrzejowskÂą?" po prostu na "Anna JĂŞdrzejowska" i analogicznie z innymi tematami dotyczÂącymi osĂłb postĂŞpowaĂŚ tak samo.
Ostatnio zmieniony czwartek 01 gru 2005, 18:25 przez salladyn, łącznie zmieniany 1 raz.
Płyńcież Rodacy do Narodu swego ! Płyńcież wy do Narodu Waszego św. chyba przeklętego. Płyńcież wy do Stwora tegoż Św.Ciemnego,co od wieków zdycha,a zdechnąć nie może!
MoÂże tak.
Na pewno przydaÂłoby sie osobne podforum o TVN24. A skoro byÂłoby o TVN24, to dla konsekwencji powinno byĂŚ takÂże o TVN Siedem, TVN Meteo, TVN Turbo, TVN Style, TVN Gra i ITVN.
A zaÂłogĂŞ trzeba zostawiĂŚ spokoju, bo duÂżo prezenterĂłw pracuje w kilku stacjach. SÂą pary: TVN24+TVN, TVN7+TVN Gra, TVN+TVN Gra+ITVN, TVN+TVN24+TVN Meteo, TVN Meteo+ITVN, TVN Meteo+TVN24+ITVN. WiĂŞc ciĂŞÂżko przyporzÂądkowaĂŚ kogoÂś do jakiegoÂś dziaÂłu...
I jeÂśli tak zrobimy, to daÂłbym podziaÂł nastĂŞpujÂący:
Grupa TVN:
-Telewizja TVN
-ZaÂłoga
-TVN Fakty
-Telewizja TVN24
-Telewizja TVN Siedem
-Telewizja TVN Meteo
-Telewizja TVN Turbo
-Telewizja ITVN
-Telewizja TVN Style
-Telewizja TVN Gra
PozostaÂłe:
-Telewizja
-Grupa ITI
-Na ka¿dy temat [nowoœÌ, Onet, Multikino, ITI Film Studio itd.]
-Forum e. (zamkniĂŞte, kto ma wiedzieĂŚ, ten wie o co chodzi)
tvn.tivi.pl:
-Forum forum.tvn.tivi.pl
-Strona strona.tvn.tivi.pl
-Redakcja (zamkniĂŞte)
Ale czy nie sÂądzisz ÂŁukaszu, Âże wĂłwczas forum bĂŞdzie nienaturalnie dÂługie? :|
A po zatym nie pise siĂŞ mĂłj drogi sÂąda, tylko sonda.
Na pewno przydaÂłoby sie osobne podforum o TVN24. A skoro byÂłoby o TVN24, to dla konsekwencji powinno byĂŚ takÂże o TVN Siedem, TVN Meteo, TVN Turbo, TVN Style, TVN Gra i ITVN.
A zaÂłogĂŞ trzeba zostawiĂŚ spokoju, bo duÂżo prezenterĂłw pracuje w kilku stacjach. SÂą pary: TVN24+TVN, TVN7+TVN Gra, TVN+TVN Gra+ITVN, TVN+TVN24+TVN Meteo, TVN Meteo+ITVN, TVN Meteo+TVN24+ITVN. WiĂŞc ciĂŞÂżko przyporzÂądkowaĂŚ kogoÂś do jakiegoÂś dziaÂłu...
I jeÂśli tak zrobimy, to daÂłbym podziaÂł nastĂŞpujÂący:
Grupa TVN:
-Telewizja TVN
-ZaÂłoga
-TVN Fakty
-Telewizja TVN24
-Telewizja TVN Siedem
-Telewizja TVN Meteo
-Telewizja TVN Turbo
-Telewizja ITVN
-Telewizja TVN Style
-Telewizja TVN Gra
PozostaÂłe:
-Telewizja
-Grupa ITI
-Na ka¿dy temat [nowoœÌ, Onet, Multikino, ITI Film Studio itd.]
-Forum e. (zamkniĂŞte, kto ma wiedzieĂŚ, ten wie o co chodzi)
tvn.tivi.pl:
-Forum forum.tvn.tivi.pl
-Strona strona.tvn.tivi.pl
-Redakcja (zamkniĂŞte)
Ale czy nie sÂądzisz ÂŁukaszu, Âże wĂłwczas forum bĂŞdzie nienaturalnie dÂługie? :|
A po zatym nie pise siĂŞ mĂłj drogi sÂąda, tylko sonda.

Marcinie, wiem jak siĂŞ pisze "sonda" i nie wiem, czemu napisaÂłem Âźle.
Co do dÂługoÂści forum to takiego dziaÂłu jak "Grupa ITI" nie bĂŞdzie bo po co? MyÂślĂŞ teÂż, Âże GrupĂŞ ITI, iTVN, a w przyszÂłoÂści TVN Med wÂładujemy do jednego. Bo co tu pisaĂŚ o takim TVN Med, do ktĂłrego bĂŞdÂą mieli tylko wybraĂący narodu (czy jak kto woli pijani ÂłapĂłwkarze). :?
Daredevil, zmiany nastÂąpiÂą jak je przedyskutujemy. W ogĂłle to czy nastÂąpiÂą zaleÂży od wyniku tej dyskusji - na razie wyglÂąda na to, Âże pomysÂł siĂŞ podoba.
salladyn, teÂż mi siĂŞ wydaje, Âże "ZaÂłoga" musi zostaĂŚ, a z tymi zmianami wÂątkĂłw to hmm... nie miaÂłbym serca zmieniaĂŚ nazwy tematu o Anice Werner.

Daredevil, zmiany nastÂąpiÂą jak je przedyskutujemy. W ogĂłle to czy nastÂąpiÂą zaleÂży od wyniku tej dyskusji - na razie wyglÂąda na to, Âże pomysÂł siĂŞ podoba.

salladyn, teÂż mi siĂŞ wydaje, Âże "ZaÂłoga" musi zostaĂŚ, a z tymi zmianami wÂątkĂłw to hmm... nie miaÂłbym serca zmieniaĂŚ nazwy tematu o Anice Werner.

Ja mia³em na myœli tematy których aktualnoœÌ tytu³ów jest w¹tpliwa.Na przyk³ad "Co z Ann¹ Jêdrzejowsk¹?" no co z Ann¹ Jedrzejowsk¹£ukasz pisze: salladyn, te¿ mi siê wydaje, ¿e "Za³oga" musi zostaÌ, a z tymi zmianami w¹tków to hmm... nie mia³bym serca zmieniaÌ nazwy tematu o Anice Werner.

Co do tematu "Anita Werner-wÂątek najwiekszego fana"-to myÂślĂŞ Âże gdybyÂś go zmieniÂł to Black jack, Kamuii i Funckyrella wysadziliby ciĂŞ w powietrze,bÂądÂź w najlepszym wypadku trwale okaleczyli

Płyńcież Rodacy do Narodu swego ! Płyńcież wy do Narodu Waszego św. chyba przeklętego. Płyńcież wy do Stwora tegoż Św.Ciemnego,co od wieków zdycha,a zdechnąć nie może!
ZacznĂŞ od tego, Âże dla mnie forum mogÂłoby siĂŞ nie zmieniaĂŚ, wydaje mi siĂŞ, Âże mimo duÂżej liczy tematĂłw jest uporzadowane i wszĂŞdzie Âłatwo trafiĂŚ, ale Âżeby siĂŞ nie pogubiĂŚ (w ciÂągle rosnÂącej objĂŞtoÂści forum), moÂżna wprowadziĂŚ kilka korekt.
Zgadzam siê z Marcinem, ¿e podzielenie na osobne dzia³y dla stacji tvn spowoduje, ¿e forum straci przejrzystoœÌ, bêdzie poprostu za gêsto na pierwszej stronie. Forum kana³y grupy tvn wogóle bym nie rusza³a, oddzielne dzia³y dla tvn gry czy med, czy itvn, bêd¹ nieporozumieniem, bo nigdy nie bêd¹ siê tam toczyÌ takie o¿ywione dyskusje jak o samym tvn, czy nawet tvn24. Bo w koùcu ile tematów mo¿na stworzyÌ w dziale tvn gra?
Ale na pewno powinien siê znaleŸÌ oddzielny dzia³ dla tvn24, nie wiem tylko gdzie..
Dzia³ za³oga powinien zostaÌ w formie niezmienionej i w ¿adnym wypadku nie nale¿y go likwidowaÌ (w koùcu gdzie wiêkszoœÌ z nas by pisa³a,ze mn¹ w³¹cznie
).
Aha i mam jeszcze jednÂą propozycjĂŞ, moÂże Âżeby panowaÂł jeszcze wiĂŞkszy porzÂądek daÂłoby siĂŞ z tematĂłw ktĂłre majÂą najwiĂŞcej wyÂświetleĂą zrobiĂŚ w kaÂżdym dziale coÂś w rodzaju tematĂłw przyklejonych, a reszta postĂłw tratowana byÂłaby jako okazyjnie pojawiajÂące siĂŞ w tym dziale (nie dotyczyÂłoby to dziaÂłu zaÂłoga, bo tam kaÂżdy temat jest tak samo waÂżny)
Zgadzam siê z Marcinem, ¿e podzielenie na osobne dzia³y dla stacji tvn spowoduje, ¿e forum straci przejrzystoœÌ, bêdzie poprostu za gêsto na pierwszej stronie. Forum kana³y grupy tvn wogóle bym nie rusza³a, oddzielne dzia³y dla tvn gry czy med, czy itvn, bêd¹ nieporozumieniem, bo nigdy nie bêd¹ siê tam toczyÌ takie o¿ywione dyskusje jak o samym tvn, czy nawet tvn24. Bo w koùcu ile tematów mo¿na stworzyÌ w dziale tvn gra?
Ale na pewno powinien siê znaleŸÌ oddzielny dzia³ dla tvn24, nie wiem tylko gdzie..
Dzia³ za³oga powinien zostaÌ w formie niezmienionej i w ¿adnym wypadku nie nale¿y go likwidowaÌ (w koùcu gdzie wiêkszoœÌ z nas by pisa³a,ze mn¹ w³¹cznie
Aha i mam jeszcze jednÂą propozycjĂŞ, moÂże Âżeby panowaÂł jeszcze wiĂŞkszy porzÂądek daÂłoby siĂŞ z tematĂłw ktĂłre majÂą najwiĂŞcej wyÂświetleĂą zrobiĂŚ w kaÂżdym dziale coÂś w rodzaju tematĂłw przyklejonych, a reszta postĂłw tratowana byÂłaby jako okazyjnie pojawiajÂące siĂŞ w tym dziale (nie dotyczyÂłoby to dziaÂłu zaÂłoga, bo tam kaÂżdy temat jest tak samo waÂżny)
"Ten, kto się śmieje ostatni, przeważnie nie ma jednego zęba na przedzie" 

A wiesz, Âże tĂŞ nazwĂŞ sam wymyÂśliÂłem?salladyn pisze:Co do tematu "Anita Werner-wÂątek najwiekszego fana"-to myÂślĂŞ Âże gdybyÂś go zmieniÂł to Black jack, Kamuii i Funckyrella wysadziliby ciĂŞ w powietrze,bÂądÂź w najlepszym wypadku trwale okaleczyli

TerraX mĂłwi bardzo mÂądrze. 
Priorytet powinien mieĂŚ osobny dziaÂł o TVN24 - o tej stacji toczy siĂŞ duÂżo dyskusji, a reszta to moÂże nawet bez zmian zostaĂŚ. DziaÂł z TVN24 powinien byĂŚ absolutnie najwaÂżniejszy?
S¹dze, ¿e przyklajanie najpopularniejszych tematów nie jest konieczne. I tak ka¿dy je znajdzie bez problemu, a tak to te drugie bêdzie ciê¿ej znaleŸÌ.
A co do nazw tematĂłw, to zmieniÂłbym te nieaktualne. Bo gdyby byÂły same: "Justyna Pochanke", "Anna JĂŞdrzejowska", "Szymon Majewski Show", to moÂże i byÂłoby przejrzyÂście, ale jakoÂś sucho i nienaturalnie.
Np. "Dyskusja o Annie Jêdrzejowskiej" brzmi ciekawiej ni¿ poprostu "Anna Jêdrzejowska". Sam ostatnio zwracam wiêksz¹ uwagê na nazwy nowych tematów, np. "Transakcje" zamieni³em na chyba "Transakcje w Internecie". Nazwy tematów powinny odzwierciedlaÌ ich zawartoœÌ.
Zlikwidowa³bym jednoczeœnie podzia³ na "Forum zamkniête". Forum redakcyjne wrzuci³bym do dzia³u "tvn.tivi.pl", a "E" wrzuci³bym do "Forum g³ówne". Ale to drobnostka, a mo¿e w³aœciwie nwet tak jak jest teraz jest lepiej...

Priorytet powinien mieĂŚ osobny dziaÂł o TVN24 - o tej stacji toczy siĂŞ duÂżo dyskusji, a reszta to moÂże nawet bez zmian zostaĂŚ. DziaÂł z TVN24 powinien byĂŚ absolutnie najwaÂżniejszy?
S¹dze, ¿e przyklajanie najpopularniejszych tematów nie jest konieczne. I tak ka¿dy je znajdzie bez problemu, a tak to te drugie bêdzie ciê¿ej znaleŸÌ.
A co do nazw tematĂłw, to zmieniÂłbym te nieaktualne. Bo gdyby byÂły same: "Justyna Pochanke", "Anna JĂŞdrzejowska", "Szymon Majewski Show", to moÂże i byÂłoby przejrzyÂście, ale jakoÂś sucho i nienaturalnie.

Zlikwidowa³bym jednoczeœnie podzia³ na "Forum zamkniête". Forum redakcyjne wrzuci³bym do dzia³u "tvn.tivi.pl", a "E" wrzuci³bym do "Forum g³ówne". Ale to drobnostka, a mo¿e w³aœciwie nwet tak jak jest teraz jest lepiej...
Marcin pisze:A co do nazw tematĂłw, to zmieniÂłbym te nieaktualne.
Haha, no chyba to jest jedno z zadaĂą moderatora.Marcin pisze:Sam ostatnio zwracam wiĂŞkszÂą uwagĂŞ na nazwy nowych tematĂłw
Redakcyjne do dzia³u tvn.tivi? Nie wiem co wy tam piszecieMarcin pisze:Zlikwidowa³bym jednoczeœnie podzia³ na "Forum zamkniête". Forum redakcyjne wrzuci³bym do dzia³u "tvn.tivi.pl", a "E" wrzuci³bym do "Forum g³ówne"
"Ten, kto się śmieje ostatni, przeważnie nie ma jednego zęba na przedzie"