Zgadzam siê jak najbardziej, ale przera¿a mnie drêtwoœÌ Gry w ciemno, nigdy nie obejrza³em tego w ca³oœci, Awantura o kasê by³a lepszapawell pisze:Ju¿ tutaj o tym chyba pisaliœmy...![]()
+ polszmatu jest teleturniej "Grasz czy nie grasz".Bardzo polubiÂłem ten program choĂŚ oglÂądam go tak sobie, bo w tym samym czasie leci "Niania" - akurat gdy jest finaÂł.
![]()
MoÂże teÂż byĂŚ "Gra w ciemno" - to teÂż dobry teleturniej...
"Kuba WojewĂłdzki" (no wÂłasnie o tym programie zapomniaÂłem) teÂż jest dobry.W kaÂżdym odcinku jest coÂś Âśmiesznego i ciekawego.
DziÂś czekam na ten program, bo bĂŞdzie UrbaĂąski.
![]()
I to chyba tyle.Jeszcze czasem dajĂŞ fajne filmy np. wczoraj dali "Straszny film" - nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam te filmy z tej serii.
Czekam aÂż jeszcze powtĂłrzÂą "Straszny film 2 i 3".
![]()
![]()
POLSAT
Moderator: Łukasz
WkoĂącu skoĂączyÂło siĂŞ...Media Link pisze:Telewizja Polsat zakoĂączyÂła emisjĂŞ "Show!Time", audycji bĂŞdÂącej odpowiedziÂą kanaÂłu na sukces "TaĂąca z gwiazdami" TVN. ZwyciĂŞzcÂą pierwszej i prawdopodobnie ostatniej edycji programu zostaÂł Marcin Mroczek, aktor serialu TVP 2 „M jak miÂłoœÌ". PrzedsiĂŞwziĂŞcie nie speÂłniÂło oczekiwaĂą nadawcy

Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! 

-
- Nowicjusz
- Kontakt:
+polsatu
+grasz czy nie grasz
+oprawa
+troche wiĂŞcej rozrywkowych
+najlepszy reality show dom nie do poznania
+dobre filmy
-polsatu
-brak Âświata wedÂług kiepskich
-mdÂła gra w ciemno
- wywalenie bravo i danie gÂłupich pasjonatĂłw i boÂżeny dykiel na ostrzu noÂża
a swojÂą drogÂą za 2 tygodnie nowy serial (patrz w ramĂłwce sobota 13:00)
+grasz czy nie grasz
+oprawa
+troche wiĂŞcej rozrywkowych
+najlepszy reality show dom nie do poznania
+dobre filmy
-polsatu
-brak Âświata wedÂług kiepskich
-mdÂła gra w ciemno
- wywalenie bravo i danie gÂłupich pasjonatĂłw i boÂżeny dykiel na ostrzu noÂża
a swojÂą drogÂą za 2 tygodnie nowy serial (patrz w ramĂłwce sobota 13:00)
krzysztof miśkowicz
khornik pisze:Czy ktoÂś wie czy Polsat wymeituje Straszne filmy 2 i 3?
Straszny film 2 byÂł juÂż chyba dwa razy w polszmacie

1.Z drugiej strony, byĂŚ moÂże chcÂą pokazaĂŚ ten program wiĂŞkszej widowni, bo o ile siĂŞ nie mylĂŞ, to TV4 ma mniejszy zasiĂŞg i mniej ludzi oglÂąda czasem dobre programy.
2. Czy ktoÂś ma informacje na temat nowego serialu POLSATU "BĂŞdziesz moja"?
3. Na wirtualnemedia.pl przeczytaÂłem artykuÂł, o tym, Âże POLSAT desperacko broni siĂŞ przed utratÂą widzĂłw i zatrudnia nowe (lub kiedyÂś juÂż zatrudnione) u nich osoby:
"Jak podaÂł "Dziennik" w tym celu majÂą pomĂłc nowi menedÂżerowie: Piotr Fajks i Sylweriusz Rudlf.
Piotr Fajks zosta³ prezesem zarz¹du spó³ki Polskie Media, w³aœciciela koncesji na TV 4.
- Fajks jest cz³owiekiem, który w telewizji robi³ ju¿ wszystko. Zajmowa³ siê zakupem programów, ich produkcj¹, uk³adaniem ramówki i sprzeda¿¹ czasu antenowego - mówi "Gazecie Wyborczej" Maciej Strzembosz, prezes Krajowej Izby Producentów Audiowizualnych. Wszystko to Fajks robi³ przez 11 lat w Polsacie, odszed³ gdy stacji pojawi³ siê Tomasz Lis. Od listopada 2004 r. kierowa³ biurem wspó³pracy miêdzynarodowej i handlu TVP.
Z kolei Sylweriusz Rudolf, byÂły szef firmy Endemol Polska (produkowaÂła m.in. reality show "Big Brother"), ma pomĂłc wybieraĂŚ programy, ktĂłre trafiÂą w gusta widzĂłw. Ma tez popracowaĂŚ nad lepsza promocjÂą stacji i sprawiĂŚ, aby o audycjach Polsatu byÂło gÂłoÂśno w mediach.
Wczoraj telewizja Polsat odmĂłwiÂła komentarza do zmian personalnych w stacji.
Przypomnijmy, ¿e najwiêkszy konkurent Polsatu - TVN zwiêkszy³a w kwietniu tego roku ogl¹dalnoœÌ do rekordowego poziomu. W ca³odobowej widowni jej udzia³ wzrós³ do 17,9 proc. z 15,6 proc. w kwietniu 2005 roku i stacja ta zajmowa³a trzecie miejsce, za TVP 1 i TVP 2.
"Wszystkie programy telewizyjne Grupy TVN osiÂągnĂŞÂły ogĂłlny udziaÂł w rynku na poziomie 21,6 proc. w porĂłwnaniu do 19,6 proc. w kwietniu 2005 r." - podano w komunikacie TVN. W kwietniu tego roku udziaÂł TVP 1 spadÂł do 23,8 proc. z 25,4 proc., a TVP 2 wyniĂłsÂł 20,2 proc. wobec 20 proc. rok wczeÂśniej.
Polsat, ktĂłry uplasowaÂł siĂŞ na czwartej pozycji, utrzymaÂł udziaÂł w oglÂądalnoÂści caÂłodobowej na poziomie 16,8 proc.
TVN podaÂł teÂż, Âże w kwietniu tego roku udziaÂł stacji TVN w grupie docelowej w prime time (19.00 - 23.00) wzrĂłsÂł do 32,8 proc. w porĂłwnaniu do 27,4 proc. w kwietniu 2005 roku, co daÂło mu pierwszÂą pozycjĂŞ w tej grupie widowni.
UdziaÂł Polsatu w tej grupie widzĂłw wzrĂłsÂł do 18 proc. z 15,6 proc., a TVP 1 spadÂł do 15,4 proc. z 16,8 proc., z kolei TVP 2 zmniejszyÂł siĂŞ do 12,7 proc. z 14 proc.
Natomiast caÂła grupa TVN osiÂągnĂŞÂła udziaÂł w grupie docelowej w prime time na poziomie 38 proc. wobec 33,4 proc. przed rokiem.
"W kwietniu 2006 r. najwiĂŞkszÂą popularnoÂściÂą cieszyÂły siĂŞ nasze najwiĂŞksze programy rozrywkowe: +Taniec z gwiazdami+ i +Szymon Majewski Show+. WÂśrĂłd audycji informacyjnych i publicystycznych najchĂŞtniej oglÂądane byÂły +Fakty+, a wÂśrĂłd seriali: +Na WspĂłlnej+, +Niania+ i +Kryminalni+, czy teÂż seriale dokumentalno-kryminalne +W11-WydziaÂł ÂŚledczy+ i +Detektywi+" - podaÂł TVN.
"Filmy cieszÂące siĂŞ najwyÂższÂą oglÂądalnoÂściÂą w kwietniu 2006 r. to miĂŞdzy innymi +Nigdy w Âżyciu+ (koprodukcja TVN), +Karol, czÂłowiek ktĂłry zostaÂł PapieÂżem+ i +Mumia powraca+" - podaÂł TVN.
Informacje o oglÂądalnoÂści TVN podaÂł w oparciu o dane AGB Polska."
2. Czy ktoÂś ma informacje na temat nowego serialu POLSATU "BĂŞdziesz moja"?
3. Na wirtualnemedia.pl przeczytaÂłem artykuÂł, o tym, Âże POLSAT desperacko broni siĂŞ przed utratÂą widzĂłw i zatrudnia nowe (lub kiedyÂś juÂż zatrudnione) u nich osoby:
"Jak podaÂł "Dziennik" w tym celu majÂą pomĂłc nowi menedÂżerowie: Piotr Fajks i Sylweriusz Rudlf.
Piotr Fajks zosta³ prezesem zarz¹du spó³ki Polskie Media, w³aœciciela koncesji na TV 4.
- Fajks jest cz³owiekiem, który w telewizji robi³ ju¿ wszystko. Zajmowa³ siê zakupem programów, ich produkcj¹, uk³adaniem ramówki i sprzeda¿¹ czasu antenowego - mówi "Gazecie Wyborczej" Maciej Strzembosz, prezes Krajowej Izby Producentów Audiowizualnych. Wszystko to Fajks robi³ przez 11 lat w Polsacie, odszed³ gdy stacji pojawi³ siê Tomasz Lis. Od listopada 2004 r. kierowa³ biurem wspó³pracy miêdzynarodowej i handlu TVP.
Z kolei Sylweriusz Rudolf, byÂły szef firmy Endemol Polska (produkowaÂła m.in. reality show "Big Brother"), ma pomĂłc wybieraĂŚ programy, ktĂłre trafiÂą w gusta widzĂłw. Ma tez popracowaĂŚ nad lepsza promocjÂą stacji i sprawiĂŚ, aby o audycjach Polsatu byÂło gÂłoÂśno w mediach.
Wczoraj telewizja Polsat odmĂłwiÂła komentarza do zmian personalnych w stacji.
Przypomnijmy, ¿e najwiêkszy konkurent Polsatu - TVN zwiêkszy³a w kwietniu tego roku ogl¹dalnoœÌ do rekordowego poziomu. W ca³odobowej widowni jej udzia³ wzrós³ do 17,9 proc. z 15,6 proc. w kwietniu 2005 roku i stacja ta zajmowa³a trzecie miejsce, za TVP 1 i TVP 2.
"Wszystkie programy telewizyjne Grupy TVN osiÂągnĂŞÂły ogĂłlny udziaÂł w rynku na poziomie 21,6 proc. w porĂłwnaniu do 19,6 proc. w kwietniu 2005 r." - podano w komunikacie TVN. W kwietniu tego roku udziaÂł TVP 1 spadÂł do 23,8 proc. z 25,4 proc., a TVP 2 wyniĂłsÂł 20,2 proc. wobec 20 proc. rok wczeÂśniej.
Polsat, ktĂłry uplasowaÂł siĂŞ na czwartej pozycji, utrzymaÂł udziaÂł w oglÂądalnoÂści caÂłodobowej na poziomie 16,8 proc.
TVN podaÂł teÂż, Âże w kwietniu tego roku udziaÂł stacji TVN w grupie docelowej w prime time (19.00 - 23.00) wzrĂłsÂł do 32,8 proc. w porĂłwnaniu do 27,4 proc. w kwietniu 2005 roku, co daÂło mu pierwszÂą pozycjĂŞ w tej grupie widowni.
UdziaÂł Polsatu w tej grupie widzĂłw wzrĂłsÂł do 18 proc. z 15,6 proc., a TVP 1 spadÂł do 15,4 proc. z 16,8 proc., z kolei TVP 2 zmniejszyÂł siĂŞ do 12,7 proc. z 14 proc.
Natomiast caÂła grupa TVN osiÂągnĂŞÂła udziaÂł w grupie docelowej w prime time na poziomie 38 proc. wobec 33,4 proc. przed rokiem.
"W kwietniu 2006 r. najwiĂŞkszÂą popularnoÂściÂą cieszyÂły siĂŞ nasze najwiĂŞksze programy rozrywkowe: +Taniec z gwiazdami+ i +Szymon Majewski Show+. WÂśrĂłd audycji informacyjnych i publicystycznych najchĂŞtniej oglÂądane byÂły +Fakty+, a wÂśrĂłd seriali: +Na WspĂłlnej+, +Niania+ i +Kryminalni+, czy teÂż seriale dokumentalno-kryminalne +W11-WydziaÂł ÂŚledczy+ i +Detektywi+" - podaÂł TVN.
"Filmy cieszÂące siĂŞ najwyÂższÂą oglÂądalnoÂściÂą w kwietniu 2006 r. to miĂŞdzy innymi +Nigdy w Âżyciu+ (koprodukcja TVN), +Karol, czÂłowiek ktĂłry zostaÂł PapieÂżem+ i +Mumia powraca+" - podaÂł TVN.
Informacje o oglÂądalnoÂści TVN podaÂł w oparciu o dane AGB Polska."
ProszĂŞ bardzo o tym serialu pisze Media Link: http://www.medialink.pl/media/?telewizj ... 5&id=32744 i jeszcze Media2: http://www.media2.pl/media/9060,kolejny ... lsatu.htmlkubasz pisze:2. Czy ktoÂś ma informacje na temat nowego serialu POLSATU "BĂŞdziesz moja"?

Po pierwsze - nie oglÂądajÂąc Âżadnego odcinka, skÂąd moÂżesz wiedzieĂŚ, jaka jest fabuÂła ?? OgĂłlnikowe opisy w Âżaden sposĂłb nie oddajÂą filmowej opowieÂści. Co do PawÂła OrleaĂąskiego, to jest on przede wszystkim absolwentem szkoÂły aktorskiej, a teleturniej prowadzi, bo akurat mu takie coÂś zaoferowali. To dobrze, Âże stara siĂŞ, by ludzie nie zaszufladkowali go do kategorii: "ProwadzÂący teleturnieje".khornik pisze:Sama fabuÂła nie odpowiada tytuÂłowi , poza tym PaweÂł OrleaĂąski bardziej kojarzy mi sie z teleturniejami niÂż serialem.
Strasznie nie podoba mi siê khorniku Twój opis - nie uwa¿am, by "Pierwsza mi³oœÌ" by³a do kitu. Gdyby tak by³o, to nie zakwalifikowa³aby siê do walki o presti¿ow¹ nagrodê Rose D'or. Warto przyznaÌ, ¿e ¿aden serial TVN-u, ba - ¿aden serial polski nie by³ nominowany do tej nagrody... A to œwiadczy o wysokim poziomie tej telenoweli.
-
- Czasem tu wpada
Tak sie sklada, ¿e po tej nominacji postanowi³em ogl¹daÌ "Pierwsz¹ mi³oœÌ". Muszê stwierdzic, ¿e jest to taka polska telenowela brazylijska. CzêœÌ w¹tkow jest nie¿yciowych, niektore s¹ nudne. Denerwuj¹ca te¿ jest gra niektórych aktorów. Poza tym do tej nagrody te¿ nominowana jest "Moda na sukces". Czy uwa¿asz ¿e ten serial te¿ ma wysoki poziom? Moja mama to oglada i czasami sie przygladam tez temu serialiowi i jest kompletnie bez sensu. Raz ma¿ zostawia ¿one, ¿eni sie z niedoszla synowa, potem sie z ni¹ rozstaje i romansuje z inn¹. A przyszlej synowej zdarzylo sie miec slub jej z oboma synami. No naprawde wyborowe i bardzo ambitne produkcje. A co do oceny nowego serialu to mo¿e sie rzeczywiœcie za bardzo pospieszylem. Moje wnioski wysnulem na podst. opisów ktore raczej nie odbiegaj¹ od fabu³y serialu, choÌ mog¹ sie rozniÌ. A je¿eli chodzi o mój opis - jest on rzeczywiscie pewnym skrotem myslowym . Przymiotnik "krotkie" dotyczyl min. "Kochaj mnie kochaj" i "Tanga z aniolem". A "do kitu" dot. prawie wszystkich produkcji z wy³aczeniem "Fali zbrodni" i "Pensjonatu pod Ró¿¹".
dziękuję wszystko dobrze w przeciwieństwie do niektórych na tym "forum"...