Oprawa graficzna i dźwiękowa TVN24
Moderator: Łukasz
-
- Czasem tu wpada
Ja jestem bardzo pozytywnie zaskoczony zmianami w newsroomie TVN24. Nie s¹dzi³em, ¿e to wszystko tak bardzo mi siê spodoba ;] kolorystyka jak najbardziej na plus! Fajnie siê prezentuje nowy stó³ prezenterski. Czo³ówki sta³y siê bardzo dynamiczne, ciekawsze i ³adniejsze. MOJA OCENA: 5+
~*~
Anna Kalczyńska i Marta Kuligowska TVN24
~*~
Co Wy ode mnie chceta?
:D:D

Co Wy ode mnie chceta?

Jeszcze kilka spostrzeÂżeĂą:
- ogĂłlnie newsroom wydaje siĂŞ chyba wiĂŞkszy
- myÂślaÂłem, Âże wraz z nowymi belkami poprawiÂą wizytĂłwki programĂłw w prawym rogu a te sÂą niestety bez zmian (ta z magazynu 24 Godziny jest okropna)
- szkoda Âże ciÂągle oglÂądamy te same kadrowanie; podoba mi siĂŞ teraz jedynieto z Magazynu (ujĂŞcie z lewej strony z widokiem na goÂści i szybĂŞ
- choĂŚ byÂło juÂż stosowane przed remontem )
- du¿y + za nowy stó³
- w niektĂłrych momentach ta biel rzeczywiÂście moÂże raziĂŚ
Ale ogĂłlnie ocena 4
- ogĂłlnie newsroom wydaje siĂŞ chyba wiĂŞkszy
- myÂślaÂłem, Âże wraz z nowymi belkami poprawiÂą wizytĂłwki programĂłw w prawym rogu a te sÂą niestety bez zmian (ta z magazynu 24 Godziny jest okropna)
- szkoda Âże ciÂągle oglÂądamy te same kadrowanie; podoba mi siĂŞ teraz jedynieto z Magazynu (ujĂŞcie z lewej strony z widokiem na goÂści i szybĂŞ

- du¿y + za nowy stó³
- w niektĂłrych momentach ta biel rzeczywiÂście moÂże raziĂŚ
Ale ogĂłlnie ocena 4

Anna Kalczyńska, Anita Werner, Beata Tadla, Justyna Pochanke - czołowa czwórka 

NagÂłe zmiany stoÂłu prezenterskiego
Teraz ju¿ wiadomo dlaczego ten nowy stó³ jest taki wielki. Okazuje siê, ¿e pod nim znajduje siê stary stó³. Podczas "Faktów" nowy (lekki) stó³ jest zdejmowany i pozostaje stary. Tak aby "Fakty" i TVN24 mia³y inne sto³y. Sprytny zabieg. Widocze by³o to dzisiaj podczas g³ównych "Faktów", kiedy stó³ by³ stary, a nowego nie by³o w ogóle widaÌ.
-
- Czasem tu wpada
TeÂż to zauwaÂżyÂłem. Na poczÂątku na mojej twarzy moÂżna zauwaÂżyĂŚ byÂło zdziwienie. Moim zdaniem jest dobre rozwiÂązanie z tym stoÂłem. Fakty bĂŞdÂą nam siĂŞ kojarzyÂły tylko ze starym stoÂłem, zaÂś nowe, odmienione tvn24 z nowym.
~*~
~*~
Co Wy ode mnie chceta?

Co Wy ode mnie chceta?

Kalisz powiedziaÂł, Âże studio mu siĂŞ podoba, ale prezenterki bĂŞdÂą miaÂły problem z doborem stroju do tej scenografii. 

nbox recorder, 4 pakiety + HBO | http://www.hubert-urbanski.ovh.org
TVN Warszawa - moje miasto, moje życie.
TVN Warszawa - moje miasto, moje życie.
Jeszcze raz to muszê napisac bo ogl¹daÌ siê tego nie da... Te œwiec¹ce na bia³o panele miêdzy monitorami musz¹ znikn¹Ì! Oczy bol¹ i cz³owiek zamiast skupiÌ siê na prezenterze jest dekoncentrowany przez to œwiat³o w tle.
Reszta jest w porzÂądku - biaÂłe belki fajne (i tyle starczy biaÂłego), do wyskakujÂących zdaĂą na pasku moÂże i da siĂŞ przyzwyczaiĂŚ (chociaÂż przyznam Âże na CNN siĂŞ do nich nie przyzwyczaiÂłem... wolĂŞ scroll), dzielenie ekranu centralnie na twarz prezentera i reportera bardzo dobre.
To tyle. Jest okej, ale mam nadziejĂŞ, Âże ludzie w TVN zobacza Âże te biaÂłe panale to wielka pomyÂłka i to zniknie. Albo przynajmniej niech to Âświeci o poÂłowe mocy mniej.
Reszta jest w porzÂądku - biaÂłe belki fajne (i tyle starczy biaÂłego), do wyskakujÂących zdaĂą na pasku moÂże i da siĂŞ przyzwyczaiĂŚ (chociaÂż przyznam Âże na CNN siĂŞ do nich nie przyzwyczaiÂłem... wolĂŞ scroll), dzielenie ekranu centralnie na twarz prezentera i reportera bardzo dobre.
To tyle. Jest okej, ale mam nadziejĂŞ, Âże ludzie w TVN zobacza Âże te biaÂłe panale to wielka pomyÂłka i to zniknie. Albo przynajmniej niech to Âświeci o poÂłowe mocy mniej.
-
- Fan Forum
..od razu lepiej z tymi przyciemnionymi oprawami monitorĂłw
..jeszcze trochĂŞ przyciemniÂą i bĂŞdzie Âłagodniej przyjemniej dla oczu
..prezenter..dzis prezenterka
chyba teÂż sÂą jakoÂś tak dalej kadrowane przez co tÂło jest wyraÂźniejsze :mhm:

..jeszcze trochĂŞ przyciemniÂą i bĂŞdzie Âłagodniej przyjemniej dla oczu

..prezenter..dzis prezenterka

..radość :jupi:
..radość z powodu istnienia i obecności Agatki :jupi:
..radość z powodu istnienia i obecności Agatki :jupi:
-
- Czasem tu wpada
W³aœnie moim zdaniem nie powinni w tym aspekcie nic zmieniaÌ. Jest dobrze tak jak jest. Moim zdaniem powinni zrobiÌ tak jak jest w CNN, gdzie w ogóle napis reklama siê nie pojawia. Sprawia to, ¿e wszystko jest bardziej p³ynne. No ale tego nie wymagam od TVN24, bo obecne zmiany bardzo mi siê podobaj¹.miko pisze:Zdecydowanie lepiej jest z tymi b³êkitnymi oprawami. Jest tak ³agodnie i przyjemnie dla oka. Mogliby jeszcze zmieniÌ napis reklama i og³oszenie p³atne na jak¹œ fajn¹ grafikê pasuj¹c¹ do ca³je reszty.
~*~
~*~
Co Wy ode mnie chceta?

Co Wy ode mnie chceta?