WstĂŞp na konferencjĂŞ jedynie dla osĂłb z zaproszeniamiPOpieram pisze:Mam jeszcze pytanie; czy wstĂŞp na tÂą konferencjĂŞ jest wolny, czy mogÂą tam siĂŞ dostaĂŚ jedynie zaproszeni goÂście?

Moderator: Łukasz
Zgadzam siĂŞ, trzeba byÂło do n wysÂłaĂŚ swoja "kandyraturĂŞ"do zaproszenia na konferencje. Ja sam dostaÂłem zaproszenie za tydzieĂą w srode, na godz. 11.30redaktor pisze:WstĂŞp na konferencjĂŞ jedynie dla osĂłb z zaproszeniamiPOpieram pisze:Mam jeszcze pytanie; czy wstĂŞp na tÂą konferencjĂŞ jest wolny, czy mogÂą tam siĂŞ dostaĂŚ jedynie zaproszeni goÂście?
Z informacji Pulsu Biznesu wynika, że Grupa TVN przygotowuje się do sprzedaży satelitarnej platformy telewizyjnej "n". Według dziennika zakończyło się due diligence w "n", a potencjalnym nabywcą może być Canal+ Cyfrowy, operator satelitarnej platformy Cyfra+.
Canal+ nie komentuje medialnych informacji, z kolei dyrektor generalny Grupy ITI zapewnia, że spółka jest zadowolona z wyników platformy. Dodaje jednak, że konsolidacja jest wpisana w przyszłość telewizji "n", ale nie wiadomo jak będzie wyglądała. Przedstawiciele platformy TVN od dawna przyznawali w medialnych wypowiedziach, że w Polsce nie ma miejsca na trzy platformy satelitarne.
Według gazety pewna jest sprzedaż sieci Multikino. Ale to nie koniec zmian, które wkrótce mogą zaskoczyć rynek. Gazeta powołując się na swoje źródła podała także, że trwają poszukiwania kupca internatowej części spółki, czyli Onet.pl. Obecnie trwa restrukturyzacja w internetowej spółce. Jednak dyrektor generalny ITI zaprzecza informacjom dotyczącym sprzedaży Onet.pl
Powraca także temat dotyczący sprzedaży TVN. Zdaniem analityków może to być dobry moment na sprzedaż. Twierdzą, że dystans między TVN a Polsatem może się powiększać na korzystać stacji ze słoneczkiem w swoim logo. Według Pulsu Biznesu, od pewnego czasu biura koncernu odwiedzają inwestorzy. Grupą TVN interesują się między innymi: Time Warner, przedstawiciele Yandeksu, funduszu Renaissance oraz inni inwestorzy zza wschodniej granicy.
Źródło: Puls Biznesu
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości