Ciekawostki telemetryczne

Dyskusje na temat pozostałych stacji telewizyjnych.

Moderator: Łukasz

alvaro
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: alvaro »

z czego wynikaj¹ ró¿nice miêdzy badaniem AGB a TNS OBOP?

moÂże mi ktoÂś wytÂłumaczyĂŚ?
Ptr15
Bywalec
Bywalec

Post autor: Ptr15 »

Z tego Âże AGB to firma zajmujÂąca sie badaniami rynku w wielu krajach Âświata, a TNS OBOP bada rynek telewizyjny tylko dla Telewizji Polskiej. A tak wogle to AGB ma wiĂŞcej gospodarstw domowych w ktĂłrych sÂą zainstalowane ich sprzĂŞty badajÂące a co za tym idzie sÂą bardziej wiarygodni. (prznajmniej dla mnie) :D
Kuba
Bywalec
Bywalec
Kontakt:

Post autor: Kuba »

Wyniki baj AGB:
Polsat:

Obrazek
TVN:
Obrazek

Wyniki baj TNS OBOP:
media2.pl pisze:WedÂług danych TNS OBOP wyemitowane 3 marca 2007r. w Polsacie show „Jak oni ÂśpiewajÂą?" obejrzaÂło ponad pó³ miliona widzĂłw wiĂŞcej niÂż „Taniec z gwiazdami" w TVN. Nowy program Polsatu zobaczyÂło 4 704 tys. osĂłb (13,3%), a pierwszy odcinek piÂątej serii "TaĂąca z gwiazdami" w TVN przyciÂągn¹³ przed telewizory 4 189 tys. PolakĂłw (11,8%). Po poÂłudniu przedstawimy wyniki AGB Nielsen Media Research.
:o :o :o :o :o :o :o
DODANO: Teraz zauwaÂżyÂłem, Âże "Ranczo" pobiÂło wszystko :wink:
Ptr15
Bywalec
Bywalec

Troche lipa, Âże Ranczo jest w tym samym czasie co TzG. A i jeszcze Prison Break w tym samym czasie leci. Gdyby nie dobre programy konkurencji to "Taniec..." mĂłgÂłby liczyĂŚ na ok. 6,5 mln osĂłb.
Shrek 2 rĂłwnie dobrze jak i pierwsza czĂŞÂśc ma bardzo licznÂą widowniĂŞ. Fakty teÂż majÂą swoje 5 mln, a Wydarzenia ledwo 3,5.
pawell
Fanatyk :)

Post autor: pawell »

Duuu¿a widownia "Shreka 2" - wiedzia³em, ¿e bêdzie dobrze, ale 6 mln siê nie spodziewa³em po tym jak w "Superkinie" by³y naprawdê super filmy, a ich ogl¹dalnoœÌ ma³a. :roll: "Fakty" od d³u¿szego czasu ponad 5 mln :D oby tak dalej. "Na Wspólnej" tak kr¹¿y w okolicach 5 milionów, ale nie udaje siê dojœÌ do ten magicznej sumy, czekam a¿ przekrocz¹ i bêda trzymaÌ 5. :P No i "Kuba Wojewódzki" zyska³ ponad milion - tu pewnie wp³yw mia³ "Taniec z gwiazdami" i chyba nie za ciekawy nowy sensacyjny program Polsatu (nie widzia³em), który mia³ mniej ni¿ 3,1 mln. :roll: I powtórka "Niani" przyzwoicie - 3 mln mimo i¿ Polsat nadawa³ "Jak Oni Œpiewaj¹". :)

ÂŚrednie tygodniowe udziaÂły stacji w rynku telewizyjnym - TVP1 - 22,84%, TVP2 - 18,39%, Polsat - 17,85%, TVN -17,11%. TVN w sumie dobrze, ale liczĂŞ wkrĂłtce na awans na 3 miejsce. :>
szym
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: szym »

"Shrek" bardzo przyzwoicie, "Harry Potter" chyba mu nie dorĂłwna, no ale zobaczymy...

Jak ju¿ pisa³em, bardzo siê cieszê, ¿e "Skazany na œmierÌ" mia³ wiêksz¹ ogl¹dalnoœÌ od "Taùca z gwiazdami". 5,2 mln do 5,1 mln - niby ma³a róznica, ale JEDNAK :D

Warto dodac, ¿e "Prison Break" trwa³ tylko godzinê i wielu siê pewnie prze³¹czy³o siê o 21:00 na TVN, wiêc moim skromnym zdaniem ogl¹dalnoœÌ "Taùca" w trakcie serialu wynosi³a nieco ponad 4 mln, a póŸniej dopiero wzros³a podzwy¿szaj¹c œredni¹ do piêciu milionów.
:)
Ptr15
Bywalec
Bywalec

Tabelka z wynikami TVN za zeszÂły tydzieĂą:
Obrazek

Szymon Majewski dobrze zacz¹³. Szkoda, ¿e zabrak³o miejsca dla Kuby Wojewódzkiego. Harry Potter zdecydowanie mniej ni¿ Shrek, ale to by³o do przewidzenia bo nie ka¿dy lubi takie filmy jak Harry.. (ja tego nie znoszê). TzG ju¿ o 400 tysiêcy wiêcej. Jak dobrze zaczeli Kryminalni i Niania. W tym tygodniu czekam na super wynik Odwróconych.
Marcin
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: Marcin »

WidzieliÂście ile miaÂł serwis TVN24 dla DDTVN? AÂż 2,24 mln.

Harry Potter - zaskoczenia, reszta bez niespodzianek.
podmark
Bywalec
Bywalec

Post autor: podmark »

I czym tu siĂŞ ekscytowaĂŚ... Gdyby caÂłe "dzieĂą dobry TVN" miaÂło 2 miliony oglÂądalnoÂści, to byÂłby sukces, a 3 minuty w ciÂągu prawie 2,5-godzinnego programu to niezbyt wiele...
Ptr15
Bywalec
Bywalec

Trochê to dziwne. Ludzie specjalnie prze³¹czaj¹ o równej godzinie tylko na serwis i nie ogl¹daj¹ DDTVN.
Marcin
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: Marcin »

Mam wraÂżenie, Âże gdyby to samo byÂło w Polsacie, to miaÂłbyÂś siĂŞ czym ekscytowaĂŚ. :devil: Czy nie?

Uwa¿am ten wynik za ciekawy, bo nawet popo³udniowe "Fakty" nie s¹ w stanie osi¹gn¹Ì takiego wyniku. Oczywiœcie, ¿e ca³e "DDTVN" nie bêdzie mia³o œredniej ogl¹dalnoœci na takim poziomie, bo te ponad 2 miliony musia³yby wstaÌ o 8.30 rano.

Ptr15 pisze:Trochê to dziwne. Ludzie specjalnie prze³¹czaj¹ o równej godzinie tylko na serwis i nie ogl¹daj¹ DDTVN.

A kto tak powiedzia³? :> Pewnie miêdzy 10, a 11 ogl¹dalnoœÌ by³a podobna. :> Ale to pewnie dlatego, ¿e Wiœniewski znowu siê ¿eni³. :lol:
pawell

Post autor: pawell »

No i "Taniec z gwiazdami" pokonaÂł i "Skazanego na ÂśmierĂŚ" i "Jak ONI ÂŚpiewajÂą". 8) A tydzieĂą temu oba programy wyprzedzaÂły show TVN. :roll:

"Harry Potter..." rzeczywiœcie zaskoczy³, ale negatywnie, takiego kiepskiego wyniku siê nie spodziewa³em. :uhh: Dobre otwarcie nowych sezonów "Kryminalnych" i "Niani" oraz "Szymon Majewski Show". "Kuba Wojewódzki" sporo straci³ - wczoraj program ogl¹da³o tylko 2,46 mln (choÌ by³ w sumie interesuj¹cy goœÌ - Krzysztof Bosak :roll: ), ale za tydzieù musi byÌ lepiej. :D W koùcu taki goœÌ... 8) No i te¿ zaskoczenie - pozytywne - z wyniku tego serwisu informacyjnego TVN 24 dla "Dzieù Dobry TVN" a¿ szkoda, ¿e nie daj¹ pe³nych wydaù (jak to by³o podczas testu z "DDTVN" w tygodniu) tylko taki fragmencik. :)
podmark
Bywalec
Bywalec

Post autor: podmark »

Marcin pisze:Mam wraÂżenie, Âże gdyby to samo byÂło w Polsacie, to miaÂłbyÂś siĂŞ czym ekscytowaĂŚ. :devil:
Masz mylne wraÂżenie... Mimo, Âże trzymam kciuki za Polsat, to potrafiĂŞ doceniĂŚ dobre produkcje z kaÂżdej stacji.

PragnĂŞ zwrĂłciĂŚ Marcinie TwojÂą uwagĂŞ na fakt, Âże "DD TVN" mogÂłoby notowaĂŚ lepsze wyniki - udziaÂły w rynku w niedzielĂŞ wynoszÂą chyba okoÂło 18 % (wiĂŞc gdzieÂś te 82 % widzĂłw w tym czasie oglÂąda telewizjĂŞ...)
szym
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: szym »

Dla porĂłwnania/przypomnienia wyniki z wczorajszego wieczoru podane wg schematu tytuÂł - gatunek - stacja - data - poczÂątek emisji - koniec emisji - widzowie - widzowie proc. - udziaÂły
AGB pisze: SKAZANY NA SMIERC /SER. USA/ Polsat 11-03-2007 20:01:47 20:57:37 4,543,678 12.63% 24.68%
RANCZO /SER.KOM.POL./ TVP1 11-03-2007 20:22:09 21:11:21 6,346,888 17.64% 34.02%
TANIEC Z GWIAZDAMI /PROG.ROZR./ TVN 11-03-2007 19:58:57 21:47:48 5,412,071 15.04% 30.02%
Jak widaĂŚ "Ranczo" nie ma sobie rĂłwnych. "Skazany..." juÂż tylko 4,5 mln, ja mam nadziejĂŞ, Âże nie spadnie poniÂżej 3,5 mln bo wtedy to bĂŞdzie jak taki zwykÂły, amerykaĂąski serial nadawany o 23:00 w TVN ;P Na razie "Prison Break'owi" to nie grozi, a Polsat kupiÂł juÂż nowy sezon.

Jest to jedyna propozycja Polsatu, której kibicujê* i ufam, ¿e to chwilowa s³aboœÌ... :rozglada: Natomiast ciekawi mnie jaka by³a ogl¹dalnoœÌ "Taùca z gwiazdami" pomiêdzy 20:00, a 21:00... :mhm:
* Nie liczÂąc "Gotowych na wszystko", ale to godz. 23:00, maÂło widzĂłw (okoÂło 1,6 mln) i przede wszystkim powtĂłrki.

Poza tym... "Taniec" zacz¹³ siê przed dwudzist¹, nie by³o reklam po "Uwadze"?

Nowe sposoby promowania programĂłw TVN robiÂą swoje, dobry start "Niani" i "Kryminalnych"... wynik "Harry'ego Pottera" mnie nie dziwi, tyle siĂŞ spodziewaÂłem, podobnÂą widowniĂŞ ma zawsze "WÂładca pierÂścieni".
:)
Ptr15
Bywalec
Bywalec

Sam siĂŞ zdziwiÂłem jak Cebula w Uwadze powiedziaÂł: "ProszĂŞ nie odchodziĂŚ od telewizorĂłw bo za kilka sekund Taniec z Gwiazdami". PomyÂślaÂłem sobie "jakie kilka sekund jak zaraz reklam tyle rzucÂą". A tu nagle pozytywne zdziwienie. Punktualnie godzina 20 i bez wczeÂśniejszych reklam zaczynajÂą TzG. Oby tak dalej :D

Sporo ma te Ranczo. OgladaÂł ktoÂś to? Dobre jest? Bo ciekaw jestem dlaczego tyle ludzi to oglÂąda?
ODPOWIEDZ