Łączenie komputerów
Moderator: Łukasz
Re: ÂŁÂączenie komputerĂłw
Chcesz oba wyposa¿yÌ internet? Jeœli tak to trzeba pokombinowaÌ z kablami i modemem.chandler pisze:Chcia³bym po³¹cxzyÌ ze sob¹ 2 komputery tylko niewiem jak

A po co?Erwin pisze:przede wszystkim musisz miec router
Zak³adamy, ¿e komputer A ma dostêp do netu, a B nie ma. Za pomoc¹ kart sieciowych ³¹czysz ze sob¹ komputery A i B i odpowiednio konfigurujesz po³¹czenie sieciowe. I potem masz zawsze internet w komputerze A i internet w B, tylko wtedy, gdy A jest w³¹czony.
Ja tak zrobiÂłem u siebie w pracy i dziaÂła bez Âżadego routera. Jak sÂą tylko dwa komputery, to nie ma takiej potrzeby.
-
- Czasem tu wpada
- Kontakt:
A jak je skonfigurowaĂŚ?ÂŁukasz pisze:A po co?Erwin pisze:przede wszystkim musisz miec router
Zak³adamy, ¿e komputer A ma dostêp do netu, a B nie ma. Za pomoc¹ kart sieciowych ³¹czysz ze sob¹ komputery A i B i odpowiednio konfigurujesz po³¹czenie sieciowe. I potem masz zawsze internet w komputerze A i internet w B, tylko wtedy, gdy A jest w³¹czony.
Ja tak zrobiÂłem u siebie w pracy i dziaÂła bez Âżadego routera. Jak sÂą tylko dwa komputery, to nie ma takiej potrzeby.
Ja tak mam.£ukasz pisze:Zak³adamy, ¿e komputer A ma dostêp do netu, a B nie ma. Za pomoc¹ kart sieciowych ³¹czysz ze sob¹ komputery A i B i odpowiednio konfigurujesz po³¹czenie sieciowe. I potem masz zawsze internet w komputerze A i internet w B, tylko wtedy, gdy A jest w³¹czony.

U mnie niestety sÂą problemy.ÂŁukasz pisze:Ja tak zrobiÂłem u siebie w pracy i dziaÂła bez Âżadego routera. Jak sÂą tylko dwa komputery, to nie ma takiej potrzeby.

Nie pamiêtam, bo robi³em to tylko dwa razy w ¿yciu, ale to bardzo proste jest. Jak po³¹czysz kabelkiem jeden z drugim, to Ci siê pow³¹czaj¹ te kreatory po³¹czeù, przypomnisz sobie z gimnazjum co to s¹ pliki udostêpnione i wszystko pójdzie bardzo ³atwo. 
Nie potrafiĂŞ opisaĂŚ krok po kroku, nie pamiĂŞtam, ale to naprawdĂŞ nic trudnego. SprĂłbuj, na pewno sobie poradzisz.

Nie potrafiĂŞ opisaĂŚ krok po kroku, nie pamiĂŞtam, ale to naprawdĂŞ nic trudnego. SprĂłbuj, na pewno sobie poradzisz.
Jakie masz systemy operacyjne na obu kompach ? do ³¹czenia posiadasz kabel prosty czy skrosowany ? opisz po kolei co i jak ustawiasz to mo¿e da siê coœ wykombinowaÌ
Przed sekunda znalazÂłem link:
http://forum.infojama.pl/viewtopic.php?t=12707
Przed sekunda znalazÂłem link:
http://forum.infojama.pl/viewtopic.php?t=12707