Có¿, nie wiem, czy bêdzie wiêcej gwiazd zagranicznych, bowiem w tamtym roku pierwszy dzieù to by³y tylko gwiazdy Polskie, a teraz ju¿ pierwszego dnia 5 zagranicznych, i 5 Polskich. Ogólnie policzmy:
Zagraniczni: Scorpions, Patrizio Buanne i Simple Red (duÂże koncerty), 2 duety.
Polscy: Bajm, Maryla Rodowicz (duÂże koncerty), 6 wykonawcĂłw w konkursie o SÂłowika, 7 wykonacĂłw w dzieĂą MTV.
Teraz juÂż pierwszego dnia mamy 10 (5 krajowych, 5 zagranicznych)
Na 3 dzieĂą planuje siĂŞ koncert Eltona Johna.
CzytaÂłem gdzieÂś, Âże podjĂŞto decyzjĂŞ, Âże bĂŞdzie siĂŞ zapraszaĂŚ teÂż gwiazdy, ktĂłre juÂż kiedyÂś wystĂŞpowaÂły w Sopocie. Takim kimÂś jest np Abba, ale to byÂłby cud gdyby przyjechali, bo nie zjechali nawet na 50 lecie Eurowizji

.
Co do piosenek o SÂłowika to nieznajÂąc propozycji Sumptuastic moje TOP 9:
1. Uniatowski - Wci¹¿ jeszcze wierzê w nas;
2. Wydra - Bezczas;
3. Gosia Andrzejewicz;
To bardzo fajne piosenki, i wÂłaÂściwie ustawiÂłbym je wszystkie na jednym miejscu (pierwszym).
4. Goya - Tylko mnie kochaj;
5. Stachursky - Z kaÂżdym twym oddechem;
6. Reni Jusis - Magnes;
Te 3 piosenki s¹ ró¿ne, ale te¿ trudno mi oceniÌ, które miejsce bym ka¿dej przyzna³, tak wiêc to narazie moje zbiorowe 2 miejsce

.
7. Mezo / SzczeÂśniak - Wstawaj;
8. Jamal - Policeman;
9. The Jet Set - Just call me;
Wstawaj mimo siĂŞ sÂłucha, ale tylko refrenu, denerwuje mnie rapowanie Meza, takie jakby agresywne

Co do ostatnich 2 propozycji, The Jet Set ma lepszy tekst, ale beznadziejnie wykonana, bez muzyki w ogĂłle, a Jamal - tekst beznadziejny, bez sensu, tylko ratuje jÂą rytm bo moÂżna przy tym taĂączyĂŚ o 4 w nocy w dyskotece

jak siê ju¿ w transie nie rozumie tych bezsensownych s³ów.
Jak poznam wszystkie piosenki to ogÂłosze moje wyniki dla wszystkich 15 piosenek w systemie Eurowizyjnym