Tomasz Lis w Polsacie

Dział poświęcony archiwalnym produkcjom telewizyjnym.

Moderator: Łukasz

Awatar użytkownika
michos
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:

Post autor: michos »

W po³owie wrzeœnia uka¿e siê nowa ksi¹¿ka Lisa. Ju¿ siê nie mogê doczekaÌ. Pójdê po ni¹ od razu kiedy siê uka¿e i przeczytam j¹ jednym tchem. Zobaczymy co tam Lisek napisze o tvn i o ca³ej pracy w telewizji.
A od jutra na stronie Lisa bêd¹ fragmenty nowej ksi¹¿ki. :lol:
Kajetan
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: Kajetan »

Lis naprawdĂŞ bardzo wiele straciÂł w moich oczach. CzytajÂąc dzisiejszy wywiad z nim jeszcze bardziej siĂŞ rozczarowaÂłem :?

Sukces (jeÂżeli wogĂłle bĂŞdzie) Tomasz Lis chce budowaĂŚ na znanych juÂż twarzach. Po co promowaĂŚ nowe gwiazdy jakich w POLSACIE brakuje? Zawsze przecieÂż lepiej "podkrasĂŚ" kogoÂś z konkurencji...

Tak, te¿ <acha³a przechodzi do POLSATU. Sobieniowski o tym by³o ju¿ wcze¶niej tak¿e przechodzi... Kto jeszcze? My¶lê, ¿e z FAKTÓW i TVN24 ju¿ nikt... W ostatniej Gali reporterzy FAKTÓw mówili nawet, ¿e proponowano im przej¶cie, ale zostaj±. Zostaj±, bo przechodzili ju¿ razem wiele trudnych chwil i nadal bêd± trzymaæ siê razem... :)
http://www.tvnfakty.pl - wszystkie fakty o TVN

BrzydUla - poniedziałek-piątek, godz. 17:55
(tvn) programowo najlepsza
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Post autor: doktorfaustus1 »

kaseta89 pisze:W ostatniej Gali reporterzy FAKTÓw mówili nawet, ¿e proponowano im przej¶cie, ale zostaj±. Zostaj±, bo przechodzili ju¿ razem wiele trudnych chwil i nadal bêd± trzymaæ siê razem... :)
BĂŞdÂą trzymaĂŚ siĂŞ razem :lol: :lol: :lol: :lol: Jasne, dopĂłki nie podizelÂą ich ambicjĂŞ i przede wszytkim pieniÂądze :twisted: Z wypowiedzi T. Lisa jasno wynika, Âże kolejnym, ktĂłry podziĂŞkuje za pracĂŞ Walterowi bĂŞdzie G. JĂŞdrzejewski - bÂądÂź co bÂądÂź zaufoany czÂłowiek Lisa, ktĂłry na pewno zadba o poziom nowego programu informacyjnego Polsatu.
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
Łukasz
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Łukasz »

doktorfaustus1 pisze:Z wypowiedzi T. Lisa jasno wynika, Âże kolejnym, ktĂłry podziĂŞkuje za pracĂŞ Walterowi bĂŞdzie G. JĂŞdrzejewski
A moÂżesz przytoczyĂŚ cytat, z ktĂłrego to tak jasno wynika? Bo ja jakoÂś go nie zauwaÂżyÂłem.
Awatar użytkownika
michos
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:

ZauwaÂżyÂłem, Âże ostatnio G.JĂŞdrzejowski nie jest wydawcÂą faktĂłw ale pewnie poszedÂł na urlop lub przygotowuje siĂŞ do startu nowego studia.
OsobiÂście myÂślĂŞ, Âże JĂŞdrzejowski zostanie przecieÂż ma teÂż w tej stacji swojÂą ÂżonĂŞ AnnĂŞ. :lol: :lol: :lol:

Doktorku chyba zbyt dalekie wnioski wysuwasz po wywiadzie lisa. :lol:
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

ÂŁukasz pisze:A moÂżesz przytoczyĂŚ cytat, z ktĂłrego to tak jasno wynika? Bo ja jakoÂś go nie zauwaÂżyÂłem.
To czytaj uwaÂżniej! Alez proszĂŞ:

Kogo ma Pan na myÂśli?

BĂŞdzie pracowaÂł Jakub Sobieniowski, za jakiÂś czas Tomasz MachaÂła, za jakiÂś czas bĂŞdzie jeszcze kilka innych osĂłb, niekoniecznie pokazujÂących siĂŞ na wizji, ale bardzo waÂżnych, jeÂśli chodzi o ostateczny ksztaÂłt takiego programu. Do tego rusza oczywiÂście mĂłj program.

(ÂźrĂłdÂło: http://www.wirtualnemedia.pl)

Moim zdaniem Lis wyraŸnie mówi tutaj o którymœ z wydawców Faktów. Przecie¿ nie chodzi mu chyba o panie sprz¹taczki lub sekretarki. Wszak one równiez nie pojawiaj¹ sie na wizji, a ich praca jest bardzo wa¿na. Podejrzewam, ¿e T. Lis bêdzie za bardzo zajêty - np dbanie o wizerunek i program ca³ej stacji, przygotwywanie w³asnego programu publicystycznego. Na dogl¹dane "Dziennika" z czasem brak³oby mu czasu. Jak wiêc stowrzyÌ dobry program i nie obawiaÌ siê o jego losy - wystarczy zatrudniÌ œwietnych wydawców i producentów, którzy poradz¹ sobie doskonale bez pomocy Lisa i ktorych nie trzeba prowadziÌ za rêkê. Podejrzewam, ¿ê Jêdrzejowski i Lis nadaj¹ na tych samych falach.
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
tobi
Zbanowany
Zbanowany

Post autor: tobi »

Nie podoba mi siĂŞ nowy wizerunek Lisa no i na twarzy jakos zmarniaÂł.
Awatar użytkownika
michos
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:

1 fragment ksi¹¿ki Lisa. Mo¿e niezbyt treœciwy ale tylko taki jest dostêpny.

- Panie Tomku, zostawi pan pÂłaszcz? - spytaÂła odruchowo sekretarka prezesa Piotra Waltera.
Coœ mi mówi³o, ¿e mo¿e lepiej nawet go nie zdejmowaÌ, bo sprawa potoczy siê szybko, ale oczywiœcie p³aszcz zdj¹³em.
ByÂł 10 lutego, dokÂładnie piĂŞtnaÂście dni po zawieszeniu mnie jako prowadzÂącego i wydawcy FaktĂłw. Lawina ruszyÂła po opublikowaniu sondaÂżu "Newsweeka". WynikaÂło z niego, czy raczej mogÂło wynikaĂŚ, Âże gdybym wystartowaÂł w wyborach prezydenckich, miaÂłbym szansĂŞ w starciu z politykami, a w drugiej turze nawet w starciu z JolantÂą KwaÂśniewskÂą.
Kilka miesiêcy po ca³ej tej awanturze jeszcze raz siêgn¹³em po egzemplarz tamtego "Newsweeka". "Prze³omowy sonda¿" - napisano na pierwszej stronie. Fakt, nie s¹dzi³em nawet, ¿e a¿ tak prze³omowy.
W kaÂżdym razie dla mnie.

Odpowiedzi¹ Waltera na ksi¹¿kê Lisa powinna byÌ ksi¹¿ka samego Waltera. Taka polemika miêdzy dwoma wrogami. :twisted: :twisted: :twisted:
Sylwia
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: Sylwia »

I to powinny byÌ lektury w szkole :twisted: z ¿ycia wziête, a nie jakies d³ugie i nudne ksi¹¿ki :evil: . Tutaj to jest jakaœ akcja, niespodziewane zwroty; a nie jak w niektorych ksi¹¿kach mo¿na przeczytac tylko ostatnia strone i wie sie o co chodzi przynajmniej nie traci siê czasu na czytanie.
Na Gieldzie drzewa nie rosną do nieba. =D
Co by to było za życie, gdyby nie było Bilansu?
oraz Firmy i Portfela.
http://www.gpw.pl
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Nudny ten fragment - taka grafomania. Zazwyczaj wybiera siê co lepsze kawa³ki, aby zachêcic czytelnika nie tylko do przeczytania, ale przede wszytkim do kupna ksi¹zki. Na razie nic ciekwawego - marny fragment, nudny styl. Zreszt¹ jutro napiszê coœ wiêcej na ten temat. A co s¹dzicie o stronie Lisa - równie marna, a wiêkszoœÌ materia³ów pochodzi z wirtulanych mediów. Oj coœ mi tutaj œmierdzi, ale powiem dopiero jutro, muszê sprawdziÌ kilka spraw. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
enjoy16
Początkujący
Początkujący

Post autor: enjoy16 »

u mnie lis jakos stracil...
Czym.? tym jaks ie teraz zachowuje...
jegos styl.... szkoda gadac...
Hmn a taka rpop nie ma ludzi nie zastapionych...
fakty po letnim letargu znowu oodzyskuja widzow wczoraj w srode bylo 3,2 milonia...
Hmn mysle ze lis juz wiele nie zdziaÂła nie wiem czemu mam takie przeczucie..
ArO
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: ArO »

M.in. do Polsatu przejdzie dwĂłch dziennikarzy tvn 24: Jakub Sobieniowski i Tomasz MachaÂła oraz "kilka innych osĂłb, niekoniecznie pokazujÂących siĂŞ na wizji, ale bardzo waÂżnych, jeÂśli chodzi o ostateczny ksztaÂłt takiego programu".
Nie wiem czy o tym juÂż byÂło wiadomo wczesniej bo jakos nie sledze tego tematu, ale jesli nie to wiecej mozecie przeczytaĂŚ tu
Ten podpis został ocenzurowany przez redakcję tvnfakty.pl :)
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Czy¿by zwyciêstwo pampersów z dawnej TV Puls? Wszak jeden czo³owy dziennikarz Wydarzeù (a raczej Wynaturzeù) pracuje w Polsacie. Mo¿e Solorz postanowi³ ci¹Ì koszty i wykorzyta dawne studio programu informacyjnego TV Puls? Przypomniam, ¿e Polsat znany jest ze swojego prawicowo-katolickiego nastawienia. Œwiadcz¹ o tym ostatnie reporta¿e - o eutanazji, aborcji, czy te¿ zwi¹zkach homoseksulanych - robione niczym propaganda z PRLu, z góry ustawion¹ tez¹.
tobi
Zbanowany
Zbanowany

Post autor: tobi »

To niech ÂściÂągnie jeszcze gÂłownego prowadzÂącego WYDARZEN Bogdana Rymanowskiego. A w Polsacie sa juz Piotr Michalak, Leszek KabÂłak, Robert Huzarek i w tv.4 Maciej Jankowski. Wszyscy from TVPuls'Wydarzenia'
Awatar użytkownika
michos
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:

Doktorku czyta³eœ artyku³ o Lisie w najnowszym "Newsweeku". :?: Cholernie ciekawy i jest tam jeszcze recenzja jego nowej ksi¹¿ki. Zapowiada siê interesuj¹ca.
Ja ju¿ zamówi³em ksi¹¿kê w wydawnictwie i podobno mam dostaÌ j¹ z osobistym autografem Lisa. :lol:
Tu jest odnoÂśnik do strony wydawnictwa.
http://www.tomaszlis.pl/
ODPOWIEDZ