List
Moderator: Łukasz
-
- Stały bywalec
- Kontakt:
To akurat kompletna bzdura... kto jak kto ale ja wiem najlepiej jak jest naprawdĂŞ. SkÂąd niby takie informacje wyciÂągn¹³eÂś Âże poczta przetrzymuje przesyÂłki? OglÂądaÂłeÂś UWAGĂ!? W urzĂŞdzie nikt niczego nie kradnie ani nie przetrzymuje bo poprostu nie nie ma takiej moÂżliwoÂści. Jak widaĂŚ byÂło w UWADZE! przewoÂźnik moÂże sobie robiĂŚ co chce... niestety.ÂŁukasz pisze:Ale tylko w teorii. W praktyce poczta "przetrzymuje" zwykÂłe listy - czasem dwa, trzy tygodnie. 2 zÂł za priorytet to chyba nieduÂżo. a przesyÂłka jest zazwyczaj na drugi dzieĂą.
Poza tym nadanie listu priorytetem nie gwarantuje Ci Âże dojdzie on na drugi dzieĂą i czy wogĂłle dojdzie. Nadasz MS Pocztexem - bĂŞdziesz miaÂł gwarancjĂŞ a przesyÂłka dostarczona zostanie na wyznaczonÂą godzinĂŞ.
Moje dokumenty do mbanku szÂły 3 tygodnie. ParĂŞ razy dzowniÂłem zapytaĂŚ, czy juÂż doszÂły, to miÂła Pani mĂłwiÂła, Âże pĂłjdzie sprawdziĂŚ - po czym wracaÂła i mĂłwiÂła, Âże jeszcze nie doszÂły i Âże zazwyczaj idÂą 3 tygodnie. MoÂże dlatego, Âże w takich kolorywch firmowych kopertach to poczta traktuje je jako przesyÂłki reklamowe?
Poza tym jak kilka razy ostatnio odsy³a³em umowy Chmielnika (taka firma co siê reklamowa³a na stronie g³ównej tvn.tivi.pl) to zawsze gdy wysy³a³em priorytetem dochodzi³o na drugi dzieù. A raz wys³a³em zwyk³ym (przez pomy³kê) i dosz³o po dwóch tygodniach.
OczywiÂście, Âże nie ma gwarancji, Âże dojdÂą na drugi dzieĂą - ja tego nie napisaÂłem. NapisaÂłem tylko, Âże czĂŞsto tak wÂłaÂśnie jest. Ode mnie (z maÂłego miasteczka na Podkarpaciu) listy priorytetowe do Warszawy, czy WrocÂławia dochodziÂły na drugi dzieĂą.
Poza tym jak kilka razy ostatnio odsy³a³em umowy Chmielnika (taka firma co siê reklamowa³a na stronie g³ównej tvn.tivi.pl) to zawsze gdy wysy³a³em priorytetem dochodzi³o na drugi dzieù. A raz wys³a³em zwyk³ym (przez pomy³kê) i dosz³o po dwóch tygodniach.
OczywiÂście, Âże nie ma gwarancji, Âże dojdÂą na drugi dzieĂą - ja tego nie napisaÂłem. NapisaÂłem tylko, Âże czĂŞsto tak wÂłaÂśnie jest. Ode mnie (z maÂłego miasteczka na Podkarpaciu) listy priorytetowe do Warszawy, czy WrocÂławia dochodziÂły na drugi dzieĂą.
a jesteÂś listonoszem ???To akurat kompletna bzdura... kto jak kto ale ja wiem najlepiej jak jest naprawdĂŞ.
Yhmmm tak z pewnoÂścia :]SkÂąd niby takie informacje wyciÂągn¹³eÂś Âże poczta przetrzymuje przesyÂłki? OglÂądaÂłeÂś UWAGĂ!? W urzĂŞdzie nikt niczego nie kradnie ani nie przetrzymuje bo poprostu nie nie ma takiej moÂżliwoÂści. Jak widaĂŚ byÂło w UWADZE! przewoÂźnik moÂże sobie robiĂŚ co chce... niestety.
Poza tym nadanie listu priorytetem nie gwarantuje Ci Âże dojdzie on na drugi dzieĂą i czy wogĂłle dojdzie.
Sorki ale przez 3 lata mieszkania w Poznaniu nie zda¿y³o mi siê dostaÌ prorytet w ciagu 1 dnia moze 1 raz zawsze by³ opóŸniony o zwyk³ych ju¿ nie wspominaj¹c... A paczki z jedzeniem dziwnym trafem nigdy nie dochodzi³y ...
Android <3
kamuii pisze:a jesteÂś listonoszem ???

Mo¿esz rozwin¹Ì ten w¹tek? Mieszkasz w jakimœ gettcie? I po co wysy³ano Ci kolejne paczki, skoro te wczeœniejsze nie dochodzi³y? I jak poczta to t³umaczy³a, gdy sk³adaliœcie reklamacjê?kamuii pisze:A paczki z jedzeniem dziwnym trafem nigdy nie dochodzi³y ...
A czemu w Gettcie :smiech: oj ÂŁukaszu za niedÂługo zaczniesz studia poza miejscem zamieszkania :] to zrozumiesz ze jak siĂŞ mieszka prawie 600 km od domu to paczki sÂą niezbĂŞdne 
A poczta tÂłumaczyÂła to tak ze rzekommo nikogo nie byÂło w a teÂż nikt nie odebraÂł ...
A co ciekawe w domu mieszkaÂło 12 osĂłb wiĂŞc zawsze ktoÂś byÂł
Z resztÂą potem twierdzli teÂż ze mama nie odebraÂła zwrotu itp...
U mnie na osiedu normÂą jest z edostaje od razu awizo powĂłtrne przy czym ja zawsze jestem w domu i jakoÂś listonosz nigdy nic zadzwoni ze ma jakiÂś list...

A poczta tÂłumaczyÂła to tak ze rzekommo nikogo nie byÂło w a teÂż nikt nie odebraÂł ...

A co ciekawe w domu mieszkaÂło 12 osĂłb wiĂŞc zawsze ktoÂś byÂł

Z resztÂą potem twierdzli teÂż ze mama nie odebraÂła zwrotu itp...
U mnie na osiedu normÂą jest z edostaje od razu awizo powĂłtrne przy czym ja zawsze jestem w domu i jakoÂś listonosz nigdy nic zadzwoni ze ma jakiÂś list...
Android <3
-
- Stały bywalec
- Kontakt:
Mowa byÂła o przetrzymywaniu przesyÂłek a listonosz raczej tego nie robi bo by go w drodze powrotnej z rejonu torba przewrĂłciÂła.kamuii pisze:a jesteÂś listonoszem ???
Zgadza siĂŞ, sÂą takie regiony gdzie pracownicy Poczty Polskiej niczego i nikogo siĂŞ nie bojÂą wiĂŞc robiÂą co chcÂą... dla mnie wypowiedzi ludzi w UWADZE! ktĂłrych niby niemal wszystkie przesyÂłki nie dotarÂły do adresata sÂą jak opowieÂści z innej bajki... na mazowszu raczej wszyscy siĂŞ bojÂą.
Myœlê, ¿e najlepszy rozwi¹zaniem by³oby przejœÌ siê do najbli¿szego oddzia³u Poczty Polskiej i zapytaÌ. Nikt chyba raczej z forumowiczów nie mo¿e daÌ Ci 100% gwarancji co do dzia³alnoœci Poczy Polskiej :] i przewidzieÌ kiedy ³askawie dostraczy list.chandler pisze:Jeszcze jedno chcia³em wys³aÌ list no konkurs a oni ka¿¹ wys³aÌ zwyk³ym,, m¿eby by³m na nast. poniedzia³ek to kiedy musze wys³aÌ?
ZIMA