POLSAT
Moderator: Łukasz
Ja teÂż myÂślĂŞ, Âże sukces tego programu bĂŞdzie wielki - i lekka korekta tego, co napisaÂłeÂś. O 14 w soboty kilka razy ten program miaÂł nie milion a 2 miliony widzĂłw !!!pawell pisze: "Dom nie do poznania" w najlepszym czasie antenowym myÂślĂŞ, Âże odniesie wielki sukces - jak po 14 w soboty miaÂł ponad 1 mln.![]()
wreszcie coÂś konkretnego..medialink pisze: 1 sierpnia na antenie Polsatu Sport zadebiutowaÂła szwedzka liga ÂżuÂżlowa. Do koĂąca sezonu zasadniczego w kaÂżdy wtorek o godzinie 22 prezentowany bĂŞdzie godzinny skrĂłt obejmujÂący wszystkie wyÂścigi z najciekawszego meczu kolejki oraz wywiady z najlepszymi zawodnikami danego spotkania.
work work work
gdzie są te wakacje??!!
жду тебя...
gdzie są te wakacje??!!
жду тебя...
Na pewno w czwartek Polsat bêdzie mia³ dobr¹ ogl¹dalnoœÌ. Pisali, ¿e w "Grasz czy nie grasz" bêd¹ wiêksze wygrane. Czy¿by podwy¿szono g³ówn¹ wygran¹ do 2.000.000? Potem "Dom nie do poznania" i bêdzie œwietnie. Ale ca³a reszta zupe³nie do niczego. GCNG do TVN-u z Urbaùskim jako prowadz¹cym 

W czwartki 'leciaÂły' tÂłum.:'kury domowe',czyli 'gotowe na wszystko' czyli 'desperate housewifes' - czasami te tÂłumaczenia chyba biorÂą z kosmosu - i 'co z tÂą PolskÂą',co juÂż w ogĂłle czyniÂło czwartek najpopularniejszym dla widzĂłw polsatu & not only.byĂŚ moÂże nadal kontynuujÂą te 'tÂłuste czwartki'
'GCNG' jest beznajdziejne,dobrze,¿e to nie jest w TVN-ie.Ta gra jest na zasadzie:co by by³o gdyby.Nudzi mnie takie dumanie i póŸniej albo cz³owiek siê cieszy,¿e mia³ farta albo pluje sobie w brodê.Chajzer by³ najlepszy w 'IdŸ na ca³oœÌ',nie zmienia image'u od paru dobrych lat i kojarzy siê z tym jak wciska polskim desperate housewifes'om proszki do wybielania skarpetek dla ich mê¿ów... 

work work work
gdzie są te wakacje??!!
жду тебя...
gdzie są te wakacje??!!
жду тебя...
A ja bardzo lubiê GCNG, poniewa¿ aktualnie to jest jedyny taki teleturniej z prawdziwego zdarzenia w Polsce- nie ¿adna Familiada, czy Call TV- po prostu teleturniej podobny do tych starych, jak Milionerzy na przyk³ad.aveo pisze:W czwartki 'lecia³y' t³um.:'kury domowe',czyli 'gotowe na wszystko' czyli 'desperate housewifes' - czasami te t³umaczenia chyba bior¹ z kosmosu - i 'co z t¹ Polsk¹',co ju¿ w ogóle czyni³o czwartek najpopularniejszym dla widzów polsatu & not only.byÌ mo¿e nadal kontynuuj¹ te 't³uste czwartki''GCNG' jest beznajdziejne,dobrze,¿e to nie jest w TVN-ie.Ta gra jest na zasadzie:co by by³o gdyby.Nudzi mnie takie dumanie i póŸniej albo cz³owiek siê cieszy,¿e mia³ farta albo pluje sobie w brodê.Chajzer by³ najlepszy w 'IdŸ na ca³oœÌ',nie zmienia image'u od paru dobrych lat i kojarzy siê z tym jak wciska polskim desperate housewifes'om proszki do wybielania skarpetek dla ich mê¿ów...

A jakbyÂś inaczej przetÂłumaczyÂłaveo pisze:W czwartki 'leciaÂły' tÂłum.:'kury domowe',czyli 'gotowe na wszystko' czyli 'desperate housewifes' - czasami te tÂłumaczenia chyba biorÂą z kosmosu (...)

Płyńcież Rodacy do Narodu swego ! Płyńcież wy do Narodu Waszego św. chyba przeklętego. Płyńcież wy do Stwora tegoż Św.Ciemnego,co od wieków zdycha,a zdechnąć nie może!
Mi by siĂŞ podobaÂło "Desperacje Âżon z Wisteria Lane",z resztÂą to kwestia gustu..
Serial z narzeczonym wampirzycy Buffy,czy jakoÂś tak,miaÂł tytuÂł:'Angel',oczywiÂście w polskiej wersji byÂło 'AnioÂł CiemnoÂści'.A kiedy pojawiÂł siĂŞ serial 'Dark Angel',nie mieli wiĂŞkszego wyboru,bo przedtem juÂż wykorzystali 'anioÂł ciemnoÂści' i poprzestali na 'AnioÂł'. :/
'WirujÂący seks' - dobry przykÂład
nie dziwiĂŞ siĂŞ,Âże tak to przetÂłumaczyli,bo samo sÂłowo 'seks' manipuluje i oddziaÂływuje na przyszÂłych widzĂłw.'Dirty' znaczy rĂłwnieÂż nieprzyzwoity,ale tytuÂł 'nieprzyzwoite taĂące' nie brzmiaÂłby zbyt interesujÂąco.prĂŞdzej juÂż taniec z gwiazdami
W ogóle jestem za tym,¿eby nie t³umaczono tytu³ów,tak jak to zrobili z filmem Clooneya "Good night and good luck",choÌ t³umaczenie nie by³oby takie skomplikowane.

Serial z narzeczonym wampirzycy Buffy,czy jakoÂś tak,miaÂł tytuÂł:'Angel',oczywiÂście w polskiej wersji byÂło 'AnioÂł CiemnoÂści'.A kiedy pojawiÂł siĂŞ serial 'Dark Angel',nie mieli wiĂŞkszego wyboru,bo przedtem juÂż wykorzystali 'anioÂł ciemnoÂści' i poprzestali na 'AnioÂł'. :/
'WirujÂący seks' - dobry przykÂład

W ogóle jestem za tym,¿eby nie t³umaczono tytu³ów,tak jak to zrobili z filmem Clooneya "Good night and good luck",choÌ t³umaczenie nie by³oby takie skomplikowane.
NiedokÂładnie... :mhm: MyÂślĂŞ,Âże bardziej pasuje tu tÂłumaczyĂŚ:niedosÂłownie.Dla tÂłumacza to priorytet.W innym razie nie wiedzielibyÂśmy Âże Dick Tracy to policjantsalladyn pisze:Czasami trzeba przetÂłumaczyĂŚ niedokÂładnie aby oddaĂŚ sens tytuÂłu.

work work work
gdzie są te wakacje??!!
жду тебя...
gdzie są te wakacje??!!
жду тебя...
Na pocz¹tku myœla³em, ¿e "Gotowe na wszystko" to g³upi tytu³. PóŸniej uœwiadomi³em sobie, ze w reklamie i tak mówi¹ Desperate housewives ( a tak na marginesie, aveo, housewives piszemy przez "v"). Teraz sobie myœlê, ¿e to t³umaczenie wcale nie jest takie z³e, no bo w sumie jak inaczej. One s¹ gotowe na wszystko, nieprawda¿? Poza tym "panie domu", lub "kury domowe" nie by³yby odpowiednie, bo ciekaw jestem, czy chocia¿ co dziesi¹ta "kura domowa" w Polsce odnajduje tam coœ ze swojego ¿yciaaveo pisze:W czwartki 'lecia³y' t³um.:'kury domowe',czyli 'gotowe na wszystko' czyli 'desperate housewifes' - czasami te t³umaczenia chyba bior¹ z kosmosu - i 'co z t¹ Polsk¹',co ju¿ w ogóle czyni³o czwartek najpopularniejszym dla widzów polsatu & not only.byÌ mo¿e nadal kontynuuj¹ te 't³uste czwartki''GCNG' jest beznajdziejne,dobrze,¿e to nie jest w TVN-ie.Ta gra jest na zasadzie:co by by³o gdyby.Nudzi mnie takie dumanie i póŸniej albo cz³owiek siê cieszy,¿e mia³ farta albo pluje sobie w brodê.Chajzer by³ najlepszy w 'IdŸ na ca³oœÌ',nie zmienia image'u od paru dobrych lat i kojarzy siê z tym jak wciska polskim desperate housewifes'om proszki do wybielania skarpetek dla ich mê¿ów...

W³aœciwie znaj¹c ten serial one s¹ gotowe na wszystko.Przekona³eœ mnie z tym t³umaczeniem.Polsat mnie wqrzy³,kiedy emitowali odcinek po odcinku.Ten serial jest DOBRY i na niego czeka siê tydzieù,myœl¹c sobie - co one znowu zgotuj¹ :mhm: -.A tu serwuj¹ dwa potê¿ne schabowe na 1 obiad!Mo¿na siê przejeœÌ...A póŸniej przed przerw¹ wakacyjn¹ znowu emituj¹ po dwa.Mog³iby 'puœciÌ' je normalnie,a nie pozbywaÌ siê szybko,bo nied³ugo prz-erwa :?

DziĂŞx kubasz,Âże mnie poprawiÂłeÂś,bo bym pisaÂł nadal takie bykikubasz pisze:( a tak na marginesie, aveo, housewives piszemy przez "v").

work work work
gdzie są te wakacje??!!
жду тебя...
gdzie są te wakacje??!!
жду тебя...
Oko na miasto' oglÂądaÂło Âśrednio 850 tys. widzĂłw. ÂŚredni udziaÂł w rynku wyniĂłsÂł 12,14 proc. Rok temu w tym samym paÂśmie Polsat miaÂł udziaÂły na poziomie 18 proc.
1 odcinek - 887 tys. widzĂłw
2 odcinek - 807 tys. widzĂłw
3 odcinek - 862 tys. widzĂłw
4 odcinek - 844 tys. widzĂłw
To maÂło wiary coÂś oglÂąda

1 odcinek - 887 tys. widzĂłw
2 odcinek - 807 tys. widzĂłw
3 odcinek - 862 tys. widzĂłw
4 odcinek - 844 tys. widzĂłw
To maÂło wiary coÂś oglÂąda

No i Polsat ratuje siê KiepskimiPress pisze:Nowe odcinki "Œwiata wed³ug Kiepskich" to jedna z g³ównych atrakcji w jesiennej ramówce Polsatu. Poza tym stacja stawia na kolejne edycje znanych ju¿ teleturniejów, seriali i filmów.
NowoÂściÂą w jesiennej ramĂłwce Polsatu bĂŞdzie emitowany we wtorki o 20.15 program nawiÂązujÂący do popularnej koncepcji ukrytej kamery – ”Prowokacja”. W Âśrody o tej samej porze stacja pokaÂże nowe odcinki ”ÂŚwiata wedÂług Kiepskich”. WystÂąpiÂą w nich aktorzy znani z dotychczasowych odcinkĂłw. – PowrĂłt Kiepskich na antenĂŞ wi¹¿e siĂŞ z powrotem do tradycji sitcomu. ZbadaliÂśmy rynek i jest w dalszym ciÂągu zapotrzebowanie na tego typu produkcjĂŞ – mĂłwi BogusÂław Chrabota, redaktor naczelny Polsatu. Mimo wczeÂśniejszych spekulacji o moÂżliwym rozstaniu Tomasza Lisa z Polsatem w czwartki o 22.15 wci¹¿ bĂŞdzie moÂżna oglÂądaĂŚ program publicystyczny ”Co z tÂą PolskÂą?”. Od wtorku do piÂątku o 9.30 nadawany bĂŞdzie 45-minutowy teleturniej interaktywny, w ktĂłrym widzowie bĂŞdÂą mogli braĂŚ udziaÂł telefonicznie. We wtorki i czwartki o 16.15 emitowany bĂŞdzie plotkarsko-satyryczny magazyn ”Super Express Live” przygotowywany przy wspó³pracy z tabloidem. Teleturniej Zygmunta Chajzera ”Grasz czy nie grasz” ma pojawiaĂŚ siĂŞ w czwartki i soboty o 20.15. Do tej pory program byÂł emitowany tylko raz w tygodniu. - Program przejdzie lifting. Eliminacje bĂŞdÂą odbywaĂŚ siĂŞ poprzez SMS-y. W studiu od razu zasiÂądzie dwĂłch graczy, ktĂłrzy szybciej bĂŞdÂą mogli wygraĂŚ wiĂŞksze pieniÂądze – tÂłumaczy Zygmunt Chajzer. Kontynuowana ma byĂŚ emisja dwĂłch reality show: ”Akademia Seksu” (czwartki o pó³nocy) i ”ZamieĂąmy siĂŞ Âżonami” (piÂątki o 21.15). "Oko na miasto", ktĂłrego nadawanie rozpoczĂŞto w sierpniu w poniedziaÂłki i Âśrody o 16.15, bĂŞdzie emitowane takÂże w niedziele o 17. Na zagospodarowanie czeka pasmo, w ktĂłrym nadawano program "Kuba WojewĂłdzki" (niedziela po 22). – Pracujemy nad nowym programem – mĂłwi tylko Aleksander Myszka, prezes stacji.

Jednym sÂłowem mamy pierwszÂą tabloidowÂą telewizjĂŞ
.Superstacja, o ile powstanie, bĂŞdzie mieĂŚ konkurencjĂŞ :? .
Jedyne co bĂŞdzie siĂŞ daÂło oglÂądaĂŚ to "Gotowe na wszystko" i "Dom nie do poznania" (chociaÂż w tym cytacie nic o tych produkcjach nie ma, ale bĂŞdÂą na pewno).
Dziwi mnie te¿ to, ¿e wraca "Œwiat wg. Kiepskich", moim zdaniem nie maj¹ pomys³ów na nowe seriale... :mhm:

Jedyne co bĂŞdzie siĂŞ daÂło oglÂądaĂŚ to "Gotowe na wszystko" i "Dom nie do poznania" (chociaÂż w tym cytacie nic o tych produkcjach nie ma, ale bĂŞdÂą na pewno).
Dziwi mnie te¿ to, ¿e wraca "Œwiat wg. Kiepskich", moim zdaniem nie maj¹ pomys³ów na nowe seriale... :mhm:
Najwięcej archiwalnych capsów z tvn24:
http://iminiplus.prv.pl
http://iminiplus.prv.pl
"Dom nie do poznania" bêdzie w czwartki o 21:15. Ale "Gotowe na wszystko" wróc¹ dopiero wiosn¹, poniewa¿ Polsat wyemitowa³ juz wszystkie odcinki dwóch serii, a premiera trzeciej bêdzie jesieni¹ w USA, wiêc najpierw bêd¹ j¹ ogl¹daÌ Amerykanie, a Polacy jakieœ pó³ roku póŸniejaero pisze:Jedyne co bêdzie siê da³o ogl¹daÌ to "Gotowe na wszystko" i "Dom nie do poznania" (chocia¿ w tym cytacie nic o tych produkcjach nie ma, ale bêd¹ na pewno).