Oprawa graficzna i dźwiękowa TVN24
Moderator: Łukasz
Zmiana oprawy ?
Cos sie chyba dzieje w temacie - od dzis (a pasowaloby bo to pierwszy pelny tydzien wrzesnia) widze cos zmienionego. Albo to awaria czegos albo uproscili poczatki i koncowki poszczegolnych pozycji programu (serwis, pogoda, biznes). Po reklamie lub sponsorze jest tylko krociutki najazd na prezentera z malym sygnalem dzwiekowy (takie pikniecie) - i od razu prezenter jedzie z koksem.
W sumie nie glupio - w cnnie po reklamach wchodza prezenterzy i mowia od razu - czolowka jest tylko raz na jakis czas. Bardzo by sie to przydalo w poranku - bo granie tych samych "dzingli/melodyjek" z dlugimi najazdami - a wlasciwie juz lotami - przy kazdej pogodzie, przegladzie prasy itp powoduje ze forma zaczyna przerastac tresc.
W sumie nie glupio - w cnnie po reklamach wchodza prezenterzy i mowia od razu - czolowka jest tylko raz na jakis czas. Bardzo by sie to przydalo w poranku - bo granie tych samych "dzingli/melodyjek" z dlugimi najazdami - a wlasciwie juz lotami - przy kazdej pogodzie, przegladzie prasy itp powoduje ze forma zaczyna przerastac tresc.
Nie wiem, czy nie lepiej byÂłoby kontynuowac dyskusjĂŞ na ten temat tu: http://www.tvn.tivi.pl/forum/viewtopic.php?t=1091
Ale to tylko moje zdanie, zadecyduje Bartek albo ÂŁukasz.
Ale to tylko moje zdanie, zadecyduje Bartek albo ÂŁukasz.

Kończ waść wstydu oszczędź, Faktów nie niszcz...
Co to ma byĂŚ, to jedyna myÂśl, a raczej pytanie, ktĂłrenasuwa mi sie po zobaczeniu tych zmian w TVN24. Pierwszy raz ujrzaÂłem je w Poranku, przed tym jak ekran z Poradkiem goÂścili nowego kandydata na prezydenta Warszawy. I nie bĂŞdĂŞ ukrywaÂł, Âże przyszÂły mi dwa skojarzenia, pierwsze o tym, Âże ktoÂś umarÂł umarÂło ÂśmierciÂą naturalnÂą wraz z tym jak ujrzalem niebieskiego scrolla. Drugie o jakiejÂś awarii rozpÂłynĂŞlo siĂŞ kiedy uÂświadomiÂłem sobie, Âże dzisiaj "dzieĂą zmian"- SzkÂło i autorski przeglÂąd prasy.
Na grafice nie pozostawie suchej nitki. :ban:
Co innego dÂźwiĂŞk, bo ten jest spokojny i miÂły, tylko jakoÂś nie jest, jakby to powiedzieĂŚ... :mhm: czymÂś, po czym szybko moÂżna zidentyfikowaĂŚ dany program.
i to by bylo tyle jeÂśli chodzi o te zmiany. Pozostaje miec tylko nadzieje, Âże nastepne bĂŞdÂą jak najszybciej.
Na grafice nie pozostawie suchej nitki. :ban:
Co innego dÂźwiĂŞk, bo ten jest spokojny i miÂły, tylko jakoÂś nie jest, jakby to powiedzieĂŚ... :mhm: czymÂś, po czym szybko moÂżna zidentyfikowaĂŚ dany program.
i to by bylo tyle jeÂśli chodzi o te zmiany. Pozostaje miec tylko nadzieje, Âże nastepne bĂŞdÂą jak najszybciej.

Kończ waść wstydu oszczędź, Faktów nie niszcz...
Witam po dÂługiej nieobecnoÂści. 
Piszê tu dziœ nie bez powodu. Czy ktoœ mi mo¿e wyjaœniÌ o co chodzi z tymi nowymi, do bólu prostymi czo³ówkami (jeœli w ogóle mo¿na to w ten sposób nazwaÌ) reklam i og³oszeù p³atnych na TVN 24?
Zauwa¿y³em to pierwszy raz kilka dni temu. W pierwszej chwili myœla³em, ¿e to jakaœ awaria i oprawa zastêpcza (bo pogoda, sport itp. lecia³y zupe³nie bez czo³ówek jednym ciurkiem). Ale ju¿ widzê, ¿e nie... To jakaœ nowa moda? Czy mo¿e zakupili nowego Offica i szpanuj¹ PowerPointem?
@michaek - moÂże po prostu wystarczy scaliĂŚ oba tematy...

Piszê tu dziœ nie bez powodu. Czy ktoœ mi mo¿e wyjaœniÌ o co chodzi z tymi nowymi, do bólu prostymi czo³ówkami (jeœli w ogóle mo¿na to w ten sposób nazwaÌ) reklam i og³oszeù p³atnych na TVN 24?
Zauwa¿y³em to pierwszy raz kilka dni temu. W pierwszej chwili myœla³em, ¿e to jakaœ awaria i oprawa zastêpcza (bo pogoda, sport itp. lecia³y zupe³nie bez czo³ówek jednym ciurkiem). Ale ju¿ widzê, ¿e nie... To jakaœ nowa moda? Czy mo¿e zakupili nowego Offica i szpanuj¹ PowerPointem?

@michaek - moÂże po prostu wystarczy scaliĂŚ oba tematy...
-
- Czasem tu wpada
Zmiany w Dniu na Âżywo juÂż jakiÂś czas sÂą na naszej antenie?
Co o nich sÂądzicie
Moim zdaniem wprowadzenie pewnej ci¹g³oœci w programie jestem pomyœ³em bardzo dobrym.
Czo³ówka serwisu pojawia siê tylko o pe³nej godzinie. Tak te¿ jest np. w bbc news.
Ostatnio zauwa¿y³êm te¿ pewien bardzo fajny lot kamerowy w czasie serwisów przy którym leci ciekawy motyw muzyczny
Czekam na Wasze opinie
Co o nich sÂądzicie

Moim zdaniem wprowadzenie pewnej ci¹g³oœci w programie jestem pomyœ³em bardzo dobrym.
Czo³ówka serwisu pojawia siê tylko o pe³nej godzinie. Tak te¿ jest np. w bbc news.
Ostatnio zauwa¿y³êm te¿ pewien bardzo fajny lot kamerowy w czasie serwisów przy którym leci ciekawy motyw muzyczny

Czekam na Wasze opinie
~*~
Anna Kalczyńska i Marta Kuligowska TVN24
~*~
Co Wy ode mnie chceta?
:D:D

Co Wy ode mnie chceta?

Mam proÂśbĂŞ. Czy ktoÂś mĂłgÂłby mi przesÂłaĂŚ podkÂład jaki leci na poczÂątku i koĂącu kaÂżdego seriwsu. ProszĂŞ. To bardzo waÂżne. [email protected]
6. urodziny tvn24 (9 sierpnia 2001 - 9 sierpnia 2007)
A ja sobie dzis poraz kolejny obejzalem na CNN program LAte edition.
Tam jest fajna oprawa graficzna , dzwiekowa no i studio maja super.
Nie jakis drewniany blat jak w tvn24 tylko szklo i aluminium - czyli czysta nowoczesnosc.
w ogole widzialem amerykanska wersje oprawy graficznej CNN ( nie tej int bo cnn int ma taka bardziej stonowana - europejska grafe ) i ona tez jest swietna,dynamiczna, kolorowa i nowoczesna.
Ja sadze ,ze u nas poprostu brakuje konkurencji dla TVN24 i to jest tez powodem tego ,ze jest tak a nie inaczej.
Fox News wprowadzila dynamizm w grafice i programach , zyskala popularnosc to CNN poszedl w ich slady.
Ale to co jest obecnie na ekranie to jak patrze i porownam z amerykanskimi stacjami informacyjnymi albo chocby z SKY NEWS to niestety ale TVN24 wypada bardzo bardzo bardzo slabo.
Tam jest fajna oprawa graficzna , dzwiekowa no i studio maja super.
Nie jakis drewniany blat jak w tvn24 tylko szklo i aluminium - czyli czysta nowoczesnosc.
w ogole widzialem amerykanska wersje oprawy graficznej CNN ( nie tej int bo cnn int ma taka bardziej stonowana - europejska grafe ) i ona tez jest swietna,dynamiczna, kolorowa i nowoczesna.
Ja sadze ,ze u nas poprostu brakuje konkurencji dla TVN24 i to jest tez powodem tego ,ze jest tak a nie inaczej.
Fox News wprowadzila dynamizm w grafice i programach , zyskala popularnosc to CNN poszedl w ich slady.
Ale to co jest obecnie na ekranie to jak patrze i porownam z amerykanskimi stacjami informacyjnymi albo chocby z SKY NEWS to niestety ale TVN24 wypada bardzo bardzo bardzo slabo.