TVN: sprawy biężące (dyskusja ogólna o stacji i Grupie TVN Discovery Polska)

Miejsce na dyskusje związane z TVN Warner Bros. Discovery; dział poświęcony obecnym i archiwalnym audycjom.

Moderator: Łukasz

sarna
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: sarna »

Rzeczywicie, jest juz chyba najwy¿sza pora, aby TVN rozpocz¹³ nadawanie w HDTV. W przeciwnym razie TVP znowu sie wycwani nadawaniem jakiegos koncertu w HDTV, a przecie¿ kto pierwszy, ten lepszy 8)
www.wOBIEKTYWIE.prv.pl - nieoficjalna strona programu Szymon Majewski Show
Martin
Stały bywalec
Stały bywalec

TVN najcenniejszÂą markÂą

Post autor: Martin »

Znane sÂą wyniki trzeciej edycji rankingu „Newsweeka”: „100 najcenniejszych firm w Polsce w roku 2005”. W branÂży mediĂłw zwyciĂŞÂżyÂł TVN. Kolejne miejsca zajĂŞÂła Agora i TVP. Ranking prezentujÂący najbardziej wartoÂściowe spó³ki opracowany zostaÂł przez redakcjĂŞ tygodnika we wspó³pracy z firmÂą doradztwa strategicznego A.T. Kearney.

Zestawienie powsta³o na podstawie porównania kilkuset dzia³aj¹cych w Polsce firm o najwy¿szych przychodach. O miejscu w rankingu decydowa³a w³aœnie wycena wartoœci spó³ek, której dokonano w oparciu o dane historyczne i wyniki finansowe za zesz³y rok.

Oficjalne ogÂłoszenie wynikĂłw rankingu miaÂło miejsce w poniedziaÂłek w czasie uroczystej gali. Szczegó³owa lista zwyciĂŞzcĂłw i wyró¿nionych opublikowana zostaÂła w najnowszym numerze tygodnika „Newsweek”.
No, moÂże teraz zacznÂą mĂłwiĂŚ, Âże to TVN jest najwiĂŞkszÂą w Polsce telewizjÂą prywatnÂą, bo jak do tej pory Polsat szczyciÂł siĂŞ tym mianem. :?

Ps. No i oczywiÂście Newsweeka kupiĂŞ... 8)
Anna Kalczyńska, Anita Werner - Damy Pik Europy i świata
pawell
Fanatyk :)

Re: TVN najcenniejszÂą markÂą

Post autor: pawell »

Martin pisze:No, moÂże teraz zacznÂą mĂłwiĂŚ, Âże to TVN jest najwiĂŞkszÂą w Polsce telewizjÂą prywatnÂą, bo jak do tej pory Polsat szczyciÂł siĂŞ tym mianem. :?
Niech mĂłwiÂą co chcÂą ja wiem to juÂż od dawna, Âże TVN staÂła siĂŞ najwieksza prywatnÂą stacjÂą w Polsce... 8) Teraz jeszcze bardziej stojĂŞ przy tym stanowisku: coraz wiĂŞksze wyniki oglÂądalnoÂści, wiĂŞksze wpÂływy i dobre wyniki na gieÂłdzie. :D Fajnie, Âże TVN jest najcenniejszÂą markÂą wÂśrĂłd mediĂłw. 8) :D
Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! :D
michal641
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada
Kontakt:

Post autor: michal641 »

A Polsat ktĂłre z kolei miejsce zajmuje w rankingu?
Lex_2005
Początkujący
Początkujący

Post autor: Lex_2005 »

Ksi¹¿kê niedawno zakupi³em i przeczyta³em. Informacje przedstawione w krótkich artyku³ach s¹ bardzo ciekawe. Niektóre rzeczy przypomnia³em sobie na nowo, a o niektórych dowiedzia³em siê po raz pierwszy. Ksi¹¿ka zawiera te¿ ciekawe analizy niektórych programów (nie tylko TVN-owskich). Warto przeczytaÌ. Czekam na inne ksi¹¿ki z tej serii.
krespin
Nowicjusz
Nowicjusz

jak odbieraĂŚ TVN z cyfry ???

Post autor: krespin »

Witajcie,
Do tej pory odbiera³em TVN z analogowego tunera do odbioru tv sat, nied³ugo niestety bêdzie od³¹czony.
Z naziemnych nadajnikĂłw niestety siĂŞ nie Âłapie - za daleko.
Mam jeszcze cyfrowy tuner (niep³atny) ale nie mogê w nim znaleŸÌ TVN-u .
Czy jest to moÂżliwe ???

pomoÂżecie ???
redaktor
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Re: jak odbieraĂŚ TVN z cyfry ???

Post autor: redaktor »

krespin pisze:Witajcie,
Do tej pory odbiera³em TVN z analogowego tunera do odbioru tv sat, nied³ugo niestety bêdzie od³¹czony.
Z naziemnych nadajnikĂłw niestety siĂŞ nie Âłapie - za daleko.
Mam jeszcze cyfrowy tuner (niep³atny) ale nie mogê w nim znaleŸÌ TVN-u .
Czy jest to moÂżliwe ???

pomoÂżecie ???
Niestety na cyfrowym tunerze FTA (do programów niekodowanych, bezp³atnych) nie ma mo¿liwoœci odbioru kana³ów TVN. Ca³a "paczka" jest kodowana i dostêpna jedynie dla abonentów Cyfry+ i Cyfrowego Polsatu oraz operatorów sieci kablowych, którzy podpisali umowy z nadawc¹.
salladyn
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: salladyn »

Tak jak wspomniaÂłeÂś TVN niekodowany, nadaje tylko w przekazie analogowym.MyÂślĂŞ jednak Âże za jakiÂś rok dwa gdy wejdzie juÂż cyfrowa tv naziemna (DVB-T) to bĂŞdziesz juÂż odbieraĂŚ TVN bez problemu.
Płyńcież Rodacy do Narodu swego ! Płyńcież wy do Narodu Waszego św. chyba przeklętego. Płyńcież wy do Stwora tegoż Św.Ciemnego,co od wieków zdycha,a zdechnąć nie może!
krespin
Nowicjusz
Nowicjusz

podziĂŞkowanie

Post autor: krespin »

DziĂŞkuje serdecznie za informacje,
Redaktorze, Salladynie -
jestem wam obojgu wdziĂŞczny.
Pozdrawiam Krespin
khornik
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

The Best of TVN!

Post autor: khornik »

Postanowi³em rozpocz¹Ì nowy plebiscyt (o ile nie zostanie on zablokowany). Wybierzmy najlepszy program w ci¹gu 9 lat TVNu. Oczywiœcie czêœÌ powie bez namys³u -Fakty lub Big Brother bo to one by³ najs³awniejszymymi programami TVN. Ale stacja Waltera s³ynê³a z wprowadzania nowych trendów w tv np. kontrowersyjny Agent czy Rozmowy w toku, które wprowadzi³y now¹ jakoœÌ w polskiej telewizji. Przedstawmy jak w wyborach miss po 5 naszych kandydatów a póŸniej zrobimy ankietê.
Moja 5:
1. Fakty
2. Big Brother
3. Taniec z gwiazdami
4. Agent
5. Usterka :P.
Ostatnio zmieniony wtorek 30 maja 2006, 20:55 przez khornik, łącznie zmieniany 2 razy.
dziękuję wszystko dobrze w przeciwieństwie do niektórych na tym "forum"...
Kuba
Bywalec
Bywalec
Kontakt:

Post autor: Kuba »

OK, moje nominacje:
1. Taniec z gwiazdami
2. Fakty
3. Wyprawa Robinson
4. SMS
5. Agent

Poza tym uwaÂżam, Âże :
1. temat nadaje siĂŞ do dziaÂłu TELEWIZJA TVN
2. tych programĂłw jest za duÂżo , Âżeby zmieÂściĂŚ je w 5. kategoriach. Czy nie moÂżna podzielic listy na 10, lub zastosowaĂŚ innego system gÂłosowania?
khornik
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: khornik »

No dobrze, jednak lepiej bĂŞdzie przedtswiĂŚ 10 programĂłw bo jednak byÂło ich wiele w historii tVN.
dziękuję wszystko dobrze w przeciwieństwie do niektórych na tym "forum"...
pawell

Post autor: pawell »

OczywiÂście jak zwykle autor nie przemyÂślaÂł tego tylko zrobiÂł to 'na szybko' i juÂż dwie osoby zagÂłosowaÂły i z 5 programĂłw zmienia na 10. :hmm: Szkoda gadaĂŚ, ale ja jednak gÂłosujĂŞ na 5 programĂłw:

:arrow: 1. "Big Brother"
:arrow: 2. "Fakty"
:arrow: 3. "Milionerzy"
:arrow: 4. "Agent"
:arrow: 5. "Taniec z gwiazdami"
Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! :D
michal641
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada
Kontakt:

Post autor: michal641 »

1. Fakty
2. Szymon Majewski SHOW
3. Agent
4. Mamy CiĂŞ
5. Big Brother
salladyn
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: salladyn »

:arrow: 1. "Fakty tvn"
:arrow: 2. "Kropka nad i"
:arrow: 3. "NajsÂłabsze Ogniwo"
:arrow: 4. "Wydanie drugie poprawione"
:arrow: 5. "Agent"
Płyńcież Rodacy do Narodu swego ! Płyńcież wy do Narodu Waszego św. chyba przeklętego. Płyńcież wy do Stwora tegoż Św.Ciemnego,co od wieków zdycha,a zdechnąć nie może!
ODPOWIEDZ