Gazety codzienne w Polsce

Dyskusje o wszystkim, m.in. radiu, internecie i prasie.

Moderator: Łukasz

Nika
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Nika »

PamiĂŞtam jakie pare dobrych lat temu (10 ?) wychodziÂł taki szmtÂławiec -"Skandal" siĂŞ nazywaÂł, a to co wymysla Fakt to jest maÂły pikus przy tym co ta gazeta wymyslaÂła. Pamietam do dzis jedna z historii byÂła o tym, Âże w Polsce mieszka nieÂślubne dziecko Marylin Monroe i chyba Elvisa Presleya, i na okÂładce gazety zdjĂŞciej jakiejs kobiety w ciemnych okularach , ktĂłra udawaÂła tÂą ich niby cĂłrkĂŞ :lol:
khornik
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: khornik »

Ten "Fakt" jest naprawdĂŞ denerwujÂący. Z jednej strony to tabloid, wiĂŞc wiadomo, Âże takie gazety majÂą skÂłonnoÂści do pisania bzdur, ale z drugiej strony to najwiĂŞksza gazeta codzienna w Polsce i ma jakieÂś zobowiÂązania.
dziękuję wszystko dobrze w przeciwieństwie do niektórych na tym "forum"...
pawell
Fanatyk :)

Post autor: pawell »

"Fakt" jest - jak wszyscy wiemy - najpopularniejszÂą gazetÂą w Polsce, ale taÂżke chyba jest najwiĂŞcej razy pozywana do sÂądu. :devil: Znamy przypadek Edyty GĂłrniak, niedawno Andrzej Lepper zapowiedziaÂł, Âże poda tego szmatÂławca ( http://wiadomosci.onet.pl/1336017,11,1,1,item.html ) no i dziÂś "Gazeta Wyborcza" pisze o tym, Âże Joanna Brodzik wygrywa sprawĂŞ z tÂą gazetÂą >>> http://serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3402752.html Taki spraw pewnie trochĂŞ jeszcze jest. :roll: I prawidÂłowo moze siĂŞ opanujÂą gdy nastĂŞpnym razem bĂŞdÂą chciali napisac jakieÂś bzdury. :x :? :/
Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! :D
khornik
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: khornik »

Nie sÂądze, Âżeby tÂą gazetĂŞ coÂś opanowaÂło. Te kary sÂą "symboliczne' jak dla takiego wielkiego koncernu. Ta gazeta nie zna granic i nadal bĂŞdzie obraÂżaĂŚ.
dziękuję wszystko dobrze w przeciwieństwie do niektórych na tym "forum"...
pawell

Post autor: pawell »

No tak kary za takie kÂłamstwa dla tej gazety, ktĂłra zarabia krocie sÂą stanowczo za maÂłe. :/ Jeszcze napedzajÂą to ludzie, ktĂłrzy kupujÂą, czytajÂą i wierzÂą w to! :? I dziÂś pojawiÂł siĂŞ kolejny news - tym razem Doda idzie w "Fucktem" do sÂądu >>> http://muzyka.onet.pl/0,1336996,newsy.html - niektĂłre sÂłowa tu sÂą mocne, ale odpowiednie.
Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! :D
aveo
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: aveo »

GazetĂŞ WyborczÂą polecam we wtorki,dodatek banknoty polskie.fajna sprawa,szczegĂłlnie z tymi carskimi pisanymi cyrylicÂą,albo podczas hiperinflacji :)

Dziennika jeszcze nie czytaÂłem i jakoÂś mnie nie kusi.
Wydaje mi siê,¿e to jest kontynuacja gazety,która siê nie przyjê³a : 'Nowy Dzieù'.mega billboardy nie pomog³y,có¿.

Fakt i inne szmiry nie biorĂŞ pod uwagĂŞ,bo kaÂżdy wie o co chodzi.

Tygodnik Powszechny polecam ze wzglĂŞdu na czystÂą,poprawnÂą polszczyznĂŞ.

Napewno w waszych miastach wychodzi coÂś takiego jak:'Metro','Metropol','Echo miasta'.Jestem ciekawy co myÂślicie o tych porannych gazetach. :)
work work work
gdzie są te wakacje??!!
жду тебя...
Ptr15
Bywalec
Bywalec

Post autor: Ptr15 »

Gazeta Wyborcza jest najlepszÂą gazetÂą codziennÂą na polskim rynku.
U mnie jest "Gazeta OlsztyĂąska" z dodatkiem "RozmaitoÂści eÂłckie". Bardzo dobrze, Âże sÂą regionalne gazety z wydarzeniami ze swojego miasta.
Greg Haus
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Greg Haus »

MediaLink pisze:Ju¿ nied³ugo Gazeta Wyborcza uruchomi e-wydania. Internauci bêd¹ mieli dostêp zarówno do g³ównego grzbietu, jak i do wszystkich dodatków dziennika. Przedstawiciele portalu Gazeta.pl nie chc¹ na razie zdradzaÌ, ile kosztowaÌ bêdzie internetowe wydanie. W planach spó³ka Agora ma równie¿ m.in. stworzenie studia telewizyjnego. Z kolei ju¿ teraz odmieniona zosta³a strona g³ówna portalu Gazeta.pl.

Ciekawe jakie to bedzie studio - i w jakiej stacji - moÂże w TVN 24 ?
Karolina
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Karolina »

TVN24 musia³oby upaœÌ na mózg, ¿eby wspieraÌ portal gazeta.pl - konkurencjê dla onet.pl. :lol:
Greg Haus
Stały bywalec
Stały bywalec

Przecie¿ Gazeta Wyborcza czesto wsó³pracuje z TVN i TVN24 wiec chyba raczej nie przeszkodzi to by ten dzinnik wspó³pracowa³ z tvn24. Tymbardziej ze nie widze jakies silnej konkurencji miedzy onet.pl a, gazeta.pl
Nika
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Nika »

Najnowszy wydanie tygodnika Newsweek! MoÂże to nie gazeta codzienna, ale warto tej okÂładce i wnĂŞtrzu przyjrzeĂŚ siĂŞ bliÂżej. :) Obrazek
Karolina
Nowicjusz
Nowicjusz

Greg Haus pisze:Przecie¿ Gazeta Wyborcza czesto wsó³pracuje z TVN i TVN24 wiec chyba raczej nie przeszkodzi to by ten dzinnik wspó³pracowa³ z tvn24. Tymbardziej ze nie widze jakies silnej konkurencji miedzy onet.pl a, gazeta.pl
:lol: Ale po co grupie Agora studio telewizyjne? Tylko dla portalu gazeta.pl. Nie widzisz konkurencji miêdzy oboma portalami? To musisz je czêœciej odwiedzaÌ. :] TVN wspó³pracuje z GW ( tylko z redakcj¹ pod szyldem Gazeta Wyborcza, a nie gazeta.pl), ale tylko w pewnych projektach i to w okresowych, a nie sta³ych. A studio dla gazeta.pl nie powinno byÌ okresowe :]

Ps. Kiedy ostatnio GW wspó³pracowa³o z TVN24? :>
Greg Haus
Stały bywalec
Stały bywalec

Przeciez to studio nie bedzie raczej tylko dla serwisu gazeta.pl :D Mi sie wydaje Âże to ma byc jakis program publicystyczny gazety wyborczej 8)
Karolina
Nowicjusz
Nowicjusz

Przeciez to studio nie bedzie raczej tylko dla serwisu gazeta.pl
A dla kogo?
Mi sie wydaje Âże to ma byc jakis program publicystyczny gazety wyborczej
Jak ty to sobie wyobraÂżasz? To byÂłoby moÂżliwe tylko za pomocÂą gazety.pl. Innego wyjÂścia nie widzĂŞ. :]

Ponawiam pytania z poprzedniego posta. :P
Greg Haus
Stały bywalec
Stały bywalec

Karolina pisze:Ponawiam pytania z poprzedniego posta.
Juz ci mĂłwie kiedy tvn24 i tvn wspĂłlpracowaÂło z gazeta wyborcza:

- Szk³o kontaktowe wspó³pracowa³o z gazeta w wyborze lustra szkla kontaktowego

- GW i TVN24 tworzyli akcje reporterska "Przystanek europa", ktora okazaÂła sie duzym sukcesem

- goœÌmi skanera politycznego i nie tylko sa dziennikarze GW

- czasem GW wspĂłlpracuje z Uwaga - choĂŚ czeÂściej z Rz. jak np. sprawa constaru

- niedawna debata: " Jaki Polska ma wlaÂściwie cel?"

Bardzo chcialas odpowiedzi to porsze - jak mi sie jeszcz wspĂłlne akcje przypomna to Ci poweim - ale nie twierdz , Âże tvn i tvn24 nie wspĂłlpracuja z Gazeta WyborczÂą :)
ODPOWIEDZ