Kazimiera Szczuka

Dział poświęcony dziennikarzom i celebrytom, którzy nie są związani z TVN Warner Bros. Discovery.

Moderator: Łukasz

Marcin
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: Marcin »

Dlaczego nie wie o czym mówi, hê? WolnoœÌ s³owa salladynie. :> Ka¿dy ma prawo mieÌ w ka¿dej sprawie swoje zdanie. :> Móg³byœ rozwin¹Ì swoj¹ myœl. :?
salladyn
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: salladyn »

Oczywiœcie ¿e móg³bym. W temacie o wojsku wypowiada³a siê za mê¿czyzn i twierdzi³a (nie wprost) ¿e mê¿czyŸni nie chc¹ iœÌ do wojska bo... nie chce im siê. Szkoda ¿e nie wpad³a na to ¿e byÌ mo¿e czêœÌ mê¿czyzn nie chce byÌ poni¿ana i katowana prez pó³g³ówków o ilorazie inteligencji wprost proporcjonalnym do rozmiaru ich buta.
Płyńcież Rodacy do Narodu swego ! Płyńcież wy do Narodu Waszego św. chyba przeklętego. Płyńcież wy do Stwora tegoż Św.Ciemnego,co od wieków zdycha,a zdechnąć nie może!
Marcin
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: Marcin »

Ale co to ma do Szczuki? :>
:: Kamil
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:

Post autor: :: Kamil »

Marcin pisze:Ale co to ma do Szczuki? :>
Prosi³eœ ¿eby rozwin¹³ myœl wiêc to zrobi³... nigdzie nie napisa³eœ ¿e ma to zrobiÌ ze wskazaniem na Szczukê. Wiêc w czym problem? :>
salladyn
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: salladyn »

:: Kamil pisze: Prosi³eœ ¿eby rozwin¹³ myœl wiêc to zrobi³... nigdzie nie napisa³eœ ¿e ma to zrobiÌ ze wskazaniem na Szczukê. Wiêc w czym problem? :>
Nic dodaÌ nic uj¹Ì.

Marcin pisze:Ale co to ma do Szczuki? :>
To nie ma siĂŞ odnosiĂŚ do Szczuki tylko do oddania (chorych wedÂług mnie) poglÂądĂłw mandi.
Płyńcież Rodacy do Narodu swego ! Płyńcież wy do Narodu Waszego św. chyba przeklętego. Płyńcież wy do Stwora tegoż Św.Ciemnego,co od wieków zdycha,a zdechnąć nie może!
m_nadzieja89
Początkujący
Początkujący

Post autor: m_nadzieja89 »

Ale jo...
AÂż nie chce mi siĂŞ komentowaĂŚ wypowiedzi kolejnej osoby, na temat domniemanego okrucieĂąstwa Kaazi w stosunku do Magdy Buczek.
Popieram caÂłkowicie wypowiedÂź WeeBastard.

Ej.
OglÂądajÂąc SMSa z KaziÂą zauwaÂżyÂłam, Âże miaÂła na prawej rĂŞce zapisany numer 79.
O dziwo w "KoĂąca nie widaĂŚ" podaÂła wÂłaÂśnie ten numer jako swĂłj ulubiony!
MyÂślicie, Âże napisaÂła, Âżeby nie zapomnieĂŚ czy napisali jej ludzie z obsÂługi, Âżeby ta osoba zostaÂła wybrana?
ZaintrygowaÂło mnie to ;D
"Nolite te bastardes carborundorum."
anialek
Bywalec
Bywalec

Post autor: anialek »

Dajcie juÂż spokĂłj, byÂło mineÂło i po co roztrzÂąsaĂŚ,czy Kazia wiedziaÂła, czy nie wiedziaÂła kto to jest Madzia :mhm: :nie: Jakie to ma teraz znaczenie, mamy ciÂągle waÂłkowaĂŚ o jednym :nie: :cry: ZresztÂą byÂła juÂż nagonka na KaziĂŞ i ludzie jÂą strasznie krytykowali.NajÂłatwiej jest krytykowaĂŚ tym wszystkim niby"ÂświĂŞtym" :evil: Kto nie jest bez winy niech raz rzuci kamieĂą.
Oglądaj "Wydanie drugie poprawione" na: http://www.onet.tv/
m_nadzieja89
Początkujący
Początkujący

Chyba chciaÂłaÂś napisaĂŚ
"Kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieĂą w winnego."
Czy jakoÂś tak to w Ewangelii byÂło.

Ale siĂŞ zgadzam.
Nie ma co tego roztrzÂąsaĂŚ.
Mandi
Bywalec
Bywalec

Post autor: Mandi »

Co do wojska to niektórym dobrze to robi. Ludzie bez przysz³oœci lub "drobni przestêpcy" zmieniaj¹ siê na lepsze. Znam takie przypadki. WypowiedŸ salladyna pe³na jest "jadu". Zachowujesz siê jak Kaczyùscy bo te¿ wœciekasz ssiê gdy ktoœ ma inne zdanie ni¿ Ty. Tak siê sk³ada, ¿e nie masz monopolu na m¹droœÌ. Ty oczywiœcie zosta³eœ zwerbowany i masz jak najszersze rozeznanie w tym temacie?! Tak siê sk³ada, i¿ s¹ tacy, którzy chcieliby s³u¿yÌ krajowi, chocia¿ nale¿¹ do mniejszoœci. Sama marzy³am kiedyœ by s³u¿yÌ w Marynarce Wojennej, ale niestety pewne przeszkody mi to uniemo¿liwi³y. Poza tym na wojnie nikt nie pyta o sympatie i antypatie! To, ¿e niektórzy nie chc¹ s³u¿yÌ razem z "pó³g³ówkami" to znaczy, ¿e kraj ma byÌ pozostawiony bez obrony?!
WeeBastard napisaÂła: "JesteÂś osobÂą poszkodowanÂą przez los, ktĂłra niczym nie zawiniÂła i dokÂładnie wiesz, co ludzie jak Madzia Buczek czujÂą".
To, kim jestem nie ma znaczenia. A¿ tak Ÿle ze mn¹ nie jest. Nie wszyscy lubi¹ jak ich niepe³nosprawnoœÌ jest komentowana w dwuznaczny sposób, bo okreœlenie "stara dziewczynka" mo¿na rozumieÌ inaczej, niekoniecznie pochlebnie. Poza tym, jeœli chodzi o winê to nie naœmiewam siê z nikogo, bo wiem jak to mo¿e boleÌ. Pani Szczuka jako osoba publiczna powinna wa¿yÌ swoje s³owa, zw³aszcza, i¿ reprezentuje pewn¹ warstwê spo³eczn¹. Poza tym takie "naœmiewanie" Ÿle œwiadczy o spo³eczeùstwie ogólnie. Tak (a nawet i gorzej) postêpowano w III Rzeszy. Madzia Buczek pewnie siê nie wypowiada³a, bo byÌ mo¿e by³o jej przykro roztrz¹saÌ tê sprawê. Syty nigdy nie zrozumie g³odnego. Naj³atwiej jest krytykowaÌ komuœ, kto jest "bez defektu" i w zwi¹zku z tym czuje siê lepszy. Tyle w tej sprawie, bo nie chcê wywo³ywaÌ awantury na ca³e forum.
WeeBastard
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: WeeBastard »

po pierwsze, nie przecenia³abym wp³ywu jaki ten w¹tek ma wzglêdem ca³ego forum. jesteœmy tutaj poniek¹d takim kó³kiem wzajemnej adoracji - doœÌ hermetycznym na pierwszy rzut oka i operuj¹cym takim¿e jêzykiem (nawet moderatorzy niechêtnie, co przeczyta³am, zapuszczaj¹ siê tutaj). po drugie - nikt nie bêdzie wojowa³ do ostatniej kropli krwi za ideolo, nie jesteœmy Talibami 8) Rozumiemy i szanujemy inne punkty widzenia. Jednak¿e nie zgadzamy siê z nimi.
...and a Happy New Year!
Magdalenaaa
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Magdalenaaa »

Kazia bedzie na Woodstock - u :tanczy:

http://muzyka.onet.pl/0,1356334,newsy.html
aveo
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: aveo »

Kazia na Woodstocku??na pewno?ktĂłrego dnia?hm,ale wÂłaÂściwie jako kto,bo prowadzi Owsiak,a ona raczej nie Âśpiewa,chyba Âże nic o tym nie wiem :) Âświetnie!
Widzieliœcie "Wydanie 2gie poprawione",jak goœciem by³ Nahacz.Wspó³czuje mu,mówi³,¿e w "Bocianie i Lola" przedstawi³ wreszcie siebie,jest ze swojej ksi¹¿ki zadowolony.A Szczuka przedtem omawia³a j¹ i nieŸle "zjecha³a" - konkretnie mówi¹c.Obciê³a mu skrzyd³a i wdepta³a w ziemiê.ale cz³owiek,który tworzy i pokazuje na œwiat³o dzienne swoje dzie³a literackie powinien siê z tym liczyÌ,szczególnie z krytyk¹ Szczuki 8) Jaka z tego pointa?Szczuka prawdê Tobie powie...Nie kupiê sobie tej ksi¹¿ki :D pozdro Wam :)
m_nadzieja89
Początkujący
Początkujący

Kaz bĂŞdzie tam goÂściem w ramach Akademii Sztuk PrzepiĂŞknych
WiĂŞcej o tym na http://www.wosp.org.pl/przystanek/2006/index.php/49/2

Kuuurde
PojechaÂłabym tam, ale koliduje mi to z innym wyjazdem...
Ale zobaczĂŞ - moze siĂŞ uda ;]
Z opisu wynika, Âże moÂże byĂŚ ciekawie ;]

Pozdr.
Aleksandra
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: Aleksandra »

Bo Ty masz bliziutko... Ja z Kraka siĂŞ nie wyrobiĂŞ, zresztÂą termin nie ten..

Pozdrowienia
pawell
Fanatyk :)
Fanatyk :)

Post autor: pawell »

Kazia by³a jurork¹ w konkursie Onet-u na prozê. Nagrod¹ g³ówn¹ by³o zaproszenie na plan programu "Wydanie drugie poprawione" w TVN 24. Na tej stronie >>> http://czytelnia.onet.pl/0,1358555,0,0, ... mosci.html s¹ teksty finalistów no i komentarze Kazi. ;)
Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! :D
ODPOWIEDZ