[TVN] Dzień Dobry TVN / Dzień Dobry Wakacje

Miejsce na dyskusje związane z TVN Warner Bros. Discovery; dział poświęcony obecnym i archiwalnym audycjom.

Moderator: Łukasz

Patunia11
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Patunia11 »

A ja wÂłaÂśnie nie oglÂądaÂłam drugiej czĂŞÂści programu, a chyba byÂła ciekawsza. Czy ktoÂś wie moÂże czy sÂą powtĂłrki? Albo ma nagrany dzisiejszy odcinek? :?: :(
pawell
Fanatyk :)

Post autor: pawell »

FajnÂą reklamĂŞ ma teraz "DzieĂą Dobry TVN". Wszyscy prowadzÂący mĂłwiÂą coÂś tam i zapraszajÂą na program i sÂą urywki najciekawszych momentĂłw z programu. Dobrze Âże TVN wkoĂącu wiele razy promuje ten program. :D :D MoÂże to sie wkrĂłtce przeÂłoÂży na wyniki ogladalnoÂści ?? Zobaczymy... :)
Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! :D
Monster

DO pawell

Post autor: Monster »

Oj pawell, pawell, Âżali mi trochĂŞ ciebie :( :(
Masz tylko dostĂŞp do kanaÂłu TVN, TVNsiedem i TVNstyle :(
I nie masz o czym pisaĂŚ w dziale KANAÂŁY TVN... :(
Tak byÂś wiedziaÂł jeszcze wiĂŞcej o stacjach tvn :!:
A TAK TO SMUTNO :( :(
pawell

Wiesz co kolego przesadzasz... ÂŻal mi ciebie i powiedziaÂł bym tobie coÂś ale jeszcze chcĂŞ na tym forum popisaĂŚ. I proszĂŞ moderatorĂłw aby coÂś zrobili z tym uÂżytkownikiem bo jego zachowanie na forum jest okropne... :? :? :? ÂŁamie regulamin bardzo czesto... :/

I jeszcze jedno niestety to nie moja wina Âże moja kablĂłwka ma takÂą ofertĂŞ ...
TVN_FAN
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: DO pawell

Post autor: TVN_FAN »

Piotrek_1992 pisze:Oj pawell, pawell, Âżali mi trochĂŞ ciebie :( :(
Masz tylko dostĂŞp do kanaÂłu TVN, TVNsiedem i TVNstyle :(
I nie masz o czym pisaĂŚ w dziale KANAÂŁY TVN... :(
Tak byÂś wiedziaÂł jeszcze wiĂŞcej o stacjach tvn :!:
A TAK TO SMUTNO :( :(
WiĂŞkszÂą czcionkÂą siĂŞ nie daÂło napisaĂŚ ?? :?

----------------------------------------------------------------------------------
FajnÂą reklamĂŞ ma teraz "DzieĂą Dobry TVN". Wszyscy prowadzÂący mĂłwiÂą coÂś tam i zapraszajÂą na program i sÂą urywki najciekawszych momentĂłw z programu. Dobrze Âże TVN wkoĂącu wiele razy promuje ten program
tak - reklama oki :wink:

No i wytrzymaliÂśmy jakoÂś tÂą przerwĂŞ ÂświÂąteczno-noworocznÂą i juÂż w sobotĂŞ kolejne wydanie DDTVN :wink: Tylko ciekawe kto bĂŞdzie prowadziÂł :?: :wink:
ZIMA
tomu19
Początkujący
Początkujący

Post autor: tomu19 »

mam z³¹ informacje dla fanów Kingi Rusin.
W TELE MAGAZYNIE ostanio jest teletermometr czyli co jest dobre w tv a co zÂłe,wg nich Kinga Rusin i Marcin Meller dostali najniÂższÂą ocenĂŞ -20, piszÂąc tak: NajwaÂżniejsze jest ogĂłlne dobre wraÂżenie, powiedzieli sobie w "DD tvn" i ogĂłlnie jest OK. ÂŻeby jeszcze tylko Kinga Rusin i Marcin Meller byli choĂŚ trochĂŞ przygotowani
Marcin
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: Marcin »

Kto bĂŞdzie siĂŞ przejmowaÂł jakimiÂś subiektywnymi, a do tego bzdurnymi wymysÂłami redaktorĂłw "Tele Magazynu"? Wisi mi, co oni sÂądzÂą o Kindze Rusin. Co innego gdyby to byÂł wynik jakiegoÂś gÂłosowania widzĂłw.
tomu19
Początkujący
Początkujący

Post autor: tomu19 »

a co powiesz o tym Marcinie, ¿e na forum gazeta.pl jest taki temat "Tê Rusin pogiê³o ju¿ na maxa", w którym zdecydowana wiêkszoœÌ (a by³o ich ok 18) delikatnie mówi¹c negatywnie wypowiada³a siê o Kindze R. Jak chcesz zrobiÌ z tego g³osowanie to wypada mniej wiêcej tak: 80% przeciw Kindze a reszta przeciw i nie wiadomo jak
pawell

http://www.tvn.tivi.pl/forum/viewtopic. ... 1&start=90

Tu byÂście mogli dalej prowadzic o tym rozmowĂŞ bo w tym temacie juÂż to zostaÂło poruszone. A tu piszmy o "DzieĂą Dobry TVN". :wink:
FAN_TVN
Zbanowany
Zbanowany

Post autor: FAN_TVN »

Dziœ w Dzieù Dobry TVN serwisy prowadzi³a Marta Kuligowska ze studia ,,g³ównego'' TVN24, a na antenie TVN24 serwisy prowadzi³a Magda Sakowska ze studia rozmów. Ale mogliby zrobiÌ zmianê i serwisy w TVN mog³yby byÌ prowadzone ze studia rozmów a w TVN24 z normalnego studia :(
-----
----
--
-
TVN_FAN
Stały bywalec
Stały bywalec

FAN_TVN pisze:Dziœ w Dzieù Dobry TVN serwisy prowadzi³a Marta Kuligowska ze studia ,,g³ównego'' TVN24, a na antenie TVN24 serwisy prowadzi³a Magda Sakowska ze studia rozmów. Ale mogliby zrobiÌ zmianê i serwisy w TVN mog³yby byÌ prowadzone ze studia rozmów a w TVN24 z normalnego studia :(
Tak - albo dlaczego znowu zmiana i po co nadaj¹ dwa serwisy ?? Nie mo¿na po³¹czyÌ obu i na pocz¹tek daÌ materia³y pasuj¹ce do DDTVN potem krótka przerwa i "normalny" serwis ??

Co do dzisiejszego wydania to ... :( niestety byÂła para MoÂłek-Janiak. Ale obiektywnie patrzÂąc to jak tak od czasu do czasu spoglÂądaÂłem na tv nawet MoÂłek nie wypadÂła Âźle...ale to co wyprawiaÂł macho Janiak... :? rĂŞce w kieszeni to moÂże trzymaĂŚ jak rozmawia z kumplem a nie jak stoi przed kamerÂą...
ZIMA
pawell

TVN_FAN pisze:Co do dzisiejszego wydania to ... :( niestety byÂła para MoÂłek-Janiak.
No to byÂło do przewidzenia bo ostatnie wydanie tego programu przed ÂświĂŞtami prowadziÂła wÂłasnie para Rusin - Meller. :roll: A ja jak zwykle zaspaÂłem dziÂś na program. :P :lol: No ale trudny tydzieĂą byÂł ten bĂŞdzie jeszcze trudniejszy bo mam prĂłbne testy. :/
TVN_FAN
Stały bywalec
Stały bywalec

pawell pisze: No to byÂło do przewidzenia bo ostatnie wydanie tego programu przed ÂświĂŞtami prowadziÂła wÂłasnie para Rusin - Meller. :roll:

No tak siĂŞ spodziewaÂłem ja teÂż niestety - ale jako fan Kingi liczyÂłem, Âże jednak stanie siĂŞ cud :)
pawell pisze:
No ale trudny tydzieĂą byÂł ten bĂŞdzie jeszcze trudniejszy bo mam prĂłbne testy. :/

trzymamy kciuki :wink: bĂŞdzie dobrze !! :D
ZIMA
:: Kamil
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:

Post autor: :: Kamil »

TVN pionierem na europejskim rynku telewizyjnym

Telewizja TVN przeprowadziÂła pierwszÂą w Polsce zdalnÂą realizacjĂŞ telewizyjnÂą.

7 stycznia 2005 program "DzieĂą Dobry TVN" zostaÂł po raz pierwszy w historii polskiej telewizji zrealizowany w sposĂłb zdalny.

Do tej pory program "DzieĂą Dobry TVN" byÂł realizowany przez najwiĂŞkszy wĂłz realizacyjny TVN - wielokamerowy OB VAN.

Obecnie 5 sygna³ów z 5-ciu kamer ze studia przy ul. Ho¿ej jest przesy³ane równolegle do centralnej re¿yserki TVN w budynku TVN przy ul. Augustówki 1 i dopiero tam nastêpuje "miksowanie" tych sygna³ów.

"To zupe³nie nowy sposób produkcji programów telewizyjnych, - mówi Bogdan Ma³ecki, Dyrektor Techniczny TVN - sposób produkcji unikalny na polskim rynku telewizyjnym. Polega on na równoleg³ym i niezale¿nym przesy³aniu wszystkich sygna³ów ze zdalnego studia do centralnej re¿yserki i realizacji programu w centrali bez wykorzystwania wozów realizacyjnych".

Jaki jest cel wprowadzenia tego rozwiÂązania technicznego?

- Obni¿enie kosztów i efektywne wykorzystywanie posiadanych œrodków technicznych. To rozwi¹zanie pozwoli³o nam "odzyskaÌ" w weekend jeden wóz realizacyjny i przesun¹Ì go do innych zadaù - powiedzia³ nam Tomasz Berezowski - Cz³onek Zarz¹du TVN S.A.

Taki sposĂłb produkcji zostaÂł po raz pierwszy wdroÂżony w USA podczas realizacji telewizyjnej rozgrywek ligii NBA. TVN jest pierwszÂą telewizjÂą europejskÂą, ktĂłra zdecydowaÂła siĂŞ na taki system realizacji.

- Oczywiœcie dla widza nie ma ¿adnej ró¿nicy, czy realizujemy program lokalnie czy zdalnie. Dla widza wa¿ny jest efekt koùcowy - czyli perfekcyjny przekaz telewizyjny. Dla nas natomiast wa¿ne jest zrealizowanie tego samego programu w tej samej jakoœci po ni¿szych kosztach. Zdalna realizacja wydaje siê byÌ w tym kontekœcie niezwykle obiecuj¹ca - doda³ Tomasz Berezowski.

Sprzêt do zdalnej realizacji programu "Dzieù Dobry TVN" dostarczy³a firma Tandberg TV, zaœ ³¹cza niezbêdne do przesy³u sygna³ów zapewni³a firma TP Emitel.

Jakie TVN ma dalsze plany wobec tego systemu?

- System w studiu przy ul.Ho¿ej bêdzie wykorzystywany na razie do produkcji programu "Dzieù dobry TVN", jakkolwiek nic nie stoi na przeszkodzie, aby przenieœÌ go do dowolnego miejsca w Polsce czy na œwiecie. Oczywiœcie taki system ma sens tylko wówczas, gdy w danej zdalnej lokalizacji produkowany jest program w sposób seryjny. Przy produkcjach okazjonalnych efektywniejsze kosztowo jest wysy³anie wozu realizacyjnego i uplinkowego - koùczy Tomasz Berezowski.
Brawo TVN !! :brawo:
pawell

No tak :brawo: TVN. :D No i kto tu jest najlepszy ?? 8) TVN :!: :D :lol:
ODPOWIEDZ