TVN Lingua
Moderator: Łukasz
TVN Lingua
12 czerwca telewizja TVN zÂłoÂżyÂła wniosek do Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji o przyznanie koncesji na nadawanie dla nowego kanaÂłu tematycznego.
Planowana stacja telewizyjna TVN Lingua to pionierski projekt. Pierwszy w Polsce kanaÂł jĂŞzykowy adresowany do osĂłb, ktĂłre chcÂą nauczyĂŚ siĂŞ jĂŞzyka obcego.
TVN Lingua bêdzie po³¹czeniem edukacji i rozrywki. Nowa stacja kierowana jest przede wszystkim do osób aktywnych i ambitnych, dla których wykszta³cenie jest podstaw¹ do osi¹gania zawodowych celów. Programy emitowane w TVN Lingua pozwol¹ widzom w przystêpny i atrakcyjny sposób zdobyÌ oraz utrwaliÌ umiejêtnoœci jêzykowe. W ofercie programowej stacji znajd¹ siê programy w³asnej produkcji oraz programy zagraniczne.
ÂźrĂłdÂło: onet.pl
Planowana stacja telewizyjna TVN Lingua to pionierski projekt. Pierwszy w Polsce kanaÂł jĂŞzykowy adresowany do osĂłb, ktĂłre chcÂą nauczyĂŚ siĂŞ jĂŞzyka obcego.
TVN Lingua bêdzie po³¹czeniem edukacji i rozrywki. Nowa stacja kierowana jest przede wszystkim do osób aktywnych i ambitnych, dla których wykszta³cenie jest podstaw¹ do osi¹gania zawodowych celów. Programy emitowane w TVN Lingua pozwol¹ widzom w przystêpny i atrakcyjny sposób zdobyÌ oraz utrwaliÌ umiejêtnoœci jêzykowe. W ofercie programowej stacji znajd¹ siê programy w³asnej produkcji oraz programy zagraniczne.
ÂźrĂłdÂło: onet.pl
Link
JeÂśli moÂżesz to podaj dokÂładny link do tego newsa.
Płyńcież Rodacy do Narodu swego ! Płyńcież wy do Narodu Waszego św. chyba przeklętego. Płyńcież wy do Stwora tegoż Św.Ciemnego,co od wieków zdycha,a zdechnąć nie może!
TVN Lingua
Mam nadziejê ¿e nie bêd¹ tam emitowane programy wy³¹cznie po angielsku
i znajdzie siĂŞ coÂś dla miÂłoÂśnikĂłw na przykÂład Âżabojadzkiego 

Płyńcież Rodacy do Narodu swego ! Płyńcież wy do Narodu Waszego św. chyba przeklętego. Płyńcież wy do Stwora tegoż Św.Ciemnego,co od wieków zdycha,a zdechnąć nie może!
Nigdy bym na to nie wpadÂł, Âże TVN bĂŞdzie chciaÂł uruchomiĂŚ taki kanaÂł.
Ale bardzo siĂŞ cieszĂŞ, Âże idÂą w tym kierunku.
To moÂże byĂŚ wielki sukces TVN-u, bo jak wiadomo wiele ludzi uczy siĂŞ jĂŞzykĂłw obcych i bĂŞdÂą mogli teÂż to robiĂŚ dziĂŞki tej stacji.
LiczĂŞ na to, Âże jak juÂż powstanie ten kanaÂł to moja kablĂłwka da go w swojej ofercie... :rydzyk:

Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! 

Jakie jest g³ówne za³o¿enie stacji o nazwie TVN Lingua?
Ma to byĂŚ kanaÂł jĂŞzykowy adresowany do osĂłb, ktĂłre chcÂą siĂŞ nauczyĂŚ jĂŞzyka obcego- dla tych, ktĂłrzy w ogĂłle nie znajÂą jĂŞzykĂłw obcyh, lub opanowali je na Âśrednim poziomie- wiek odbiorcy nie ma tu Âżadnego znaczenia.
Czy program bêdzie proponowa³ naukê jednego jêzyka, czy te¿ bêdziemy mieli mo¿liwoœÌ wyboru?
Jeszcze za wczeÂśnie na zdradzanie takiej informacji. O strategii programowej bĂŞdziemy mogli mĂłwiĂŚ dopiero za kilka tygodni. Wynika to z tego, ze nie wszystko jest jeszcze ustalone.
Czy najwaÂżniejsza bĂŞdzie edukacja?
raczej po³¹czenie edukacji z rozrywk¹, nie zamierzamy tworzyÌ uniwersytetu otwartego. To bêdzie zupe³nie inna formu³a. Pomys³ na tak¹ stacjê przedstawi³ Piotr Walter.
Czy widz bĂŞdzie mĂłgÂł sprawdzaĂŚ swoje umiejĂŞtnoÂści?
tu bĂŞdziemy wspieraĂŚ siĂŞ internetem. Wynika to z tego, Âże w Polsce nie ma jeszcze interaktywnej TV.
Kiedy program pojawi siĂŞ w TV?
Na pewno w tym roku. Staramy siĂŞ , by start nastÂąpiÂł we wrzeÂśniu i wiele na to wskazuje.
TVN Lingua ma szansê znaleŸÌ siê w ofercie platform cyfrowych. Pod znakiem zapytania stoi ewentualna obecnoœÌ programu w sieciach kablowych
- Nie bêdziemy proponowaÌ operatorom kablowym ju¿ ¿adnych kana³ów po tym, jak nie mo¿emy doczekaÌ siê odpowiedzi na propozycjê dotycz¹c¹ TVN Gra- mówi Olgierd Dobrzyùski, wiceprezes TVN24
ÂźrĂłdÂło: TO i OWO nr 26
TrochĂŞ szkoda, Âże nie ujrzymy TVN Lingua w sieciach kablowych. Nie wszyscy zakupiÂą platformĂŞ, a nie bĂŞdÂą mogli dyskutowaĂŚ tu o TVN Lingua.
Ma to byĂŚ kanaÂł jĂŞzykowy adresowany do osĂłb, ktĂłre chcÂą siĂŞ nauczyĂŚ jĂŞzyka obcego- dla tych, ktĂłrzy w ogĂłle nie znajÂą jĂŞzykĂłw obcyh, lub opanowali je na Âśrednim poziomie- wiek odbiorcy nie ma tu Âżadnego znaczenia.
Czy program bêdzie proponowa³ naukê jednego jêzyka, czy te¿ bêdziemy mieli mo¿liwoœÌ wyboru?
Jeszcze za wczeÂśnie na zdradzanie takiej informacji. O strategii programowej bĂŞdziemy mogli mĂłwiĂŚ dopiero za kilka tygodni. Wynika to z tego, ze nie wszystko jest jeszcze ustalone.
Czy najwaÂżniejsza bĂŞdzie edukacja?
raczej po³¹czenie edukacji z rozrywk¹, nie zamierzamy tworzyÌ uniwersytetu otwartego. To bêdzie zupe³nie inna formu³a. Pomys³ na tak¹ stacjê przedstawi³ Piotr Walter.
Czy widz bĂŞdzie mĂłgÂł sprawdzaĂŚ swoje umiejĂŞtnoÂści?
tu bĂŞdziemy wspieraĂŚ siĂŞ internetem. Wynika to z tego, Âże w Polsce nie ma jeszcze interaktywnej TV.
Kiedy program pojawi siĂŞ w TV?
Na pewno w tym roku. Staramy siĂŞ , by start nastÂąpiÂł we wrzeÂśniu i wiele na to wskazuje.
TVN Lingua ma szansê znaleŸÌ siê w ofercie platform cyfrowych. Pod znakiem zapytania stoi ewentualna obecnoœÌ programu w sieciach kablowych
- Nie bêdziemy proponowaÌ operatorom kablowym ju¿ ¿adnych kana³ów po tym, jak nie mo¿emy doczekaÌ siê odpowiedzi na propozycjê dotycz¹c¹ TVN Gra- mówi Olgierd Dobrzyùski, wiceprezes TVN24
TrochĂŞ szkoda, Âże nie ujrzymy TVN Lingua w sieciach kablowych. Nie wszyscy zakupiÂą platformĂŞ, a nie bĂŞdÂą mogli dyskutowaĂŚ tu o TVN Lingua.
Zaraz, zaraz jak to siê nazywa³o... hmm... o ju¿ wiem - szanta¿kubasz pisze:TVN Lingua ma szansê znaleŸÌ siê w ofercie platform cyfrowych. Pod znakiem zapytania stoi ewentualna obecnoœÌ programu w sieciach kablowych

Nie dziwie siĂŞ Âże nie chcÂą przyjmowaĂŚ do swojej oferty tego badziewia jakim jest TVN GRA

Nie do koùca. Telewizje kablowe nadaj¹ce analogowo, maj¹ oko³o 60 kana³ów do rozdysponowania. Nie mog¹ wiêc przyjmowaÌ ka¿dego kana³u jak leci. Dlaczego
Widzowie raczej wolÂą mieĂŚ w ofercie np. TVN SPORT niÂż TVN GRA.

-
- Nowicjusz
Wspaniale, ja nie mam TVNgra... Mam kablĂłwkĂŞ i pewnie nie bĂŞdĂŞ miaÂł teÂż TVNlingua
Szkoda bo lubie angielski i chĂŞtnie bym go podszlifowaÂł! Nie wiecie jakie programy TVN przewiduje daĂŚ programy, moÂże jakieÂś seriale lub coÂś?

Podpisz petycje w sprawie amerykańskiej opery o miłości, romansach, dramatach i magii.
http://www.petitionspot.com/petitions/passionswpolsce
http://www.petitionspot.com/petitions/passionswpolsce