Pocz¹tek festiwalu dosyÌ udany, wiêkszoœÌ osób ju¿ siedzia³a i czeka³a na wystêpy, Gosia Andrzejewicz za któr¹ trzyma³em kciuki jednak nie popisa³a siê zbytnio, stres widaÌ by³o towarzysz³ jej przez prawie ca³y wystêp. Niczym nie zaskoczy³a, a mia³a (mo¿e dopiero w drugiej czêsci, gdyby przesz³a dalej?). Pierwsze reklamy.. liczy³em, ¿e bêdzie ich nieco wiêcej, najgorzej nie by³o, choÌ bloków i tak by³o sporo (na szczêœcie 4 piosenki konkursowe dzielone nie by³y). Moich rodziców z którymi festiwalem ogl¹daÌ musia³em (telewizor w moim pokoju siê wczoraj zepsu³

Bardzo ³adnie przygotowana scena, efekty œwietlne i ca³a realizacja - widaÌ ró¿nicê miêdzy imprezami TVP i Polsatu, TVN pod tym wzglêdem jest zdecydowanie pierwszy.. Jako ¿e by³ to konkurs i "konkursaùci"

RĂłwnieÂż kostka, w ktĂłrej zasiadali jurorzy dobrze zrobiona, fajnie, Âże za "obradujÂącymi" i MagdÂą widaĂŚ byÂło scenĂŞ Opery LeÂśnej.
Przesadzacie z negatywnÂą ocenÂą Magdy, czego wy to od niej chcecie?! Nie miaÂła wiĂŞkszych wpadek (pominiĂŞcie Piaska byÂło caÂłkiem sympatyczne), wyglÂądaÂła Âświetnie (prezentowaÂła siĂŞ piĂŞknie, czekam na kolejne jej wystĂŞpy)

Jurorzy srodzy, siedmioro wspaniaÂłych.. Metz i Kozyra przesadzali z krytykÂą, z polskich wykonawcĂłw najbardziej dostaÂło siĂŞ Sumptuastic i Mezo (mimo wielu pozytywnych opinii pod adresem Mietka SzczeÂśniaka). Piasek nie podobaÂł mi siĂŞ, za Stachurskim staÂł aÂż za nadto. Vondrackowa sympatyczna, Igrid teÂż (hyhh, dziwne, Âże przyjechaÂła, mogÂła teÂż ÂśpiewaĂŚ!).
CzêœÌ druga: rzeczywiœcie ciekawsza ni¿ pierwsza, poziom wy¿szy, Arash, Andreas Jonhson i Mattafix - brawa dla nich, choÌ Brainstorm i Vanilla Ninja te¿ w porz¹dku. Jurorzy mogli byÌ nieco ³agodniejsi - zw³aszcza dla dziewczyn, a publicznoœc sopocka zachowa³a siê dosyÌ niesmacznie, krzycz¹c, ¿e siê nie podoba³ jej ich wystêp. Zespo³u zrobi³o mi siê naprawdê ¿al, nawet gwiazdki Mandaryny rok temu tak nie potraktowano :? Kibicowa³em grupie Mattafix, bardzo udanie wypadli, dobrze, ¿e dostali Bursztynowego S³owika.
Stachursky laureatem S³owika Publicznoœci - ach te polskie gusta muzyczne, do teraz mi szkoda, ¿e do walki z europejskimi gwiazdami nie stan¹³ kto inny.. Ech

Cichopkowa wygÂłupiÂła siĂŞ z nowÂą fryzurÂą (prawie jak pudel) :devil: .
Moja gĂłlna ocena w skali 1-10 to 6. MogÂło byĂŚ mniej reklam, a wiĂŞcej muzyki <Piasek mĂłgÂł dÂłuÂżej ÂśpiewaĂŚ, chociaÂż 2, 3 utwory, dobrym rozwiazaniem byÂłoby teÂż zaproszenie Dody - wszak caÂłoÂśc trwaÂła krĂłtko, do 22:30, co to za festiwal

Czekam na dziœ, nie bêdzie reklam (i na szczêœcie), Katie Melua jest wyj¹tkowa. W niedzielê mo¿e byÌ z reklamami podobnie jak wczoraj, ale chocia¿ muzyki bêdzie wiêcej (i ca³oœÌ d³u¿sza, bo do po 23.). To tyle ode mnie.