Mam 17 lat, uczĂŞ siĂŞ w LO, w klasie o profilu humanistycznym, poniewaÂż od zawsze wykazywaÂłam zainteresowania tego typu rzeczami. Najbardziej lubiĂŞ angielski, niemiecki, polski, WOS, historiĂŞ i geografiĂŞ, a w pierwszej klasie moim ulubionym przedmiotem byÂła informatyka.
Lubiê s³uchaÌ muzyki, szczególnie jazzu we wszystkich odmianach i muzyki klubowej. uwielbiam te¿ czytaÌ, moje ulubione ksi¹¿ki to "Rok 1984" i "Folwark Zwierzêcy" Orwella, a gazety to "Przekrój" i "Angora". Interesujê siê te¿ taùcem, w szczególnoœci baletem klasycznym, ale ca³a reszta sk³adaj¹ca siê na tê dziedzinê sztuki jest ciekawa.
TelewizjĂŞ oglÂądam rzadko, a jeÂżeli juÂż to wÂłaÂśnie TVN. Kocham ponad wszystko "W-11" "DetektywĂłw" a od niedawna "SĂŞdziĂŞ AnnĂŞ MariĂŞ WesoÂłowskÂą". LubiĂŞ teÂż "KubĂŞ WojewĂłdzkiego" "SMS", no i zapewne "DwururkĂŞ" teÂż polubiĂŞ, poniewaÂż bardzo ceniĂŞ KaziĂŞ SzczukĂŞ. OglÂądam teÂż "Fakty" "UwagĂŞ" i "Teraz my".
Moimi idolami s¹ komisarze z W-11, szczególnie Joanna Czechowska, poniwea¿ pomimo faktu, ¿e s¹ znani i popularni, nie kreuj¹ siê na gwiazdy i wyró¿niaj¹ siê na ich tle ogromn¹ oryginalnoœci¹ i naturalnoœci¹.
Jak wiadomo, nie lubiĂŞ "TaĂąca z Gwiazdami", poniewaÂż mam ku temu pewne waÂżne powody. TzG jest drugÂą po politykach rzeczÂą, ktĂłra mnie denerwuje.
Mam ju¿ doœÌ IV RP, celebrities, Kaczorów, Lepperów, i ca³ej tej reszty.
Martwi mnie to, co dzieje siĂŞ w tym kraju, czasami nie mogĂŞ juÂż na to patrzeĂŚ, ale nigdy nie tracĂŞ dobrego humoru