Strona główna serwisu tvn.tivi.pl
Moderator: Łukasz
Strona g³ówna serwisu tvn.tivi.pl
Po ma³u zaczynam wprowadzaÌ zmiany na stronie g³ównej serwisu. Na pocz¹tek coœ na wzór uk³adu newsów z dawnej strony rmf.fm: dodane zosta³y linki do newsów od 6 do 10. Tylko jeszcze nie wykoùczone. Nastêpnym etapem bêdzie zmiana ramki "Fakty" po lewej stronie. A Wy macie jakieœ propozycje?
Strona gÂłowna
Ja proponujĂŞ zniesienie regulaminu. 

Płyńcież Rodacy do Narodu swego ! Płyńcież wy do Narodu Waszego św. chyba przeklętego. Płyńcież wy do Stwora tegoż Św.Ciemnego,co od wieków zdycha,a zdechnąć nie może!
moje propozycje
Dobrym pomys³em by³oby umieszczenie wyszukiwarki na stronie, s¹ gotowe skrypty i stworzenie podstrony ze histori¹ sond jakie by³y na tej stronie. Narazie tyle a jak bêdê mia³ jakieœ nowe propozycje to sie tu dopiszê 

Czy http://www.tvn.tivi.pl planuje w niedalekiej przysz³oœci zmianê grafiki swojej strony? Tak po prostu siê pytam, poniewa¿ ostatnio wystartowa³a konkurencja z du¿ym rozamchem i sensacj¹ na pocz¹tek i chocia¿ nie uwa¿am, aby jej zawartoœÌ merytoryczna by³a wiêksza i okazalsza na pewno przyci¹ga oko ciekawsz¹ opraw¹ graficzn¹ oraz bardziej wyrazistymi kolorami. Wiem oczywiœcie, ¿e to nie jest tak hop- siup i nie oprawa jest najwa¿niejsza, a zawartoœÌ strony, ale nie mo¿na te¿ ci¹gn¹Ì starej grafiki w nieskoùczonoœÌ.
Grafika nie jest stara. Chyba jest od grudnia. Poza tym jest to jedyny wœród nieoficjalnych i oficjalnych stron profesjonalnie wykonany design. Strona jest zgodna z validatorem html 1.0 i validatorem css, ma œwietne skrypty, dzia³a bezb³êdnie na wszystkich przegl¹darkach i - moim zdaniem - doskonale siê prezentuje.
W ¿yciu bym jej nie zmieni³. Tymbardziej pod naciskiem niby konkurencji, która jest oparta na jakimœ jportalu, serii plagiatów i k³amstw. Serwis to nie tylko grafika (która uwa¿am, ¿e u nas jest najlepsza i jeszcze pozostanie taka przez d³ugi czas). Liczy siê przede wszystkim wiarygodnoœÌ i szybkoœÌ dostarczania niusów, dobre dzia³y, profesjonalne forum, innowacyjne rozwi¹zania i wiele innych. A w tych dziedzinach nikt nas nie jest w stanie dogoniÌ przez przynajmniej dwa lata.
W wielu dziedzinach wœród stron fan-clubów jesteœmy pionierami, mamy bardzo dobr¹ opiniê, wspó³pracujemy z najlepszymi, inni siê na nas wzoruj¹, a cytuj¹ nas najwiêsze wortale, gazety i stacje radiowe. Takiemu serwisowi jak tvn.tivi.pl nie wypada zwracaÌ uwagi na jak¹œ pseudokonkurencjê, z której wszyscy zrobili sobie poœmiewisko.
Warto podkreœliÌ, ¿e serwis internetowy nale¿y robiÌ od podstaw, ¿eby nie okaza³ siê kolosem na glinianych nogach. My ten b³¹d szybko nadrobiliœmy rejestruj¹c tvn.tivi.pl w Krajowym Rejestrze S¹downictwa, wystawiaj¹c faktury VAT na reklamy, czy w porozumieniu z prawnikami dostosowuj¹c wygl¹d serwisu tak, aby nikt nie móg³ nam zarzuciÌ bezprawnego wykorzystywania loga TVN. tvn.tivi.pl jest w tej chwili jedynym nie zagro¿onym, niezale¿nym (!) i dzia³aj¹cym w pe³ni zgodnie z prawem nieoficjalnym serwisem o TVN.
Zmiany i niespodzianki przygotowujemy. ZnĂłw bĂŞdĂŞ innowacyjne, pewnie znĂłw naÂśladowane. Pracuje nad tym kilka osĂłb takÂże spoza redakcji w zwiÂązku z tym termin ich publikacji nie jest znany nawet w przybliÂżeniu. Ale na pewno nie zmieniĂŞ tej Âświetnej grafiki, ewentualnie kosmetyczne poprawki.
W ¿yciu bym jej nie zmieni³. Tymbardziej pod naciskiem niby konkurencji, która jest oparta na jakimœ jportalu, serii plagiatów i k³amstw. Serwis to nie tylko grafika (która uwa¿am, ¿e u nas jest najlepsza i jeszcze pozostanie taka przez d³ugi czas). Liczy siê przede wszystkim wiarygodnoœÌ i szybkoœÌ dostarczania niusów, dobre dzia³y, profesjonalne forum, innowacyjne rozwi¹zania i wiele innych. A w tych dziedzinach nikt nas nie jest w stanie dogoniÌ przez przynajmniej dwa lata.
W wielu dziedzinach wœród stron fan-clubów jesteœmy pionierami, mamy bardzo dobr¹ opiniê, wspó³pracujemy z najlepszymi, inni siê na nas wzoruj¹, a cytuj¹ nas najwiêsze wortale, gazety i stacje radiowe. Takiemu serwisowi jak tvn.tivi.pl nie wypada zwracaÌ uwagi na jak¹œ pseudokonkurencjê, z której wszyscy zrobili sobie poœmiewisko.
Warto podkreœliÌ, ¿e serwis internetowy nale¿y robiÌ od podstaw, ¿eby nie okaza³ siê kolosem na glinianych nogach. My ten b³¹d szybko nadrobiliœmy rejestruj¹c tvn.tivi.pl w Krajowym Rejestrze S¹downictwa, wystawiaj¹c faktury VAT na reklamy, czy w porozumieniu z prawnikami dostosowuj¹c wygl¹d serwisu tak, aby nikt nie móg³ nam zarzuciÌ bezprawnego wykorzystywania loga TVN. tvn.tivi.pl jest w tej chwili jedynym nie zagro¿onym, niezale¿nym (!) i dzia³aj¹cym w pe³ni zgodnie z prawem nieoficjalnym serwisem o TVN.
Zmiany i niespodzianki przygotowujemy. ZnĂłw bĂŞdĂŞ innowacyjne, pewnie znĂłw naÂśladowane. Pracuje nad tym kilka osĂłb takÂże spoza redakcji w zwiÂązku z tym termin ich publikacji nie jest znany nawet w przybliÂżeniu. Ale na pewno nie zmieniĂŞ tej Âświetnej grafiki, ewentualnie kosmetyczne poprawki.
TeÂż pozwolĂŞ sobie odpowiedzieĂŚ.
A Justyna Pochanke przechodzi do telewizji Trwam. :hmm: Poziom merytoryczny tej strony jest moim zdaniem rĂłwny poziomowi Monstera, czytaj: mniej, niÂż zero. A w dziaÂłach to co jest, ÂściÂągniĂŞte zostaÂło z tvn.tivi.pl. Nawet jedna z osĂłb, ktĂłra nas nie znosi (doktorfaustus1) otwarcie to przyznaÂła.
I powtĂłrzĂŞ to samo co ÂŁukasz - obecna grafika tvn.tivi.pl nie wymaga i bardzo dÂługo nie bĂŞdzie wymagaĂŚ zmian. Nie podoba Ci siĂŞ? :uhh:kubasz pisze:Czy http://www.tvn.tivi.pl planuje w niedalekiej przyszÂłoÂści zmianĂŞ grafiki swojej strony?
Chyba sobie ¿artujesz? :hahaha: Ledwo wystartowa³a, a (!) sytuacja ju¿ wygl¹da³a tak, ¿e byliœmy zmuszeni za¿¹daÌ przeprosin. I przyznali, ¿e mamy racjê! Wszyscy podniecaj¹ siê grafik¹ nowej strony, któr¹ sam uwa¿am, za grafikê, tak¹ jak na blogach, nic szczególnego.ostatnio wystartowa³a konkurencja z du¿ym rozamchem i sensacj¹ na pocz¹tek
A ja uwa¿am, ze zawartoœÌ merytoryczna to prawie dno w porównaniu do tvn.tivi.pl. Popatrz ile mamy dzia³ów, jak bardzo rozbudowanych (a to nie wszystko!) i ile newsów. Wczoraj np. mieliœmy 5 + 1 w serwisie kinga.tvn.tivi.pl. Nie wiem ile niusów mia³ tvnfan i mnie to nie obchodzi, ale z tego co s³yszê, to oni sobie wymyœlaj¹ te newsy. Patrz: Big Brother 4 bêdzie. Tak, jasne.i chocia¿ nie uwa¿am, aby jej zawartoœÌ merytoryczna by³a wiêksza i okazalsza

To zale¿y czyje oko, bo mnie nie przyci¹ga tam nic. Zreszt¹ nie mo¿e, bo nie wolno mi tam wejœÌ! :devil: U nas gdy ktoœ wytknie b³¹d w newsie, to b³¹d poprawiamy, a sam komentarz oczywiœcie zostaje. A tutaj nie tylko, ¿e siê kasuje taki komentarz, ale i od razu daje bana na ca³¹ stronê. Tym sposobem lada chwila bêd¹ zbanowani wszyscy zainteresowani now¹ stronk¹, która dzia³a niezgodnie z prawem.na pewno przyci¹ga oko ciekawsz¹ opraw¹ graficzn¹ oraz bardziej wyrazistymi kolorami.
ZawartoœÌ strony poprawiana jest w tvn.tivi.pl na bie¿¹co, gdy tylko wymaga zmian. A jak napisa³ £ukasz, wkrótce kolejne niespodzianki, o których tvnfanom pewnie siê nawet nie œni³o. A grafika nie jest stara, bo jest wrêcz nowa. Jeszcze jeden fakt - w trakcie, gdy my zmieniliœmy swoj¹ grafikê dwukrotnie, inna z konkurencyjnych stron ani razu. Takie s¹ fakty!Wiem oczywiœcie, ¿e to nie jest tak hop- siup i nie oprawa jest najwa¿niejsza, a zawartoœÌ strony, ale nie mo¿na te¿ ci¹gn¹Ì starej grafiki w nieskoùczonoœÌ.
SÂłuchajcie ja naprawdĂŞ nie mam nic przeciwko, konkurencja zaczĂŞÂła naprawdĂŞ fatalnie, lecz po prostu siĂŞ pytam. MĂłj post nie miaÂł nic wspĂłlnego z zawartoÂściÂą strony, a wyjeÂżdÂżacie mi tutaj z zawartoÂściÂą strony. Ja po prostu chciaÂłem siĂŞ dowiedzieĂŚ czy i kiedy taka zmiana nastÂąpi, a nie pisaĂŚ, Âże coÂś mi siĂŞ nie podoba. Post byÂł na temat grafiki i chyba juÂż wiĂŞcej razy w nim zapewniaĂŚ nie mogÂłem, Âże chodzi tylko o wyglÂąd strony. Poza tym cieszĂŞ siĂŞ, Âże ÂŁukasz przygotowuje nowe niespodzianki 

Ja mam pytanie do Lukasza. OczywiÂście mĂłgÂłbym zapytaĂŚ o to w korespondencji prywatnej ale zamiatanie pod dywan afer(ek
) zawsze Ÿlê siê koùczy. Dlaczego usun¹³eœ ze skanu artyku³u "Gazety Wyborczej" adres konkurencyjnego serwisu
Niepokoi mnie to bo jest to conajmniej nieetyczne. Chyba Âże masz jakieÂś racjonalne wytÂłumaczenie.

Niepokoi mnie to bo jest to conajmniej nieetyczne. Chyba Âże masz jakieÂś racjonalne wytÂłumaczenie.
Płyńcież Rodacy do Narodu swego ! Płyńcież wy do Narodu Waszego św. chyba przeklętego. Płyńcież wy do Stwora tegoż Św.Ciemnego,co od wieków zdycha,a zdechnąć nie może!