Joanna Kryńska

Dyskusje na temat dziennikarzy, prowadzących i całego zespołu kanałów Grupy TVN Warner Bros. Discovery.

Moderator: Łukasz

adam
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: adam »

ÂŚedzĂŞ sobie w kuchni i pijĂŞ kawĂŞ Obrazek

SÂłyszĂŞ jakiÂś znajomy gÂłos w telewizorze -nie moÂże byĂŚObrazek

Joanna KryĂąska prowadzi DzieĂą na Âżywo Obrazek

No tego jeszcze nie byÂło -Obrazek
CzyÂżby Asia awansowaÂła czy to tylko chwilowa zmiana miejsc -czas pokarze

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Black Jack '62
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Black Jack '62 »

:o O w mordĂŞ bity :D
Jak ja mogÂłem to przeoczyĂŚ? :?

No to muszĂŞ pilniej teraz czatowaĂŚ na zwiadach, Âżeby kolejnego wejÂścia Asi nie przegapiĂŚ :) Nie czĂŞsto mam okazjĂŞ ku temu, by jÂą obserwowaĂŚ siedzÂącÂą za biurkiem, a tu DzieĂą na ÂŻywo - ho, ho 8)

CoÂś przydÂługawa ta lekcja historii w wykonaniu prezydenta :roll:
(...) powściągliwość dopiero dzięki obiektywizacji nabiera znaczenia pełnowartościowej cnoty.
... ostatnie chwile na forum?
maxxx
Fanatyk :)
Fanatyk :)

Post autor: maxxx »

Asia dziÂś jest w studiu :aniol: Wyglada jak zawsze Âślicznie :aniol: SwojÂą droga ostatnio ma bardzo zroznicowana prace ;raz w studiu raz w tzw.terenie ale to dobrze bo codziennie nas zaskakuje.Pozdrawiam
adam
Fan Forum
Fan Forum

Jeszcze nie mogĂŞ w to uwierzyĂŚ ze KryĂąka prowadzi Obrazek

Asia to Âśliczna dziewczyna i nie mogĂŞ zrozumieĂŚ dlaczego ktoÂś od makijaÂżu chrzani robotĂŞ . odnoszĂŞ wrazenie Âże Asia sama potrafi lepiej siĂŞ umalowaĂŚ niÂż eksperci .PrzykÂład w terenie Krynka wyglÂąda o wiele lepiej niÂż w studio,Nie rozumiem sytuacji w ktĂłrej Âładna dziewczyna jest oszpecana tragicznym makijaÂżem
smutno mi z tego powodu Âże oszpecajÂą JoasiĂŞ
Obrazek

MoÂże nie jest tak tragicznie ale Ania Jot jest zawsze perfekcyjnie umalowana

Obrazek Obrazek
Black Jack '62
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Black Jack '62 »

Ja jeœli mam porównywaÌ Asiê z serwisów i Asiê z terenu, to bym raczej inn¹ ró¿nicê (ni¿ makija¿ow¹) wskaza³. Jako reporterka jest ¿ywio³owa, energiczna, a w serwisach taka wywa¿ona, powa¿na. I to jest oczywiœcie jej wielka zdolnoœÌ, umiejêtnoœÌ polegaj¹ca na w³aœciwym rozdysponowaniu temperamentu w poszczególnych miejscach pracy :)
(...) powściągliwość dopiero dzięki obiektywizacji nabiera znaczenia pełnowartościowej cnoty.
... ostatnie chwile na forum?
adam
Fan Forum
Fan Forum

Trudno siĂŞ z tobÂą nie zgodziĂŚ.
Asia zdecydowanie jest lepszÂą reporterkÂą niz prezenterka,ale ten fakt wynika z tego Âże w terenie ma znacznie wieksze doswiadczenie.
Jako prezenterka ma jeszcze maÂło doswiadczenia ,ale jest kwestiÂą czasu jak nadrobi zalegÂłosci do starszych koleÂżanek.

Taka malutka w takim duÂżym studio

Obrazek
mewho
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: mewho »

"Trwa "DzieĂą na Âżywo" w TVN24. Prosimy pozostaĂŚ z nami"
No i jakÂże siĂŞ tu oprzeĂŚ takiemu wezwaniu z ust Kryni? :D
Co prawda juÂż zostaÂła zmieniona przez AniĂŞ K., ale pozostaÂło miÂłe wraÂżenie, bo nasza sympatia wypadÂła caÂłkiem dobrze.
Black Jack '62 pisze:Ja jeœli mam porównywaÌ Asiê z serwisów i Asiê z terenu, to bym raczej inn¹ ró¿nicê (ni¿ makija¿ow¹) wskaza³. Jako reporterka jest ¿ywio³owa, energiczna, a w serwisach taka wywa¿ona, powa¿na. (...)
CoÂś w tym jest!

TeÂż siĂŞ zastanawiam, czy zagoÂści jako prowadzÂąca "DnÂŻ" na dÂłuÂżej. W sumie nie miaÂłbym nic przeciwko, by widzieĂŚ zamiennie JoasiĂŞ i w roli prowadzÂącej, i w roli reporterki :D
adam
Fan Forum
Fan Forum

Pierwszy dzieĂą w dniu na Âżywo zakÂączony
Asia pokazaÂła klasĂŞ -oby tak dalej
Obrazek jestem zachwycony

Kilka capsĂłw w blue box

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
michaek
Bywalec
Bywalec

Post autor: michaek »

Koniec Dn¯, wiêc mo¿na siê targn¹Ì na podsumowanie urzêdowania Asi w tym paœmie. Jak na debiut to spisa³a siê bardzo dobrze. :D Nie mia³a dzisiaj prostego zadania; du¿o transmisji na ¿ywo, trochê nag³ych wydarzeù. Przyda³o siê doœwiadczenie reporterskie, np. kiedyœ Asia bez najmniejszego zaj¹kniêcia w kilku zdaniach streœci³a nam nie krótkie przemówienie cudnie nam panuj¹cego prezydenta. Nie brak³o te¿ nag³ych informacji, które trzeba by³o przekazaÌ widzom- rezolucja Unii Europejskiej w sprawie Rosji.
Jedyne, czego moÂżnaby siĂŞ czepiĂŚ, to nieliczne problemy wynikajÂące jeszcze z nieoswojenia z prompterem. :aniol: Ale tych byÂło moÂże kilka, gĂłra kilkanaÂście w ciÂągu wszystkich serwisĂłw.
MoÂże bĂŞdzie to odwaÂżne stwierdzenie, ale uwaÂżam, Âże Asia juÂż teraz jest tak samo dobra, albo nawet i troszkĂŞ lepsza, niÂż niektĂłre osoby prowadzÂące DnÂŻ. :plus:
Black Jack '62 pisze:Ja jeœli mam porównywaÌ Asiê z serwisów i Asiê z terenu, to bym raczej inn¹ ró¿nicê (ni¿ makija¿ow¹) wskaza³. Jako reporterka jest ¿ywio³owa, energiczna, a w serwisach taka wywa¿ona, powa¿na. (...)
Dobre spostrzeÂżenia, ale bardzo dobrze robi zarĂłwno widzom jak i samej dziennikarce, dziĂŞki temu Âżadne z nich nie popada w przesadnÂą monotoniĂŞ. :rozglada:

SÂłowem: wielkie :brawa: :brawa: :brawa: dla Asi za ten DnÂŻ.

PS. jeszcze takie ciekawe spostrzeÂżenie, zauwaÂżyÂłem, Âże gdy Joasia wymawia sÂłowo "nie" to jakoÂś tak automatycznie krĂŞci gÂłowÂą w lewo. :P :)
Kończ waść wstydu oszczędź, Faktów nie niszcz...
riki
Początkujący
Początkujący

Post autor: riki »

Dziewczyna mo¿e i ³adna, ale w g³ówce niewiele. To niestety wychodzi. Nie tylko przy stole prezenterskim , ale w jej relacjach reporterskich. Próbowaliœcie siê kiedyœ ws³uchaÌ w jej przekaz? Tam nie ma treœci! W kó³ko to samo, coœ na kszta³t relacji, ale bez ³adu i sk³adu. Wygl¹d to nie wszystko. I ma niestety problem z pos³ugiwaniem siê polszczyzn¹...Jako prezenterka- mam wra¿enie- jest spiêta, zero luzu, zachowuje siê jakby mia³a dysleksjê. Spójrzcie czasem g³êbiej, a nie tylko na powierzchownoœÌ danej osoby. :hmm:
michaek
Bywalec
Bywalec

Post autor: michaek »

Drogi kolego,
Uwierz mi, ¿e nie ogl¹dam TVN24, ¿eby poogl¹daÌ sobie kogoœ z zewn¹trz. gdybym mia³ taki zamiar to zamiast w³¹czaÌ telewizjê informacyjn¹ poszed³bym do kiosku. :] Ogl¹dam po to, ¿eby siê czegoœ dowiedzieÌ i siê dowiadujê. Mo¿e szanowny kolega mam problem z rozumieniem s³uchanego tekstu, albo jêzyk u¿ywany przez niektóre dziennikarki jest dla kolegi zbyt ambitny i kolega rozumie co drugie s³owo. Wtedy rzeczywiœcie mo¿e mieÌ kolega problem ze zrozumieniem o czym dana osoba mówi.
riki pisze:W kó³ko to samo, coœ na kszta³t relacji, ale bez ³adu i sk³adu.
riki pisze:I ma niestety problem z posÂługiwaniem siĂŞ polszczyznÂą.
Czy szanowny kolega mĂłgÂłby swĂłj odwaÂżny, by nie rzec oderwany od rzeczywistoÂści poglÂąd uzasadniĂŚ?
riki pisze:zachowuje siĂŞ jakby miaÂła dysleksjĂŞ.
Najlepiej byÂłoby to pozostawiĂŚ bez komentarza, ale nie mogĂŞ. Czy szanowny kolega w gĂłle wie co to jest dysleksja? :? Bo jakoÂś nie mogĂŞ sobie wyobraziĂŚ, by ktokolwiek z pracownikĂłw telewizji mĂłgÂł mieĂŚ problem z czytaniem czy pisaniem. :?

A co do poprawnoÂści jĂŞzykowej to dla wiedzy szanownego kolegi przecinki stawiamy bezpoÂśrednio po wyrazie-bez Âżadnego odstĂŞpu, ktĂłry nastĂŞpuje dopiero po tym znaku interpunkcyjnym.

Kropka. Amen.
I na tym koĂączĂŞ tĂŞ ÂżenujÂącÂą dyskusjĂŞ z szanownym kolegÂą. :]
Bo co to za dyskusja, gdy jedna ze stron nie przedstawia Âżadnych argumentĂłw.
Kończ waść wstydu oszczędź, Faktów nie niszcz...
Marcin
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: Marcin »

riki pisze:Dziewczyna mo¿e i ³adna, ale w g³ówce niewiele.
DuÂżo wiĂŞcej, niÂż w Twojej.
To niestety wychodzi.
KryĂąskiej wszystko wychodzi znakomicie, zatem uÂżycie wyrazu "niestety" jest nieuzasadnione. :devil:
Nie tylko przy stole prezenterskim , ale w jej relacjach reporterskich.

Tak jest! Jest Âświetna i tu i tu! :twisted:
PrĂłbowaliÂście siĂŞ kiedyÂś wsÂłuchaĂŚ w jej przekaz? Tam nie ma treÂści!
W Twoim przekazie tym bardziej. Nie podaÂłeÂś Âżadnego konkretnego argumentu, tylko posypaÂłeÂś ogĂłlnikami.
W kó³ko to samo, coœ na kszta³t relacji, ale bez ³adu i sk³adu.

JeÂśli w relacjach Joanny KryĂąskiej nie ma Âładu i skÂładu, to ja jestem zakonnicÂą w Watykanie.
WyglÂąd to nie wszystko.

Zgadza siĂŞ. Nikt nie napisaÂł, Âże wyglÂąd to wszystko.
I ma niestety problem z posÂługiwaniem siĂŞ polszczyznÂą...
A to ci dobre. :D ZadzwoĂą z tym do "SzkÂła kontaktowego". :D ZnĂłw bĂŞdzie Âświetny odcinek. :D
Jako prezenterka- mam wraÂżenie- jest spiĂŞta, zero luzu
A co? Ma podskakiwaĂŚ, stepowaĂŚ czy moÂże ÂśpiewaĂŚ?
zachowuje siĂŞ jakby miaÂła dysleksjĂŞ.
Wiesz chociaÂż kto to jest dyslektyk? :neutral: WÂątpiĂŞ.
Spójrzcie czasem g³êbiej, a nie tylko na powierzchownoœÌ danej osoby. :hmm:
A ja ca³y czas mogê powtarzaÌ, ¿e Krynia jest nie tylko znakomit¹ reporterk¹, ale bardzo dobr¹ - jak na swoje niewielkie doœwiadczenie - prezenterk¹. Uwa¿am, ¿e spoœród reporterów najlepiej za biurkiem sprawdza siê Jacoù, a Kryùska z Sakowsk¹ s¹ w œcis³ej czo³ówce. Opanowane, elokwentne, wyraziste. Niektóre prezenterki, czy prezenterzy mog¹ im pozazdroœciÌ. Zdecydowanie du¿o bardziej wolê s³uchaÌ Kryùskiej, ni¿ chocia¿by prezentera Górlickiego, a o niektórych dziennikarzach konkurencyjnych stacji nawet nie ma co wspominaÌ. Kryùska dopiero "raczkuje", a ju¿ jest bardzo dobra. A co bêdzie za 2 lata? To, ¿e zosta³a posadzona za biurkiem to strza³ w dziesi¹tkê, który procentuje i bêdzie procentowa³. Bardzo cieszê siê, ¿e mog³a poprowadziÌ "Dzieù na ¿ywo".

CzytajÂąc TwojÂą wypowiedÂź nasuwa mi siĂŞ tylko jedno. Chyba widziaÂłeÂś JoasiĂŞ jedynie na obrazkach powyÂżej, a w telewizji juÂż nie. :uhh: Brak treÂści? Brak Âładu i skÂładu? Problemy z poprawnÂą polszczyznÂą? Dysleksja? Taki ktoÂś w ogĂłle nie zostaÂłby wpuszczobny na wizjĂŞ TVN24! Tylko nie wyskakuj mi proszĂŞ z dykcjÂą Kazimiery Szczuki!
adam
Fan Forum
Fan Forum

Nie zostawiliscie suchej nitki na koledze Rikim -chwaÂła wam za to. :brawa:
Gdyby Riki by³ ekspertem od naboru do tvn24 -pozwolê sobie nz z³oœliwoœÌ -nie by³o by tego forum,bo nikt by nie ogl¹da³ tvn24.
O ile pamiĂŞtam to dyslekcja to jest wada ktĂłra objawia siĂŞ w pisowni a nie w wymowie.
Pewnie chodzi³o o sposób w jaki wys³awiaja siê dziennikarze -mo¿e odpowiem;prezenter nie mo¿e czytaÌ tekstu jak czytanki w szkole .Sk³ama³ bym jakbym zna³ zasady jakie obowiazuj¹ ale napewno istniej¹ i prezenterzy musz¹ siê do nich stosowaÌ -najpewniej chodzi o akcentowanie niektórych s³ów.
KoleÂżanka Joasi pisaÂła o logopedach Âże chwalili KryniĂŞ za jej gÂłos .mniejsza z barwÂą bo ta nie kazdemu siĂŞ podoba ale napewno nikogo nie wpuÂścili by na wizjĂŞ z wadÂą wymowy

Napewno nie jest g³upiutka o to to nie -mo¿e Riki sam spróbujesz dostaÌ siê do ogólnopolskiej telewizji i wtedy nam opowiesz jak by³eœ za g³ópiutki i ciebie nieprzyjeli .
OdnoszĂŞ wraÂżenie Âże prywatna rozmowa z jakÂąkolwiek dziennikarkÂą musi byĂŚ nielada przezyciem i nie chodzi tu o estetykĂŞ
Riki jestem na ciebie zÂły Âże pochopnie ludzi oceniasz :mhm:

[ Dodano: Sro Gru 13, 2006 6:08 pm ]
Riki maÂło kto na naszym forum podniĂłsÂł mi cisnienie jak ty :ban: :ban: :grozi: :grozi:
riki
Początkujący
Początkujący

Post autor: riki »

A to dobre! Dysleksja jest wad¹ polegaj¹c¹ na nieumiejêtnoœci nauczenia siê czytania. Kryùska ma ten k³opot, ¿e niestety s³ychaÌ, kiedy czyta jakiœ tekst z promptera po raz pierwszy, bo wtedy gubi akcent, o intonacji nie wspomnê, a pauza logiczna nie wystêpuje kompletnie. Do telewizji ¿adnej nie startujê, bo nie doœÌ, ¿e jestem brzydki, to na dodatek zdecydowanie za stary. A skoro stary- to wierzcie mi- doœwiadczony. Kryùska jest osob¹ m³od¹, zdoln¹, ³adn¹. Nie twierdzê, ¿e siê nie nauczy. Ja tylko uwa¿am, ¿e dziœ mocno odstaje od prezenterskiej czo³ówki. Jest niewiarygodna. Barwa g³osu- dramatyczna. I b³agam- ws³uchajcie siê w budowanie przez ni¹ zdaù podczas relacji reporterskich. Kupy siê to nie trzyma, bo dziewczynie brakuje rzetelnej wiedzy, backgroundu i polotu. Nie stosuje porównaù, nie potrtafi dobieraÌ ciekawych zwi¹zków frazeologicznych, ogólnie jest nijaka. I chyba mogê mieÌ w³asne zdanie? A¿ bojê siê linczu, tacy jesteœcie agresywni :rozglada:
aveo
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: aveo »

w ogĂłle rĂŞce opadajÂą a propos wypowiedzi Riki-ego.moÂżna mieĂŚ swoje zdanie,ale trzeba uzasadniĂŚ je na jakiejÂś podstawie.jak moÂżna napisaĂŚ dysleksja,pusto w gÂłowie...moÂże przy relacjach powinna czytaĂŚ trzynastozgÂłoskowcem,to byÂś zmieniÂł zdanie :> Magdzie Sakowskiej teÂż oberwaÂło siĂŞ od ciebie za jej polszczyznĂŞ...langue to nie wszystko,parole,parole,paroole :> :> :>

GRATULACJE SUKCESU KRYNI W DnÂŻ!!!! :brawa: :brawa: :brawa: :brawa: :brawa: :brawa: :brawa:

w ¿yciu w ¿yyyciu bym siê nie spodziewa³,¿e ta chwila mo¿e nadej¶æ!!!Krynia w Dn¯ :szalony: :szalony: SZALEÑSTWO :szalony: :szalony: :szalony: :szalony:
widzia³em koniec Dn¯ w blue boxach i nie mog³em zaskoczyÌ o co chodzi,czy ja œpiê,czy to wp³yw imaginacji,czy halucynacje,ciort jeden wie!,nie wazne!nic ju¿ nie bêdzie w Dn¯ i TVN24 takie samo,nic,w³aœnie od dzisiaj!!teraz ju¿ ca³y grafik siê nie liczy i ka¿dy dzieù bêdzie zaskawi³a³,nie marzy³em o takim zaskoczeniu a tu siê spe³ni³o :jupi: mogê ewentualnie cierpliwie poczekaÌ,kiedy Ania Jot. i Krynia bêd¹ mieÌ Dn¯ tylko dla siebie 8) ale to na razie na drugi plan,bo teraz rozb³ys³a nowa gwiazda w Dn¯,która roz³ama³a monotonne dni,kiedy Ani Jot. w tym paœmie nie ma a b³ahe newsy puchn¹ od klepania co pó³godziny.
szefowie docenili Kryniê - nareszcie jej talent mo¿e rozwijaÌ siê swobodnie! :tanczy: Dn¯ daje wiele pola do popisu i zaprezentowania swoich mo¿liwoœci.a my zyskujemy ten luksus,¿e nie bêdziemy musieli czekaÌ na relacjê...tylko w³¹czyÌ tv i jak na ¿yczenie Krynia zaprasza na serwis w Dn¯ ;) czy¿by TVN24 pomyœla³ dla nas o prezencie pod choinkê? :jupi: :jupi: :jupi: :tanczy: :tanczy: :tanczy: :tanczy:
work work work
gdzie są te wakacje??!!
жду тебя...
ODPOWIEDZ