Polityka :)

Dyskusje o wszystkim, m.in. radiu, internecie i prasie.

Moderator: Łukasz

TVN_FAN
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: TVN_FAN »

terraX pisze:Po raz drugi w ¿yciu i to w takim nied³ugim czasie bêdê mia³a w¹tpliwoœci- iœÌ czy nie iœÌ? :evil2:
WÂątpliwoÂści nie bĂŞdziesz mieĂŚ Âżadnych :mrgreen: bo wyborĂłw tak szybko nie bĂŞdzie !! :D

Nie wierzĂŞ bowiem w to, zeby wielki Roman zdecydowaÂł siĂŞ na nie poparcie budÂżetu ( :arrow: wczeÂśniejsze wybory) bo juÂż teraz cudem dostaÂł siĂŞ do sejmu --> po wyborach np wiosennych mĂłgÂłby mieĂŚ problem jeszcze wiĂŞkszy. A i pewnie podobnie myÂślÂą PSLowcy - tych to prawie z 100% pewnoÂściÂą - no 99,99% - nie byÂłoby w przyszÂłym sejmie. A i Andrew Lepper teÂż nie ma narazie tak naprawde-wbrew temu co mĂłwi - ochoty na nowe rozdanie kart :P

WiĂŞc spokojnie, jeszcze nas czekajÂą niejedne niespodzianki z tym rzÂądem, jak dofinansowywanie budowy ÂŚwiÂątyni OpatrznoÂści BoÂżej czy skracanie w poÂłowie nauki roku szkolnego :evil: Nic tylko pogratulowaĂŚ !!
ZIMA
pawell
Fanatyk :)

Post autor: pawell »

TVN_FAN pisze:(...)czy skracanie w poÂłowie nauki roku szkolnego :evil: (...)
Napewno w poÂłowie roku szkolnego nie skrĂłcÂą nauki. :wink: Ale jednak tydzieĂą wczeÂśniej wakacje to moim zdaniem dobry pomysÂł. I tak wtedy nic w tej szkole nie robimy. :? :? Przynajmniej tak jest u mnie. :roll: I znĂłw wyjdzie Âże bĂŞdĂŞ miaÂł urodziny w wakacje, a tak bym miaÂł w szkole. :evil2:
Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! :D
sumeryjczyk
Początkujący
Początkujący

Post autor: sumeryjczyk »

Kolejna bzdurna decyzja rzadu skrocenie roku szkolnego :? staram sie przypomniec ktory rzad po 1989 roku tak szybko sie skompromitowal i jakos nie moge sobie przypomniec :? napewno nadaje sie do ksiegi rekordow Guinessa .Zeby bylo juz calkiem wesolo to trzeba dodac ze to dopiero poczatek radosnej tworczosci i czeka nas jeszcze wiele pieknych niespodzianek z Premierem Marcinkiewiczem i Zyta Gilowska co za cudowna para
Niezrzeszony
TVN_FAN
Stały bywalec
Stały bywalec

Decyzja rz¹du o skróceniu nawet o tydzieù roku szkolnego w trakcie jego trwania to chora decyzja !! Nie podejmuje siê takich decyzji w œrodku trwania roku. :evil: No ale có¿...widocznie Pan Premier Marcinkiewicz chcia³ siê komuœ przypodobaÌ...Tylko komu...

ps. no i mamy nowÂą paniÂą wicepremier :?
ZIMA
sumeryjczyk
Początkujący
Początkujący

Blizniaki chyba nie lubily szkoly wiec to napewno ich decyzja :D
Niezrzeszony
terraX
Bywalec
Bywalec

Post autor: terraX »

TVN_FAN pisze:[WÂątpliwoÂści nie bĂŞdziesz mieĂŚ Âżadnych :mrgreen: bo wyborĂłw tak szybko nie bĂŞdzie !! :D
Chcia³abym, ¿ebyœ mia³ racjê, bo inaczej ca³a "wypracowana przez lata obywalelskoœÌ" posz³a by siê.... :evil2: :evil2:
ChociaÂż patrzÂąc na to ile trwaÂł rzÂąd Belki bez Âżadnego poparcia, to moÂżnaby z duÂżym prawdopodobieĂąstwem zaÂłoÂżyĂŚ, Âże Marcinkiewicz i caÂła reszta parlamentu bĂŞdzie za powtĂłrzeniem tego wyczynu.
A z tym skróceniem roku szkolnego, nie mówiê, ¿e nie s³uszne, ale dla mnie to jest czysty przypadek populizmu. Zreszt¹ sporo by³o tego typu decyzji ostatnio, w ogóle rz¹d zacz¹³ od tego, nawet nie chce mi siê wyliczaÌ. Mo¿e kiedyœ przy okazji, bo pewnie ich nie braknie :lol:
sumeryjczyk pisze:Blizniaki chyba nie lubily szkoly wiec to napewno ich decyzja
Taa bliÂźniaki se w filmach graÂły to i szkoÂły nie lubiÂły :evil2:
"Ten, kto się śmieje ostatni, przeważnie nie ma jednego zęba na przedzie" :)
sumeryjczyk
Początkujący
Początkujący

Teraz tez graja tylko w filmie O DWOCH TAKICH CO WYBORCOW OLALI :?
Niezrzeszony
pawell

Teraz na TVP1 swoje orĂŞdzie wygÂłasza premier Kazimierz Marcinkiewicz. :roll:
sumeryjczyk
Początkujący
Początkujący

Tow. Marcinkiewicz i jego propaganda sukcesu :?
Niezrzeszony
terraX
Bywalec
Bywalec

pawell pisze:Teraz na TVP1 swoje orĂŞdzie wygÂłasza premier Kazimierz Marcinkiewicz. :roll:
Nie oglÂądaÂłam ;/ o czym gadaÂł? moÂże jakieÂś nowe populistyczne cele sobie wyznaczyÂł? :lol:
sumeryjczyk
Początkujący
Początkujący

O czym gadal w zasadzie o wszystkim i o niczym belkotliwy belkot :D
Niezrzeszony
pawell

terraX pisze:
pawell pisze:Teraz na TVP1 swoje orĂŞdzie wygÂłasza premier Kazimierz Marcinkiewicz. :roll:
Nie oglÂądaÂłam ;/ o czym gadaÂł?
Nie oglÂądaÂłem caÂłego ale na poczatku mĂłwiÂł Âże siĂŞ cieszy Âże dziÂś (wczoraj) weszÂła do rzadu Zyta Gilowska i dalej wspomniaÂł o becikowym i chyba mĂłwiÂł o tym ile to juÂż zrobili. CoÂś takiego... :)
sumeryjczyk
Początkujący
Początkujący

Ciekawe jak pogodza program Gilowskiej ktory jest ultra liberalny z programem solidarnosciowym PiS :? No chyba ze jak mowil Andrzej L PiS pokazuje swoje prawdziwe oblicze ewentualnie licza na nowe wybory ktore jednak PiS niewiele dadza :?
Niezrzeszony
TVN_FAN
Stały bywalec
Stały bywalec

onet.pl pisze:Liga Polskich Rodzin i Samoobrona prawdopodobnie poprÂą tegoroczny budÂżet paĂąstwa. Przeciwko ustawie zagÂłosuje Sojusz Lewicy Demokratycznej.
Szef Samoobrony Andrzej Lepper oceniÂł w porannych SygnaÂłach Dnia, Âże Sejm przyjmie budÂżet. ZastrzegÂł jednak, Âże gdyby nowa minister finansĂłw zabraÂła pieniÂądze przeznaczone na sferĂŞ socjalnÂą, to Samoobrona go nie poprze.

Wojciech Wierzejski z Ligi Polskich Rodzin powiedziaÂł natomiast, Âże poparcie budÂżetu przez jego partiĂŞ bĂŞdzie uzaleÂżnione od przyjĂŞcia trzech poprawek. WyjaÂśniÂł, Âże chodzi o redukcjĂŞ administracji. Uzyskane w ten sposĂłb pieniÂądze miaÂłyby zostaĂŚ przeznaczone na infrastrukturĂŞ drogowÂą i kolejowÂą oraz na utworzenie dodatkowego funduszu, ktĂłry wypÂłacaÂłby zasiÂłek prywatyzacyjny najbiedniejszym emerytom.
No i co terraX ?? Dalej masz wÂątpliwoÂści co do tego czy bĂŞdziemy mieĂŚ przyspieszone wybory ?? :D :roll:

Ja pozbyÂłem siĂŞ wszelkich zÂłudzeĂą :lol: Trzeba bĂŞdzie znosiĂŚ wypowiedzi JarosÂława takie jak ostatnio w Trwam, albo cierpieĂŚ przez takie a nie inne decyzje naszego rzÂądu... . No i publicznÂą telewizjÂą stanie siĂŞ TV TRWAM. :roll:
ZIMA
terraX
Bywalec
Bywalec

TVN_FAN pisze:No i co terraX ?? Dalej masz wÂątpliwoÂści co do tego czy bĂŞdziemy mieĂŚ przyspieszone wybory ?? :D :roll:

Nie wiem.... sytuacja jest baaaaardzo ciekawa, z jednej strony kopniak w socjalizm (Gilowska w rzÂądzie) z drugiej puszczane oczko do LPR i Samoobrony. Kto wie jak to siĂŞ zakoĂączy :?:
KACZOR za onetem pisze:Polska rodzina potrzebuje wsparcia - powiedziaÂł prezes PiS JarosÂław KaczyĂąski. ZaznaczyÂł teÂż, Âże sytuacja rodzin nie sprzyja dzietnoÂści. Dlatego - zaznaczyÂł - PiS proponuje wydÂłuÂżenie urlopĂłw macierzyĂąskich.
To jest chyba jakiÂś okrutny Âżarcik, on rodziny nie ma to nie wie o co biega w tej kwestii... Bo z jego wypowiedzi moÂżna zrozumieĂŚ tyle, Âże matki nie rodzÂą, bo nie majÂą macierzyĂąskiego tylke ile by chciaÂły. Wystarczy zwiĂŞkszyĂŚ urlop i zacznie siĂŞ rodziĂŚ wiĂŞcej dzieci... no moÂże to i jakieÂś wyjÂście jest, 1000zl becikowego szybko skoĂączy i mama bĂŞdzie miaÂła wiĂŞcej czasu na chodzenie po Âśmietnikach i szukanie jedzenia.
ODPOWIEDZ