Fakty w trakcie wizyty Benedykta XVI w Polsce
Moderator: Łukasz
-
- Czasem tu wpada
Dzisiejsze Fakty pod wzglĂŞdem merytorycznym byÂły na najwyÂższym poziomie. Ciekawy byÂł materiaÂł Macieja Mazura i Tomasz Sianeckiego o dzieciach, ktĂłre spotkajÂą siĂŞ i chciaÂłyby spotkaĂŚ sie z papieÂżem dobrze wypadli teÂż Durczok i Pochanke. Niestety Fakty te sÂą za krĂłtkie, konczÂą sie mniej wiecej jak zwykle i sÂą o 10 minut krĂłtsze od WydarzeĂą. mogliby jeszcze zrobiĂŚ jeden - dwa dobre materiaÂły.
dziękuję wszystko dobrze w przeciwieństwie do niektórych na tym "forum"...
Fakty dzisiaj by³y w porz¹dku, ale nie podoba³o mi siê to, ¿e przerwali homiliê Papie¿a. Przecie¿ mogliby trochê poczekaÌ bo jak wiadomo Benedykt XVI mówi ciekawie i zwraca siê teraz w szczególnoœci do Polaków. Niepotrzebnie Fakty prowadzi³o dwóch prowadz¹cych. Kamil by³ na wizji zaledwie kilka minut i w sumie nie mia³ nic wa¿nego do powiedzenia. Wspó³prowadzi³ to wydanie chyba tylko by siê zareklamowaÌ. Oczywiœcie rozumiem "prawa rynku", ale wykorzystywanie wydarzeù religijnych do autopromocji to przesada! 

No juÂż nie oskarÂżajmy tego Durczoka o wszystko.MoÂże jeszcze jest odpowiedzialny za koklusz, gradobicie i nieurodzaj
Ja nie przepadam za Durczokiem ale uwa¿am ¿e dobrze ¿e czêœÌ Faktów by³a sprzed Fraùciszkaùskiej.Ja rozumiem ¿e to mo¿e nie dla wszystkich jest wa¿ne ale dla mieszkaùców Krakowa to jest niezwyk³e ¿e to ju¿ nie Jan Pawe³ II a Benedykt XVI stanie w tym najbardziej znanym oknie w Krakowie.Naprawdê uwierz mi dla wszystkich mieszkaùców Krakowa to by³o wielkie wydarzenie.Szkoda tylko ¿e tak krótko mówi³ 

Płyńcież Rodacy do Narodu swego ! Płyńcież wy do Narodu Waszego św. chyba przeklętego. Płyńcież wy do Stwora tegoż Św.Ciemnego,co od wieków zdycha,a zdechnąć nie może!
AleÂż ja nie negujĂŞ doniosÂłoÂści tego wydarzenia. Sama ÂżaÂłujĂŞ, Âże nie mogÂłam tam byĂŚ w tym momencie a bardzo chciaÂłam i juÂż nawet bilet byÂł przygotowany. Niemniej uwaÂżam, iÂż pojawienie siĂŞ drugiego prezentera jest zbyteczne a na dodatek wyglÂąda tak jak to opisaÂłam wyÂżej. Moim zdaniem Fakty lepiej byÂło poprowadziĂŚ z Krakowa niÂż z Warszawy bo wÂłaÂśnie to pierwsze miasto ma szczegĂłlne znaczenie w tym okresie nie tylko dla PolakĂłw, ale i dla Âświata. Obiektywy wszystkich waÂżnych stacji telewizyjnych sÂą zwrĂłcone na FranciszkaĂąskÂą i Aushwitz.
Moim zdaniem dobrze to wypad³o. Wczoraj rano papie¿ by³ jeszcze w Warszawie, po po³udniu ju¿ w Czêstochowie, a wieczorem w Krakowie. I Fakty rozbili na dwie "redakcje"- warszawsk¹, na pierwsz¹ czêœÌ pielgrzymki i krakowsk¹, na drug¹. Poza tym, z Krakowa nie widaÌ wszystkiegoMandi pisze:Moim zdaniem Fakty lepiej by³o poprowadziÌ z Krakowa ni¿ z Warszawy bo w³aœnie to pierwsze miasto ma szczególne znaczenie w tym okresie nie tylko dla Polaków, ale i dla œwiata. Obiektywy wszystkich wa¿nych stacji telewizyjnych s¹ zwrócone na Franciszkaùsk¹ i Aushwitz.

"Ten, kto się śmieje ostatni, przeważnie nie ma jednego zęba na przedzie" 

ZareklamowaÌ siebieMandi pisze:Niepotrzebnie Fakty prowadzi³o dwóch prowadz¹cych. Kamil by³ na wizji zaledwie kilka minut i w sumie nie mia³ nic wa¿nego do powiedzenia. Wspó³prowadzi³ to wydanie chyba tylko by siê zareklamowaÌ. Oczywiœcie rozumiem "prawa rynku", ale wykorzystywanie wydarzeù religijnych do autopromocji to przesada!

Myœlê, ¿e "Fakty" nadawali z tych miejsc gdzie g³ównie w danym dniu by³ papie¿.Mandi pisze:Moim zdaniem Fakty lepiej by³o poprowadziÌ z Krakowa ni¿ z Warszawy bo w³aœnie to pierwsze miasto ma szczególne znaczenie w tym okresie nie tylko dla Polaków, ale i dla œwiata. Obiektywy wszystkich wa¿nych stacji telewizyjnych s¹ zwrócone na Franciszkaùsk¹ i Aushwitz.

Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! 

-
- Czasem tu wpada
Dzisiejsze Fakty jak zwykle dobre. Durczok dobrze sobie poradzi³ - tylko na pocz¹tku trochê sie zaci¹³. Dobrze, ¿e reporterzy byli we wszystkich wa¿nych miejscach od Oœwiêcimia po Wadowice. Wzruszaj¹cy by³ ten materia³ Tomasza Sianeckiego o chorych dzieciach. Dobrze te¿, ¿e by³ materia³ o trzêsieniu ziemi w Indonezji, bo to wa¿ne i tragiczne wydarzenie. Dzisiejsze Fakty oceniam dobrze.
No byÂło dobrze. :] DuÂżo ÂłaczeĂą 'na Âżywo', a na poczÂątku fajnie to wyglÂądaÂło jak pokazali wszystkich reporterĂłw i Durczoka w "okienkach".
Na poczÂątku i koĂącu lot z ramienia, ale dziwny obraz z niego byÂł - taki jakiÂś ciemny.
Fakt na pocz¹tku Kamil troche siê zaci¹³, ale póŸniej by³o ju¿ dobrze.
I dziÂś byÂł kolejny ciekawy materiaÂł Mazura jakby zza kulis - o ubraniu, butach, okularach papieÂża...
A tak¿e to co jutro - g³ównie wizyta w Auschwitz-Birkenau.
A jutro - jak powiedziaÂł Kamil - "Fakty" z lotniska w Krakowie.

A jutro - jak powiedziaÂł Kamil - "Fakty" z lotniska w Krakowie.

Rzeczywiœcie fajnie to wygl¹da³o, na marginesie dodaj¹c skojarzy³o mi siê z mozaikami kana³ów, które mo¿na spotkaÌ na satelicie.pawell pisze:a na pocz¹tku fajnie to wygl¹da³o jak pokazali wszystkich reporterów i Durczoka w "okienkach".![]()

Ten obraz to rzeczywiÂście jakiÂś dziwny byÂł, ciemny, niezbyt ostry, prawie taki jak uzyskujĂŞ na starej kamerze analogowej :?pawell pisze:Na poczÂątku i koĂącu lot z ramienia, ale dziwny obraz z niego byÂł - taki jakiÂś ciemny.![]()
Zapowiada siĂŞ ciekawie.pawell pisze:A jutro - jak powiedziaÂł Kamil - "Fakty" z lotniska w Krakowie.![]()

-
- Czasem tu wpada
Dzisiejsze Fakty zdecydowanie najlepsze spoÂśrĂłd wszystkich w czasie pielgrzymki. Fajny pomysÂł z prowadzeniem z lotniska. MateriaÂły dobre, i ten o wizycie w Auschwitz, i materiaÂł Renaty Kijowskiej. Ciekawy byÂł teÂż kolejny 'niemiecki" materiaÂł Jana BÂłaszkowskiego o obozie w Dachau i komentarzach NiemcĂłw na temat pielgrzymki. Bardzo fajnie byÂło to, Âże caÂły czas sÂłyszeliÂśmy gÂłosy ludzi czekajÂących na lotnisku. Durczok teÂż bez wpadek.
Bez wpadek, ale czasem Kamil dziwnie mówi³. :rozglada: Te¿ by³o ma³e zamieszanie jak siê ³¹czy³ z Katarzyn¹ Kolend¹ - Zalesk¹.
I tak teÂż uwaÂżam, Âże to najlepsze "Fakty" z tych specjalnych wydaĂą.
DziÂś szczegĂłlnie podobaÂł mi siĂŞ ten materiaÂł przedstawiajÂący Benedykta XVI w oknie na FranciszkaĂąskiej 3 i w innych miejscach gdzie byÂł.
I wÂłasnie ten materiaÂł z Niemiec szczegĂłlnie sonda - "Z czym kojarzy Ci siĂŞ Polska?" (lub tym podobne pytanie).
TeÂż byÂł fajny kolejny materiaÂł zza kulis tym razem o samolocie, ktĂłrym wrĂłci do Rzymu papieÂż i o pilotach.
I na koniec swojego posta dodam, Âże na poczÂątku i koĂącu byÂł nawet fajny lot...