Anita Werner

Dyskusje na temat dziennikarzy, prowadzących i całego zespołu kanałów Grupy TVN Warner Bros. Discovery.

Moderator: Łukasz

Funckyrella
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Funckyrella »

Giertych u Anity, to mogÂłoby byĂŚ ciekawe :D

Kowal, a moÂże Ty wiesz, czy byÂła zapowiedÂź rozmowy w Poradku?

Ja powoli po tym ranku dochodzĂŞ do siebie..........

Ja traciÂłam juÂż nadziejĂŞ, myÂślaÂłam, Âże w zupeÂłnie innych nastrojach bĂŞdziemy siĂŞ tutaj wypowiadali, ale dziĂŞki Bogu skoĂączyÂło siĂŞ na strachu :D
A wracajÂąc juÂż do meritum, od czego siĂŞ zaczĂŞÂło?
Ano od tego, ¿e to ja! :D W³¹czy³am po siódmej telewizor i to ja! :D ujrza³am Anitê na stanowisku, i to ja! :D domyœli³am siê, ¿e bêdzie mia³a poranne studio, bo na pasku lecia³o tylko nazwisko goœcia :? I to ja! :D widzia³am, jak Anita prawie 15 minut rozgadywa³a siê z tak¹ dziewczyn¹ w czerwonych w³osach :D zamiast przygotowywaÌ siê do wywiadu :D No ale jak siê póŸniej okaza³o, Anita ma ju¿ po prostu przeprowadzanie wywiadów opanowane do tego stopnia, ¿e nie musi siê zbyt d³ugo przygotowywaÌ :D A zreszt¹, kiedy Porada Jakub rozmawia³ z Magd¹ Sakowsk¹, siedz¹c¹ naprzeciw Anity, widaÌ by³o przy pewnych ujêciach kamery tak¿e zapracowan¹ Anitê, pisz¹c¹ bardzo szybko na klawiaturce :D i przegl¹daj¹c¹ energicznie gazetki :D
No wiêc, jak ju¿ wspomnia³am rozmowa z goœciem, którego nazwiska i imienia nie pamiêtam, wiem tylko, ¿e by³ z kancelarii prezydenta, utrzymana by³a, w moim mniemaniu, w poprawnym tonie. Anita by³a uprzejma, ale te¿ nie by³a przesadnie mi³a. Potrafi³a siê momentami broniÌ, bo goœÌ momentami próbowa³ j¹ ustawiaÌ.
Trochê dziwna ta rozmowa, bo niby dotyczy³a decyzji prezydenta, a goœÌ nie chcia³ w wielu kwestiach wypowiadaÌ siê, bo ,,nie zna wnêtrza' prezydenta - no jak to tak? :evil2: Ale tak to ju¿ bywa ze wspó³pracownikami, musz¹ byÌ ostro¿ni i musz¹ liczyÌ siê ze s³owami, lepiej powiedzieÌ mniej, ni¿ zbyt du¿o.
Tak szybko minĂŞÂła ta rozmowa :sad: Anita poruszaÂła wiele kwestii, a wszystkie bardzo interesujÂące.
No i w koĂącu, Anita bardzo Âładnie prezentowaÂła siĂŞ w tym odnowionym studio :D
Nawet ta marynara leciwa, nie przeszkadzaÂła............ aÂż tak bardzo :wink: Anita miaÂła ÂładnÂą fryzurĂŞ, dobry make up.
I jej :o same plusy :roll: :D

Btw. CiĂŞÂżko byÂłoby ÂżyĂŚ ze ÂświadomoÂściÂą, Âże nie widziaÂło siĂŞ tak dobrej rozmowy...........
Ostatnio zmieniony sobota 18 mar 2006, 16:12 przez Funckyrella, łącznie zmieniany 1 raz.
Im driving home for christmas :lol2: Oh, I cant wait to see those faces..... :tanczy:
TVN_FAN
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: TVN_FAN »

Funckyrella pisze: Kowal, a moÂże Ty wiesz, czy byÂła zapowiedÂź rozmowy w Poradku?
Nie jestem Kowalem :) ale mogĂŞ odpowiedzieĂŚ, Âże byÂła zapowiedÂź - o rĂłwniutkiej 9.
ZIMA
Funckyrella
Stały bywalec
Stały bywalec

DziĂŞki.

:/ WiedziaÂłam, Âże coÂś nas na pewno ominĂŞÂło :sad:
Im driving home for christmas :lol2: Oh, I cant wait to see those faces..... :tanczy:
Maciekw
Bywalec
Bywalec
Kontakt:

Post autor: Maciekw »

Kowal - wycinki z gazet, jakieœ cytaty, dane sonda¿owe, jak najbardziej OK. Przecie¿ nikt siê nie bêdzie tego wszystkiego na pamiêÌ uczy³. Ale czym innym s¹ takie 'pomoce naukowe' a czym innym s¹ karteczki z gotowymi pytaniami, które u¿ywaj¹c dalej terminologii szkolnej s¹ œci¹gami. Strasznie nie ³adnie i nieprofesjonalnie wygl¹da to jak dziennikarz zadaj¹c pytanie gapi siê w stó³, na którym le¿¹ te jego œci¹gawki. Rozumiem, ¿e taka pomoc równie¿ jest potrzebna ale powinna byÌ wykorzystywana w wyj¹tkowych przypadkach, a nie nagminnie.
michaek
Bywalec
Bywalec

Post autor: michaek »

Na Âżywo wywiadu nie widziaÂłem, ale z pomocÂą pospieszyÂło mi wideo. Rozmowa dobra, Anita momentami byÂła nawet lekko drapieÂżna. A teraz co do kartek. Toleruje wszystkie kartki z danymi, sÂądaÂżami, datami itp. Nie lubiĂŞ natomiast kiedy sÂą tam napisane gotowe pytania, ktĂłre potem na wizji prowadzÂący "recytuje". Co innego kiedy na "ÂściÂągach" sÂą napisane punkty o czym bĂŞdzie dziennikarz rozmawiaÂł z goÂściem, bo przecieÂż czasami na prawdĂŞ moÂżna zapomnieĂŚ jakiegoÂś punktu lub tematu rozmowy. Chyba najwaÂżniejsze w przeprowadzaniu wywiadĂłw jest jednak to by byÂł on w miare interesujÂący dla oglÂądajÂącego, by dziennikarz niektĂłre pytania zadawaÂł w wyniku rozmowy itp. Niestety zapowiedzi teÂż nie widziaÂłem.
Kończ waść wstydu oszczędź, Faktów nie niszcz...
Black Jack '62
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Black Jack '62 »

to ja! :D W³¹czy³am po siódmej telewizor i to ja! :D ujrza³am Anitê na stanowisku, i to ja! :D domyœli³am siê, ¿e bêdzie mia³a poranne studio, bo na pasku lecia³o tylko nazwisko goœcia :? I to ja! :D widzia³am, jak Anita prawie 15 minut rozgadywa³a siê z tak¹ dziewczyn¹ w czerwonych w³osach :D
No dobrze Funcky, wpiszĂŞ CiĂŞ do mojej ksiĂŞgi zasÂłuÂżonych :D PĂłki co :*
rozmowa z goÂściem, ktĂłrego nazwiska i imienia nie pamiĂŞtam
K woli uzupeÂłnienia :wink: goÂściem porannym (Âżeby nie napisaĂŚ poranionym :evil2: ) byÂł ÂŁopiĂąski, bodaj Maciej, Sekretarz Stanu prezydenta KaczyĂąskiego.
Na pocz¹tku by³o mi³o, omówili kwestiê wra¿eù, pan wyjaœni³, ¿e jedynie wra¿enia Kaczyùskiego ma z pierwszej rêki. PóŸniej Anita przesz³a do stosunków miêdzynarodowych, do planowanych wizyt prezydenta RP. Mocno interesowa³y j¹ zw³aszcza stosunki z Rosj¹ i z pewnym zdumieniem zareagowa³a na informacje o tym, ¿e Kaczyùski nie wybiera siê na wstêpie do Rosji, zapyta³a w kontekœcie napiêtych stosunków polsko-rosyjskich: ''to mo¿e lepiej by³o wczeœniej wybraÌ siê do Rosji?'', kolejnym œwietnym zagadniêciem by³o: ''Ale jakieœ rozwi¹zanie jest, panie ministrze... '' - ach Anita, jak ja zostanê prezydentem, to Ty bêdziesz moim rzecznikiem i doradc¹ :D
Trochê dziwna ta rozmowa, bo niby dotyczy³a decyzji prezydenta, a goœÌ nie chcia³ w wielu kwestiach wypowiadaÌ siê, bo ,,nie zna wnêtrza'' prezydenta
Taaa... :D ''A czy prezydent KaczyĂąski, zaÂłoÂżyÂł sobie czas na rozwiÂązanie tego problemu?'' :D No ale jak inaczej o to zapytaĂŚ :?: :D
Funcky juÂż wspominaÂła o wielu kwestiach poruszanych w rozmowie. Anita pytaÂła w kontekÂście prac rzÂądu, o to ''co cieszy prezydenta najbardziej: becikowe, budÂżet UE, 3 mln mieszkaĂą, do ktĂłrych ciÂągle nam jeszcze daleko'' - stwierdziÂła na koniec z wyrzutem, parafrazujÂąc sÂłowa premiera, to byÂło super :D Tak samo jak pytania o podziaÂł stanowisk miĂŞdzy 3 partie z paktu stabilizacyjnego i pytanie o specjalne konferencje dla mediĂłw Rydzyka :super:
Mo¿e niepotrzebnie tak szczegó³owo przytacza³a ten sonda¿ z Wyborczej, porównuj¹cy by³ego i obecnego prezydenta ... Mog³a od razu powiedzieÌ, ¿e wynika z niego, ¿e Polacy zarzucaj¹ Kaczyùskiemu jedynie stronniczoœÌ i goœÌ by siê od razu ustosunkowa³ i by³oby po sprawie. No ale nawyk przegl¹dów prasy najwyraŸniej wzi¹³ górê :wink:
Pyta³a tak¿e o zdanie prezydenta na temat ponownego powo³ania komisji orlenowskiej, dr¹¿y³a ten temat, zadaj¹c kolejne pytania, i po którymœ wróci³a znowu do sedna, pytaj¹c tylko, ''czy to dobrze'' i tu £opiùski z kolie zapyta³,: ''to, czyli co?'' no i Anita musia³a siê t³umaczyÌ i uk³adaÌ klarowne pytanie - dobrze, ¿e goœÌ j¹ do tego zmusi³, niech nie szczêdzi s³ów na drugi raz :D Na drugi raz... ciekawe, kiedy to nast¹pi :roll: Dziœ to by³a totalna niespodzianka :shock: Anita ostatni raz rozmawia³a z goœciem chyba jesieni¹, po wyborach :roll:
Chyba najwaÂżniejsze w przeprowadzaniu wywiadĂłw jest jednak to by byÂł on w miare interesujÂący dla oglÂądajÂącego, by dziennikarz niektĂłre pytania zadawaÂł w wyniku rozmowy itp.
Michaek, ale nie napisaÂłeÂś, czy Twoim zdaniem Anita speÂłnia to kryterium :|
Ja odnotowaÂłem dzisiaj wiele takich pytaĂą zadawanych na gorÂąco :D

To zaskakuj¹ce, ¿e Anita nie przeprowadzaj¹c praktycznie w ogóle tego typu rozmów, potrafi usi¹œÌ i wykonaÌ kawa³ tak dobrej roboty, nawet nie chcê myœleÌ co by by³o, gdyby te studia mog³a prowadziÌ czêœciej ... nie mia³aby sobie równych 8)
Giertych u Anity, to mogÂłoby byĂŚ ciekawe :D
MoÂże, gdyby czĂŞÂściej przeprowadzaÂła takie rozmowy, natrafiÂłaby i na niego :D
Ostatnio zmieniony sobota 18 mar 2006, 16:13 przez Black Jack '62, łącznie zmieniany 1 raz.
(...) powściągliwość dopiero dzięki obiektywizacji nabiera znaczenia pełnowartościowej cnoty.
... ostatnie chwile na forum?
michaek
Bywalec
Bywalec

Michaek, ale nie napisaÂłeÂś, czy Twoim zdaniem Anita speÂłnia to kryteriumObrazek
Black, przecieÂż ja te cechy wzorowego dziennikarza pisaÂłem na podstawie dzisiejszego "GoÂścia Porannego"(czytaj-Anity) :D
Kowal
Bywalec
Bywalec

Post autor: Kowal »

Tylko ja bronie wÂłaÂśnie pomocy do rozmowy, sam nie lubie jak dziennikarz ma napisane pytania, bo wtedy zamiast sÂłuchaĂŚ tego co mĂłwi rozmĂłwca odchacza kolejne pytania z listy, i to jest nie zawodowe. MoÂżna napisaĂŚ tematy o jakie chce siĂŞ zapytaĂŚ ale pytania powinny wynikaĂŚ z rytmu rozmowy.
Wróciłem!!
Funckyrella
Stały bywalec
Stały bywalec

Maciekw pisze:Strasznie nie ³adnie i nieprofesjonalnie wygl¹da to jak dziennikarz zadaj¹c pytanie gapi siê w stó³,
A mo¿e nie koniecznie Ci dziennikarze gapi¹ siê w œci¹gi, czy w stó³, a po prostu chc¹ unikn¹Ì bezpoœredniego kontaktu wzrokowego? Nie twierdzê, ¿e jest ta zawsze i w przypadku ka¿dego dziennikarza, ale wielu ludzi ma problem z patrzeniem drugiemu w oczy :D
Anita nie ma problemu z patrzeniem ludziom, rozmĂłwcom w oczy, ale ile moÂżna? :wink:
Stingulasz (PIĘ KNA ONA)
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Stingulasz (PIĘ KNA ONA) »

A mo¿e nie koniecznie Ci dziennikarze gapi¹ siê w œci¹gi, czy w stó³, a po prostu chc¹ unikn¹Ì bezpoœredniego kontaktu wzrokowego? Nie twierdzê, ¿e jest ta zawsze i w przypadku ka¿dego dziennikarza, ale wielu ludzi ma problem z patrzeniem drugiemu w oczy
Anita nie ma problemu z patrzeniem ludziom, rozmĂłwcom w oczy, ale ile moÂżna? "

Coraz bardziej uœwiadamiam sobie jak wiele ³¹czy mnie z Anit¹.Równie¿ tak jak ona nie mam problemów z patrzeniem ludziom w oczy.Widzê czêsto jak niektórych to irytuje ale nie przestaje tego robiÌ bo to le¿y w mojej naturze i nie mam zamiaru specjalnie odwracaÌ wzroku bo w³aœnie wtedy wygl¹da to nienaturalnie.Poza tym czytajÌ wypowiedzi Anity miêdzy innymi ze strony któregoœ z was forumowiczów dos³ownie wyczytuje swoje pogl¹dy na pewne sprawy przelane na papier.Autentycznie i co raz bardziej nie moge uwierzyÌ.Jest to nierealne ale gdybym tylko móg³byÌ Z Anit¹ by³oby by git.
Love bomb its coming when im strong !!!
Black Jack '62
Fan Forum
Fan Forum

Coraz bardziej uœwiadamiam sobie jak wiele ³¹czy mnie z Anit¹. (...)ale gdybym tylko móg³byÌ Z Anit¹ by³oby by git.
A wiesz, ¿e na d³ugotrwa³oœÌ zwi¹zku dobrze wp³ywa odmiennoœÌ charakterów :?: :D

A po faktach có¿ mo¿na napisaÌ :roll:
JuÂż od samej zapowiedzi faktĂłw Anita byÂła rozpromieniona, serdecznie zapraszaÂła na fakty o 16.45 :p
A byÂło na co zapraszaĂŚ :D Znowu excytowaÂła siĂŞ igrzyskami w Turynie, po wiĂŞcej informacji siĂŞgnĂŞÂła do ÂŁukasika :wink: UÂłoÂżyÂła naprawdĂŞ Âświetne zapowiedzi :D ZajĂŞÂła siĂŞ teÂż politykÂą, wizytÂą KaczyĂąskiego w US, gabinetem cieni PO :evil2: I oczywiÂście drogowym problemem nr 1, czyli dziurami w asfalcie :x
I w ten sposĂłb zakoĂączyÂł siĂŞ ten niezwykle pracowity tydzieĂą Anity ;(
(...) powściągliwość dopiero dzięki obiektywizacji nabiera znaczenia pełnowartościowej cnoty.
kamuii
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: kamuii »

Ehhh dÂługo bez was nie umiem wytrzymac wiĂŞc pomimo ze nie powinnam to 1 krĂłtkie zdanie skrobne :]
Fakty dzisiejsze super ale Black, Funcky, Michaek nie wydawaÂło wam siĂŞ Âże Anita dziwnie zakoĂączyÂła ??? brzmiaÂła jakby siĂŞ miaÂła rozpÂłakaĂŚ :/
Android <3
Black Jack '62
Fan Forum
Fan Forum

Kamuii :!: Jak siĂŞ cieszĂŞ, Âże CiĂŞ widzĂŞ :D:D

Anita ... miaÂła siĂŞ rozpÂłakaĂŚ ... :?: Ehhh ... Kamuii, a niby z jakiego powodu :?: Chyba Âże z przepracowania :?: :lol: :wink:

ÂŻadnych nieobecnoÂści :shock:
Grafik od poczÂątku roku to dziwne zjawisko, bo caÂły styczeĂą Anita pojawiaÂła siĂŞ regularnie, czyli 1 poradek i 2 razy popoÂłudniowe
Anita ma za sobÂą bardzo pracowity tydzieĂą: 2 poranki, 2 wydania faktĂłw i do tego jeszcze dzisiejsza rozmowa.

A¿ strach pomyœleÌ, na ile ona mo¿e nied³ugo znikn¹Ì ...
Funckyrella
Stały bywalec
Stały bywalec

Kamuii, my bez Ciebie te Âżnie moÂżemy wytrzymaĂŚ :D
kamuii pisze:Fakty dzisiejsze super ale Black, Funcky, Michaek nie wydawaÂło wam siĂŞ Âże Anita dziwnie zakoĂączyÂła ??? brzmiaÂła jakby siĂŞ miaÂła rozpÂłakaĂŚ :/
Ja bym siĂŞ niczego z podwĂłjnym dnem w tym zakonczeniu nie dopatrywaÂła :]
Po prostu chodziÂło o to, Âże Anita po prognozie pogody miaÂła do przekazania smutnÂą informacjĂŞ o zejÂściu lawiny i o jednej bodaj ofierze, trudno byÂło siĂŞwtedy uÂśmiechaĂŚ.
Ale ÂżyczyÂła nam miÂłego weekendu i jest okay :D
Bardzo dobre Fakty przygotowaÂła, dÂługie zapowiedzi, koleÂżanka z neostrady przysÂłaÂła mi jednÂązapowidÂź:
Propozycja nie do odrzucenia od Zwi¹zku Banków Polskich, czyli kredyty w walutach na cenzurowanym. Dlaczego? Do góry mo¿e pójœÌ kurs, za kursem rata, a za rat¹ ryzyko, ¿e kredyt nie zostanie sp³acony. Zwi¹zek mówi, ¿e to ryzyko za du¿e i w sprawie walutowych kredytów proponuje mniej, dro¿ej i na mniejsze kwoty.
Wszystkie by³y super, ta otwieraj¹ca Fakty te¿ :wink: Zw³aszcza ³¹czenie z Paw³em spod skoczni :D
A¿ strach pomyœleÌ, na ile ona mo¿e nied³ugo znikn¹Ì ...
KiedyÂśto musi nastÂąpiĂŚ ;(
No, ale zawsze takim respiratorem przyptrzymujÂącym nas przy Âżyciu bĂŞdzie Dama Pik i zajawki.
michaek
Bywalec
Bywalec

Troche póŸno ten post, ale by³em na meczu(Resovia 3-2 Gwardia Wroc³aw,ale to beznadziejnie bo to taki sukces jakby TVN siê cieszy³, ¿e PULS przegoni³). NO koùczmy ju¿ ze sportem.Wszzyscy ju¿ o Faktach napisali, wiêc i ja musze. Fakty œwietne. Na dodatek nie zaczyna³y siê polityk¹, a jak polityka to musi byÌ te¿ i PiS. Bardzo fajna rozmowa z £ukasikiem spod skoczni. I potem ten artyku³ o dziurach w naszych "wspania³ych" :twisted: drogach. :mad: W zakoùczeniu nie zauwazy³em niczego specjalnego. NO rzeczywiœcie pracowity tydzieù dla Anity.
ODPOWIEDZ