POLSAT
Moderator: Łukasz
W najnowszym (lub prawie najnowszym) "ÂŻyciu na gorÂąco" piszÂą, Âże WalduÂś jednak wystÂąpi w nowej serii "ÂŚwiat wedÂług Kiepskich". Sam juÂż nie wiem bo w Angorze pisali, Âże Bartosza ÂŻukowskiego nie bĂŞdzie w serialu a tu na odwrĂłt. Jestem fanem tego sitcomu i chciaÂłbym byĂŚ dobrze o tym poinformowany.
--
Grecki kanaÂł Mega Channel zakupiÂł od ATM Grupa teleturniej 'Gra w ciemno'.
"Gra w ciemno", polski teleturniej produkowany przez ATM Grupa dla Telewizji Polsat, sprzedany zostaÂł greckiej telewizji MegaChannel znanej rĂłwnieÂż pod nazwÂą MegaTv. Kontrakt przewiduje emisjĂŞ 200 odcinkĂłw. Teleturniej w Grecji bĂŞdzie produkowany przez Anosi S.A.
Do tej pory ATM Grupa sprzedaÂła za granicĂŞ dwa swoje teleturnieje. „Awantura o kasĂŞ”, ktĂłra byÂła emitowana w Polsacie w latach 2003-2005, zostaÂła sprzedana do Nowej Zelandii, a obecnie jest oferowana przez sieĂŚ dystrybucyjnÂą Sony Pictures Television International. „Gra w ciemno” zostaÂła juÂż wczeÂśniej sprzedana do WÂłoch, Francji oraz na UkrainĂŞ.
W Polsce ATM Grupa wyprodukowaÂła miĂŞdzy innymi reality show: „Bar” i „Dwa Âświaty”; teleturnieje: „Rosyjska ruletka” i „ÂŻyciowa szansa”; programy – „Zerwane wiĂŞzi” i „Telewizyjne biuro Âśledcze” oraz seriale „Pierwsza miÂłoœÌ”, „Fala zbrodni” i „ÂŚwiat wedÂług kiepskich”. ATM Grupa wyprodukowaÂła rĂłwnieÂż dla belgijskiej telewizji reality show "KrĂłlestwo", ktĂłrego akcja toczyÂła siĂŞ na zamku w GrodÂźcu.
ATM Grupa jest jednym z najwiĂŞkszych prywatnych producentĂłw telewizyjnych w Polsce. Jako jedyny polski prywatny wystawca bierze udziaÂł w MiĂŞdzynarodowych Targach Telewizyjnych MIPCOM w Cannes. Jest teÂż czÂłonkiem miĂŞdzynarodowego stowarzyszenia producentĂłw telewizyjnych – Sparks Network.
(ÂźrĂłdÂło: http://www.wirtualnemedia.pl)
No có¿ Polsat tworzy w³asne programy i zarabia, a TVN œci¹ga amerykaùskie komedyjki typu Niania :spiewa: :spiewa: :spiewa:
[ Dodano: Sob Wrz 16, 2006 4:49 pm ]
TVP przegraÂła z TelewizjÂą Polsat
Polsat podpisaÂł umowĂŞ na najwaÂżniejsze imprezy dla polskiej siatkĂłwki z Polskim ZwiÂązkiem PiÂłki Siatkowej.
Mecze Ligi ÂŚwiatowej, eliminacje mistrzostw Âświata i Europy mĂŞÂżczyzn, wszystkie spotkania z udziaÂłem reprezentacji kobiet na terenie Polski oraz wiele innych zawodĂłw w latach 2007-2008 pokaÂże telewizja Polsat na mocy umowy podpisanej z Polskim ZwiÂązkiem PiÂłki Siatkowej.
"Jest to umowa bardzo korzystna dla polskiej siatkĂłwki - powiedziaÂł PAP wiceprezes PZPS Andrzej GoÂłaszewski. - Kibice bĂŞdÂą mogli zobaczyĂŚ nie tylko najwiĂŞksze wydarzenia Âświatowe, poza turniejem olimpijskim, ale rĂłwnieÂż zawody mniejszej rangi w wydaniu halowym i plaÂżowym."
Andrzej Go³aszewski podkreœli³, ¿e "podpisanie tej umowy jest jednym z elementów programu spo³ecznego zwi¹zku prowadzonego we wspó³pracy ze sponsorem." "Bêdziemy m.in. popularyzowaÌ siatkówkê wœród dzieci i m³odzie¿y" - powiedzia³ wiceprezes Go³aszewski.
"Oferta Polsatu byÂła bardzo szeroka i korzystna pod kaÂżdym wzglĂŞdem" - odpowiedziaÂł wiceprezes PZPS na pytanie dlaczego wybrany zostaÂł Polsat a nie inne stacje.
Polsat staÂł siĂŞ dominujÂącÂą stacjÂą na rynku transmisji siatkarskich. W tym roku stacja ta przeprowadzi relacje z mistrzostw Âświata kobiet (31 paÂździernika-16 listopada) i mĂŞÂżczyzn (17 listopada - 3 grudnia), ktĂłre rozegrane zostanÂą w Japonii. Pokazane zostanÂą wszystkie mecze Polek i PolakĂłw oraz inne ciekawe spotkania.
Szefowie Polsatu mogÂą byĂŚ szczegĂłlnie zadowoleni, Âże ich stacja bĂŞdzie relacjonowaĂŚ rozgrywki Ligi ÂŚwiatowej, jedne z najbardziej popularnych zawodĂłw sportowych w Polsce. Kibice zobaczÂą nie tylko mecze z udziaÂłem PolakĂłw, ale rĂłwnieÂż spotkania z udziaÂłem najlepszych ekip - Brazylii, WÂłoch czy Rosji.
Swoj¹ dzia³alnoœÌ w polskiej siatkówce Polsat rozpoczyna³ w Wêgrowie, gdy w Serii A po raz pierwszy gra³o miejscowe Nike (sezon 1998/99).
"PamiĂŞtam te wizyty, byÂło bardzo sympatycznie i odÂświĂŞtnie - powiedziaÂł Ăłwczesny II trener Nike Wojciech Witkowski. - Uczyli siĂŞ na nas jak robiĂŚ siatkĂłwkĂŞ. Na moich oczach tworzyÂła siĂŞ redakcja sportowa tej stacji i proszĂŞ jak daleko zaszli."
WidaĂŚ Polsat zaczyna coÂś dziaÂłac :spiewa: :spiewa: [/b]
"Gra w ciemno", polski teleturniej produkowany przez ATM Grupa dla Telewizji Polsat, sprzedany zostaÂł greckiej telewizji MegaChannel znanej rĂłwnieÂż pod nazwÂą MegaTv. Kontrakt przewiduje emisjĂŞ 200 odcinkĂłw. Teleturniej w Grecji bĂŞdzie produkowany przez Anosi S.A.
Do tej pory ATM Grupa sprzedaÂła za granicĂŞ dwa swoje teleturnieje. „Awantura o kasĂŞ”, ktĂłra byÂła emitowana w Polsacie w latach 2003-2005, zostaÂła sprzedana do Nowej Zelandii, a obecnie jest oferowana przez sieĂŚ dystrybucyjnÂą Sony Pictures Television International. „Gra w ciemno” zostaÂła juÂż wczeÂśniej sprzedana do WÂłoch, Francji oraz na UkrainĂŞ.
W Polsce ATM Grupa wyprodukowaÂła miĂŞdzy innymi reality show: „Bar” i „Dwa Âświaty”; teleturnieje: „Rosyjska ruletka” i „ÂŻyciowa szansa”; programy – „Zerwane wiĂŞzi” i „Telewizyjne biuro Âśledcze” oraz seriale „Pierwsza miÂłoœÌ”, „Fala zbrodni” i „ÂŚwiat wedÂług kiepskich”. ATM Grupa wyprodukowaÂła rĂłwnieÂż dla belgijskiej telewizji reality show "KrĂłlestwo", ktĂłrego akcja toczyÂła siĂŞ na zamku w GrodÂźcu.
ATM Grupa jest jednym z najwiĂŞkszych prywatnych producentĂłw telewizyjnych w Polsce. Jako jedyny polski prywatny wystawca bierze udziaÂł w MiĂŞdzynarodowych Targach Telewizyjnych MIPCOM w Cannes. Jest teÂż czÂłonkiem miĂŞdzynarodowego stowarzyszenia producentĂłw telewizyjnych – Sparks Network.
No có¿ Polsat tworzy w³asne programy i zarabia, a TVN œci¹ga amerykaùskie komedyjki typu Niania :spiewa: :spiewa: :spiewa:

[ Dodano: Sob Wrz 16, 2006 4:49 pm ]
TVP przegraÂła z TelewizjÂą Polsat
Polsat podpisaÂł umowĂŞ na najwaÂżniejsze imprezy dla polskiej siatkĂłwki z Polskim ZwiÂązkiem PiÂłki Siatkowej.
Mecze Ligi ÂŚwiatowej, eliminacje mistrzostw Âświata i Europy mĂŞÂżczyzn, wszystkie spotkania z udziaÂłem reprezentacji kobiet na terenie Polski oraz wiele innych zawodĂłw w latach 2007-2008 pokaÂże telewizja Polsat na mocy umowy podpisanej z Polskim ZwiÂązkiem PiÂłki Siatkowej.
"Jest to umowa bardzo korzystna dla polskiej siatkĂłwki - powiedziaÂł PAP wiceprezes PZPS Andrzej GoÂłaszewski. - Kibice bĂŞdÂą mogli zobaczyĂŚ nie tylko najwiĂŞksze wydarzenia Âświatowe, poza turniejem olimpijskim, ale rĂłwnieÂż zawody mniejszej rangi w wydaniu halowym i plaÂżowym."
Andrzej Go³aszewski podkreœli³, ¿e "podpisanie tej umowy jest jednym z elementów programu spo³ecznego zwi¹zku prowadzonego we wspó³pracy ze sponsorem." "Bêdziemy m.in. popularyzowaÌ siatkówkê wœród dzieci i m³odzie¿y" - powiedzia³ wiceprezes Go³aszewski.
"Oferta Polsatu byÂła bardzo szeroka i korzystna pod kaÂżdym wzglĂŞdem" - odpowiedziaÂł wiceprezes PZPS na pytanie dlaczego wybrany zostaÂł Polsat a nie inne stacje.
Polsat staÂł siĂŞ dominujÂącÂą stacjÂą na rynku transmisji siatkarskich. W tym roku stacja ta przeprowadzi relacje z mistrzostw Âświata kobiet (31 paÂździernika-16 listopada) i mĂŞÂżczyzn (17 listopada - 3 grudnia), ktĂłre rozegrane zostanÂą w Japonii. Pokazane zostanÂą wszystkie mecze Polek i PolakĂłw oraz inne ciekawe spotkania.
Szefowie Polsatu mogÂą byĂŚ szczegĂłlnie zadowoleni, Âże ich stacja bĂŞdzie relacjonowaĂŚ rozgrywki Ligi ÂŚwiatowej, jedne z najbardziej popularnych zawodĂłw sportowych w Polsce. Kibice zobaczÂą nie tylko mecze z udziaÂłem PolakĂłw, ale rĂłwnieÂż spotkania z udziaÂłem najlepszych ekip - Brazylii, WÂłoch czy Rosji.
Swoj¹ dzia³alnoœÌ w polskiej siatkówce Polsat rozpoczyna³ w Wêgrowie, gdy w Serii A po raz pierwszy gra³o miejscowe Nike (sezon 1998/99).
"PamiĂŞtam te wizyty, byÂło bardzo sympatycznie i odÂświĂŞtnie - powiedziaÂł Ăłwczesny II trener Nike Wojciech Witkowski. - Uczyli siĂŞ na nas jak robiĂŚ siatkĂłwkĂŞ. Na moich oczach tworzyÂła siĂŞ redakcja sportowa tej stacji i proszĂŞ jak daleko zaszli."
WidaĂŚ Polsat zaczyna coÂś dziaÂłac :spiewa: :spiewa: [/b]
Re: --
Ale zarabia na czym? Sprzedaniu formatów, tak? Jeœli tak to grubo siê mylisz, bo ATM Grupa ma do tego prawa, a nie polszmat wiêc ta stacja zarabia tylko na reklamach w czasie "Gry w ciemno"... :> :spiewa: A TVN zarabia pewnie wiêcej dziêki "Niani". :spiewa: :spiewa:magda992 pisze:No có¿ Polsat tworzy w³asne programy i zarabia, a TVN œci¹ga amerykaùskie komedyjki typu Niania :spiewa: :spiewa: :spiewa:![]()
![]()
Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! 

--
Chodzi mi o gó³em o to, ¿e TVN kupuje licencje, nie tworzy nic samemu. Polsat za to tworzy programy autorskie, w³asne. Ma siê czy poszczyciÌ. Rozumiem TVN, ¿e nie chce ryzykowaÌ i woli kupowaÌ z USA sprawdzone rzeczy, ale ile tak mo¿na. "Niania", "Hela w opa³ach" .. Ciekawe co jeszcze wymyœli :spiewa: :spiewa: . {to moja opinia}
Chce zaznaczyĂŚ, Âże jestem wielkÂą fankÂą TVN
Chce zaznaczyĂŚ, Âże jestem wielkÂą fankÂą TVN

Ale czy coÂś w tym zÂłego, Âże TVN kupuje licencje? :? Moim zdaniem to nawet lepiej, bo juÂż wiele programĂłw powstaÂło i raczej wymyÂślenie czegoÂś nowego, ciekawego jest trudne.
Licencyjne audycje sÂą na TVN popularniejsze niÂż te swoje polszmatu. ÂŚwiadczÂą o tym wyniki oglÂądalnoÂści.
A pretensje dotyczÂące duÂżej iloÂści takich programĂłw sÂą dla mnie dziwne. NapisaÂłaÂś to jakby ktoÂś Ci kazaÂł to oglÂądaĂŚ.
:? Poza tym na TVN teÂż sÂą wÂłasne programy, ktĂłre sÂą dobre.
I nie moÂżesz powiedzieĂŚ, Âże nic swojego nie tworzy - przykÂładem jest "Dwururka", ktĂłra juÂż wkrĂłtce.

Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! 

Mo¿e ona potraktowa³a te amerykaùskie seriale,kosmetycznie przerobione na polskie,jako spamy.nie potraktowa³bym ich tak,bo dziêki takiej przeróbce mo¿na ³adnie porównaÌ i wskazaÌ ró¿nice miedzy dwiema pozornie podobnymi kulturami:amerykaùskiej i europejskiej,a tak jeszcze ró¿nych od siebie...Wiêc je¿eli to pewnego rodzaju spam,to TVN jednak coœ tworzy,czego przytoczê s³owa poprzednika,Dwururka jest najlepszym przyk³adem.Show Majewskiego te¿,bo nie mo¿na œci¹gn¹Ì polskiego poczucia humoru z Ameryki!Tu istniej¹ nasze realia.
Bezczelnymi spamami sÂą reklamy! :o

Bezczelnymi spamami sÂą reklamy! :o
work work work
gdzie są te wakacje??!!
жду тебя...
gdzie są te wakacje??!!
жду тебя...
JeÂżeli pytasz mnie,to nie. :>corner pisze:ChodziÂło o sÂłowo "plagiat"?
Plagiat to raczej kradzieÂż pomysÂłu i wydanie go jako swĂłj oryginaÂł.A Hela i Niania to taki remake.TVN nie ukrywa,Âże to nie rodzima wersja,do ktĂłrej wykupiÂła prawa autorskie.
Kiepscy sÂą stylizowani na sitcom "ÂŚwiad wg Bundych" umiejscowiony w polskich realiach oczywiÂście.natomiast jeÂśli chodzi o spam,to on nie jest plagiatem,jest po prostu spamem,czymÂś niechcianym...Dlaczego zatem uwaÂżasz,Âże chodziÂło mi o plagiat :>
work work work
gdzie są te wakacje??!!
жду тебя...
gdzie są te wakacje??!!
жду тебя...
Bo s³owo spam wcale nie oznacza wszystkich niechcianych rzeczy. Poza tym pasuje do tych zdaù jak piêœÌ do nosa.
A jeÂśli chodzi o programy na licencji, to Polsat siĂŞ stara coÂś wymyÂśliĂŚ swojego (MoÂże Âżeby nie pÂłaciĂŚ opÂłat licencyjnych? - Ale to tylko moje domysÂły...), ale to sÂą w wiĂŞkszoÂści kompletne klapy. I to wÂłaÂśnie dlatego, Âże, jak ktoÂś juÂż napisaÂł, trudno jest wymyÂśliĂŚ coÂś nowego i ciekawego. Cokolwiek by nie wymyÂśliĂŚ, juÂż gdzieÂś kiedyÂś byÂło coÂś podobnego.
I jeszcze pytanie czemu tvn tak wiernie kopiuje licencjonowane produkcje ("ÂŚwiat wedÂług Kiepskich z Polsatu nie jest przecieÂż sÂłowo w sÂłowo taki, jak oryginaÂł, stanowi tylko dosyĂŚ luÂźne nawiÂązanie)? Raz siĂŞ sprawdziÂło i teraz bĂŞdÂą tak robiĂŚ? Czy przewiduje to umowa licencyjna? Czy bĂŞdzie dane nam to wiedzieĂŚ?
A jeÂśli chodzi o programy na licencji, to Polsat siĂŞ stara coÂś wymyÂśliĂŚ swojego (MoÂże Âżeby nie pÂłaciĂŚ opÂłat licencyjnych? - Ale to tylko moje domysÂły...), ale to sÂą w wiĂŞkszoÂści kompletne klapy. I to wÂłaÂśnie dlatego, Âże, jak ktoÂś juÂż napisaÂł, trudno jest wymyÂśliĂŚ coÂś nowego i ciekawego. Cokolwiek by nie wymyÂśliĂŚ, juÂż gdzieÂś kiedyÂś byÂło coÂś podobnego.
I jeszcze pytanie czemu tvn tak wiernie kopiuje licencjonowane produkcje ("ÂŚwiat wedÂług Kiepskich z Polsatu nie jest przecieÂż sÂłowo w sÂłowo taki, jak oryginaÂł, stanowi tylko dosyĂŚ luÂźne nawiÂązanie)? Raz siĂŞ sprawdziÂło i teraz bĂŞdÂą tak robiĂŚ? Czy przewiduje to umowa licencyjna? Czy bĂŞdzie dane nam to wiedzieĂŚ?
dokÂładnie,nie wszystkich...corner pisze:Bo sÂłowo spam wcale nie oznacza wszystkich niechcianych rzeczy.
nos przyci¹ga czasem piêœÌcorner pisze:Poza tym pasuje do tych zdaù jak piêœÌ do nosa.

Czemu tvn kupuje prawa do swojej niani i Heli?KASA.KASA.KASA.z tego sÂą wielkie pieniÂądze,widz jest na 2gim miejscu.chociaÂż to on decyduje czĂŞsto,co i kiedy wypad z ramĂłwki.Polsat juÂż raz zakoĂączyÂł Kiepskich,a Âże nie miaÂł KASOWEGO hitu,serialu przede wszystkim...to nastaÂła kiepska reaktywacja :spiewa:
work work work
gdzie są te wakacje??!!
жду тебя...
gdzie są te wakacje??!!
жду тебя...
Nie wiem po co te dewagacjie - przecieÂż polsat nie produkuje sam programĂłw tylko ATM firma , ktĂłra jest zwiazana z polsatem - ale to sa 2 rĂłzne firmy - jedna sprzedaje druga kupuje. W tvn-ie jest podobnie tyle ze ona kupuje programy rozrywkowe z zagranicy. A tak wogĂłle to tekie programy jak np. Teraz My, Kropka nad I , Uwaga! , dwururka itp. to chyba wymysÂł tvn-u - czyÂż nie ?