[Polsat] Wydarzenia

Dyskusje na temat pozostałych stacji telewizyjnych.

Moderator: Łukasz

pawell
Fanatyk :)

Post autor: pawell »

mikasur pisze: Fakt, kutyna jest lepsza.
kamuii pisze:poziom tam trzyma tylko Kutyna
A ta pani nie nazywa sie Kurtyna :?: :| Tak mi sie wydaje ale moge sie mylic. :>
Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! :D
Marcin
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: Marcin »

ÂŹle Ci siĂŞ wydaje. :D
pawell

Ciekawe dlaczego "Wydarzenia" nie wykorzystuja grafili z napisem "PILNE" oraz z "OSTATNIEJ CHWILI" :?: :roll: I ciekawe dlaczego maja inna belke oraz ozdobnik te na zdjeciach na tej stronie>>> http://www.viaworldwide.net fajniejsze sa te na zdjeciach lepsze od tych co sa teraz... :roll:
tomu19
Początkujący
Początkujący

Post autor: tomu19 »

Dzisiaj ogl¹da³em po³udniowe wydarzenia chyba ju¿ po zapowiadanym ich zdynamizowaniu. Rzeczywiœcie szybciej to jakoœ sz³o by³y a¿ 4 ³¹czenia na ¿ywo co prawda 3 z nich by³y telefoniczne ale jednak
najpierw byÂł Gursztyn, potem ktoÂś z PAP, dziennikarz RMF i Eli Barbur teÂż z rmf
Wszystko byÂłoby ok ale do tego dynamizmu nie pasuje mi GugaÂła. On jest odwrotnoÂściÂą tego sÂłowa.
w studiu nie byÂło Âżadnych zmian
WydawcÂą byÂł Marek Kasprzak z tvn24
ogĂłlnie zmiany na lepsze, ale trochĂŞ to wszystko trzeba dopracowaĂŚ
pawell

medialink.pl pisze:Telewizja Polsat od pocz¹tku stycznia rozpoczê³a pracê nad odœwie¿eniem i zdynamizowaniem pierwszego wydania "Wydarzeù" emitowanego o godzinie 15.45. W programie pojawia siê ju¿, co raz wiêcej krótkich form dziennikarskich i reporterskich wejœÌ na ¿ywo.

Marek Kacprzak, który pracuje nad zmianami w popo³udniowych "Wydarzeniach", wyjaœnia nam, ¿e serwis o 15.45 to pierwszy du¿y dziennik po po³udniu, jaki nadaje ogólnodostêpna telewizja. - Moim za³o¿eniem jest dostarczenie tak sformu³owanych i opracowanych informacji, by widz, który o tej porze zasiada przed telewizorem, mia³ pe³en obraz tego, co siê dzieje w kraju i na œwiecie - mówi nam. - O tej porze wiele wydarzeù jeszcze siê "dzieje", dlatego w³aœnie w takich miejscach s¹ reporterzy i wozy satelitarne. Ich relacje to oprócz przedstawienia tego, co siê dzieje na miejscu, to równie¿ zapowiedŸ tego, co bêdzie mo¿na zobaczyÌ w g³ównym wydaniu "Wydarzeù" - dodaje.

W popo³udniowym wydaniu "Wydarzeù" raczej nie bêdzie materia³ów off-owych. - Pojawienie siê takich form jest mo¿liwe, jeœli ma to uzasadnienie, ale o tym, kiedy i w jaki sposób nie chcia³bym mówiÌ - t³umaczy nam Marek Kacprzak. Wkrótce zmieni siê równie¿ nieco oprawa programu. - Dojd¹ zupe³nie nowe formy przekazywania informacji - zdradza.

Zespó³ "Wydarzeù" bêdzie wzmacniany. Maj¹ pojawiÌ siê nowi dziennikarze. - Wiele obecnych osób przechodzi lub bêdzie przechodzi³o szkolenia. Wielu osobom zmieni siê system pracy i ich zadania - wyjaœnia nam Marek Kacprzak. - Przed nami sporo pracy, ale myœlê, a nawet jestem pewien, ¿e to okres twórczej i ciekawej pracy - dodaje.
No dziœ zauwa¿y³em ze w "Wydarzeniach" by³o wiele krótkich wejœÌ na ¿ywo. :) No i inne zmiany zapowiadaj¹ siê ciekawie. :roll: Np. ma³a zmiana oprawy graficznej. :roll: :roll:
Marcin
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Wiêcej krótkich wejœÌ live przyada³oby siê te¿ w popo³udniowych Faktach, ca³a reszta jest o 16:45 bardzo dobra. Widzia³bym te wejœcia nawet kosztem jednego materia³u. :]
A Wydarzenia o 15:45 poszÂły z jednej strony w dobrym kierunku (konkrety, wejÂścia na Âżywo, dynamizacja), a z drugiej w zÂłym (likwidacja wydania w weekendy).
TVN_FAN
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: TVN_FAN »

Wg dzisiejszej prasy nieobecnoœÌ Hanny S. w Wydarzeniach to efekt zapalenia p³uc, którego nabawi³a siê na prze³omie roku. Jak pisz¹ ostatnio przebywa³a w szpitalu i wygl¹da³a Ÿle. Jak nieoficjalnie dowiedzia³a siê gazeta Hanna przeziêbi³a siê, zbagatelizowa³a to, ca³y czas pracowa³a i skoùczy³o siê tym czym siê skoùczy³o.

wiĂŞcej w Super Ekspresie.
ZIMA
pawell

No to na chorobĂŞ nikt by nie wpadÂł. No ale jest juÂż wszystko dobrze i wczoraj GugaÂła zapowiedziaÂł HankĂŞ na dziÂś. :D
Monster

Post autor: Monster »

Wydarzenia Polszmatu byÂły nadawane do tej pory o 18:45, ale reklamy siĂŞ coraz bardziej wydÂłuÂżaÂły, aÂż we wszystkich programach TV jest napisane, Âże Wydarzenia sÂą o 18:50... I pewnie juÂż wkrĂłtce bĂŞdÂą nadawane o 19:00 :!:
pawell

Nawet jest o tym temat>>> http://www.tvn.tivi.pl/forum/viewtopic. ... 4&start=15 O ktĂłrej godzinie rozpoczynajÂą siĂŞ "Wydarzenia"? :D

Monster pisze:(...)aÂż we wszystkich programach TV jest napisane, Âże Wydarzenia sÂą o 18:50

Faktycznie. :P Nawet tego nie zauwaÂżyÂłem no ale nawet juz na telegazecie polszmatu pisze ze "Wydarzenia" sÂą o 18:50. :roll:
szym
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: szym »

No, ju¿ doœÌ dawno zasz³a ta zmiana godzin.
Zmiana tylko w zapisie, bo "Wydarzenia" i tak zaczynaÂły siĂŞ zawsze z kilkuminutowym poÂślizgiem.

Wczeœniej doœÌ œmiesznie to wygl¹da³o, jak podczas napisów koùcowych jakiegoœ serialu, dok³adnie o 18:45 pojawia³a siê pani Hania, która zaprasza³a na Wydarzenia o... 18:45. Po zaproszeniu niestety nie by³o programu, a kilkumintuowe reklamy.

Albo - Miko³ajkowy Blok Reklamowy - i dzieù przed nim Hanna Smoktunowicz mówi "Jutro Wydarzenia niestety siê trochê spóŸni¹". Tak jakby zawsze by³y punktualne ;P

Co ciekawe, wczoraj (ew. przedwczoraj) pan GugaÂła zapowiadajÂąc program zaprosiÂł na godzinĂŞ 18:45, chociaÂż "Wydarzenia" nadawane sÂą juÂż 'legalnie' o 18:50... Oni sami w tym Polsacie nie wiedzÂą o ktĂłrej siĂŞ pojawiajÂą ;]
:)
Marcin
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

GugaÂła zawsze zaprasza na 18:45, Kutyna chyba rĂłwnieÂż. :]
TVN_FAN
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: TVN_FAN »

pawell pisze:(...) No ale jest juÂż wszystko dobrze i wczoraj GugaÂła zapowiedziaÂł HankĂŞ na dziÂś. :D
No chyba jednak wszystko tak do kùca dobrze nie jest bo je¿eli dobrze zauwa¿y³em to wczoraj by³a w g³ównym wydaniu jednak Kutyna a nie Smoktunowicz :?
ZIMA
pawell

TVN_FAN pisze:
pawell pisze:(...) No ale jest juÂż wszystko dobrze i wczoraj GugaÂła zapowiedziaÂł HankĂŞ na dziÂś. :D
No chyba jednak wszystko tak do kùca dobrze nie jest bo je¿eli dobrze zauwa¿y³em to wczoraj by³a w g³ównym wydaniu jednak Kutyna a nie Smoktunowicz :?
No ale powiedzia³ "Jutro po d³u¿szej przerwie Hanna Smoktunowicz". :? Nie doœÌ ze nie wiedz¹ o której godzinie zaczyna siê ich program to jeszcze zapowiadaj¹ inne osoby. :? :roll:
terraX
Bywalec
Bywalec

Post autor: terraX »

pawell pisze:Nie doœÌ ze nie wiedz¹ o której godzinie zaczyna siê ich program to jeszcze zapowiadaj¹ inne osoby. :? :roll:
Jak to nie wiadomo? Wiadomo przecie¿... Wydarzenia zaczynaj¹ siê wtedy, kiedy na TVN zaczyna siê przerwa w W11 :evil2: Czasem minutê wczeœniej ni¿ o 18.50, a czasem 5 minut póŸniej. :D
A co do braku Hanki.. no có¿.. coœ siê musia³o stac.
"Ten, kto się śmieje ostatni, przeważnie nie ma jednego zęba na przedzie" :)
ODPOWIEDZ