TVN: sprawy biężące (dyskusja ogólna o stacji i Grupie TVN Discovery Polska)
Moderator: Łukasz
A nie, nie to bardzo fajnie wysz³o bo w Branicach jest oœrodek dla nerwowo i psychicznie chorych. Pomyœla³am ¿e chcesz to zaakcentowaÌTasiu pisze:Sorry za b³¹d z granicami branicami.mia³o byÌ tylko granice, a branice to mi sie skopiowa³y granice i litera podmieni³a podczas pisania.

Od oglÂądania reklam moÂżna chyba tam trafiĂŚ. :evil2:
"Ten, kto się śmieje ostatni, przeważnie nie ma jednego zęba na przedzie" 

No to TVN kupiÂł NTL:
TVN kupi³ NTL 14 grudnia a Media Link dopiero teraz o tym pisze. :? :? No ale mniejsza o to. Chyba to dobrze ze TVN kupi³ t¹ telewizjê, bo np. bêdzie mia³ wiêkszy zasiêg. I tak mi siê wydaje ¿e z powodu wiekszego zasiegu TVN kupi³ NTL. Mo¿e ten Pan chcia³ zamkn¹Ì t¹ telewizjê i tak by TVN straci³ te 250 000 widzów.
Ciekawy jestem jak bedzie wyglÂądaÂła oprawa graficzna tego kanaÂłu czy bĂŞdzie cos zwiÂązane w niej z TVN?

Wiêcej na tej stronie>>> http://www.medialink.pl/media/?telewizj ... 5&id=29705medialink.pl pisze:TVN sta³ siê w³aœcicielem radomszczaùskiej Niezale¿nej Telewizji Lokalnej - pisze "Gazeta Radomszczaùska". 14 grudnia stacja kupi³a od Tadeusza D¹browskiego 100 procent udzia³ów NTL-u. - NTL absolutnie nie zniknie - zapewnia Tomasz Berezowski z biura TVN.(...)
TVN kupi³ NTL 14 grudnia a Media Link dopiero teraz o tym pisze. :? :? No ale mniejsza o to. Chyba to dobrze ze TVN kupi³ t¹ telewizjê, bo np. bêdzie mia³ wiêkszy zasiêg. I tak mi siê wydaje ¿e z powodu wiekszego zasiegu TVN kupi³ NTL. Mo¿e ten Pan chcia³ zamkn¹Ì t¹ telewizjê i tak by TVN straci³ te 250 000 widzów.

Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! 

Re: Profesjonalizm telewizji TVN
Mocne_ogniwo pisze: Mam tylko jedno pytanie. Dlaczego w ocenie rozrywki stacji tvn pomijasz istotny element jakim jest "Najslabsze Ogniwo" i prowadzaca ten teleturniej Kazimiera Szczuka![]()
OK. kiedys napisaÂłem krĂłtki RAP-ik o Omenie Mensah, to teraz o naszej Kazi:
Kazia Szczuka, to zajefajna sztuka

zawsze dziury w caÂłym szuka :mad:
i Âżaden program siĂŞ nie umywa

do najsÂłabszego ogniwa :oops:
Ale teÂż czasem w swojej bystroÂści

chce bÂłyszczeĂŚ, miota siĂŞ, pluje, zÂłoÂści :oops:
Jej wypowiedzi choĂŚ bystre i dziwne

stajÂą siĂŞ wtedy prymitywne.....
I tutaj koniec RAP-iku
Mi się podoba ta dziwna Polka: Złamana Mensa
Profesjonalizm telewizji TVN
Prawie mi siĂŞ podobaÂło ;/ PowinieneÂś napisaĂŚ podrĂŞcznik peÂłen zÂłotych myÂśli...dla akwizytorĂłw. :mad:
Płyńcież Rodacy do Narodu swego ! Płyńcież wy do Narodu Waszego św. chyba przeklętego. Płyńcież wy do Stwora tegoż Św.Ciemnego,co od wieków zdycha,a zdechnąć nie może!
Re: Profesjonalizm telewizji TVN
AleÂż Sally, ja do Ciebie nic nie mam. Przepraszam, jesli uraziÂłem Ciebie w jakikolwiek sposĂłb. Ale sam powiedz: czasem Kazia przesadza. Ja jestem na przykÂład chrzeÂścijaninem. Nie podobaÂło mi siĂŞ to, Âże powiedziaÂła do jednego z uczestnikĂłw: "jesteÂś Jezuskiem". Dla mnie Pan Jezus jest Bogiem. Ale nie chodzi o mnie. SÂą rzeczy, o ktĂłrych powinno siĂŞ wypowiadaĂŚ bardzo ostroÂżnie i z rozmysÂłem. MoÂżna kogoÂś uraziĂŚ. Brak wyczucia pod tym wzglĂŞdem pachnie prymitywizmem.salladyn pisze:Prawie mi siĂŞ podobaÂło ;/ PowinieneÂś napisaĂŚ podrĂŞcznik peÂłen zÂłotych myÂśli...dla akwizytorĂłw. :mad:
Mi się podoba ta dziwna Polka: Złamana Mensa
To dotyczy reklam:
No to stacje komercyjne mogÂą siĂŞ bardzo wzbogaciĂŚ na reklamach.
No ale to chyba lepiej dla nas bo im wiĂŞksze przychody stacji tym wiekszy budÂżet dla programĂłw no i to moÂże sprawiĂŚ Âże bĂŞdÂą one lepsze... Przynajmniej tak moÂże byĂŚ w TVN nie wiem jak w polszmacie.
wirtualnemedia pisze:Ograniczenie liczby reklam w telewizji publicznej wstrzÂąÂÂśnie rynkiem. JeÂżeli PiS przeÂforsuje swĂłj pomysÂł, TVN i Polsat bĂŞdÂą mogÂły drastycznie podnieœÌ ceny reklam. Nawet - jak twierdzÂą analitycy - o kilÂkadziesiÂąt procent.
(...)
- To byÂłby prawdziwy wstrzÂąs na rynku - mĂłwi o ograniczeniu czasu reklamowego w TVP JaroÂsÂław Roszkowski, dyrektor mediĂłw jednego z najwiĂŞkszych domĂłw mediowych Starlink.
WedÂług niego, skorzystajÂą na tym stacje komercyjne, w tym TVN i Polsat. To do nich, z braku miejsca w TVP, ustawiÂą siĂŞ w kolejÂce firmy z najwiĂŞkszymi budÂżetaÂmi reklamowymi. W telewizjach prywatnych czasu reklamowego jednak nie przybĂŞdzie. Ogromny popyt ze strony firm pozwoli wiĂŞc im drastyczne podnieœÌ ceny. O ile?
- Co najmniej kilkanaÂście proÂcent - ocenia ostroÂżnie JarosÂław Roszkowski.
Zdaniem Andrzeja SzymaĂąskiego ten wzrost bĂŞdzie jeszcze wyÂżÂszy.
- Z pewnoÂściÂą kilkudziesiĂŞcio-procentowy. Stacje komercyjne nie majÂą wolnego czasu, ktĂłry mĂłgÂłby byĂŚ przeznaczony na zaspokojenie popytu klientĂłw przechodzÂących z TVP - mĂłwi.
UwaÂża on, Âże najbardziej ucierÂpiÂą na tym maÂłe i Âśrednie firmy, ktĂłrych nie bĂŞdzie staĂŚ na reklamĂŞ w telewizji. To osÂłabi ich pozycjĂŞ rynkowÂą wzglĂŞdem wiĂŞkszych podÂmiotĂłw.
Koszty rzeczywiÂście mogÂą byĂŚ zaporÂą. JeÂśli teraz 30-sekundowy spot podczas popularnego serialu w czasie najwiĂŞkszej oglÂądalnoÂści w stacji prywatnej kosztuje Âśrednio 41,8 tys. zÂł brutto, to po podwyÂżce, trzeba bĂŞdzie zapÂłaciĂŚ za niego naÂwet 55 tys. zÂł. To tyle, ile zapÂłaciĂŚ
trzeba za ca³¹ stronĂŞ w niektĂłrych ogĂłlnopolskich dziennikach. ProÂblem jednak w tym, Âże jak twierdzi Andrzej SzymaĂąski, promocja w innych mediach nie bĂŞdzie juÂż tak efektywna jak w telewizji.
(...)
No to stacje komercyjne mogÂą siĂŞ bardzo wzbogaciĂŚ na reklamach.

Niezupe³nie. Warto pamiêtaÌ o tym, ¿e nowa ustawa o kinematografii na³o¿y³a na nadawców obowi¹zek wp³acania 1,5% przychodu z reklam i telesprzeda¿y, na rzecz Instytutu Kinematografii. Ceny reklam musia³y wzrosn¹Ì, bo trzeba bêdzie trochê oddaÌpawell pisze:No to stacje komercyjne mog¹ siê bardzo wzbogaciÌ na reklamach.No ale to chyba lepiej dla nas bo im wiêksze przychody stacji tym wiekszy bud¿et dla programów no i to mo¿e sprawiÌ ¿e bêd¹ one lepsze...
"Ten, kto się śmieje ostatni, przeważnie nie ma jednego zęba na przedzie" 

No tak zapomnia³em o tej nowej ustawie... :/ No ale jak pisze w cytacie pan Jaros³aw Roszkowski ocenie ¿a ceny mog¹ byÌ wy¿sze co najmniej kilkanaœcie procent, a Andrzej Szymaùski mówi ¿e mo¿e byÌ nawet kilkludziesiêcio procentowy wiêc to du¿o, bardzo du¿o.terraX pisze:Niezupe³nie. Warto pamiêtaÌ o tym, ¿e nowa ustawa o kinematografii na³o¿y³a na nadawców obowi¹zek wp³acania 1,5% przychodu z reklam i telesprzeda¿y, na rzecz Instytutu Kinematografii. Ceny reklam musia³y wzrosn¹Ì, bo trzeba bêdzie trochê oddaÌ