Oprawa graficzna i dźwiękowa TVN24
Moderator: Łukasz
Mi teÂż siĂŞ nie podobajÂą te zmiany. RzeczywiÂście te biaÂłe ÂświecÂące przestrzenie miĂŞdzy monitorami w tle strasznie dekoncentrujÂą. Nie wiem czemu to miaÂło sÂłuÂżyĂŚ. Poprzednio wygladaÂło to duÂżo lepiej. Co do scrolla - teÂż sie zgadzam, powinien zostaĂŚ. Wzorowanie siĂŞ na CNN rzuca siĂŞ w oczy niesamowicie. BiaÂłe belki mogÂą byĂŚ. ChociaÂż ogĂłlnie wolaÂłem poprzedniÂą grafikĂŞ.
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
Pierwsze wra¿enie podczas krótkiego zerkniêcia na PoranekTVN24 - negatywne. Jednak zaczynam siê powoli przekonywaÌ i coraz bardziej mi siê podoba. Podobnie ze stron¹ - troszeczkê szata graficzna niedopracowana ale za to niezmiernie bogata w treœÌ i funkcjonalna 

Anna Kalczyńska, Anita Werner, Beata Tadla, Justyna Pochanke - czołowa czwórka 

-
- Początkujący
- Kontakt:
Zmiany w grafice s¹ z pewnoœci¹ na lepsze. W studiu tak¿e. Poszli z duchem czasu - i tak jak inne, zagraniczne szanuj¹ce siê telewizje informacyjne maj¹ bia³y akcent w studiu. Stó³ te¿ jest OK. Jest specjalne wydzielone w nim miejsce dla prezentera - dziêki temu ¿aden polityk ju¿ np. w M24 nie bêdzie podgl¹da³ pytaù i notatek przygotowanych przez dziennikarzy.
WidaÌ te¿, ¿e ten stó³ jest zrobiony z myœl¹ o Faktach, tzn. chcieli usystematyzowaÌ np. ¿e ju¿ nie ma loga stacji na œrodku sto³u - nie trzeba zmieniaÌ podczas Faktów. Widzia³em te¿ nowy ten taki "mini - stoliczek"
, co go wykorzystujÂą w Faktach PopoÂłudniowych i w Sporcie TVN. Jest bardziej okrÂągÂły. Brakuje tylko barierek - takie chamskie szpary po nich pozostaÂły :?
No ale, ogĂłlnie zmiany na duÂży +
Do tego newsroom jest tak odÂświeÂżony, Âże Fakty przy swojej grafice tego raczej nie odczujÂą
WidaÌ te¿, ¿e ten stó³ jest zrobiony z myœl¹ o Faktach, tzn. chcieli usystematyzowaÌ np. ¿e ju¿ nie ma loga stacji na œrodku sto³u - nie trzeba zmieniaÌ podczas Faktów. Widzia³em te¿ nowy ten taki "mini - stoliczek"

No ale, ogĂłlnie zmiany na duÂży +
Do tego newsroom jest tak odÂświeÂżony, Âże Fakty przy swojej grafice tego raczej nie odczujÂą

Kamil Durczok, Justyna Pochanke, Anita Werner i Grzegorz Kajdanowicz oraz Beata Tadla i Piotr Marciniak
Fakty - codziennie o 19:00 w TVN
Fakty - codziennie o 19:00 w TVN
-
- Czasem tu wpada
- Kontakt:
o tvn24
Moja ocena - zmiany na minus. Przede wszystkim bardzo negatywnie oceniam tak du¿o koloru bia³ego, a przy tym jeszcze stosowanie go w belkach... Uwa¿am te¿ ze stó³ jest zdecydowanie za ma³y - jak pomieszcz¹ siê przy nim goœcie np w mag. 24 godziny ? Jest te¿ za ma³o widoczny, mam wra¿enie (choÌ tutaj nie przygl¹dalem sie specjalnie), ¿e zlewa siê z reszt¹...
Jednak najwiĂŞkszym minusem, jak juÂż wczeÂśniej wspomiano, jest opĂłcz belek brak sroola. Te ciÂągle napisy sÂą... beznadziejne. I sÂą "puszczane" kiedy popadnie. Tekst oddzielajÂący dwa krajowe wydarzenia odnosiÂł siĂŞ do zapowiedzi programu TVN24. Szkoda, Âże zrezygnowano z napisĂłw KRAJ, ÂŚWIAT, BIZNES i TVN24.
A co do Âściany z monitorami to mam wraÂżenie, Âże te odstĂŞpy i nierĂłwne(?) monitory wprowadzajÂą taki zamĂŞt, jeÂśli nie powiedzieĂŚ element braku profesjonalizmu - co na pierwszy rzut oka nasunĂŞÂło mi siĂŞ na myÂśl.
Natomiast jeÂśli chodzi o portal tvn24.pl to zupeÂłnie nie rozumiem dlaczego w tych wiadomoÂściach na stronie gÂłownej pokazywany jest odrĂŞbny serwis a nie ten z anteny tvn24.
WedÂług mnie grafika tvn 24 - przynajmniej jej poczÂątek - co widaĂŚ, na pierwszym screnie z powyÂższego posta nawiÂązuje nie co do "n". czy nie przypomina to wam loga "n"?
Jednak najwiĂŞkszym minusem, jak juÂż wczeÂśniej wspomiano, jest opĂłcz belek brak sroola. Te ciÂągle napisy sÂą... beznadziejne. I sÂą "puszczane" kiedy popadnie. Tekst oddzielajÂący dwa krajowe wydarzenia odnosiÂł siĂŞ do zapowiedzi programu TVN24. Szkoda, Âże zrezygnowano z napisĂłw KRAJ, ÂŚWIAT, BIZNES i TVN24.
A co do Âściany z monitorami to mam wraÂżenie, Âże te odstĂŞpy i nierĂłwne(?) monitory wprowadzajÂą taki zamĂŞt, jeÂśli nie powiedzieĂŚ element braku profesjonalizmu - co na pierwszy rzut oka nasunĂŞÂło mi siĂŞ na myÂśl.
Natomiast jeÂśli chodzi o portal tvn24.pl to zupeÂłnie nie rozumiem dlaczego w tych wiadomoÂściach na stronie gÂłownej pokazywany jest odrĂŞbny serwis a nie ten z anteny tvn24.
WedÂług mnie grafika tvn 24 - przynajmniej jej poczÂątek - co widaĂŚ, na pierwszym screnie z powyÂższego posta nawiÂązuje nie co do "n". czy nie przypomina to wam loga "n"?
Ostatnio zmieniony poniedziałek 19 mar 2007, 15:21 przez michal641, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Fan Forum
..nie podobajÂą mi siĂŞ te zmiany :nie:
..kolorystycznie za jasno - oczy bolÂą od tej bieli :/
..studio pokazywane w caÂłoÂści wyglÂąda jak nieposprzÂątane - baÂłagan :uhh:
..pasek i wyskakujÂące napisy na nim wytrÂącajÂą mnie z rytmu informacji
..podczas ³¹czenia z reporterami tak jakoœ dziwnie obraz jest dzielony :hyh:
..a kiedy mĂłwi reporter i obraz ponownie jest dzielony w kadrze jest mĂłwiÂący reporter tak Âśmiesznie ÂściÂśniĂŞty
..ja chcĂŞ starÂą grafikĂŞ :devil:
..a jeden plus
..biurko Âładne majÂą to nowe
..ale taki Âśmieszny znowu przy nim stolik czy coÂś
..kolorystycznie za jasno - oczy bolÂą od tej bieli :/
..studio pokazywane w caÂłoÂści wyglÂąda jak nieposprzÂątane - baÂłagan :uhh:
..pasek i wyskakujÂące napisy na nim wytrÂącajÂą mnie z rytmu informacji

..podczas ³¹czenia z reporterami tak jakoœ dziwnie obraz jest dzielony :hyh:
..a kiedy mĂłwi reporter i obraz ponownie jest dzielony w kadrze jest mĂłwiÂący reporter tak Âśmiesznie ÂściÂśniĂŞty

..ja chcĂŞ starÂą grafikĂŞ :devil:
..a jeden plus

..biurko Âładne majÂą to nowe

..ale taki Âśmieszny znowu przy nim stolik czy coÂś

..radość :jupi:
..radość z powodu istnienia i obecności Agatki :jupi:
..radość z powodu istnienia i obecności Agatki :jupi:
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Myœlê, ¿e to tylko kwestia przyzwyczajenie. Osobiœcie s³ucham TVN24, ale cieszê siê, ¿e teraz mo¿na skorzystaÌ z Internetu. Portal TVN24 podaje najœwie¿sze wiadomoœci. Nie zapominajmy o tym, ¿e wklupanie info na stronê trochê trwa, a to, co ogl¹damy dociera do nas szybciej. Wygl¹d portalu wywar³ na mnie dziwne wra¿enie, ale szybko siê do niego przyzwyczai³em. Skorzysta³em z ich nowoœci i na moim kompie znalaz³ siê pasek TVN24. Stacja TVN rozwija siê najszybciej z polskich TV. Niektóre zmiany mog¹ wyjœÌ na dobre, inne na z³e. To, co komuœ nieodpowiada mo¿e zainponowaÌ pozosta³ym. Biel w tym wypadku jest symbolem przejrzystych informacji, wed³ug mojego mniemania
Oby ka¿da stacja TV pod¹¿a³a z biegiem czasu, jak TVN i TVN24.

Wiarygodne i sprawdzone źródła, rzetelnie opracowane FAKTY i obiektywny komentarz - to cechy prawdziwego dziennikarstwa...
Bartek
Bartek
Ciekawe czy coÂś oprĂłcz stoÂłu zmieni siĂŞ takÂże w 'Faktach'.
Raczej nie, ale mogÂą byĂŚ jakieÂś drobne poprawki.
W 'Poranku' byÂło widaĂŚ przez moment Durczoka z jakimÂś goÂściem... PokazywaÂł coÂś palcem. 

nbox recorder, 4 pakiety + HBO | http://www.hubert-urbanski.ovh.org
TVN Warszawa - moje miasto, moje życie.
TVN Warszawa - moje miasto, moje życie.