Polityka :)

Dyskusje o wszystkim, m.in. radiu, internecie i prasie.

Moderator: Łukasz

maxxx
Fanatyk :)

Post autor: maxxx »

ÂŚwiĂŞta racja :uhh: Moge tylko dodaĂŚ to,Âże u nas panuje wszechobecne przekonanie,Âże ksiĂŞdza nie moÂżna krytykowaĂŚ :rozglada: ÂŻe jest nieomylny,a to w sumie tez czÂłowiek.
Nie chce nikogo obraÂżac ale przykre jest to,Âże Rydzyk niczym wytrawny polityk zbija swĂłj kapital na ciemnocie ludzi.KaczyĂąski jaki jest taki jest ale nie jest w ciemie bity - doskonale zdaje sobie sprawe w co sie gra :spiewa: Jak ostatnio na Jasnej GĂłrze zauwaÂżyÂł ten wylewajÂący sie na kilkanaÂście hektarĂłw elektorat utwierdziÂł sie w przekonaniu,Âże gra jest warta Âświeczki :stop: NaraziÂł nawet reputacje rodziny na szwank :shock: Co tymbardziej szokujÂące bo wydawaÂło siĂŞ,Âże to tacy dumni ludzie (chodzi mi o te taÂśmy).
Co tu wiĂŞcej kometowaĂŚ ..

[ Dodano: Czw Lip 26, 2007 12:36 am ]
n mi zjadÂło :aniol:
Joanna Kryńska -magical journalist Tvn24 !
TVN_FAN
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: TVN_FAN »

A ja o czym innym troszkê. Otó¿ wczoraj zakonczy³a siê ¿a³oba narodowa. Wczoraj te¿ o 21 by³ koncert Stonesow. I co mnie najbardziej rozœmieszy³o - œwiête oburzenia pana rzecznika rz¹du i innych, ¿e ten koncert siê odbêdzie.
Ja siê pytam a co by to zmieni³o jakby koncert zacz¹³ siê o godzinie 0:01 :?: Czy rodzinom ofiar w jakikolwiek sposób by to pomoglo ukoiÌ ¿al i smutek po stracie najblizszych...Przecie¿ takie wypowiedzi s¹ œmieszne. Czy nie wa¿na jest pamiêc o ofiarach i ich rodzinach tak¿e póŸniej w szarym zwyk³ym dniu a nie tylko wtedy jak Jaœnie Panuj¹cy og³osi ¿a³obê narodow¹. Dlaczego póŸniej s³ychaÌ, ¿e ofiary wczeœniejszych tragedii po czasie zostaj¹ same ze swoj¹ tragedi¹ :?: Dlaczego wtedy nie widaÌ pomocy...
ZIMA
pawell

Post autor: pawell »

TVN_FAN pisze:I co mnie najbardziej rozÂśmieszyÂło - ÂświĂŞte oburzenia pana rzecznika rzÂądu i innych, Âże ten koncert siĂŞ odbĂŞdzie.
Ja siê pytam a co by to zmieni³o jakby koncert zacz¹³ siê o godzinie 0:01 :?: Czy rodzinom ofiar w jakikolwiek sposób by to pomoglo ukoiÌ ¿al i smutek po stracie najblizszych...Przecie¿ takie wypowiedzi s¹ œmieszne.
Zgadzam siê, opóŸnienie czy nawet przeniesienie koncertu w niczym by nie pomog³o. A tak mo¿e pomóc, bo jak informowa³y media zespó³ The Rolling Stones ma przekazaÌ czêœÌ dochodów ze sprzeda¿y na rzecz rodzin ofiar tego wypadku...

Mam nadziejê, ¿e w najbli¿szym czasie w koñcu dowiemy siê czy bêd± przedterminowe wybory, czy koalicja bêdzie TRWA(M)Æ. Bo ta niepewno¶æ ju¿ za d³ugo trwa. :uhh:
Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! :D
Lena
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: Lena »

œwiête oburzenie na koncert w czasie ¿a³oby, obietnice pomocy ludziom, którzy maja zostaÌ wyw³aszczeni, rozdawanie pieni¹¿ków ludziom poszkodowanym w wichurze... to wszystko nic innego jak dobra (bo za cudze, czytaj:podatników pieni¹¿ki) kampania przed wyborcza. "Nasz" premier pojeŸdzi po kraju, polansuje siê, rozda troche naszych pieni¹¿ków, a na koùcu stwierdzi, ¿e czas na nowe wybory...
cudnego dnia :D
arczi
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: arczi »

Z tÂą ÂżaÂłobÂą to dla mnie teÂż nonsens. Tak na prawde, to ona byÂła odczuwalna praktycznie tylko w mediach. Rodziny ofiar nic nie stracÂą na tym koncercie a zyskajÂą pomoc finansowÂą. SzczegĂłlnie to wazne wg dla osĂłb, ktĂłre przeÂżyÂły, ale teraz bĂŞdÂą wymagaÂły jakiegoÂś kosztownego leczenia.

A co do koalicji to mam wraÂżenie, Âże KaczyĂąski robi wszystko, Âżeby jÂą zerwaĂŚ, ale Âżeby to byÂła wina koalicjantĂłw.
WeÂźmy np. takie warunki dobrego rzÂądzenia. ZnalazÂł siĂŞ w niej punkt, Âże LiS nie moÂże gÂłosowaĂŚ za komisjÂą, chodÂź Jarek dobrze wiedziaÂł, Âże zagÂłosujÂą za. Teraz Liga siĂŞ troche ugina i juÂż zapewnia, Âże taka komisja nie jest potrzeban- wystarczy, Âże bĂŞdÂą wyjaÂśnione okolicznoÂści akcji.
Teraz PiS wymyœli coœ innego i myœlê, ¿e prêdzej czy póŸniej musz¹ byÌ te wybory, bo jakoœ nie wyobra¿am sobie teraz wielkiej zgody miêdzy koalicjantami.
TVN_FAN
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: TVN_FAN »

onet.pl pisze:Premier JarosÂław KaczyĂąski odwoÂłaÂł wiceszefa UrzĂŞdu Komitetu Integracji Europejskiej Daniela PawÂłowca (LPR) - poinformowaÂł w TVN24 wicepremier PrzemysÂław Gosiewski.
Wczoraj serwis tvn24.pl ujawniÂł list, jaki PawÂłowiec napisaÂł do Anny Fotygi, w ktĂłrym krytykuje jej dziaÂłania.

PawÂłowiec zarzuciÂł szefowej MSZ dziaÂłanie na szkodĂŞ Polski i naraÂżenie naszego kraju na utratĂŞ wiarygodnoÂści w Unii Europejskiej. Minister zaapelowaÂł do Fotygi: "Wzywam PaniÂą Minister do publicznego udzielenia informacji w jaki sposĂłb rzekomy polski sukces podczas brukselskiego szczytu zamieniÂł siĂŞ w klĂŞskĂŞ, w jakÂą stronĂŞ zmierza polska dyplomacja jeÂśli chodzi o integracjĂŞ w ramach UE".

Rzecznik LPR Krzysztof Bosak odci¹³ siê od listu, podkreœlaj¹c, ¿e "nie jest to stanowisko ca³ej Ligi, choÌ jest ono podzielane przez wielu jej pos³ów".

Gosiewski powiedziaÂł, Âże PawÂłowiec "zachowaÂł siĂŞ nielojalnie".
No wiêc nastêpny polityk pad³ przez nasz¹ szefow¹ MSZ :devil: Có¿ wyrasta nam Pani Fotyga na polsk¹ "¯elazn¹ Damê" :devil:
A najbardziej podoba mi siĂŞ wypowiedÂź pana rzecznika LPR :
"nie jest to stanowisko ca³ej Ligi, choÌ jest ono podzielane przez wielu jej pos³ów".
Nie jest ale jednak w czĂŞÂści jest :D
ZIMA
maxxx

No to strategia jest juz jasna :tanczy: Kaczyùski podk³ada ró¿ne niespodzianki,wrecz na si³e próbuj¹c zmusiÌ Samoobrone i LPR do przerwania koalicji :spiewa:
PoÂźniej powie,Âże to nie On :nie: Taki ukÂłon ku wyksztaÂłconemu elektoratowi,Âżeby pomyÂśleli o to ten pis zrobiÂł porzÂądek z populistami :aniol:
Jako rozrywka fajnie sie to oglada jak ktoÂś lubi ciĂŞty dowcip :D
Ale jak braĂŚ to na powaÂżnie..... straszne....
Lena
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

To co siĂŞ dzisiaj dziaÂło pokazuje jak perfidny i cwaniakowaty jest PiS, na co oni liczÂą, Âże spoÂłeczeĂąstwo jest tak ciemne i nie zorientuje siĂŞ, Âże takimi wybiegami jak dzisiejsze dymisje prĂłbujÂą wkurzyĂŚ kolaicjantĂłw i zmusiĂŚ ich do zerwania koalicji, jakby co to znowu nie PiS tylko "oni", zawsze znajdÂą siĂŞ jacyÂś "oni" do roli kozÂła ofiarnego... jaki scenariusz jest przewidziany na najbliÂższy czas, nowe wybory?? i po co?? nikt nie zdobĂŞdzie takiej wiĂŞkszoÂści Âżeby rzÂądziĂŚ samodzielnie, a jakoÂś nie widzĂŞ naszej scenie politycznej potencjalnych koalicjantĂłw ... chyba Âże PiS ma chytry plan, wybory... nie ma z kim rzÂądziĂŚ, kolejne wybory... znowu nic... i znowu, biedny PiS, wszyscy rzucajÂą mu kÂłody pod nogi... kolejne wybory... spoÂłeczeĂąstwo ma tak wyprane mĂłzgi , Âże dla ÂświĂŞtego spokoju wszyscy gÂłosujÂą na PiS... mam nadziejĂŞ, Âże to tylko moja wybraÂźnia, ostatnio miewam koszmary :).
arczi
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: arczi »

A widzieliÂście tÂą reklamĂłwke tvn24 'Âżycie toczy siĂŞ bez przerwy, jesteÂśmy po to by je pokazaĂŚ' :?:
Œwietnie to zrobili zestawiaj¹c np. Leppera, który mówi raz, ¿e koalicji, nie ma, póŸniej, ¿e koalicja trwa ...
i tak czÂłonkĂłw koalicji pozestawiali jak kaÂżdy caÂły czas co innego mĂłwi i do tego podÂłoÂżyli takÂą cyrkowÂą muzyke :devil: :devil: :devil:

Naprawde zabawne to jest. Pokazuje, jacy komiczni oni sÂą ciÂągle mĂłwiÂąc co innego :devil:
pawell

Post autor: pawell »

arczi pisze:A widzieliÂście tÂą reklamĂłwke tvn24 'Âżycie toczy siĂŞ bez przerwy, jesteÂśmy po to by je pokazaĂŚ' :?:
WidziaÂłem, idealnie pasuje do naszej koalicji. :aniol:

A ja jestem ciekawy kto w koĂącu powie STOP i przerwie koalicjĂŞ? :mhm: I czy w ogĂłle do tego dojdzie. :rozglada: Raczej LiS nie, bo oni dobrze wiedzÂą, Âże tego chce PiS. Lepper nawet mĂłwiÂł na konferencji prasowej, Âże Samoobrona bĂŞdzie gÂłosowaĂŚ za odwoÂłaniem wszystkich ministrĂłw. :uhh: Co na to PiS? :rozglada:

A tymczasem za 2 godziny 8 minut mija ultimatum premiera. :spiewa: I to byÂłoby na tyle, ale teraz dowiadujĂŞ siĂŞ o tym:

tvn24.pl pisze:W poniedziaÂłek majÂą spotkaĂŚ siĂŞ zespoÂły negocjacyjne klubĂłw koalicyjnych. - Propozycja wyszÂła od politykĂłw PiS - potwierdza wiceszef Samoobrony Krzysztof Filipek.
:rozglada: Ech... :rozglada:
Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! :D
Ptr15
Bywalec
Bywalec

Post autor: Ptr15 »

Koalicje zerwie PiS, ale pewnie to tak sprytnie zrobiÂą i poinformujÂą, Âże i tak bĂŞdzie wszystko przez LiS. Szkoda, Âże to wszystko tak wyszÂło na parlamentarne wakacje teraz trzeba sporo poczekaĂŚ.
MĂłwiÂą, Âże wybory mogÂą byĂŚ juÂż 30 wrzeÂśnia (fajny prezent na moje urodziny :D ), ale sÂądzĂŞ, Âże siĂŞ wszystko przedÂłuÂży gdzieÂś do listopada.
sybic
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:

Post autor: sybic »

arczi pisze:A widzieliÂście tÂą reklamĂłwke tvn24 'Âżycie toczy siĂŞ bez przerwy, jesteÂśmy po to by je pokazaĂŚ' :?:
Œwietnie to zrobili zestawiaj¹c np. Leppera, który mówi raz, ¿e koalicji, nie ma, póŸniej, ¿e koalicja trwa ...
i tak czÂłonkĂłw koalicji pozestawiali jak kaÂżdy caÂły czas co innego mĂłwi i do tego podÂłoÂżyli takÂą cyrkowÂą muzyke :devil: :devil: :devil:
Tak,
ta muzyczka jest najlepsza :)
http://rapidshare.com/files/45552207/Koalicja.avi
Lena
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

No i wkoùcu Lepper siê wkurzy³, i s³usznie bo to szukanie na si³ê haków na niego zaczyna³o byÌ zwyczajnie bezczelne... teraz na tapecie jest Lepper, a kto bêdzie nastêpny??
adam
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: adam »

CieszyÂłem sie Âże biorÂą dÂłuÂższy urlop to bĂŞdzie spokuj :tanczy:
ÂŻe w tvn24 bĂŞdÂą same waÂżne informacje :cicho:
No to widzicie co siĂŞ dzieje ;( ;( ;(
Ile moÂżna???? :neutral:
maxxx

Widze ,Âże juz nikogo to nie pasjonuje :spiewa:
MoÂżna jechaĂŚ na wakacje spokojnie i wrĂłcic-koalicja zostanie.
Przeciez Leppera juz przeciagaja po ziemii jak ..... :stop: a on dalej w koalicji :stop:
DziÂś powinien sie spotkaĂŚ ze swoim "przyjacielem" nowym ministrem rolnictwa i przekazaĂŚ mu wiedze o stanie polskiego rolnictwa :devil:
PIS wstawi³ sobie figuranta ¿eby zrobiÌ na z³oœÌ Lepperowi,tak sie obsadza w Polsce ponoÌ strategiczny resort :brawa:
ODPOWIEDZ