Radio internetowe
Moderator: Łukasz
-
- Stały bywalec
- Kontakt:
Bo nikt mnie nie prosiÂł ani nie pytaÂł o nic... a i tak po aferze z Monsterem sprawa ucichÂła i wydawaÂło mi siĂŞ Âże nic z tego nie bĂŞdzie.wÂłoch pisze:Ale teraz powiedz Kamilu wszystkim, dlaczego takich "podstaw" nie chciaÂłeÂś powiedzieĂŚ wczeÂśniej wszystkim forumowiczom i na co liczyÂłeÂś od mojego kuzyna.
Nie wiem... moÂże np. czy warto coÂś takiego robiĂŚ... poprostu chciaÂłbym by podzieliÂł siĂŞ z nami swoim doÂświadczeniem... a co do organizacji od strony technicznej to ja mogĂŞ podpowiadaĂŚ jeÂśli bĂŞdĂŞ w stanie.wÂłoch pisze:na co liczyÂłeÂś od mojego kuzyna.
Je¿eli chodzi o doœwiadczenie, to mówi, ¿e warto mieÌ eradio z autopilotem, bo audycje mo¿na nagrywaÌ i dawaÌ w okreœlonym czasie. I komputer nie musi byÌ w³¹czony. Nie mia³ czasu na wiêcej pytaù, bo jemu siê wiecznie spieszy (nie wiem gdzie).
Ps. JeÂżeli ktokolwiek liczyÂł na to, Âże mĂłj kuzyn bĂŞdzie tu na forum, to nie ma szans.
Ps. JeÂżeli ktokolwiek liczyÂł na to, Âże mĂłj kuzyn bĂŞdzie tu na forum, to nie ma szans.
-
- Bywalec
- Kontakt:
Witajcie,
jak ktoÂś mnie jeszcze tu pamiĂŞta
:o
Poœwiêci³êm dziœ trochê czasu na to forum i przeœledzi³em ca³y ten temat.
Gdybyœcie chcieli, to mogê siê w³¹czyÌ w pomoc tworzenia radaia.
Nie chodzi mi jednak o tê pomoc od strony technicznej tylko póŸniejsz¹, coœ zwi¹zanego z redagowaniem jakiœ informacji lub jeszcze jakieœ inne rzeczy.
To tylko zaleÂży od Was, jak chcecie to dajcie znaĂŚ, jak nie to sam "wmuszaĂŚ" siĂŞ nie bĂŞdĂŞ.
Pozdrawiam
jak ktoÂś mnie jeszcze tu pamiĂŞta

Poœwiêci³êm dziœ trochê czasu na to forum i przeœledzi³em ca³y ten temat.
Gdybyœcie chcieli, to mogê siê w³¹czyÌ w pomoc tworzenia radaia.
Nie chodzi mi jednak o tê pomoc od strony technicznej tylko póŸniejsz¹, coœ zwi¹zanego z redagowaniem jakiœ informacji lub jeszcze jakieœ inne rzeczy.
To tylko zaleÂży od Was, jak chcecie to dajcie znaĂŚ, jak nie to sam "wmuszaĂŚ" siĂŞ nie bĂŞdĂŞ.
Pozdrawiam

Każdego dnia toczy się życie - Jesteśmy po to aby je pokazać - Cała prawda całą dobę - TVN24
TVN - PROGRAMOWO NAJLEPSZA
No wÂłasnie, tak by byÂło najlepiej...wÂłoch pisze:pod warunkiem, Âże bĂŞdzie to radio muzyczne z duÂżym naciskiem na informacje, a nie odwrotnie
Ale nie tylko te informacje dot. caÂłej grupy TVN, tylko w skrĂłcie maÂłe wydarzenia z kraju i Âświata...
A w przerywnikach miĂŞdzy piosenkami prowadzÂący mĂłgÂłby jakieÂś ciekawostki mĂłwiĂŚ, jak to siĂŞ zdarza na ogĂłlnopolskich stacjach.
Ja takich ciekawostek bym mĂłgÂł duuÂżo przygotowaĂŚ...
pzdr

Każdego dnia toczy się życie - Jesteśmy po to aby je pokazać - Cała prawda całą dobę - TVN24
Anonymus, widzĂŞ, Âże nasza wizja radia internetowego jest podobna. Ja proponowaÂłbym, Âżeby radio nadawaÂło od poniedziaÂłku do piÂątku w godzinach 17.00 - 22.00.
Takich osĂłb bym potrzebowaÂł:
3 osoby - DJe
6 osĂłb - Informacje ogĂłlne
sportowe
pogodowe
ekonomiczne
Program ciekawostkowy
2 osoby: technicy, spece od muzyki (ci chyba najbardziej potrzebni)
Oto moja ramĂłwka jeÂżeli chodzi o mojÂą wizjĂŞ (radio informacyjne raczej nie na nasz poziom).
17.00 - Informacje (ogĂłlne, pogodowe)
17.10 - Audycja Muzyczna
18.00 - Informacje (ogĂłlne, sportowe, pogodowe)
18.20 - AktualnoÂści (program ciekawostkowy)
18.35 - Lista, lista - lista przebojĂłw
19.00 - Informacje (ogĂłlne, ekonomiczne, pogodowe)
19.10 - Lista, lista - lista przebojĂłw
19.45 - Sport DziÂś - sportowe podaumowanie dnia
20.00 - WiadomoÂści Dnia
20.20 - Pogoda +
20.30 - Audycja Muzyczna
21.15 - Biznes i Gospodarka
21.30 - program zmienny
21.50 - Lista, lista - lista przebojĂłw
22.00 - Informacje (ogĂłlne)
22.10 - zakoĂączenie programu
21.30
PoniedziaÂłek - Cyfra - magazyn nowoczesnych technologii
Wtorek - Po œwiecie - magazyn podró¿niczy
ÂŚroda - PrzeglÂąd Kulturalny
Czwartek - English for you - program edukacyjny
PiÂątek - WiadomoÂści Tygodnia
Takich osĂłb bym potrzebowaÂł:
3 osoby - DJe
6 osĂłb - Informacje ogĂłlne
sportowe
pogodowe
ekonomiczne
Program ciekawostkowy
2 osoby: technicy, spece od muzyki (ci chyba najbardziej potrzebni)
Oto moja ramĂłwka jeÂżeli chodzi o mojÂą wizjĂŞ (radio informacyjne raczej nie na nasz poziom).
17.00 - Informacje (ogĂłlne, pogodowe)
17.10 - Audycja Muzyczna
18.00 - Informacje (ogĂłlne, sportowe, pogodowe)
18.20 - AktualnoÂści (program ciekawostkowy)
18.35 - Lista, lista - lista przebojĂłw
19.00 - Informacje (ogĂłlne, ekonomiczne, pogodowe)
19.10 - Lista, lista - lista przebojĂłw
19.45 - Sport DziÂś - sportowe podaumowanie dnia
20.00 - WiadomoÂści Dnia
20.20 - Pogoda +
20.30 - Audycja Muzyczna
21.15 - Biznes i Gospodarka
21.30 - program zmienny
21.50 - Lista, lista - lista przebojĂłw
22.00 - Informacje (ogĂłlne)
22.10 - zakoĂączenie programu
21.30
PoniedziaÂłek - Cyfra - magazyn nowoczesnych technologii
Wtorek - Po œwiecie - magazyn podró¿niczy
ÂŚroda - PrzeglÂąd Kulturalny
Czwartek - English for you - program edukacyjny
PiÂątek - WiadomoÂści Tygodnia
JeÂśli mogĂŞ zabraĂŚ gÂłos i podrzuciĂŚ coÂś, to chyba powinniscie zaczac jakis mini-biznesplan pisaĂŚ ;-) Bo na wykupie serwera shoutcastowego to chyba sie nie konczy, trzeba jeszcze gdzies ulokowaĂŚ strone zakupic domene (w poniedzialek konczy sie promocja domen .pl ktore kosztuja 36,48 z VAT) no i moze jakis fundusz reklamowy by sie przydal? Jak sadze to powinniscie sie liczyc z rocznym budzetem ok. 700 zÂł, jeÂśli chodzi o utrzymanie serwerĂłw, domeny, serwisu... Nie mowie tu juz o kosztach poczatkowych jak design czy logo. Daje to miesiecznie ok 60 zÂł. 3,6 to natomiast zysk z powiedzmy 1 linku reklamowego Trzeba wiĂŞc ok. 17 linkĂłw w miesiÂącu, by radio wyszlo prawie na zero. Czy to moÂżliwe do osiÂągniĂŞcia?
PS. Natomiast jeÂśli radio ruszy i bedzie nacisk na informacje i publicystyke to z racji mojego nowego pomysÂłu - serwisu publicystyczno-politycznego - mozemy pogadac o wzajemnej promocji, moze jakiejs wspolpracy - tak luÂźno mĂłwiĂŞ ;-)
PS. Natomiast jeÂśli radio ruszy i bedzie nacisk na informacje i publicystyke to z racji mojego nowego pomysÂłu - serwisu publicystyczno-politycznego - mozemy pogadac o wzajemnej promocji, moze jakiejs wspolpracy - tak luÂźno mĂłwiĂŞ ;-)
radio internetowe
Nie chcĂŞ nic mĂłwiĂŚ ale jeÂżeli bĂŞdÂą w tej stacji informacje to chyba jeszcze trzeba zapÂłaciĂŚ agencjom informacyjnym takim jak PAP IAR itd.
WiĂŞc koszty mogÂą byĂŚ niebagatelne. ;/ Lepiej na poczÂątek zrobiĂŚ radio ktĂłre niekosztowaÂłoby zbyt duÂżo.JeÂśli bĂŞdzie wiĂŞcej osĂłb zainteresowanych to wtedy moznabybyÂło oczywiÂście stopniowo je rozbudowywaĂŚ.Co do profilu to ja bym obstawaÂł jednak za informacyjno-medialnym.Radia ktĂłre byÂłoby strikte o mediach tak naprawdĂŞ nie ma, a informacyjne dlatego Âże kaÂżdy mĂłgÂłby siĂŞ szkoliĂŚ jako poczÂątkujÂący dziennikarz.

Płyńcież Rodacy do Narodu swego ! Płyńcież wy do Narodu Waszego św. chyba przeklętego. Płyńcież wy do Stwora tegoż Św.Ciemnego,co od wieków zdycha,a zdechnąć nie może!