NareÂście upragnione, dÂługo oczekiwane wakacje. Szybko zleciaÂł mi ten pierwszy rok w nowej szkole. Ale teÂż ciĂŞÂżko byÂło przez ostatnie 10 miesiĂŞcy. ZdaÂłem, ale ÂśredniÂą nie ma siĂŞ co chwaliĂŚ, bo kiepska.
Wakacji jak zwykle nie mam zaplanowanych, wszystko bêdzie na spontanie. Spotkania z przyjació³mi, wypady za miasto, do babci itd. itp.
No ja dzisiaj skoĂączyÂłem moje gimnazjum z mundurkami. Bo u mnie jest w szkole tzw. mundurek czyli granatowe bluzy/koszulki. Tak jest juÂż od oÂśmiu lat i nikomu to nie przeszkadza. Nawet w tym roku przyjeÂżdzaÂł "Newsweek" robiĂŚ reportaÂż ale nie wiem czy pokazali go w gazecie.
To tyle o mojej szkole, a w wakacje bĂŞdĂŞ przede wszystkim odpoczywaÂł i wypad nad morze siĂŞ szykuje Udanych wakacji ÂżyczĂŞ.
A ja ju¿ mam wszystko prawie zaplanowane. Te¿ rok min¹³ szybko - chyba za szybko. Zaraz klasa maturalna Ratunku - ja nie chce! Wola³bym jeszcze rok siedzieÌ w tej szkole ni¿ w maju maturê pisac :? No ale wakacje zapowiadaj¹ siê doœc dobrze - 3 tyg. na polskim morzem i 2 tyg. w Turcji + ró¿ne inne atrakcje - jak np. wczorajszy wypad do Wrocka. Czemu te 2 miesi¹ce tak szybko lec¹... :?
Wszystkim ca³y ten rok szkolny up³yn¹³ szybko, a mi zupe³nie odwrotnie - bardzo wolno. Wakacje te¿ mam zaplanowane - dwa tygodnie w Hiszpanii i tydzieù w Grecji.
kamiiloo pisze:narazie czekamy na wyniki maturalne 29 czerwiec apokalipsa
Z czego zdawaÂłeÂś i jak poszÂło?
aa no polski rozszerzony angielski podstawa i WOs rozszerzony zadowolony to jestem chyba tylko z polskiego tak to to Âśrednio zreszta jestesmy narodem narzekajÂącym to powiem zgodnie z kanonem gÂłosu polakĂłw ze maskara hehe
No i ju¿ ostatnie dni wakacji. Zlecia³o jak zwykle baaardzo szybko. Od poniedzia³ku nauka w nowej szkole. Najgorsze bêd¹ pierwsze miesi¹ce póŸniej ju¿ sie przyzwyczaje.
A teraz gÂłupie pytanie. Chce sie wam do szkoÂły?????
Ptrze, teÂż do nowej szkoÂły idĂŞ. Widocznie jesteÂśmy w tym samym wieku. Ja nie mogĂŞ siĂŞ doczekaĂŚ, aÂż poznam nowych kolegĂłw i nauczycieli... Wakacje minĂŞÂły dosyĂŚ szybko. ByÂłem miesiÂąc w Londynie w szkole jĂŞzykowej.
Anna Kalczyńska, Anita Werner - Damy Pik Europy i świata