Kazimiera Szczuka
Moderator: Łukasz
-
- Czasem tu wpada
kobieta jako widowisko - ok, sformatowana pod kÂątem "mĂŞskiego spojrzenia" - ok.
ale uwaga! - przecieÂż to nie wybory miss Âświata, jest jakiÂś parytet - mĂŞÂżczyÂźni oceniani sÂą pod tym samym kÂątem, teÂż sÂą w jakiÂś tam sposĂłb uprzedmiotowieni.
na Boga, nie popadajmy w skrajnoœci, nie wybierajmy sobie dogodnych faktów do interpretacji niczym towarów na pó³ce.
Salladyn, proszĂŞ CiĂŞ, nie wrzucaj wszystkich dyskursĂłw feministycznych do jednego worka - nie wszystkieÂśmy anarchofeministki :?
ale uwaga! - przecieÂż to nie wybory miss Âświata, jest jakiÂś parytet - mĂŞÂżczyÂźni oceniani sÂą pod tym samym kÂątem, teÂż sÂą w jakiÂś tam sposĂłb uprzedmiotowieni.
na Boga, nie popadajmy w skrajnoœci, nie wybierajmy sobie dogodnych faktów do interpretacji niczym towarów na pó³ce.
Salladyn, proszĂŞ CiĂŞ, nie wrzucaj wszystkich dyskursĂłw feministycznych do jednego worka - nie wszystkieÂśmy anarchofeministki :?
...and a Happy New Year!
-
- Bywalec
- Kontakt:
Jesli bylabys laskawa dokadniej sledzic program i jezeli mialabys chocby podstawowÂą wiedze na temat tanca to wiedzialabys ze sa rowniez tance w ktorych to partnerka dominuje. Rozumiem ze teoria jakoby to facet ciskal kobieta jest ci bardziej na reke :? :? :?Aleksandra pisze:goÂściu wszystko mĂŞÂżnie znosi, aby potem podczas taĂąca uraczyĂŚ uÂściskiem swojÂą poddanÂą i pozwioliĂŚ jej Âłaskawie skryĂŚ siĂŞ w swoich ramionach. A Ona uÂśmiechnie siĂŞ wspaniale na finale i poprosi widzĂłw, aby wysyÂłali sms-y. JAkieÂś to wszystko dziwnie groteskowe...
W ekscytacji czwartym sezonem... w oczekiwaniu na...piaty...szosty...siódmy
-
- Początkujący
Taniec z gwiazdami ogĂłlnie jest grostekowy...
TaĂączÂą sobie na Âżywo, pokazujÂą ich mordercze treningi - niby OK, ale caÂła ta sztuczna otoczka jest nie do zniesienia!
ProwadzÂący i ich durnowate teksty...
Te uÂśmieszki i gorÂące buziaki dla gÂłosujÂących na tĂŞ a nie innÂą parĂŞ
No i teksty "czujemy siĂŞ jak wielka rodzina, to nie rywalizacja tylko dobra zabawa"
JakoÂś mnie to nie przekonuje...
Nie potrafiĂŞ sobie wyobraziĂŚ Kazi w tym wszystkim.
W tym kó³ku wzajemnej (sztucznej) adoracji.
Nie to Âże "nie upadnie tak nisko".
Ona po prostu nie pasowaÂłaby tam (przynajmniej tak mi siĂŞ wydaje)
I wcale nie chodzi mi o jakiÂś patriarchalny wymiar programu.
On taki wcale do koĂąca nie jest.
Ale w³aœnie ta sztucznoœÌ jest odpychaj¹ca...
Heh przypomniaÂły mi siĂŞ rozmowy w tÂłoku u Szymona
Jak to pseudo KwaÂśniewska mĂłwiÂła
"Namawialiœmy Ole - mo¿e wygra, wtedy mo¿e bêdziemy mogli wynaj¹Ì sobie wiêksze mieszkanko, a mo¿e i od³o¿yÌ coœ na stare lata - tak wiêc proszê ludzi dobrej woli - œlijcie SMSy"
A tak w ogĂłle to jestem tu nowa i witam bardzo serdecznie wszystkich
TaĂączÂą sobie na Âżywo, pokazujÂą ich mordercze treningi - niby OK, ale caÂła ta sztuczna otoczka jest nie do zniesienia!
ProwadzÂący i ich durnowate teksty...
Te uÂśmieszki i gorÂące buziaki dla gÂłosujÂących na tĂŞ a nie innÂą parĂŞ
No i teksty "czujemy siĂŞ jak wielka rodzina, to nie rywalizacja tylko dobra zabawa"
JakoÂś mnie to nie przekonuje...
Nie potrafiĂŞ sobie wyobraziĂŚ Kazi w tym wszystkim.
I wcale nie chodzi mi o jakiÂś patriarchalny wymiar programu.
On taki wcale do koĂąca nie jest.
Ale w³aœnie ta sztucznoœÌ jest odpychaj¹ca...
Heh przypomniaÂły mi siĂŞ rozmowy w tÂłoku u Szymona
Jak to pseudo KwaÂśniewska mĂłwiÂła
"Namawialiœmy Ole - mo¿e wygra, wtedy mo¿e bêdziemy mogli wynaj¹Ì sobie wiêksze mieszkanko, a mo¿e i od³o¿yÌ coœ na stare lata - tak wiêc proszê ludzi dobrej woli - œlijcie SMSy"

A tak w ogĂłle to jestem tu nowa i witam bardzo serdecznie wszystkich

-
- Bywalec
- Kontakt:
Zeby nie byÂło nieporozumieĂą, ja teÂż jej sobie nie wyobraÂżam w tym programie.m_nadzieja89 pisze: Nie potrafiĂŞ sobie wyobraziĂŚ Kazi w tym wszystkim.
Płyńcież Rodacy do Narodu swego ! Płyńcież wy do Narodu Waszego św. chyba przeklętego. Płyńcież wy do Stwora tegoż Św.Ciemnego,co od wieków zdycha,a zdechnąć nie może!
Tak wÂłaÂściwie to nie oglÂądam tego programu,bo nie przepadam za tego typu Âśmietnkiem.Kazia w "TaĂącu z Gwiazdami", tylko nie to!!!!!!!!salladyn pisze:Zeby nie byÂło nieporozumieĂą, ja teÂż jej sobie nie wyobraÂżam w tym programie.m_nadzieja89 pisze: Nie potrafiĂŞ sobie wyobraziĂŚ Kazi w tym wszystkim.
[ Dodano: Nie Maj 07, 2006 3:10 pm ]
Nie oglÂądam takich programĂłw jak "Taniec z Gwiazdami", wiĂŞc nie mogĂŞ nic na ten tema napisaĂŚ,ale czyt akie straszne braĂŚ w nim udziaÂł? Czy dla Kazi to coÂś zÂłego braĂŚ udziaÂł w popularnym programie. PokazaÂła by z pewnoÂściÂą klasĂŞ, bo jestem przekonana, Âże z taĂącem nie ma problemĂłw.salladyn pisze:Zeby nie byÂło nieporozumieĂą, ja teÂż jej sobie nie wyobraÂżam w tym programie.m_nadzieja89 pisze: Nie potrafiĂŞ sobie wyobraziĂŚ Kazi w tym wszystkim.

Oglądaj "Wydanie drugie poprawione" na: http://www.onet.tv/
-
- Czasem tu wpada
To siĂŞ Anialek zastanĂłw jakie masz w koĂącu zdanie na ten temat..
JuÂż nie chodzi o to, ze Kazi ma uwÂłaczaĂŚ to, ze wystÂąpiÂłaby w taĂącu z gwiazdami (mimo wszystko zrujnowaÂłabym siĂŞ na wysyÂłanie sms-ow), tylko po prostu wyglÂądaÂłoby to gÂłupio, tak jakby chciaÂła juÂż wszĂŞdzie siĂŞ wkupiĂŚ, do kaÂżdego Âśrodowiska, nawet do tego do ktĂłrego nie pasuje.
JuÂż nie chodzi o to, ze Kazi ma uwÂłaczaĂŚ to, ze wystÂąpiÂłaby w taĂącu z gwiazdami (mimo wszystko zrujnowaÂłabym siĂŞ na wysyÂłanie sms-ow), tylko po prostu wyglÂądaÂłoby to gÂłupio, tak jakby chciaÂła juÂż wszĂŞdzie siĂŞ wkupiĂŚ, do kaÂżdego Âśrodowiska, nawet do tego do ktĂłrego nie pasuje.
-
- Czasem tu wpada
tu siê zgodzê. s¹ pewne granice dobrego smaku, nawet w naszych czasach. udzia³ w takim programie zostawi³by cierpki i gorzki posmak; trudno by³oby przejœÌ nad tym do porz¹dku codziennego, osobiœcie odczyta³abym to jako symboliczne lecz ca³kowite zaprzedanie siê mediom. nie mia³abym w¹tpliwoœci ju¿ ¿e Szczuka cierpi na syndrom 'parcia na szk³o'.Aleksandra pisze:To siê Anialek zastanów jakie masz w koùcu zdanie na ten temat..
póki co, jest nieŸle, by³a niespodziewana wywrotka na Kó³kach Ró¿aùcowych, ale siê ju¿ chyba podnios³a, otrzepa³a brud z którym tylko podeszwy winny mieÌ stycznoœÌ i kroczy dalej. i niech roztropnoœÌ kroczy z ni¹, na razie umiejêtnie przemyca feminizm do pop kultury, tego jeszcze nie by³o.
...and a Happy New Year!
-
- Początkujący
WeeBastard pisze:tu siê zgodzê. s¹ pewne granice dobrego smaku, nawet w naszych czasach. udzia³ w takim programie zostawi³by cierpki i gorzki posmak; trudno by³oby przejœÌ nad tym do porz¹dku codziennego, osobiœcie odczyta³abym to jako symboliczne lecz ca³kowite zaprzedanie siê mediom. nie mia³abym w¹tpliwoœci ju¿ ¿e Szczuka cierpi na syndrom 'parcia na szk³o'.Aleksandra pisze:To siê Anialek zastanów jakie masz w koùcu zdanie na ten temat..
póki co, jest nieŸle, by³a niespodziewana wywrotka na Kó³kach Ró¿aùcowych, ale siê ju¿ chyba podnios³a, otrzepa³a brud z którym tylko podeszwy winny mieÌ stycznoœÌ i kroczy dalej. i niech roztropnoœÌ kroczy z ni¹, na razie umiejêtnie przemyca feminizm do pop kultury, tego jeszcze nie by³o.
I ja siĂŞ pod tymi sÂłowami teÂż podpisujĂŞ

Niech Kazimiera robi swoje w dalszym ciagu zachowujÂąc swĂłj styl i klasĂŞ
ChociaÂż gdyby jednak wystÂąpiÂła w programie Taniec z gwiazdami (lub w jakimÂś tego typu) to teÂż wydaÂłabym majÂątek na SMSy ;D
A tak z innej beczki
Co sÂądzicie o Jej dziaÂłalnoÂści politycznej?
Bo jak dla mnie Zieloni 2004 to bardzo fajna partia z konkretnymi zaÂłoÂżeniami programowymi i z dobrÂą ideologiÂą (przymajniej odpowiadajÂą oni mojemu poglÂądowi na politykĂŞ).
PiszĂŞ o tym, bo zapuÂściÂłam sobie program Kuby WojewĂłdzkiego i on tam powiedziaÂł "Ja bym chciaÂł, Âżeby w miejsce KobyÂły byÂła Kazia - teÂż na K

MyÂślicie Âże Szczuka odnalazÂłaby siĂŞ w Sejmie?
Pozdrawiam
Akurat ta partia mi nie za bardzo odpowiada.Ma poglÂądy skrajnie lewicowe na gospodarkĂŞ.Nasz kraje nie moÂże mieĂŚ lewicy na czele bo go poprostu na to nie staĂŚ.Wszystkie ulgi, odpisy, programy ochrony to wszystko kosztuje.Lepiej dac po prostu ludziom niskie podatki i daĂŚ im wreszcie zarobiĂŚ a nie nakÂładaĂŚ na firmy 50 % podatek.Jedyne co mi siĂŞ podoba to liberalne poglÂądy w sferze tolerancji.m_nadzieja89 pisze: Co sÂądzicie o Jej dziaÂłalnoÂści politycznej?
Bo jak dla mnie Zieloni 2004 to bardzo fajna partia z konkretnymi zaÂłoÂżeniami programowymi i z dobrÂą ideologiÂą (przymajniej odpowiadajÂą oni mojemu poglÂądowi na politykĂŞ).
Płyńcież Rodacy do Narodu swego ! Płyńcież wy do Narodu Waszego św. chyba przeklętego. Płyńcież wy do Stwora tegoż Św.Ciemnego,co od wieków zdycha,a zdechnąć nie może!
tez uwazam, ze Zieloni to najfajniejsza partia jaka jest w Polsce, ma najlepszych ludzi i to wreszcie zupelnie nowy typ polityka i polityczki. natomiast samej kazi raczej nie widze w sejmie, mysle, ze wiecej dobrego zrobi jako osoba wspierajaca.m_nadzieja89 pisze:A tak z innej beczki
Co sÂądzicie o Jej dziaÂłalnoÂści politycznej?
PiszĂŞ o tym, bo zapuÂściÂłam sobie program Kuby WojewĂłdzkiego i on tam powiedziaÂł "Ja bym chciaÂł, Âżeby w miejsce KobyÂły byÂła Kazia - teÂż na K"
a tak w ogĂłle to koniecznie kupcie nowa Gale! duzy wywiad z Kazia i zaskakujace zdjecia.
Będę z wami szczera
Najlepsza jest Kazimiera
Najlepsza jest Kazimiera
-
- Stały bywalec
- Kontakt:
http://www.gala.pl/gala2/index.jsp?plac ... &page=text ZdjĂŞĂŚ niestety nie ma...zadra pisze:a tak w ogĂłle to koniecznie kupcie nowa Gale! duzy wywiad z Kazia i zaskakujace zdjecia.
Suuuper :jupi::: Kamil pisze:http://www.gala.pl/gala2/index.jsp?plac ... &page=text ZdjĂŞĂŚ niestety nie ma...zadra pisze:a tak w ogĂłle to koniecznie kupcie nowa Gale! duzy wywiad z Kazia i zaskakujace zdjecia.

Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! 

-
- Czasem tu wpada
-
- Początkujący