Paweł Łukasik

Dyskusje na temat dziennikarzy, prowadzących i całego zespołu kanałów Grupy TVN Warner Bros. Discovery.

Moderator: Łukasz

Funckyrella
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Funckyrella »

Nie bêdê ju¿ pisa³a o szczegó³ach, bo i tak ten wywiad sam w sobie jest d³ugi ;)
WiĂŞc napiszĂŞ ogĂłlnie, Âże po przeczytaniu tego wywiadu, ktĂłry duÂżo nowego nam powiedziaÂł, widzĂŞ w Pawle takiego czÂłowieka, jakim zawsze go widziaÂłam oczami wyobraÂźni :D Spontaniczny, trochĂŞ zapĂŞdzony, konkretny, inteligentny, serdeczny, troskliwy i skromny. To na razie gama cech, ktĂłre tak na prĂŞdce przyszÂły mi do gÂłowy ;)
A teraz do rzeczy. Studia dobre obstawiaÂłyÂśmy :D TrochĂŞ mnie zdziwiÂło, Âże PaweÂł jest z Lublina, myÂślaÂłam, Âże z Wa-wy, ale to i oczywiÂście w niczym nie przeszkadza :lol2: WywnioskowaÂłam jeszcze silniej niÂż zwykle, Âże PaweÂł naprawdĂŞ realizuje swoje powoÂłanie jako dziennikarz, zwÂłaszcza teraz w TVN24. Do tej pory wiedziaÂłam tylko o tym, Âże PaweÂł pracowaÂł w radio Zet, a tu proszĂŞ 8 lat jako radiowiec i to jeszcze w TrĂłjce i radio BIS :o CieszĂŞ siĂŞ, Âże gdy zaczynaÂł pracĂŞ w telewizji znalazÂły siĂŞ osoby, ktĂłre mu pomagaÂły :) Trema i prompter to teÂż ciekawy fragment wywiadu :lol:
Najbardziej zaskoczy³a mnie odpowiedŸ, ¿e Pawe³ czuje siê najlepiej w tematach ,,ludzkich, spo³ecznych, takich, które nie nale¿¹ do najbardziej newsowych'' :> A ja by³am œwiêcie przekonana, ¿e politycznych :> A tak w³aœciwie, to myœla³am, ¿e dla niego nie ma znaczenia dziedzina, tylko sam news :roll: Zawsze bowiem, bez wzglêdu na dziedzinê jest taki autentyczny i rzetelny :)
adam pisze:Przeczytajcie koniecznie najlepszy jest watek o fanach :rydzyk:
A ten fragment mnie rozzÂłoÂściÂł :x Skoro PaweÂł lubi kontakt z widzem, m.in. mailowy, to dlaczego nie odpisaÂł nam na Âżyczenia :? Lawina mu siĂŞ marzy :uhh:
D¿astina pisze:Widzisz Funcky mia³am racjê pisz¹c jakiœ czas temu, ¿e trzeba zacz¹Ì hurtowo pisaÌ :lol: :lol: :lol:
Ciekawe, czy wtedy by nam hurtowo odpisywaÂł? :devil:
A.I.W.L.I.S. pisze:W ogĂłle PaweÂł to ciekawy i to bardzo i inteligentny czÂłowiek ;)
Nie wierzyÂł mi, ze mi sie dobrze z Nim rozmawiaÂło ;d ALe to juÂż inna bajka ;)
ZrobiÂłaÂś coÂś niesamowitego. Poza tym, tym wywiadem umoÂżliwiÂłaÂś dodatkowo PawÂłowi zaprezentowanie tego, jakim przemiÂłym czÂłowiekiem i bardzo dowcipnym jest na co dzieĂą ;) DziĂŞki jeszcze raz :*
Przypomnij mi te inne pomyÂłki bo oprĂłcz tej wpadki z nazwiskiem Agatki, ktĂłra zostaÂła zresztÂą bÂłyskawicznie naprawiona innych nie kojarzĂŞ
Co do wczoraj, to mogĂŞ siĂŞ jedynie wypowiedzieĂŚ w kwestii raportu popoÂłudniowego, choĂŚ sÂłyszaÂłam, Âże w wieczornym byÂła interesujÂąca rozmowa PawÂła z profesorem Januszem Szymborskim z Biuro Rzecznika Praw Dziecka, a o czym dyskutowali, to chyba Âłatwo siĂŞ domyÂśliĂŚ peÂłnionej przez goÂścia na co dzieĂą funkcji :D I teÂż pomyÂłek wiĂŞkszych od tej z nazwiskiem nie pamiĂŞtam, no poza kilkoma drobnymi literĂłwkami :spiewa:
JeÂśli PaweÂł bĂŞdzie dzisiaj, a raczej na pewno bĂŞdzie, to zanosi siĂŞ na monotematyzm i sporo rozmĂłw :tanczy:
Im driving home for christmas :lol2: Oh, I cant wait to see those faces..... :tanczy:
Dżastina
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Dżastina »

Funcky taka jesteÂś pewna, Âże PaweÂł dziÂś bĂŞdzie :rozglada: a co jeÂśli tvn24 nas zaskoczy :rozglada: Ale bÂądÂźmy dobrej myÂśli :D
Funckyrella pisze:Ciekawe, czy wtedy by nam hurtowo odpisywaÂł? :devil:
Nie przekonamy siĂŞ dopĂłki nie sprawdzimy ;)
A.I.W.L.I.S. pisze:P.S. Taka ciekawostka: PaweÂł do tej pory zna na pamiĂŞĂŚ ten numer ;) Serio podyktowaÂł mi go z pamiĂŞci ;)
Pewnie czĂŞsto powtarzaÂł go sÂłuchaczom na antenie :lol: Echhh....pomyÂśleĂŚ, Âże w tym czasie sÂłuchaÂłam trĂłjki :uhh: ale marnotrawiÂłam czas na audycje dwĂłch takich... :uhh: nie byÂło mi dane odkryĂŚ wtedy PawÂła, ale dobrze, Âże udaÂło mi siĂŞ go odkryĂŚ teraz :D
Black Jack '62 pisze: A recenzujemy ich pracĂŞ na tyle, na ile potrafimy, czy im siĂŞ to podoba, czy nie :devil:
:uhh: Ale przyjemniej by byÂło gdyby opowiadali w wywiadach, Âże sÂą ze swoich fanĂłw zadowoleni :rozglada:
adam pisze:Ciekawe Czy DÂżastinka dobÂże spaÂła w nocy :spiewa: :spiewa:
WyÂśmienicie :P i miaÂła bardzo przyjemne sny :D

:tanczy: PaweÂł juÂż krĂŞci siĂŞ po studio :D ciĂŞÂżki dzionek przed nim ;) trzeba mu ostro kibicowaĂŚ :tanczy:
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. :lol2:
Black Jack '62
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Black Jack '62 »

DÂżastina pisze: :tanczy: PaweÂł juÂż krĂŞci siĂŞ po studio :D ciĂŞÂżki dzionek przed nim ;) trzeba mu ostro kibicowaĂŚ :tanczy:
A ja juÂż widziaÂłem PawÂła dziÂś w serwisach :D A Wy? :D
JeÂśli PaweÂł bĂŞdzie dzisiaj, a raczej na pewno bĂŞdzie, to zanosi siĂŞ na monotematyzm i sporo rozmĂłw :tanczy:
TrochĂŞ przesadzajÂą z monotematyzmem :? Jestem juÂż nim znudzony :roll: Na szczĂŞÂście rozmowy interesujÂące ;)
(...) powściągliwość dopiero dzięki obiektywizacji nabiera znaczenia pełnowartościowej cnoty.
... ostatnie chwile na forum?
Funckyrella
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Funckyrella »

Black Jack '62 pisze:
DÂżastina pisze: :tanczy: PaweÂł juÂż krĂŞci siĂŞ po studio :D ciĂŞÂżki dzionek przed nim ;) trzeba mu ostro kibicowaĂŚ :tanczy:
A ja juÂż widziaÂłem PawÂła dziÂś w serwisach :D A Wy? :D
CiĂŞÂżko mi jednoczeÂśnie pakowaĂŚ siĂŞ, oglÂądaĂŚ telewizjĂŞ, pisaĂŚ na forum i to ze Âłzami w oczach, ale radzĂŞ sobie jak mogĂŞ ;(

Z przyjemnoœci¹ obejrza³am dwie rozmowy :D Pierwsza z jakimœ absolwentem UW, bodaj Szymanek mia³ na nazwisko, a druga i z Gowinem :smile: Temat oczywiœcie skupiony wokó³ dzisiejszej rezygnacji abpa ;)
TrochĂŞ przesadzajÂą z monotematyzmem :? Jestem juÂż nim znudzony :roll: Na szczĂŞÂście rozmowy interesujÂące ;)
Na koniec rp dla odmiany opowiedzieli o goÂściu, ktĂłry chciaÂł otruĂŚ prezydenta :devil:

Dzastina, przekazujĂŞ Ci piĂłro :)
Im driving home for christmas :lol2: Oh, I cant wait to see those faces..... :tanczy:
Dżastina
Stały bywalec
Stały bywalec

Funcky :? Twoje ostatnie zdanie rozrywa mi serce ;( znowu nas opuszczasz? ;(
Black Jack '62 pisze:A ja juÂż widziaÂłem PawÂła dziÂś w serwisach :D A Wy? :D
Ja te¿ :jupi: ja te¿ :jupi: I mam zamiar do póŸnego wieczora ogl¹daÌ :tanczy:
Black Jack'62 pisze:TrochĂŞ przesadzajÂą z monotematyzmem :? Jestem juÂż nim znudzony :roll: Na szczĂŞÂście rozmowy interesujÂące ;)
JeÂśli PaweÂł siĂŞ za coÂś bierze to zawsze jest interesujÂąco ;) pytania trafne, wywaÂżone :) ton spokojny, bez zbĂŞdnej sensacyjnoÂści :)
Funckyrella pisze:Na koniec rp dla odmiany opowiedzieli o goÂściu, ktĂłry chciaÂł otruĂŚ prezydenta :devil:
A to na moje specjalne Âżyczenie :lol: Kiedy rozpoczynaÂł siĂŞ raport i PaweÂł przedstawiaÂł tematy, a wÂśrĂłd nich same dotyczÂące rezygnacji Wielgusa, powiedziaÂłam: Panie redaktorze, a moÂże by tak jakiÂś inny temat dla odmiany :lol: ( :o kurde :xx: gadam do telewizora :rozglada: i publicznie do tego siĂŞ przyznajĂŞ :rozglada: ) No, i pan redaktor mnie nie zawiĂłdÂł :tanczy: na koniec raportu byÂła zmiana tematu :lol:
obieżyświat
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: obieżyświat »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
..radość :jupi:
..radość z powodu istnienia i obecności Agatki :jupi:
Dżastina
Stały bywalec
Stały bywalec

A co to za przystojniak ( :P ) na tych cap.....aaaaa, to PaweÂł z wczoraj :rozglada:
We wczorajszym raporcie wieczornym tak dzielnie przepytywa³ swoich goœci :) Ojczulka Dominikanina, którego nazwiska nie pamiêtam :rozglada: ale chyba £ukasz mia³ na imiê ;) Pawe³ te¿ zapomnia³ imiê swojego goœcia :lol: na koniec rozmowy powiedzia³ do niego ojciec Tadeusz :lol: ale szybko siê poprawi³ :rozglada: Drugim goœciem by³ Marcin Przeciszewski z KAI. Pawe³ wspólnie ze swoimi goœÌmi pomaga³ zrozumieÌ nam ( i sobie pewnie te¿ :uhh: ) tê przykr¹ sprawê, która wyp³ynê³a w naszym koœciele :? W trakcie raportu nadesz³a informacja Konferencji Episkopatu Polski, w której by³a m.in. proœba do mediów o to aby nie nadinterpretowa³y faktów i doniesieù nap³ywaj¹cych w sprawie abp Wielgusa. I trzeba przyznaÌ, ¿e Pawe³ bardzo ³adnie do tej proœby siê zastosowa³ :) No, ale on ju¿ taki jest :D taktowny i wywa¿ony :D W nocnych serwisach wydawa³ siê byÌ :mhm: zmêczony (?) :uhh: znudzony (?) :mhm: a mo¿e przygnêbiony? :uhh: No có¿, trzeci nocny dy¿ur :mhm: mia³ prawo byÌ zmêczony :uhh: A dziœ pewnie odpoczywa :mhm:
adam
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: adam »

Oj ma po czym odpoczywaĂŚ .
Wczorajszy dzieĂą napewno nie naleÂżaÂł do najspokojniejszych :hmm:
pomylenie imiona to u dziennikarzy caÂłkiem normalna sprawa-caÂły czas ktoÂś zapomina z kim rozmawiaÂł.
Dzisiaj rano przytrafiÂło siĂŞ to samo Brydzi juÂż nie dÂługo :uhh: Grysiak :rozglada:
Dżastina
Stały bywalec
Stały bywalec

:shock: A jednak mój ( :szalony: ) Pawcio nie odpoczywa :shock: W raporcie by³a jego relacja z sejmu :D opowiada³ o przes³uchiwaniu S³awomira Skrzypka, kandydata na szefa NBP, przez sejmow¹ komisjê finansów publicznych. Mia³ du¿o do powiedzenia, jak zwykle szczegó³owo i wyczerpuj¹co o wszystkim nas poinformowa³ :tanczy: W po³owie M24h pojawi³ siê czerwony pasek z informacj¹, ¿e komisja pozytywnie zaopiniowa³a kandydaturê Skrzypka. A kto o tym doniós³? Pawe³ oczywiœcie :D Po kilkunastu minutach ju¿ krêci³ siê po studio i :shock: jak donosi strona tvn24 bêdzie znowu nocne serwisy prowadzi³ :D
:rozglada: TrochĂŞ mi gÂłupio, ja siĂŞ tak cieszĂŞ, a PaweÂł pewnie zmĂŞczony :uhh:

Ps.Adaœ jeœli to nie jest problem to mo¿e trzasn¹³ byœ Pawe³kowi parê fotek :rydzyk: :rozglada:
adam
Fan Forum
Fan Forum

Przepraszam ale wieczorem mam utrudniony doste do komputera-muszĂŞ siĂŞ nim dzieliĂŚ.
Mam przeczucie ze Pawcio caÂły ten tydzieĂą bedzie goÂściÂł w serwisach wieczornych.
obieżyświat
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: obieżyświat »

..stop-klatki zastrajkowaÂły w zwiÂązku z tym tylko mp3 z 12. :arrow:
http://savefile.com/files/399933
..radość :jupi:
..radość z powodu istnienia i obecności Agatki :jupi:
Kania
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Kania »

dzis juz raczej nie ujrzymy PawÂła wieczorem, poniewaz pracowal jako reporter choc z drugiej strony moze nas pozytywnie zaskoczyc
adam
Fan Forum
Fan Forum

Ale Âże pognali go do PÂłocka po nocnym serwisie :hmm: :hmm:

Jak capsiki siĂŞ zacieÂły tak nie bĂŞdzie Pawcia
Dżastina
Stały bywalec
Stały bywalec

PaweÂł nadajÂący relacje z PÂłocka, dla mnie to byÂł :shock: w ogĂłle siĂŞ go nie spodziewaÂłam dzisiaj ;) Sprzed siedziby PERN-u, jak to powiedziaÂła Anna JĂŞdrzejowska: bardzo waÂżnego miejsca , zdobywaÂł dla nas informacje w sprawie wstrzymania przez RosjĂŞ dopÂływu ropy m.in. do Polski.
obieÂżyÂświat pisze:..stop-klatki zastrajkowaÂły w zwiÂązku z tym tylko mp3 z 12. :arrow:
Tylko mp3? Krzysiu no coœ Ty :D Wielk¹ radoœÌ tym mi uczyni³eœ, dziêki :D Tej rozmowy akurat nie s³ysza³am, a w³aœnie od Marcina Jastrzêbskiego , cz³onka zarz¹du PERN, Pawe³ dowiedzia³ siê, ¿e obecnie ropa nie jest pobierana z, jak to do tej pory mówiono ( w tvn24 przynajmniej :rozglada: ) rezerwowych ropoci¹gów, ale z tzw. zasobów operacyjnych. Kole¿anki w dniu na ¿ywo przekazuj¹c w kolejnych serwisach tê informacjê, podkreœla³y: Jak dowiedzia³ siê nasz reporter Pawe³ £ukasik... :D
adam pisze:Przepraszam ale wieczorem mam utrudniony doste do komputera-muszĂŞ siĂŞ nim dzieliĂŚ.
Szkoda, ale rozumiem ;)

adam pisze:Mam przeczucie ze Pawcio caÂły ten tydzieĂą bedzie goÂściÂł w serwisach wieczornych.
:mhm: Myœlisz, ¿e bêd¹ tak okrutni, i¿ po ca³ym dniu spêdzonym na powietrzu, bêd¹ kazali Paw³owi jeszcze nocne serwisy prowadziÌ :mhm: Wydaje mi siê, ¿e dzisiaj Joanna w koùcu siê pojawi ;) albo Maciej Knapik, jego te¿ doœÌ dawno nie by³o :>
Kania pisze:dzis juz raczej nie ujrzymy PawÂła wieczorem, poniewaz pracowal jako reporter choc z drugiej strony moze nas pozytywnie zaskoczyc
PomyÂślicie, Âże jestem bez serca, ale nie miaÂłabym nic przeciwko temu, Âżeby nas zaskoczyÂł :rozglada:

Ps. Czy Wy teÂż macie takie trudnoÂści, jak ja, z wysyÂłaniem postĂłw :mhm:
adam
Fan Forum
Fan Forum

Nie tylko ty masz problem z postami :mhm:

PawÂła wywiaÂło ale pojawiÂła sie oszaÂłamiajaca blondyna Âżeby zastapiĂŚ Pawcia na stanowisku prezentera serwisĂłw wieczornych

Wczorajszy dzieù napewno nie by³ ³atwy dla Paw³a zewzglêdu na odleg³oœÌ i tematykê obc¹ reporterowi nastawionemu na politykê ale znakomicie sobie poradzi³
ODPOWIEDZ