Nie wiem co o tej sprawie myslec. Ciesze sie jako fan "Faktów" - bo najlepszy dziennikarz w najlepszym programie najlepszej stacji (nie mowie tu o wlasnej subiektywnej opinii, a o wynikach badaù) to jak najlepsza mieszanka. Mo¿e nie zwiêkszy to drastycznie wyników Faktow (Jak odszed³ Lis spadek nie by³ przecie¿ a¿ tak du¿y, obecnie wracaj¹ czasy z najwy¿szym wynikami), ale na pewno bêdzie to zdecydowana przeciwwaga do "Wydarzeù" - moim zdaniem Fakty im odskocz¹. Cieszê siê równie¿ myœl¹c o lewicowoœci Durczoka - wprawdzie jestem libera³em o pogl¹dach bardziej prawicowych to przynajmniej niektórym wypadnie z rêki taki argument, ¿e oto w Faktach panuje prawica. Do tej pory i takie komentarze siê pojawia³y. Teraz w Faktach bêd¹ chyba 2 strony, a to zapowiada prawdopodobnie wieksz¹ obiektywnoœÌ. Cieszê siê, bo wraca "model Lisa". Wreszcze Fakty bêd¹ mia³y szefa, ktoœ bêdzie rz¹dzi³ i firmowa³ program swoim nazwiskiem. Oby nie skoùczy³o siê jak z Lisem ;-). Nie cieszê siê, w³asnie z tego powodu, ze Durczok w pewnym sensie skompromitowa³ sie w niektórych œrodowiskach. Nie wiem czy nie odbije siê to na Faktach. Oby nie. W pewnym sensie martwie sie rowniez o styl Kamila. Mówi on troche za wolno jak na Fakty ;-). Ale to jest chyba do wyrobienia.
A teraz tak sobie pomarzymy: WyobraÂżacie sobie Fakty w dwĂłjke? "Fakty, Kamil Durczok i Justyna Pochanke, witamy paĂąstwa". Dla mnie to byÂłaby bomba. SzczegĂłlnie marzy mi sie publicystyczny program w wykonaniu takiej pary - jestem pewien, ze by sie przyjal. Czekam rowniez na powrot na ekrany, do tvn Jolanty Pienkowskiej - ona ma potencjal, w tvp1 moim zdaniem skrywany. Jole polubilem poniekad dopiero, gdy odeszla z TVP ;-)
UwaÂżam ponadto, Âże TVN powinien siĂŞ zainteresowaĂŚ takÂże Jackiem Fedorowiczem - wprawdzie jego program jest trochĂŞ prostacki i "prosty", ale mysle ze bylaby to dobra decyzja w pewnym sensie wizerunkowa. Mam tylko nadzieje ze z TVN nie odejda Pochanke i Rymanowski - tak na prawde w ich interesie jest zostaĂŚ. DojÂście Durczoka umocni marke "FaktĂłw", a prezenterzy stworza swoiste "Ich troje" polskiego dziennikarstwa (byleby nie brali przykladu z merytorycznoÂści oryginaÂłu

)
Decyzje oceniam wiec pozytywnie, lecz z obawami. I czekam na kolejne przyjscia i powroty. Najlepiej gdyby przyszli Jacek Fedorowicz, Jolanta Pienkowska, wrocil MikoÂłaj Kunica. To taka moja krĂłtka lista zyczen ;-)