Gazety codzienne w Polsce

Dyskusje o wszystkim, m.in. radiu, internecie i prasie.

Moderator: Łukasz

Karolina
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Karolina »

- Szk³o kontaktowe wspó³pracowa³o z gazeta w wyborze lustra szkla kontaktowego
wspó³praca krótkotrwa³a, opieraj¹ca siê na plebiscycie
- GW i TVN24 tworzyli akcje reporterska "Przystanek europa", ktora okazaÂła sie duzym sukcesem
wspó³praca krótkotrwa³a, opieraj¹ca siê na projekcie
- goœÌmi skanera politycznego i nie tylko sa dziennikarze GW
czy to mo¿na nazwaÌ wspó³prac¹? :?
- czasem GW wspĂłlpracuje z Uwaga - choĂŚ czeÂściej z Rz. jak np. sprawa constaru
wspó³praca opieraj¹ca siê na pewnych reporta¿ach - wspó³praca okresowa
- niedawna debata: " Jaki Polska ma wlaÂściwie cel?"
wspó³praca projektowa

Wszystkie "wspó³prace" napisane przez Ciebie, to jednak wspó³prace okresowe. W¹tpiê, by TVN24 mia³a wspó³pracowaÌ z GW - w oparciu o sta³y projekt. I to w dodatku, je¿eli ten sta³y projekt mia³ byÌ realizowany w studiu Agory, a nie TVN24.

pozdrawiam
Greg Haus
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Greg Haus »

Ej sorrki ale ty nie wiesz czego chcesz - pytasz mnie o wspoÂłprace GW z TVN24 , poczym krytykujesz Âże wszytskie sÂą krĂłtkotrwaÂłe... :devil: GW wspĂłlpracuje czasmi z TVN 24 i takie sa fakty

i proszê nie k³óc siê ju¿, daj sobie na wstrzymanie :D
Karolina
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Karolina »

Ja siê nie k³ócê, chcê tylko dowieœÌ, ¿e wspó³praca TVN24 z GW, je¿eli chodzi o program publicystyczny, nie jest realna i mo¿liwa. Rzuci³eœ tezê, wiêc dajê kontrargumenty. :) Ale widocznie nie ma w Tobie chêci do dyskusji...
aveo
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: aveo »

co do Wyborczej to niedawno jakiœ facet do mnie zagada³ w autobusie,bo Wyborcz¹ czyta³em.pow.,¿e on '¯ygorczej,Wybiórczej' nie czyta i takich ludzi jak Michnik powinno nie byÌ.próbowa³em z nim rozmawiaÌ,ale tacy ludzie jak on(choÌ nie wszyscy oczywiœcie)mówi¹ tylko to co chc¹ powiedzieÌ i s³uchaj¹ tego,czego mówi¹ oni sami.jego zachowanie mnie nie zdziwi³o,bo wczeœniej s³ysza³em kilka s³ów o Wyborczej,¿e to ¿ydowska propaganda i ¿e Michnik to i tamto.ale dziwi mnie to,¿e to zdarzy³o siê w przedziale czasowym jednego miesi¹ca,wiêc statystycznie takich ludzi musi byÌ naprawdê du¿o :shock: Mogê siê doczepiÌ do Wyborczej,¿e taka superobiektywna nie jest,ale moim zdaniem tej gazecie do tego najbli¿ej.co ciekawe nie moge tego powiedzieÌ o "Metrze",które wydaje te¿ Agora.ale "metro" to komercha,a nie demonstracja chorych pogl¹dów.dlatego z gazet darmowych najbardziej lubiê Metropol.solidnie,merytorycznie i bez napuszeù i patosu :) ostatnio nawet zupki z t¹ gazet¹ dawano,ale jaki mia³a smak,to ju¿ moje kubki smakowe mocno 3maj¹ w tajemnicy :]
work work work
gdzie są te wakacje??!!
жду тебя...
terraX
Bywalec
Bywalec

Post autor: terraX »

Wyborcza jaka jest ka¿dy widzi :D ale mimo wszystko to ciekawa gazeta. Ja lubiê. Ostatnio niedroga :) irytuje mnie tylko iloœÌ "inicjatyw" jakie podejmuje. Dodatki, p³yty, encyklopedie, filmy, itp. S³owem -wszystko. Czasami wchodz¹ w ka¿dy aspekt ¿ycia, czego siê nie zapragnie w gazecie, okazuje siê, ¿e Wybiórcza ju¿ to do³¹czy³a do swojego wydania. Wkurzaj¹ce.

A taka obiektywna to te¿ nie jest. Np. wtorkowa, strona 16- wywiad z prok. Kaczmarkiem, mówi na temat taœm Gudzowaty- Michnik (kto przynioœ³ do prokuratury, przewija siê nazwisko Michnik, wiêc coœ jest na rzeczy). Dalej, obok na stronie 17 mamy PEAN na czeœÌ Michnika by Cz. Mi³osz, z piêknymi œródtytu³ami: Najczystszy ton wolnoœci, P³ac¹c najwy¿sz¹ cenê, Eseista przeciw czo³gom.... bez komentarza :twisted:
"Ten, kto się śmieje ostatni, przeważnie nie ma jednego zęba na przedzie" :)
aveo
Stały bywalec
Stały bywalec

mi siĂŞ podobajÂą te dodatki,skoro sa w cenie gazety.a jeÂżeli nie to za nie nie pÂłacĂŞ.poleam wt.'banknoty polskie' ;) czy Wyborcza jest naprawdĂŞ taka wybiĂłrcza? :> mimo wszystko tzn?nie stanĂŞ w obronie tej gazety,ale z czystej ciekawoÂści chcĂŞ wiedzieĂŚ co o niej myÂślisz :)
terraX pisze:Eseista przeciw czoÂłgom....
'piosenka o porcelanie' :hmm:
work work work
gdzie są te wakacje??!!
жду тебя...
terraX
Bywalec
Bywalec

Nic nie myÂślĂŞ :D Denerwuje mnie czasami zaangaÂżowanie Wyborczej. Niby komentarz wydzielony od czĂŞÂści informacyjnej, ale nie zawsze jest tak jak powinno byĂŚ. A juÂż naprawdĂŞ nie znoszĂŞ komentarzy H. ÂŁuczywo.
Dlatego napisaÂłam, Âże pomimo wszystkich wad, lubiĂŞ.
Nika
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Nika »

Z kolei ja lubiĂŞ czytaĂŚ Dziennik , ojciec kupuje WyborczÂą i tak siĂŞ podmieniamy, i przyrĂłwnujemy co ktĂłra gazeta jak "widzi" , ale wracajÂąc do Dziennika to jest jedna rzecz, ktĂłej szczerze nie znoszĂŞ sÂą to artykuÂły spod piĂłra Cezarego Michalskiego- z uporem maniaka i bez pardonu od samego poczÂątku atakuje Michnika i WyborczÂą a ostatnio to moÂżna byÂło sobie poczytaĂŚ wylew peanĂłw "antymichnikowskich" jego autorstwa i to (sic!) na caÂła stronĂŞ niemal kaÂżdego dnia, czasami mnie ta prywatna wojenka pomiĂŞdzy tymi dwiema gazetami tak irytuje, Âże mam ochotĂŞ raz na zawsze przestaĂŚ czytaĂŚ kaÂżdÂą z nich. Co u diabÂła zwykÂłego czytelnika obchodzÂą ich wzajemne pretensje do siebie??
Aha jeszcze mi siĂŞ przypomniaÂło jak chyba na poczÂątku wrzeÂśnia do "LoÂży Prasowej" zostali zaproszeni wÂłaÂśnie ten nielubiany przeze mnie Michalski i StasiĂąski- M.ÂŁaszcz nie mogÂła dac sobie rady , panowie prawie, Âże skoczyli sobie do gardeÂł i caÂła ta dziecinada, ktĂłrÂą wyprawiajÂą na Âłamach swoich pism zostaÂła przeÂłoÂżona na wizjĂŞ.
terraX
Bywalec
Bywalec

nika pisze:Co u diabÂła zwykÂłego czytelnika obchodzÂą ich wzajemne pretensje do siebie??
No wiesz.. Wyborcza jest uwa¿ana za czêœÌ tzw uk³adu, a Michnik dla niektórych to diabe³ wcielony :devil:
Tekst roku z taÂśm Gudzowaty-Michnik: My siĂŞ w redakcji nic kur* na tym gazie nie znamy. :jupi:
aveo
Stały bywalec
Stały bywalec

ten txt mi siĂŞ najlepiej podobaÂł :lol: poleciaÂło tam jeszcze kilka k** :xx: w ogĂłle oni sami musieli byĂŚ na niezÂłym gazie,chopcy sobie dobrze popili :devil:

chyba sam wybiĂłrczo ( ;) ) czytam 'wyborczÂą' bo tej wolnej amerykanki z 'dziennikiem' nie zauwaÂżyÂłem,kupiĂŞ sobie z ciekawoÂści' dziennik' i skonfrontuje.

'LoÂża prasowa' to rzeczywiÂście dynamiczny program :D jeszcze najlepiej jak ktoÂś(nie pamiĂŞtam juÂż niestety nazwisk) z 'wprost' i 'polityki' przyjdzie :devil:
work work work
gdzie są te wakacje??!!
жду тебя...
ODPOWIEDZ