POLSAT

Dyskusje na temat pozostałych stacji telewizyjnych.

Moderator: Łukasz

Kuba
Bywalec
Bywalec
Kontakt:

Post autor: Kuba »

Program w miarê mi siê podoba³... W stosunku do SHOW!TIME jest nieporównywalny. Jury siê rozkrêci (mam nadziejê), du¿o gwiazd nie œpiewa a¿ tak Ÿle. Studio jest fajne, nowoczesne, chocia¿ trochê zbyt ciemne, szkoda, ¿e pokazuj¹ w wiêkszoœci gwiazdy, a ma³o ca³oœci sceny, powinna byÌ te¿ do gwiazd do³¹czona grupa taneczna, chyba ¿e nie zauwa¿y³em (a¿ taki chory nie jestem :D ). Po pierwszym wystêpie Nejmana mia³em wra¿enie, ¿e "ug³askali" Elê Zapendowsk¹, ale póŸniej okaza³o siê, ¿e siê myli³em. Rura jak z Kuby Wojewódzkiego :lol:. Nie bêdzie to jakiœ wielki hit, ale za tydzieù te¿ chêtnie obejrzê. Szkoda, ze w sobotê i niedzielê TVN wypada o 20 z mojego telewizora. Przykro mi. :uhh:
tweety
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: tweety »

Studio mo¿e i fajne, ale ogólnie wg. mnie program le¿y. Dlaczego? A to dlatego, ¿e aktorzy nie s¹ stworzeni do œpiewania - chocia¿ mo¿e siê jeszcze wytrenuj¹. Mimo wszystko za tydzieù prze³¹czam siê na TVN i ogl¹dam Nianie i Kryminalnych, o niebo lepsze :)
Memory
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: Memory »

kaÂżdy moÂże mieĂŚ swoje zdanie ale to studio jest straszne caÂłe czarne tylko pare rur w koÂło ustawione jak w klatce i wysokie :grymas:

prowadzÂący do bani , program ogĂłlnie niezbyt
wybieram TzG zdecydowanie! 8)

wie ktoœ jaka by³a ogl¹dalnoœÌ pierwszego odcinka ?
...najpiękniejsze jest niewidoczne dla oczu.
podmark
Bywalec
Bywalec

Post autor: podmark »

PoÂłowa gwiazd nie umie ÂśpiewaĂŚ.... przez to - to co miaÂło byĂŚ najwaÂżniejesz - spiew spada na drugÂą pozycjĂŞ.
Jedno pytanie - czy wszyscy uczestnicy "TaĂąca z Gwiazdami" umiejÂą taĂączyĂŚ ?? OczywiÂście, Âże nie... O to wÂłaÂśnie chodzi w formatach z udziaÂłem celebrites - by poznaĂŚ ich wady i zalety. A Ci, ktĂłrzy nie umiejÂą ÂśpiewaĂŚ powodujÂą chociaÂż ÂśmiesznÂą atmosferĂŞ...

No i myÂślisz siĂŞ w stwierdzeniu, Âże Âśpiew tu najwaÂżniejszy - najwaÂżniejsza jest dobra zabawa.
Marcin
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: Marcin »

Ja jakoÂś tej dobrej zabawy tam nie zauwaÂżyÂłem.
anty-moher
Początkujący
Początkujący

Post autor: anty-moher »

Pierwszy odcinek nowej serii przyciÂągn¹³ przed ekrany 5,07 mln widzĂłw - wynika z danych AGB Nielsen Media Research przygotowanych dla portalu Wirtualnemedia.pl. UdziaÂły programu w caÂłej populacji wyniosÂły 27,70 proc., a w grupie wiekowej 16-49 lat – 26,12 proc.

Tanecznemu show TVN nie udaÂło siĂŞ pokonaĂŚ hitĂłw konkurencyjnych stacji. Drugi tego dnia (dodajmy, iÂż powtĂłrkowy) odcinek serialu „Ranczo” przyciÂągn¹³ bowiem aÂż 6,53 mln widzĂłw. Minimalnie lepszy od TaĂąca byÂł takÂże polsatowski „Skazany na ÂśmierĂŚ”, ktĂłry obejrzaÂło 5,18 mln osĂłb.
No i to mogÂło byĂŚ do przywidzenia, bo wam moÂże "Jak Oni ÂśpiewajÂą" siĂŞ nie podobaĂŚ( mnie zresztÂą teÂż nie) ale inni widzowie bĂŞdÂą woleli obejrzeĂŚ "gwiazdy" ze swoich ulubionych seriali niÂż TVN-owski, marniutki( nawet gorszy niÂż w IV edycji tzg) skÂład "gwiazd".
W tzg mamy jak¹œ aktorkê, która jest znana z jakiejœ afery zwi¹zanej ze swym by³ym mê¿em,
zapiewaj³ê( jak to okreœli³ kiedyœ Kuba W.) zwanego Ivan( a gdzie Delfin??? :devil: :P :P ) jak¹œ cukierkow¹ Miss Polonia z 1992 roku :hmm: wodzireja z "wiejskich" biesiad, jak¹œ bufoniast¹ piosenkarkê i kolejn¹ córkê polityka! No branie córek polityków mog³o byÌ œmieszne ale na pocz¹tku, a teraz to naprawdê ju¿... :stop: nie bior¹Ì pod uwagê paru zupe³nie bezbarwnych aktorów.
Polsat jednak przyj¹³ bardzo dobr¹ taktykê: œci¹gn¹³ "megagwiazdê" Cichopkow¹ i masê aktorów z popularnych seriali( wœród nich nawet dwoje uczestników I edycji tzg) no i jest jeszcze Edyta H., która bardziej znana jest jako tancerka. Nie trzeba ju¿ mówic dlaczego jest ona a nie dajmy na to ktoœ z innego serialu TVN.
"Prison Break" to bardzo dobry serial, sama go ogl¹da³am i nic dziwnego ¿e by³ lepszy ni¿ TZg, trochê dziw bierze ¿e ktoœ wreszcie pokona³ Taniec z Gwiazdami ale kiedyœ to musi nast¹piÌ. Zreszt¹, formu³a programu kostnieje, i traci on popularnoœÌ, oczym œwiadczy mnogoœÌ negatywnych komentarzy na Onecie i innych portalach.
I love Asia Seba
Ania Kuba Ania Rafał
I love Maciek Marzena
Ala Karola Wiktor Jasiek
Krzysiek
I love Anna Maria Madzia Arturek,
Żyć bez tego nie moge!!!!
Marcin
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: Marcin »

TVN-owski, marniutki( nawet gorszy niÂż w IV edycji tzg) skÂład "gwiazd".

Wcale siĂŞ z tym nie zgodzĂŞ. BÂądÂź co bÂądÂź Obuchowicz, Tyniec, Omenaa, Ivan, czy Cerekwicka to osoby znane. MoÂże Majchrzak, czy tym bardziej Olbrychski to sÂą jakieÂś nieporozumienia, ale w kaÂżdej edycji zdarzaÂł siĂŞ ktoÂś taki. W IV edycji nie byÂło Âżadnych supergwiazd.

jak¹œ cukierkow¹ Miss Polonia z 1992 roku :hmm:

Dodajmy - III wicemiss Âświata i miss universe.
i kolejnÂą cĂłrkĂŞ polityka! No branie cĂłrek politykĂłw mogÂło byĂŚ Âśmieszne ale na poczÂątku, a teraz to naprawdĂŞ juÂż... :stop:

Ale to przyciÂąga ludzi przed ekrany. StaÂło siĂŞ to pewnÂą tradycjÂą w "TaĂącu z gwiazdami" i wcale nie myÂślĂŞ, Âże dobrÂą ideÂą byÂłaby rezygnacja z tego.

Polsat jednak przyj¹³ bardzo dobr¹ taktykê: œci¹gn¹³ "megagwiazdê" Cichopkow¹

KtĂłra znana jest z tego, Âże jest znana. ZagraÂła do tej pory w 1 (sÂłownie: jednym) serialu. ZupeÂłnie nie nadaje siĂŞ na prowadzÂącÂą, wypadÂła marnie.

i masĂŞ aktorĂłw z popularnych seriali( wÂśrĂłd nich nawet dwoje uczestnikĂłw I edycji tzg) no i jest jeszcze Edyta H., ktĂłra bardziej znana jest jako tancerka.

MasĂŞ faÂłszujÂących aktorĂłw. KtoÂś gdzieÂś powiedziaÂł, Âże taĂączyĂŚ moÂżna siĂŞ nauczyĂŚ, ale ÂśpiewaĂŚ juÂż nie. I w polsatowskim programie doskonale to widaĂŚ. NiektĂłrych nie daÂło siĂŞ wrĂŞcz sÂłuchaĂŚ.

Zreszt¹, formu³a programu kostnieje, i traci on popularnoœÌ, oczym œwiadczy mnogoœÌ negatywnych komentarzy na Onecie i innych portalach.

Na Onecie sÂą same negatywne komentarze, nie waÂżne jaki jest temat dyskusji.
aveo
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: aveo »

jak¹œ cukierkow¹ Miss Polonia z 1992 roku :hmm:
Marcin pisze:Dodajmy - III wicemiss Âświata i miss universe.
i by³¹ sekretarkê W³odzimierza Pawlaka :spiewa:
work work work
gdzie są te wakacje??!!
жду тебя...
Ptr15
Bywalec
Bywalec

Post autor: Ptr15 »

ByĂŚ moÂże Telewizja Polska straci kolejÂą kurĂŞ znoczÂącÂą zÂłote jaja. Jak podaje PrzeglÂąd Sportowy, Polsat prowadzi bardzo zaawansowane rozmowy w kwestii kupna praw do transmisji konkursĂłw Pucharu ÂŚwiata w skokach narciarskich od sezonu 2008/09 do 2010/11.
Za rok wygasa umowa Telewizji Polskiej z prawami do pokazywania Pucharu ÂŚwiata w skokach narciarskich. O ten atrakcyjny kÂąsek, przyciÂągajÂący przed ekrany miliony PolakĂłw, chce powalczyĂŚ Polsat.

Jak zdradza PrzeglÂądowi Sportowemu Marian Kmita, szef sportu w Polsacie, sÂłoneczna telewizja prowadzi bardzo zaawansowane rozmowy z zagranicznymi poÂśrednikami w kwestii kupna praw telewizyjnych do Pucharu ÂŚwiata na trzy lata, poczÂąwszy od sezonu 2008.09.

Co na to Telewizja Polska? Robert Korzeniowski, szef sportu TVP zapewniÂł, Âże skokĂłw tak Âłatwo Telewizja Polska nie odpuÂści. Warto przypomniec, Âże TVP juÂż utraciÂła kilka atrakcyjnych wydarzeĂą sportowych na rzecz Polsatu.

Polsat z kolei zamierza mocno walczyĂŚ, bo - jak zapowiedziaÂł szef sportu w Polsacie, tym bardziej, Âże jego stacja chce stawiaĂŚ na sport.
ÂŹrĂłdÂło: media2.pl

S¹dzê, ¿e TVP nie odda Polsatowi praw do transmisji, bo to niez³y biznes. ChoÌ kto wie czy skoki bêd¹ tak popularne w Polsce za dwa lata. Fakt, wtedy wypadaj¹ igrzyska olimpijskie, ale jak nie bêdziemy mieli dobrego zawodnika to ogl¹dalnoœÌ nie bêdzie zachwycaj¹ca.
Dobrze, Âże Polsat stawia na sport :D
Faktomaniak
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: Faktomaniak »

Ptr 15
Dobrze, Âże Polsat stawia na sport
Z tym stwierdzeniem do koĂąca bym sie nie zgodziÂł.

Co prawda Polsat ma prawa do pokazywania koszykarskiej Dominet Bank Ligi i siatkarskiej Extraligi i do tego nabyÂł prawa do meczĂłw Ligi ÂŚwiatowej , ktĂłrej finaÂły odbĂŞdÂą sie w katowickim spodku w tym roku.
DochodzÂą do tego jeszcze wyÂścigi F1 przez najblizsze trzy lata w sÂłonecznej stacji.
I to chyba tyle z ciekawszych ofert , ktĂłre i tak w wiĂŞkszoÂści sÂą pokazywane w sportowych kanaÂłach Solorza.

W Polsacie nie ma wielkiego sportu z najwyÂższej pĂłlki.
Gdy rusza³ Polsat Sport to jego g³ówn¹ zalet¹ bylo to ¿e mial prawa do Mundialu w Koreii i Japonii.( mecze retransmitowano w Polsacie a w TVP tylko 8 spotkaù - zupe³ny blama¿ publicznej.)
W roku 2006 niemieckie mistrzostwa juÂż w TVP i Polsacie - po poÂłowie ( 32 spotkania w kaÂżdej ze stacji -na Âżywo )
W tym samym czasie po zakoĂączeniu sezonu - telewizja N Sport przejeÂła prawa do pilkarskiej Ligi MistrzĂłw i pucharu UEFA kosztem - Polsatu.
A ostatnio TVP naby³a prawa do Mundialu w 2014 na wy³¹cznoœÌ!
A rok wczeœniej kupi³a Mundial w RPA w 2010 równie¿ na wy³¹cznoœÌ !
TVP posiada jeszcze Igrzyska Olimpijskie -zarĂłwno Letnie jak i Zimowe
Nie wychwalam TVP ale takie sÂą Fakty.
(Oby tylko nie wrzucili caÂłych Mistrzostw do TVP Sport.)

W konkurencji wielkiego miĂŞdzynarodowego sportu gĂłrÂą jest publiczna .
Polsat trzyma siĂŞ tylko tym Âże musi zapeÂłniĂŚ swoje ramĂłwki relacjami ktĂłre, ktore zakupil i to go tak na prawdĂŞ jeszcze trzyma przy sporcie.
NOWA ERA W TVN
Elek
Początkujący
Początkujący

Post autor: Elek »

wlasnie widzialem ten nowy serial polsatu "i kto tu rzadzi".. no i mam niezle uczucie bo myslalem ze polsat sie odradza.. nina i te sprawy.. fajna obsada.. oryginalny scenariusz chyba tez sie przyjal.. ale dla mnie ten serial to jeden niewyppal jak na razie.. jeszcze nie widzialem aby dwoje glownych bohaterow gralo tak sztucznie a zarty byly tak wymuszone.. tragedia :devil:

[ Dodano: Sob Kwi 28, 2007 8:56 am ]
Hm... OglÂądaÂł ktoÂś wczoraj "eska music awards"??... no ja widzialem druga czesc zaraz po odwroconych.. no i musze przyznac ze scena zrobila na mnie wrazenie.. cos mi ise wydaje ze tvn moze schowac sie z ta swoja na sopot festiwal niech lepiej wezma sie do roboty bo widac ze polsat szokuje coraz bardziej... :hmm:
pawell
Fanatyk :)

Post autor: pawell »

Media2 pisze:Telewizyjne podglÂądanie nadal w modzie. Telewizja Polsat szykuje dla swoich widzĂłw swĂłj nowy reality-show. ProwadzÂącym program "Goli i bosi" bĂŞdzie gwiazda stacji - Krzysztof Ibisz.
WedÂług informacji Dziennik, program jest w caÂłoÂści polskim pomysÂłem stacji, a jego realizacjÂą zajmie siĂŞ Grupa ATM.

Zasady sÂą proste. Uczestnicy programu (3 kobiety i 3 mĂŞÂżczyzn) zostanÂą bez pieniĂŞdzy odciĂŞci od Âświata. Ich zadaniem bĂŞdzie wykazaĂŚ siĂŞ sprytem, by je zdobyĂŚ. W przeciwnym razie czeka na nich twardy materac i kromka chleba.

Program na antenie stacji ma pojawiĂŚ siĂŞ juÂż w czerwcu.
Hmmm... Fajnie. ZnĂłw Ibisz. :/ Czy Polsat naprawdĂŞ nie ma innych twarzy? On jest juÂż nudny. No chyba, Âże chcÂą znĂłw pobiĂŚ rekord - jedna osoba prowadzi kilka programĂłw jednoczeÂśnie... :/

Sam pomysÂł nawet ciekawy. Dawno juÂż nie widziaÂłem takiego programu, ktĂłry polega na podglÂądaniu (ostatnio chyba 1 odcinek "Agencji" na TVN). Ale wiele ÂżaleÂży od tego jak ten program bĂŞdzie zrealizowany. I czy sam pomysÂł wypali w rzeczywistoÂści.
Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! :D
Ptr15
Bywalec
Bywalec

W pierwszych dniach czerwca 2007 roku juÂż po raz piÂąty odbĂŞdzie siĂŞ muzyczny festiwal organizowany przez telewizjĂŞ Polsat - TOPtrendy. Dziennik dotarÂł do peÂłnej listy gwiazd, ktĂłre pojawiÂą siĂŞ na scenie.
W pierwszy dzieĂą festiwalu widzowie usÂłyszÂą najwiĂŞksze przeboje gwiazd, ktĂłre w 2006 roku sprzedali najwiĂŞcej pÂłyt. Na scenie zobaczymy artystĂłw: Andrzej Piaseczny, Ania DÂąbrowska, Blog 27, Grzegorz Turnau, Maria Peszek, Maryla Rodowicz, Myslovitz, Piotr Rubik, Szymon Wydra oraz Wilki. Koncert poprowadzÂą Agata MÂłynarska, Katarzyna Cichopek i Krzysztof Ibisz.

Drugi dzieĂą festiwalu poprowadzÂą Piotr BaÂłtroczyk i MichaÂł Koterski, a w koncercie "Trendy" wystÂąpiÂą m.in. Bracia, Kaszmir i Maciej Silski. Trzeci dzieĂą to dwa niecodzienne koncerty: "Cyganeria" na 30-lecie pracy Jacka Cygana oraz "Godzina WilkĂłw" z okazji 15-lecia istnienia zespoÂłu Wilki, wynika z informacji Dziennika.

Ostatniego dnia odbĂŞdzie siĂŞ 4. Sopocka Noc Kabaretowa, ktĂłrÂą poprowadzÂą znani aktorzy Cezary Pazura i Olaf Lubaszenko. Na scenie Opery LeÂśnej wystÂąpiÂą: Kabaret Ani Mru Mru, Marcin Daniec, Kabaret Moralnego Niepokoju, Kabaret KoĂą Polski, Jerzy Kryszak, Kabaret Rak, Kabaret OTTO, Kabaret Neo-NĂłwka, Kabaret Dno oraz Kabaret Paranienormalni.

Przypomnijmy, Âże festiwal TOPtrendy w tym roku dobĂŞdzie siĂŞ miĂŞdzy 8 a 11 czerwca.
Ciekaw jestem jak koncert poprowadzi Misiek Koterski :D (jakby Kuba jeszcze byÂł w Polsacie pewnie miaÂłby ten koncert razem z MiÂśkiem :D) Dla mnie najlepszy bĂŞdzie 3 i 4 dzieĂą festiwalu. Zobaczymy jak to wszystko bĂŞdzie bo jeszcze troche czasu zostaÂło.

ÂŹrĂłdÂło: media2.pl
pawell

Post autor: pawell »

Press pisze:Polsat ma nowy projekt programu z udziaÂłem znanych osĂłb – wynika z naszych informacji. MiaÂłby go prowadziĂŚ Maciej Dowbor. Zadaniem gwiazd byÂłoby odgadywanie dalszego ciÂągu materia³ów filmowych. Program jest w fazie projektĂłw, niewykluczone jednak, Âże znajdzie siĂŞ w jesiennej ramĂłwce.
Fajny pomysÂł na program. :D SzczegĂłlnie jakby to miaÂły byĂŚ Âśmieszne filmiki. I nie wiem jak Wam, ale mi ta idea bardzo przypomina "KoĂąca nie widaĂŚ" w Szymon Majewski Show". :roll:
Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! :D
Ptr15
Bywalec
Bywalec

Wszytko tak samo jak w KoĂąca nie widaĂŚ. MoÂże jeszcze nazwĂŞ programu dadzÂą podobnÂą ? :D
ODPOWIEDZ