[TVN] Sopot Festival 2007

Dział poświęcony zakończonym produkcjom Grupy TVN Discovery Polska.

Moderator: Łukasz

Najlepszy wykonawca finału to:

Feel - "A gdy jest już ciemno"
11
30%
Emmanuel Moire - "Ca me fait du bien"
5
14%
Monrose - "Shame"
3
8%
September - "Cry for you"
6
16%
Thierry Amiel - "Coeur Sacré"
1
3%
Sophie Ellis Bextor - "Me and my imagination"
9
24%
The cloud room - "Hey Now Now"
2
5%

Liczba głosów: 37

aveo
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: aveo »

no niby tak,ale s¹ 2 strony medalu.Jackson to król popu i to jest niepodwarzalne.aaale..facet jest kompletnie za³amany po swoim procesie i zaszy³ siê gdzieœ przed œwiatem.po koncercie w Polsce by³by jeszcze bardziej za³amany,bo ju¿ widzê te manifesty typu pedofil w Sopocie,wszechpolacy,afera na ca³¹ Polskê,napewno komuœ z rz¹du zadano by nie³adne pytania,i do tego od razu koœció³ by siê wmiesza³ i zamiast sceny muzycznej mielibyœmy sceny groteski...Bo u nas w Polsce jest w³aœnie tak...'ch³op ¿ywemu nie przepuœci,ajuœci'...
chociaÂż nie przypominam sobie,Âżeby ktoÂś demonstrowaÂł przeciwko Eltonowi.chyba,Âże zostalo to starannie przemilczane.wszystko moÂżliwe...
work work work
gdzie są te wakacje??!!
жду тебя...
}{ypnosea
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: }{ypnosea »

Ja mam pytanie. Czy wiadomo juÂż coÂś na temat tego, kto bĂŞdzie wystĂŞpowaÂł w tym roku w Sopocie?

JeÂśli w ogĂłle TVN organizuje?

Bardzo chcia³abym zobaczyÌ Maroon5 :P Nie s¹ mo¿e w Polsce tak bardzo znani, ale potrafi¹ rozruszaÌ ka¿d¹, nawet najbardziej sztywn¹ festiwalow¹ publicznoœÌ :tanczy:
pawell
Fanatyk :)

Post autor: pawell »

Jeszcze nic nie wiadomo. ;) Etap zg³oszeù jest otwarty do jutra, póŸniej Komisja Konkursowa bêdzie wybieraÌ no i w czerwcu powinni og³osiÌ uczestników Konkursu o Nagrodê Bursztynowego S³owika i S³owika Publicznoœci. Bo w koùcu do Festivalu ma byÌ g³osowanie widzów (lub s³uchaczy Radia ZET jak by³o w 2006 roku) na polskich kandydatów. A inne gwiazdy, które wyst¹pi¹ w kolejnych dniach poznamy póŸniej. Pewnie gdzieœ w wakacje...
}{ypnosea pisze:JeÂśli w ogĂłle TVN organizuje?
Tak, to TVN organizuje. :] I bodajÂże do dwĂłch nastĂŞpnych edycji teÂż ma prawa. :roll:
Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! :D
Greg Haus
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Greg Haus »

Juz jutro jury wybierze piosenki biorace udziaÂł w 44 festivalu w Sopocie. Nie wiem czy juÂż ktoÂś o tym pisaÂł, ale strona festivalu ulegla zmianie na taka tymczasowÂą - do czasu ogÂłoszenia wynikĂłw, kto bierze udzial w konkursie.

www.sopotfestival.onet.pl
pawell

Znana jest juÂż lista uczestnikĂłw!
  • W eliminacjach udziaÂł wezmÂą nastĂŞpujÂący wykonawcy polscy:
Kasia Cerekwicka "S.O.S."
Feel "A gdy jest juÂż ciemno"
Reni Jusis "Motyle"
MaÂłgorzata Ostrowska "SÂłowa"
Owal "Szukam"
Kasia Stankiewicz "W Âśrodku myÂśli"
Sumptuastic "Opuszczony"
Losza Vera "She's on my mind"
Szymon Wydra "Gdzie jesteÂś dziÂś"
ÂŁukasz Zagrobelny "Nie prawda"
  • Do koncertu finaÂłowego Komisja Konkursowa zakwalifikowaÂła nastĂŞpujÂących wykonawcĂłw zagranicznych:
Thierry Amiel "Coeur SacrĂŠ"
Sophie Ellis Bextor "Me and my imagination"
Emmanuel Moire "Ca me fait du bien"
Monrose "Shame"
Sarbel "Yassou Maria"
September "Cry for you" [/color]
Greg Haus
Stały bywalec
Stały bywalec

Nie - moÂże to jakaÂś pomyÂłak z tymi osobami z Polski. Gdzie sie podziaÂły gwiazdy z tamtych lat. I jeszcze Sumptuastic, ktĂłry rok temu teÂż braÂł udziaÂł. Robie oficjalny protest :devil:
Memory
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: Memory »

w zeszÂłym roku byÂły wiĂŞksze gwiazdy :evil:
...najpiękniejsze jest niewidoczne dla oczu.
pawell

Greg Haus pisze:Gdzie sie podziaÂły gwiazdy z tamtych lat.
O co chodzi? Jakie gwiazdy z tamtych lat? :rozglada: :rozglada:
Greg Haus pisze:I jeszcze Sumptuastic, ktĂłry rok temu teÂż braÂł udziaÂł.

Jeœli dobrze pamiêtam to zespó³ Goya te¿ dwa razy bra³ udzia³ w Sopot Festival. :roll: Jednak uwa¿am, ¿e tak byÌ nie powinno. :grozi:
Memory pisze:w zeszÂłym roku byÂły wiĂŞksze gwiazdy :evil:
Ech... :?

Co do uczestnikĂłw to poczekam, aÂż usÂłyszĂŞ ich piosenki, bo wielu nie znam bÂądÂź nie kojarzĂŞ. :D Czyli dokÂładnie to samo co byÂło rok temu. :lol2:
Greg Haus
Stały bywalec
Stały bywalec

pawell pisze:
Greg Haus pisze:Gdzie sie podziaÂły gwiazdy z tamtych lat.
O co chodzi? Jakie gwiazdy z tamtych lat? :rozglada: :rozglada:
Greg Haus pisze:I jeszcze Sumptuastic, ktĂłry rok temu teÂż braÂł udziaÂł.

Jeœli dobrze pamiêtam to zespó³ Goya te¿ dwa razy bra³ udzia³ w Sopot Festival. :roll: Jednak uwa¿am, ¿e tak byÌ nie powinno. :grozi:
Co do gwiazd to chodzi mi o te ktore by³y w latach ubieg³ych: Kto to jest Losza Vera, czy £ukasz Zagrobelny. Mo¿e nie jestem tak obyty ale pierwsze s³yszê. Ju¿ wolê, ¿eby by³a mandaryna - by³oby smiesznie i zarazem jej fa³sz nie schodzi³by z nag³ówek gazet :devil:

A co do tych artustĂłw - to uwaÂżam, Âże nie powinno siĂŞ startowaĂŚ 2 razy pod rzÂąd.

Piosenki miĂŞdzynarodowe juÂż lepsze np. Monrose "Shame". Przynajmniej wiadomo kto to..
No ale moÂże cos innego mnie zaskoczy w SF 2007. ( Choc te gwiazdy tez mnie zaskoczyÂły :? )
qmate
Bywalec
Bywalec

Post autor: qmate »

Nie, nie podoba mi siĂŞ to. Co do gwiazd zagranicznych jest w sumie Âświetnie: September, Sophie Ellis Bextor i Monrose. Ale Polska??? Nic z tamtÂąd nie znam. Ale rzeczywiÂście, jak juÂż powiedziaÂł ktĂłryÂś z poprzednikĂłw, moÂże siĂŞ przekonam do tych wykonawcĂłw.... tak samo rok temu myÂślaÂłem, Âże nic ciekawego, a tu prosze... Gosia Andrzejewicz, Sumptuastic itd itp etc
//////////
pawell

Greg Haus pisze:Co do gwiazd to chodzi mi o te ktore byÂły w latach ubiegÂłych: Kto to jest Losza Vera, czy ÂŁukasz Zagrobelny. MoÂże nie jestem tak obyty ale pierwsze sÂłyszĂŞ.
:D TeÂż nie mam pojĂŞcia kto to jest, ale moÂże majÂą fajne piosenki i ich jury wybraÂło. I jeszcze Feel, a reszta to juÂż znana, ich propozycje mniej. :twisted: :rozglada:
Greg Haus pisze:Ju¿ wolê, ¿eby by³a mandaryna - by³oby smiesznie i zarazem jej fa³sz nie schodzi³by z nag³ówek gazet :devil:
I ogl¹dalnoœÌ lepsza. :devil: ChoÌ po jej pierwszym wystêpie na Sopot Festival ludzie ju¿ znaj¹ jej mo¿liwoœci wokalne ( :lol: ) i raczej nie chcieliby kaleczyÌ drugi raz uszu. :twisted:

Tak, uczestnicy zagraniczni prezentuj¹ sie lepiej. Szczególnie cieszy mnie obecnoœÌ September i Monrose. :P
}{ypnosea
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: }{ypnosea »

Memory pisze:w zeszÂłym roku byÂły wiĂŞksze gwiazdy :evil:
Przede wszystkim to mogÂłaby byĂŚ chociaÂż jedna gwiazda zza oceanu :neutral:

A moim zdaniem to Maroon5 sÂą maÂło znanÂą gwiazdÂą w Polsce :hmm: O tych, ktĂłre bĂŞdÂą niektĂłrzy nawet nie sÂłyszeli :neutral:
kamiiloo
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: kamiiloo »

a nie wiadomo po ile bilety ?? :)
TVN innowacja i nowoczesność...
pawell

Nie, jeszcze za wczeÂśnie. :)
kamiiloo
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: kamiiloo »

a no wlasnie tak myslalem a w tamtym roku kiedy bylo wiadomo?? tak okoÂło? chyba cos w lipcu bedzie wiadomo?
TVN innowacja i nowoczesność...
ODPOWIEDZ