EURO 2012 w Polsce i na Ukrainie !!!
Moderator: Łukasz
-
- Czasem tu wpada
EURO 2012 w Polsce i na Ukrainie !!!
DecyzjÂą Komitetu Wykonawczego Europejskiej Unii Pilkarskiej Polska i Ukraina zorganizujÂą Mistrzostwa Europy w 2012 - za 5 lat.
Jest to fenomenalna decyzja !!!
Wreszczie na tak wielkiej imprezie skorzystajÂą tak naprawde wszyscy .
Polskim kibicom sie to poprostu naleÂży !!!
Euro w Polsce ???
Jeszcze 3 lata temu bylo to tylko w swerze marzeù ale UEFA podje³a odwa¿n¹ i s³uszn¹ decyzê. Nale¿¹ siê jej s³owa wielkiej wdziecznoœci.
Zapraszam do dzielenia siĂŞ swoimi refleksjami na temat polsko - ukraiĂąskich sukcesu.
Ps; Mam nadziejĂŞ Âże dzisiejsze Fakty o 19 - zaskocza nas pozytywnie .
Jest to fenomenalna decyzja !!!
Wreszczie na tak wielkiej imprezie skorzystajÂą tak naprawde wszyscy .
Polskim kibicom sie to poprostu naleÂży !!!
Euro w Polsce ???
Jeszcze 3 lata temu bylo to tylko w swerze marzeù ale UEFA podje³a odwa¿n¹ i s³uszn¹ decyzê. Nale¿¹ siê jej s³owa wielkiej wdziecznoœci.
Zapraszam do dzielenia siĂŞ swoimi refleksjami na temat polsko - ukraiĂąskich sukcesu.
Ps; Mam nadziejĂŞ Âże dzisiejsze Fakty o 19 - zaskocza nas pozytywnie .
NOWA ERA W TVN
Re: EURO 2012 w Polsce i na Ukrainie !!!
Na pewno to bêdzie temat nr 1, mo¿e te¿ ³¹czenie z jakimœ reporterem...Faktomaniak pisze:Ps; Mam nadziejê ¿e dzisiejsze Fakty o 19 - zaskocza nas pozytywnie .

Chyba kaÂżdy siĂŞ cieszy, bo to sukces i ogromna szansa dla Polski.

P.S. Taka ciekawostka - na PolskĂŞ byÂło 8/12 gÂłosĂłw, 4 dostaÂły WÂłochy, a WĂŞgry i Chorwacja 0.

Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! 

TeÂż sie cieszĂŞ -ale ten entuzjazm jaki widzĂŞ w mediach mnie przeraÂża .
Jak znam Âżycie wszyscy bĂŞdÂą chcieli sobie przypisywaĂŚ sukcesy.
OczywiÂście ze staropolskim zwyczajem politycy zacznÂą siĂŞ obwiniaĂŚ o wszystko co bĂŞdzie szÂło Âżle i kaÂżdy bĂŞdzie chciaÂł coÂś na tym ugraĂŚ -a to przecieÂż ma byĂŚ ÂświĂŞto nie politykĂłw a kibicĂłw
Mam nadziejĂŞ Âże zacznÂą budowaĂŚ porzÂądnÂą reprezentacjĂŞ na te mistrzostwa :mhm:
Jak znam Âżycie wszyscy bĂŞdÂą chcieli sobie przypisywaĂŚ sukcesy.
OczywiÂście ze staropolskim zwyczajem politycy zacznÂą siĂŞ obwiniaĂŚ o wszystko co bĂŞdzie szÂło Âżle i kaÂżdy bĂŞdzie chciaÂł coÂś na tym ugraĂŚ -a to przecieÂż ma byĂŚ ÂświĂŞto nie politykĂłw a kibicĂłw
Mam nadziejĂŞ Âże zacznÂą budowaĂŚ porzÂądnÂą reprezentacjĂŞ na te mistrzostwa :mhm:
Ja rĂłwnieÂż bardzo siĂŞ cieszĂŞ. Polska w koĂącu dogoni zachodniÂą EuropĂŞ. 
Teraz tak¿e zacznie siê bitwa miêdzy TVP, Polsatem, a TVN o prawa do transmisji EURO 2012. TVP ma jedynie prawa do transmisji meczów eliminacyjnych do EURO 2012. Robert Korzeniowski powiedzia³, ¿e zrobi dos³ownie wszystko, aby TVP zdoby³a prawa do transmisji EURO 2012. Jak jednak s¹dzê, ¿e nawet du¿e szanse ma na to TVN. W koùcu ta stacja ma bardzo dobre kontakty z Micha³em Listkiewiczem. Ale niestety mówi siê, ¿e na czele komisji organizacyjnej EURO 2012 ma stan¹Ì... Jaros³aw Kaczyùski. Wtedy sytuacja siê dla TVN trochê skomplikuje. Jeœli jednak rz¹dz¹cym zale¿y na prawdziwie œwiatowej transmisji, na wysokim poziomie, w œwietnej jakoœci, to powinna to byÌ telewizja TVN. Nale¿y pamiêtaÌ, ¿e TVN ma tak¿e dobre kontakty z ukraiùskim kana³em 5., który zapewne bêdzie transmitowa³ mecze EURO 2012 na Ukrainie. A to ma znaczenie.

Teraz tak¿e zacznie siê bitwa miêdzy TVP, Polsatem, a TVN o prawa do transmisji EURO 2012. TVP ma jedynie prawa do transmisji meczów eliminacyjnych do EURO 2012. Robert Korzeniowski powiedzia³, ¿e zrobi dos³ownie wszystko, aby TVP zdoby³a prawa do transmisji EURO 2012. Jak jednak s¹dzê, ¿e nawet du¿e szanse ma na to TVN. W koùcu ta stacja ma bardzo dobre kontakty z Micha³em Listkiewiczem. Ale niestety mówi siê, ¿e na czele komisji organizacyjnej EURO 2012 ma stan¹Ì... Jaros³aw Kaczyùski. Wtedy sytuacja siê dla TVN trochê skomplikuje. Jeœli jednak rz¹dz¹cym zale¿y na prawdziwie œwiatowej transmisji, na wysokim poziomie, w œwietnej jakoœci, to powinna to byÌ telewizja TVN. Nale¿y pamiêtaÌ, ¿e TVN ma tak¿e dobre kontakty z ukraiùskim kana³em 5., który zapewne bêdzie transmitowa³ mecze EURO 2012 na Ukrainie. A to ma znaczenie.
nbox recorder, 4 pakiety + HBO | http://www.hubert-urbanski.ovh.org
TVN Warszawa - moje miasto, moje życie.
TVN Warszawa - moje miasto, moje życie.
Ale TVP ma doÂświadczenie w tej dziedzinie, a TVN nie. I nie chodzi tu tylko o samÂą transmisjĂŞ meczy, ale o miĂŞdzynarodowÂą transmisjĂŞ. TVP zajmowaÂła siĂŞ wielokrotnie pielgrzymkami papieskimi. Nie wierzĂŞ w EURO 2012 w TVN. ZresztÂą organizacjÂą przedsiĂŞwziĂŞcia od strony telewizyjnej chyba tak czy siak zajmowaĂŚ siĂŞ bĂŞdzie TVP niezaleÂżnie od tego kto bĂŞdzie imprezĂŞ transmitowaÂł w Polsce. To stacja publiczna.
Narazie wiemy,co prawda nieoficjalnie,¿e g³ówne prawa do Euro 2008 ma Polsat.
Pewnie troche siĂŞ podzielÂą z TVP jak to miaÂło miejsce ostatnio.
Trudno wyrokowaÌ jak to bêdzie za 5 lat,ale moim zdaniem Euro powinno byÌ w otwartej telewizji.I tak wiêkszoœÌ meczy przerzucili by do tvp sport.
Jakby miaÂło byĂŚ w tvp przypadkiem to Âżycze sobie Âżeby siĂŞ za 5 lat nauczyli,Âżeby transmisji nie zaczynaĂŚ w poÂłowie hymnĂłw.W komercyjnych stacjach byle ligowy mecz poprzedzony jest wywiadami,dokÂładna analiza.A euro to ma byc ÂświĂŞto.
A co do samego euro,teÂż siĂŞ cieszĂŞ-powinno wreszcie coÂś ruszyĂŚ z gospodarczego i ekonomicznego punktu widzenia.JuÂż nie chce siĂŞ powtarzac o wymiernych korzysciach,ktĂłre przecieÂż pozostanÂą.
Propaganda sukcesu powoli powinna siĂŞ skoĂączyĂŚ i pasuje zabrac siĂŞ do pracy.
Dobrze ,Âże piÂłka noÂżna jest ponad podziaÂłami(przynajmniej w zaÂłoÂżeniu :spiewa: )i ze strzelonych przez naszych bramek(miejmy nadzieje)uciesza siĂŞ wszyscy niezalezni od sympatii i antypatii politycznych.
MoÂże wreszcie siĂŞ coÂś dobrego uda stworzyĂŚ bo nie oszukujmy siĂŞ takiej imprezy nie dostaniemy przez 40 najbliÂższych lat-trzeba to wykorzystaĂŚ! :aniol:
Pewnie troche siĂŞ podzielÂą z TVP jak to miaÂło miejsce ostatnio.
Trudno wyrokowaÌ jak to bêdzie za 5 lat,ale moim zdaniem Euro powinno byÌ w otwartej telewizji.I tak wiêkszoœÌ meczy przerzucili by do tvp sport.
Jakby miaÂło byĂŚ w tvp przypadkiem to Âżycze sobie Âżeby siĂŞ za 5 lat nauczyli,Âżeby transmisji nie zaczynaĂŚ w poÂłowie hymnĂłw.W komercyjnych stacjach byle ligowy mecz poprzedzony jest wywiadami,dokÂładna analiza.A euro to ma byc ÂświĂŞto.
A co do samego euro,teÂż siĂŞ cieszĂŞ-powinno wreszcie coÂś ruszyĂŚ z gospodarczego i ekonomicznego punktu widzenia.JuÂż nie chce siĂŞ powtarzac o wymiernych korzysciach,ktĂłre przecieÂż pozostanÂą.
Propaganda sukcesu powoli powinna siĂŞ skoĂączyĂŚ i pasuje zabrac siĂŞ do pracy.
Dobrze ,Âże piÂłka noÂżna jest ponad podziaÂłami(przynajmniej w zaÂłoÂżeniu :spiewa: )i ze strzelonych przez naszych bramek(miejmy nadzieje)uciesza siĂŞ wszyscy niezalezni od sympatii i antypatii politycznych.
MoÂże wreszcie siĂŞ coÂś dobrego uda stworzyĂŚ bo nie oszukujmy siĂŞ takiej imprezy nie dostaniemy przez 40 najbliÂższych lat-trzeba to wykorzystaĂŚ! :aniol:
Joanna Kryńska -magical journalist Tvn24 !
Tak tak, teÂż siĂŞ cieszĂŞ, naturalnie.
W dzieĂą ogÂłoszenia wynikĂłw poraziÂło mnie jedno.
Na TVN24 puszczono materiaÂł z reakcjami PolakĂłw podczas ogÂłaszania wynikĂłw.
WÂśrĂłd tych ludzi byÂła grupka chÂłopcĂłw przedziaÂł wiekowy 8-12 lat.
Reporter siĂŞ zapytaÂł: Kto wygra Euro 2012 ?
ChÂłopak: Polska
Reporter: A dlaczego ?
ChÂłopak: Bo tamte to DUPY sÂą
No doprawdy, ja rozumiem, Âże ten chÂłopak odpowiada sam za to co mĂłwi, ale nie rozumiem jaki w tym sens aby puszczaĂŚ to na antene
W dzieĂą ogÂłoszenia wynikĂłw poraziÂło mnie jedno.
Na TVN24 puszczono materiaÂł z reakcjami PolakĂłw podczas ogÂłaszania wynikĂłw.
WÂśrĂłd tych ludzi byÂła grupka chÂłopcĂłw przedziaÂł wiekowy 8-12 lat.
Reporter siĂŞ zapytaÂł: Kto wygra Euro 2012 ?
ChÂłopak: Polska
Reporter: A dlaczego ?
ChÂłopak: Bo tamte to DUPY sÂą

No doprawdy, ja rozumiem, Âże ten chÂłopak odpowiada sam za to co mĂłwi, ale nie rozumiem jaki w tym sens aby puszczaĂŚ to na antene

Zapraszam :]
http://www.samw.mojeforum.net
http://www.samw.mojeforum.net
-
- Początkujący
- Kontakt:
kurde wszyscy krytykuj¹, ¿e nie zd¹¿ymy itp.
a s³yszeliœcie o tej prowokacji rmf fm.... która mówi³a, ¿e ka¿dy obywatel Polski bêdzie musia³ odpracowaÌ 2 dni na rzecz euro 2012? to paranoja, ale mo¿e by jednak coœ zmieni³a.... jakby pó³ warszawy posz³o wyburzyÌ stadion dziesiêciolecia....
a potem podawaĂŚ cegieÂłki. albe byÂłyby jaja.
a s³yszeliœcie o tej prowokacji rmf fm.... która mówi³a, ¿e ka¿dy obywatel Polski bêdzie musia³ odpracowaÌ 2 dni na rzecz euro 2012? to paranoja, ale mo¿e by jednak coœ zmieni³a.... jakby pó³ warszawy posz³o wyburzyÌ stadion dziesiêciolecia....

http://www.tvnfakty.pl - Liczą się tylko Fakty, tvnfakty.pl... || http://karolnycz.com
oby
oby doszÂło do tych 2012 bo jak widzi siĂŞ przygotowania to jest duÂża szansa na to Âże nam odbiorÂą prawa do tych cudnych przeÂżyĂŚ.Szkoda by byÂło.
-
- Początkujący
- Kontakt:
a nie wiecie, czy kiedyÂś juÂż komuÂś odebrali takie prawa?
bo jak tego nigdy nie zrobili, to u nas teÂż nie zrobiÂą,
a jak robili, to niestety mamy szanse...
bo jak tego nigdy nie zrobili, to u nas teÂż nie zrobiÂą,
a jak robili, to niestety mamy szanse...
http://www.tvnfakty.pl - Liczą się tylko Fakty, tvnfakty.pl... || http://karolnycz.com
Nikt nie powiedzia³, ¿e UEFA musi oddaÌ prawa krajowi, który nie ma jeszcze odpowiedniej infrastruktury. Prawdopodobny scenariusz po ewentualnym odebraniu nam praw do organizacji EURO, to przekazanie tych¿e praw W³ochom, którzy maj¹ i stadiony, i autostrady, i œwietnie przygotowan¹ bazê hotelow¹.Marcin pisze:Nie odbior¹, bo inni te¿ nie zd¹¿yliby przygotowaÌ.