Zapraszam do dyskusjii na temat kabaretów.Ja jestem zagorza³ym fanem kabaretu "Mumio". http://www.itvp.pl na tej stronie mo¿na ogl¹dn¹Ì opolsk¹ noc kabaretow¹ w której brali udzia³. http://reklamy.plusgsm.pl/ na tej stronie z kolei mo¿na obejrzeÌ reklamy Plusa w których to brali udzia³.(n.p. Kopytko )Moje dwie ulubione to oczywiœcie Kopytko i Mix.
LubiĂŞ teÂż GrupĂŞ RafaÂła Kmity (rewelacyjna piosenka o Multikinie).
Doskona³y jest te¿ Jerzy Kryszak (naœladowanie Wa³êsy).
Podoba mi siĂŞ teÂż Ani Mru Mru (n.p. skecz BrzuchomĂłwca)
A wam jakie kabarety podobajÂą siĂŞ najbardziej
Płyńcież Rodacy do Narodu swego ! Płyńcież wy do Narodu Waszego św. chyba przeklętego. Płyńcież wy do Stwora tegoż Św.Ciemnego,co od wieków zdycha,a zdechnąć nie może!
Najlepszy jest Ani Mru Mru (mnie najbarzdiej podobaÂło siĂŞ RADIO )
A tak w ogĂłle, choĂŚ to nie kabareciarz, doceniam humor Cezarego Pazury (na top trendy byÂł genialny )
"Uśmiech losu można zobaczyć, nawet w tych najciemniejszych chwilach, jeśli tylko pamięta się, żeby zapalić światło..." Albus Dumbledore (cytat z filmu)
Ani Mru Mru, Ani Mru Mru i tylko Ani Mru Mru! Najlepsze skecze to: ChiĂąska restauracja, Czerwony Kapturek i Supermarket. Najlepszy tekst to na pewno tekst ze skeczu o MaÂłyszu: "I leci, i leci, i leci, korzystajÂąc z chwili okazji, opowiem paĂąstwu historiĂŞ skokĂłw narciarskich" Gdy to usÂłyszaÂłem pierwszy raz, to puÂściÂłem takiego lol-a, Âże mnie przepona od Âśmiechu bolaÂła.
Ja ubĂłstwiam ANI MRU MRU - szczegĂłlnie ten skecz z supermarketem. Lubie teÂż kabaret Mumio,bo to kopytko jest fenomenalne . LubiĂŞ teÂż mima Ireneusza Krosnego - albo kabaret Mozarta . Pozdro
Ciężki jest los współczesnej kobiety. Musi ubierać się jak chłopak, wyglądać jak dziewczyna, myśleć jak mężczyzna i pracować jak koń.
Zazdroszczê ci.Ja zawsze kiedy chcê iœÌ na przegl¹d kabaretów,na "Pakê" to ju¿ nie ma biletów.Ja nie wiem czy tam trzreba rezerwowaÌ bilety z 10 letnim wyprzedzeniem
Płyńcież Rodacy do Narodu swego ! Płyńcież wy do Narodu Waszego św. chyba przeklętego. Płyńcież wy do Stwora tegoż Św.Ciemnego,co od wieków zdycha,a zdechnąć nie może!
U mnie w klasyfikacji kabaretĂłw przoduje oczywiÂście Kabaret Moralnego Niiepokoju- szczegĂłlnie skecze o wizycie sÂąsiada - profesora oraz pojawiajÂące siĂŞ w ich programie o Mariuszu i nauczycielce . Najlepsza z nich jest Katarzyna PakosiĂąska, to oczywiste. Z innych kabaretĂłw podobajÂą mi siĂŞ pojedyncze skecze np.: Grupa RafaÂła Kmity- Multikino oraz Radio Kabaret DNO- Formalina ostatnio najbardziej lubiany skecz Kabaretu HRABI pt. 'SÂłaba pÂłeĂŚ' zaprezentowany w Opolu
Wielu zdziwi siĂŞ, Âże na liÂście brakuje Ani Mru Mru, lecz ja uwaÂżam, ze juÂż siĂŞ przejedli- majÂą maÂło nowych skeczy, a bazujÂą na zdobytej juÂż popularnoÂści :uhh:
Ja teÂż bardzo lubiĂŞ Kabaret Moralnego Niepokoju. CeniĂŞ sobie ich humor, teksty Roberta GĂłrskiego. Poza tym ostatnio bardzo mi siĂŞ spodobali ÂŁowcy.B, Ani Mru Mru (szczegĂłlnie "chiĂąszczyzna" ). LubiĂŞ teÂż satyrĂŞ Artura Andrusa i Andrzeja Poniedzielskiego. DziĂŞki filmowi "Hi!Way" bardzo spodobaÂł mi siĂŞ Mumio.
dziękuję wszystko dobrze w przeciwieństwie do niektórych na tym "forum"...
hmmm.. ja nie znam ich nazw ale podoba mi sie kabaret dobry, ale nie pusty, Âśmieszny i jeÂśli od czasu do czasu ktoÂś przeklnie ostatnio oglÂądaÂłam jak Âżona przygotowywaÂła goÂłote do walki z tajsonem(wybaczcie ale nie wiem jak sie to nazwisko pisze )