Moderator: Łukasz
Co Ty mówisz Mandi??! Uwa¿asz, ¿e znalezienie siê w podbramkowej sytuacji z dwójk¹ dzieci, gdy nie ma sie pomocy ze strony rodziny w sferze finansowej, a w zanadrzu jest praca sprz¹taczki ( bo taki mia³a ta pani wybór: praca sprz¹taczki albo u pos³a) dziêki, której ledwo co by utrzyma³a rodzinê to czy uwa¿asz, ¿e to wszystko mozna nazwac szczêœciem?? Mnie tez z jednej strony ta sprawa bulwersuje, dlaczego ona na to wszystko siê godzi³a, ale nigdy nie by³am w takiej sytuacji gdy ma siê na utrzymaniu dzieci i ¿adnych perspektyw pracy za jakieœ godziwsze pieni¹dze, wiêc nie chcê jej oceniaÌ. Szczêœciem te¿ nie mozna chyba nazwaÌ tego, ¿e ma siê dziecko z takim cz³owiekiem, a tak¿e to, ¿e ca³a opinia publiczna zna sprawy ³ó¿kowe pani Anety te¿ chyba nie jest ¿adnym ³utem szczêœcia. A ¿e dzieki tej medialnej nagonce uda siê mo¿e wywalczyÌ jakiekolwiek alimenty dla dziecka, no cóz to chyba siê nale¿y ka¿dej samotnie wychowuj¹cej dzieci matce, to ¿aden przywilej, ale obowi¹zek ka¿dego ojca.Mandi pisze: Babka miala szczêœcie! .
Chyba Ÿle mnie zrozumia³aœ. Przeanalizuj jeszcze mój post. To, ¿e nie mia³a perspektyw NIE JEST i NIE POWINNO BYà ¿adnym usprawiedliwieniem. Mog³a sobie poszukaÌ innej pracy albo i wyjechaÌ zagranicê (co zreszt¹ teraz chce zrobiÌ). Mog³a sie zatrudniÌ na kilka etatów. Poza tym Aneta K. twierdzi, ¿e jakieœ tam kompetencje jednak mia³a... wiêc nie by³a w sytuacji bez wyjœcia. Na dodatek nie wygl¹da na idiotkê. Wrêcz przeciwnie, sprawia wra¿enie osoby, która doskonale wie co robi i nie trzeba koùczyÌ psychologii, ¿eby to stwierdzic. Jej argumentacja jest ¿a³osna i œmieszna (pisa³am o tym w innych w¹takach, nie hce mi sie wszystkiego przepisywaÌ). Zreszta oboje s¹ siebie warci. A mo¿e ona siê zauroczy³a i jej nie wysz³o z karier¹ i zwi¹zkiem no i teraz sie mœci. To by by³o logiczne. I dlaczego teraz akurat sie przyznaje? Twierdzi, ¿e wczeœniej ba³a siê, ¿e straci pracê. A teraz ju¿ jakimœ cudem sie nie lêka. Ciekawe dlaczego? Nagle zapragnê³a walczyÌ o tatusia dla dziecka. Co robi³a przez ostatnie 4-5 lat?! Poza tym niektóre zachowa³y swoja godnoœÌ i odmówi³y pos³owi. Pensja radnego ok 10 000 z³ jest kusz¹ca. Jeœli jak¹œ kobietê tak nêci to niech nie narzeka jeœli pomimo braku odpowiednich kompetencji i akceptowaniu tak odra¿aj¹cej propozycji (w najwy¿szym stopniu potêpiam takich pracodawców) ma potem wyrzuty sumienia. Nie chcia³a to nie musia³a. Proste. Czêsto jest jakieœ wyjœcie: opieka spo³eczna, rodzina, s¹siedzi, organizacje charytatywne, ludzie dobrej woli... W koùcu Polska to nie Bangladesz czy Afryka, gdzie jest tylko dzika puszcza i ¿adnej pomocy paùstwa. Tam faktycznie takie wykorzystywanie ma miejsce i jest tym bardziej smutne. Niech Aneta K. jedzie za chlebem do Unii tak jak pozosta³e 2 mln Polaków.Nika pisze:Co Ty mówisz Mandi??! Uwa¿asz, ¿e znalezienie siê w podbramkowej sytuacji z dwójk¹ dzieci, gdy nie ma sie pomocy ze strony rodziny w sferze finansowej, a w zanadrzu jest praca sprz¹taczki ( bo taki mia³a ta pani wybór: praca sprz¹taczki albo u pos³a) dziêki, której ledwo co by utrzyma³a rodzinê to czy uwa¿asz, ¿e to wszystko mozna nazwac szczêœciem??
Oj tam.. tylko Ci siĂŞ wydawaÂło, daj kobiecie spokĂłj.TVN_FAN pisze:Zawsze - jak dÂługo ÂżyjĂŞ - wydawaÂło mi siĂŞ, ze kto jak kto ale kobieta wie z kim ma dziecko
:hmm: no toÂż przecieÂż mĂłwiĂŞ, Âże tylko mi siĂŞ wydawaÂło :devil:terraX pisze:Oj tam.. tylko Ci siĂŞ wydawaÂło, daj kobiecie spokĂłj.TVN_FAN pisze:Zawsze - jak dÂługo ÂżyjĂŞ - wydawaÂło mi siĂŞ, ze kto jak kto ale kobieta wie z kim ma dziecko![]()
To ja siĂŞ tylko zapytam - po co byÂła caÂła szopka z ustalaniem "tatusiostwa"onet.pl pisze:Mecenas Anety Krawczyk, Agata KaliĂąska-Moc przypomniaÂła, Âże przedmiotem postĂŞpowania prokuratury nie byÂło ustalenia ojcostwa, ale kwestia molestowania seksualnego.
Nio, na molestowanie. Teraz musz¹ znaleŸÌ inny dowód.TVN_FAN pisze:To ja siê tylko zapytam - po co by³a ca³a szopka z ustalaniem "tatusiostwa"To mia³byÌ koronny dowód...
Wiesz obawiam siê, ¿e oni poszukuj¹ jakiegoœ "genu Samoobrony", coœ tych ludzi musi w koùcu ³¹czyÌ, nie? Myœla³am do tej pory, ¿e ³¹czy ich paragraf (z³amany, ofkors), ale chyba to coœ wiêcej. :devil: Oby dziecko nie posiada³o tylko tego genu. Jest wadliwy :devil:TVN_FAN pisze:Teraz Leppera bierzemy na celownik...pytanie kto nastêpnyMo¿e nied³ugo ka¿dy z nas bêdzie siê musia³ poddawaÌ testom DNA jak siê tylko coœ jakieœ pani ubzdura...Litoœci.. :uhh:
Tym bogatym mia³by byc £y¿wiùski? nie od dziœ wiadomo, ¿e on i jego szanowna ma³¿onka s¹ niewyp³acalni. Maj¹ kupê d³ugów i nawet komornik nie mo¿e ich œci¹gn¹Ì, w¹tpiê, ¿eby uda³o siê to Anecie K.Mandi pisze:Poza tym je¿eli ma okazjê to najpierw bedzie chcia³a wrobiÌ bogatego a jak z nim mu nie wyjdzie to wtedy przerzuci siê na mniej zamo¿nego.
To co proponujesz ukamienowaĂŚ? poza tym tu nie chodzi o to kto, z kim i gdzie, tylko o to, Âże byÂło "coÂś za coÂś".MogÂła pracowaĂŚ w szkole jako sprzÂątaczka, ale wolaÂła siĂŞ puÂściĂŚ. Dla mnie ta pani jest plamÂą na honorze wszystkich kobiet.
A ty siĂŞ za szybko nie ciesz adam, bo Asia bĂŞdzie miaÂła mniej tematĂłw do relacjonowania z zewnÂątrz, mniej reporterki. :stop:adam pisze:Wczoraj sÂłyszaÂłem Âże polscy politycy wybierajÂą siĂŞ na dÂłuÂższy urlop niÂż zwykle :mhm:
super :tanczy: Mogli by nie wracaĂŚ :devil:
Ale jaki spokĂłj bĂŞdzie :devil:
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 3 gości