POLSAT

Dyskusje na temat pozostałych stacji telewizyjnych.

Moderator: Łukasz

Kajetan
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: Kajetan »

Faktem jest, ¿e Polsat siê stara, pewne jest, ¿e wœród wiosennych nowoœci mamy zobaczyÌ "Prawo miasta" (Linda, Pazura, Ksi¹¿kiewicz), ponadto ju¿ rozpoczê³y siê zdjêcia do political-fiction "Ekipa" (w re¿yserii A. Holland, wystêpuje m.in.: Katarzyna Herman :D ), serialu "Wojna i pokój" (realizacja na skalê europejsk¹, producentem jest m.in.: BBC) - wiosna, jesieù - z czasem emisji obu pozycji jednak nie do koùca siê okreœlono - ostatnio te¿ media2 informowa³y o castingu dla dzieci w wieku do lat 7 (?) do nowego sitcomu 8) (Hela w opa³ach, Niania bis?)

S¹dzê, ¿e pi¹tej ods³ony "Idola" jednak nie bêdzie - Wojewódzki nie chce braÌ udzia³u w programie, tak naprawdê to chêÌ do zasiadania w Jury wyrazi³ tylko Leszczyùski. Poza tym nie przywraca siê do ¿ycia audycji, która cieszy³a siê œrednio-du¿¹ popularnoœci¹. Czwarta edycja - przypomnê - mimo powrotu Kuby - ponios³a klêskê (wed³ug AGB œrednio 1,8 mln widzów). Co i tak nie zmienia faktu, ¿e "Idol" wypromowa³ poniek¹d Brodkê, Aniê D¹browsk¹, Ewelinê Flintê czy Sz. Wydrê z Carpe Diem.
W porĂłwnaniu do TVN Polsat nowoÂściami atakuje wiosnÂą. Nie jestem do koĂąca przekonany czy to dobry czas na wypromowanie poszczegĂłlnych nowych pozycji w ramĂłwce, stacja WalterĂłw jak wiemy od dwĂłch sezonĂłw juÂż ofensywĂŞ ramĂłwkowÂą przygotowuje na jesieĂą (bo wiosnÂą pojawiÂły siĂŞ w tym roku tylko "Agencja" i "SĂŞdzia Anna Maria WesoÂłowska", rok wczeÂśniej "Taniec z gwiazdami"). Rok temu wiosenne, nowe propozycje Polsatu sukcesu nie odniosÂły (co nie oznacza, Âże w tym roku moÂże byĂŚ inaczej).

Tak czy siak Polsat ma ogromny potencja³, mimo i¿ na jesieù nie przygotowano zupe³enie nic nowego to ogl¹dalnoœÌ i tak trzyma³a siê na podobnym poziomie co jesieni¹ 2005 (wiêksze straty tylko we wrzeœniu i paŸdzierniku), ró¿nicê jak¹ dzieli Polsat od telewizji z Wiertniczej odrobiÌ bêdzie jednak dosyÌ trudno (bo ciê¿ko uwierzyÌ w spadek zainteresowania "Taùcem.." , W11, Wspóln¹.. , a TVN ostatnio walczy z "Dwójk¹"), choÌ jak ju¿ pisa³em - jest szansa na triumf i poprawienie wyników.
Tymczasem wedÂług nieoficjalnych ÂźrĂłdeÂł, od stycznia w Polsacie emisja "Prison Break", serialu amerykaĂąskiej stacji FOX. Podobno znakomita produkcja budzÂąca ogromne emocje :D
podmark
Bywalec
Bywalec

Post autor: podmark »

OdnoÂśnie tego, co powyÂżej napisaÂł Kajetan:
- Polsat nigdy nie powiedzia³, ¿e bêdzie pi¹ta edycja "Idola" - to prasa i serwisy medialne podchwyci³y plotkê i wywo³a³y ma³¹ burzê... Polsat natomiast przekaza³ do wiadomoœci, ¿e w wiosennej ramówce pojawi siê program oparty o formu³ê "Idola". Wg nieoficjalnych informacji, mo¿e to byÌ polska wersja formatu "Got Talent", który latem by³ hitem amerykaùskiej telewizji NBC, a obecnie jest emitowany we francuskim M6 :)
- Jak powiedziaÂł Prezes Myszka, "Ekipa" pojawi siĂŞ dopiero w jesiennej ofercie Polsatu (szkoda :/, ale mam nadziejĂŞ, Âże bĂŞdzie super dopracowany :) )
- co do sitcomu z dzieĂŚmi, to dziwi mnie Twoje przekoannie drogi Kajetanie, jakoby miaÂłby to byĂŚ pomysÂł zjechany z TVN - wszakÂże to stacja Solorza jako pierwsza w POlsce wypuÂściÂła serial "Rodzina ZastĂŞpcza", a wtedy Filip, Romek, Eliza i Zosia byli bardzo mÂłodzi...
Greg Haus
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Greg Haus »

podmark pisze:- Jak powiedziaÂł Prezes Myszka, "Ekipa" pojawi siĂŞ dopiero w jesiennej ofercie Polsatu (szkoda :/, ale mam nadziejĂŞ, Âże bĂŞdzie super dopracowany :) )
A co to za format?? :P
podmark
Bywalec
Bywalec

Greg Haus pisze:A co to za format?? :P
Tylko mi nie mów, ¿e o tym nie s³ysza³eœ... Wszêdzie o tym tr¹bili - wielkobud¿etowa produkcja, która mo¿e dŸwign¹Ì Polsat do góry...
BĂŞdzie to serial z gatunku politic fiction, reÂżyserowaĂŚ go bĂŞdzie Agnieszka Holland, realizowany bĂŞdzie w technologi HD, a koszt wyprodukowania jedengo odcinka to okoÂło 900 tysiĂŞcy zÂłotych, co stanowi rekord jeÂśli chodzi o polskie produkcje serialowe.
ktos
Bywalec
Bywalec

Post autor: ktos »

A zonka bĂŞdÂą mieli jak okaÂże siĂŞ klapÂą ten serial :P
Greg Haus
Stały bywalec
Stały bywalec

podmark pisze:Tylko mi nie mĂłw, Âże o tym nie sÂłyszaÂłeÂś... WszĂŞdzie o tym trÂąbili
SÂłyszaÂłem - teraz sobie przypomniaÂłem... :P

A tak swoja droga to widze Âże Polsat teraz bĂŞdzie szalaÂł by zdobyĂŚ widza. Najbardziej martwi mnie jednak kunkurencja dla tvn24 choĂŚ szczeÂże mĂłwiÂąc to konkurencja dobrze zrobi dla tvn 24:)
ktos
Bywalec
Bywalec

Post autor: ktos »

W najnowszym Tele ÂŚwiecie jest wywiad z Terentiew
oto kawaÂłek:
Pyt: Jakie nowoÂści szykuje Polsat ?
odp: TrwajÂą prace nad adaptacjÂą pewnego sitcomu amerykaĂąskiego ktĂłry bĂŞdzie odpowiedzia na "NianiĂŞ". Bizneswoman z dzieckiem poszukuje gosposi. ZgÂłasza siĂŞ bezrobotny, po kontuzji, sportowiec z synkiem. Nad tym projektem pracuje Maciej ÂŚlesicki.
Co o tym sÂądzicie ??
Greg Haus
Stały bywalec
Stały bywalec

Nie znam tego formatu... Ktos wie co to ma byĂŚ? :? Mam nadzieje ,Âże ta prawie ninia wyjdzie im tak jak prawie taniec z gwiazdami ( showtime) 8)
Memory
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: Memory »

teÂż mam nadzieje , Âże im ta niania nie wyjdzie ! :?

zresztÂą wÂątpie Âżeby byÂł ktoÂś lepszy od Agnieszki Dygant-->skoro jest najlepszÂą nianiÂą we wszystkich wersjach tego serialu...wiĂŞc to wysoka poprzeczka :D

dziwne to.. Polsat te podobne produkcje niania ..serwis info :uhh:

ale jakoÂś im to chyba nie wychodzi np. show time jak wspomniaÂł Greg Haus

daleko im do tvn ...a ciekawe kto bĂŞdzie graÂł w tej niani?! :spiewa:
...najpiękniejsze jest niewidoczne dla oczu.
qmate
Bywalec
Bywalec

Post autor: qmate »

Ju¿ po samej wypowiedzi Terentiew myœlê, ¿e produkcja Polsatu bêdzie niewypa³em. Facet opiekunem dziecka? Nieciekawie. Co innego kobieta ;) Uwielbiam Nianiê Franiê! Ten wdziêk, urok, czar, temperament i ¿ywio³owoœÌ. Muszê przyznaÌ, ¿e ma fajny styl bycia i w ogóle ciekawe s³ownictwo. No i do tego jest bardzo ³adna ;) Pozdrówki dla Agniesi Dygant! I innych aktorów: te¿ s¹ œwietni! Maks, Kondzio, Karolina, Ma³gosia, Zuzia, Adaœ, Teresa, Apolonia...
Supereczek ! Szkoda Âże teraz polecÂą powtĂłrki.

A co do Polsatu: w zasadzie nic co podpatrzone w tvn im nie wychodzi :? (np. Showtime)

Co tam oglÂądacie? ja tylko RodzinĂŞ ZastĂŞpczÂą Plus, ÂŚwiat wedÂług Kiepskich i Daleko od Noszy.

Pozdro 4all ;)
//////////
Kuba
Bywalec
Bywalec
Kontakt:

Post autor: Kuba »

qmate pisze: Co tam oglÂądacie? ja tylko RodzinĂŞ ZastĂŞpczÂą Plus, ÂŚwiat wedÂług Kiepskich i Daleko od Noszy.
WÂłaÂściwie to samo. Czasami "Grasz czy nie grasz". No iobowiÂązkowo sprzedawcĂŞ butĂłw Ala B. :D
Nika
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Nika »

qmate pisze:
Co tam oglÂądacie? ;)
Co z tÂą PolskÂą?
magda992
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: magda992 »

1. W najnowszym TeleTygodniu byÂł wywiad z AgatÂą MÂłynarskÂą. Oto jego fragment:
PYTANIE: Ma juÂż Pani jakieÂś plany w nowej stacji ?
ODPOWIEDÂŹ: PrzygotowujĂŞ duÂżo ciekawych projektĂłw na przyszÂły rok. Jednym z nich bĂŞdzie program, ktĂłry jest zwiÂązany z ludzkimi uczuciami - tak mogĂŞ to okreÂśliĂŚ.

Wydaje mi sie, Âże bĂŞdzie to coÂś w stylu "Zerwane wiĂŞzi".

2. http://www.filmweb.pl/+M+jak+mi%c5%82o% ... s,id=32692

TVN sÂłabiutko. Polsat podniĂłsÂł "Kevin sam w Nowym Yorku".

3. Kto oglÂądaÂł ÂświÂąteczne specjalne wydanie "Grasz czy nie grasz ?". Ja i musze powiedzieĂŚ, Âże ciekawie to wyszÂło. PodobaÂło mi siĂŞ. ZwÂłaszcza, Âże pieniÂądze zasilÂą FundacjĂŞ Polsat, ktĂłrÂą bardzo cenie :)

4. W Polsacie oglÂądam "ÂŚwiat wg Bundych", "Hell's Kitchen od kuchni", "Wydarzenia", "Co z tÂą PolskÂą ?" i lotka ofc :)
podmark
Bywalec
Bywalec

A ja z kolei uwa¿am, ¿e nowa propozycja Polsatu, o której wspomnia³a Terentiew mo¿e byÌ sukcesem - szczególnie, ¿e re¿yseruje go taka znakomitoœÌ w œwiecie telewizji, jak Œlesicki... Poza tym, je¿eli ten sitcom bêdzie choÌ w po³owie tak samo œmieszny, jak film "Pan Niania" z Hulkiem Hoganem, to bêdzie warto zawiesiÌ na tym oko. No i koncepcja wdaje siê dobra - samotna maka i ojciec, kórz po wielu perpeiach bêd¹ swatani przez swoje dzieci - to siê na pewno sprzeda w naszym kraju :)
Kuba
Bywalec
Bywalec
Kontakt:

Post autor: Kuba »

A czy znasz angielski tytuÂł tego formatu? W sumie moÂże nie byĂŚ tak Âźle - Nina pokazaÂła, Âże z niczego potrafi zrobiĂŚ coÂś. WykreowaÂła wiele przebojĂłw, wiĂŞc propozycja moÂże okazaĂŚ siĂŞ ciekawa... Ta wÂłaÂściwie to na razie tylko Polsat odkrywa swoje wiosenne karty. Nic nie wiemy o prawdopodobnych nowoÂściach TVN, choĂŚ wiosnÂą TVN nigdy nie bÂłyszczaÂł nowymi programami... MoÂżemy spodziewaĂŚ siĂŞ "Got Talent" z aktorami (jak z aktorami, to mi siĂŞ nie podoba, jak ze zwykÂłymi Âśmiertelnikami - to tak!: Polsat pokazaÂł, Âże potrafi, patrz Idol), Hansa Kloppsa, komedii w stylu Niani lub Heli w opaÂłach, nowego show MÂłynarskiej, byÂło gÂłoÂśno o nowym reality - show Ibisza. Dalej jakieÂś "Telenovela Star" przygotowywane przez ATM GrupĂŞ... MoÂże byĂŚ ciekawie. Mam nadziejĂŞ, Âże TVN nie postawiÂł krzyÂżyka :"zaliczone" przy Polsacie, bo tej wiosny chyba wszystko moÂże siĂŞ odwrĂłciĂŚ do gĂłry nogami... SzczegĂłlnie dlatego, Âże do "TaĂąca z gwiazdami" zgÂłaszajÂą siĂŞ same cĂłrki i Âżony gwiazd... Szykuje siĂŞ niezÂła walka :D
ODPOWIEDZ