Tomasz Lis

Dział poświęcony dziennikarzom i celebrytom, którzy nie są związani z TVN Warner Bros. Discovery.

Moderator: Łukasz

corner
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: corner »

Ogl¹da³em program Co z t¹ Polsk¹ w ostatni czwartek i stwierdzam, ¿e to do ogl¹dania siê nie nadaje. To najbardziej nieobiektywny program publicystyczny, który kiedykolwiek mia³em okazjê ogl¹daÌ. W ostatnim odcinku nie doœÌ, ¿e dobór goœci by³ z³y (zreszt¹ ktoœ w programie zauwa¿y³, ¿e zaproszono liderów i medialne osobowoœci przeciwników PiS oraz jakiegoœ nieznanego pos³a partii rz¹dz¹cej). Oprócz tego Tomaszowi Lisowi mo¿na zarzuciÌ to, co zwykle sob¹ reprezentuje w tym programie: nie dopuszczanie do g³osu niektórych goœci, wyœmiewanie jednych wypowiedzi, a popieranie drugich i wiele innych przejawów dyskryminacji niektórych partii. No i animacja publicznoœci jest ¿enuj¹ca. ByÌ mo¿e zachowania widowni s¹ naturalne, ale to z kolei œwiadczy o z³ym doborze widzów. Dlatego nie lubiê tego programu.
Ptr15
Bywalec
Bywalec

Post autor: Ptr15 »

W tej chwili to kaÂżda partia jest przeciwnikiem PiSu wiĂŞc zaproszono dwĂłch goÂści z opozycji i dwĂłch z (byÂłej) koalicji. Jeszcze wczeÂśniej byÂł marszaÂłek Dorn. Jak dla mnie dobĂłr goÂści byÂł bardzo dobry, a Tomasz Lis Âświetnie prowadziÂł program.

Ogl¹dalnoœÌ tego odcinka te¿ by³a wysoka:
Medialink.pl: Czwartkowe wydanie „Co z tÂą PolskÂą” w telewizji Polsat zgromadziÂło przed telewizorami 2,32 mln widzĂłw przy udziale stacji w rynku wynoszÂącym w tym czasie 25,11 proc.
corner
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Ptr15 pisze:W tej chwili to kaÂżda partia jest przeciwnikiem PiSu wiĂŞc zaproszono dwĂłch goÂści z opozycji i dwĂłch z (byÂłej) koalicji. Jeszcze wczeÂśniej byÂł marszaÂłek Dorn. Jak dla mnie dobĂłr goÂści byÂł bardzo dobry, a Tomasz Lis Âświetnie prowadziÂł program.
Tomasz Lis œwietnie siê bawi³, gdy inni obrzucali PiS wszystkim co by³o pod rêk¹, a czêsto przy³¹cza³ siê do ataków. Ja tak to odbiera³em.
pop
Zbanowany
Zbanowany
Kontakt:

Post autor: pop »

corner pisze:Tomasz Lis Âświetnie siĂŞ bawiÂł, gdy inni obrzucali PiS wszystkim co byÂło pod rĂŞkÂą.
Bo Lis nie jest juÂż dziennikarzem - to polityk. Utwierdzam siĂŞ w tym przekonaniu sÂłuchajÂąc go w TOK FM. Zero obiektywizmu.
nbox recorder, 4 pakiety + HBO | http://www.hubert-urbanski.ovh.org
TVN Warszawa - moje miasto, moje życie.
mks
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: mks »

Zgadzam sie z przedmĂłwcÂą, Lis to polityk.. ale to samo moÂżna powiedzieĂŚ o WoÂłku, ÂŻakowskim, Ziemkiewiczu, Semce czy o neczelnym "Gazety polskiej".. oni nie gadajÂą jak dziennikarze a jak wytrawni i mocno ugruntowani politycy.
Martin
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Martin »

Ciekawe, kiedy oficjalnie rozpocznie swojÂą karierĂŞ politycznÂą... MyÂślĂŞ, Âże jeÂśli coÂś to byÂłby niezaleÂżnym senatorem.

Ps. Niestety Najsztub rĂłwnieÂż coraz bardziej polityk...
Anna Kalczyńska, Anita Werner - Damy Pik Europy i świata
mks
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Senatorem? Nie przesadzajmy.. niezaleÂżnym.. coÂś ty.. To mĂłgÂłby byĂŚ bardzo kreatywny poseÂł PO i wielki przyjaciel Tuska.. lub niezaleÂżny liberalny kandydat na prezydenta
pop
Zbanowany
Zbanowany
Kontakt:

mks pisze:lub niezaleÂżny liberalny kandydat na prezydenta
W roli Prezydenta na pewno by siĂŞ sprawdziÂł.
mks
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

jakaÂś argumentacja?
corner
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Prezydent powinien Âładnie wyglÂądaĂŚ i umieĂŚ siĂŞ zachowaĂŚ. Poza tym jeszcze siĂŞ podpisaĂŚ. Tylko ten nieszczĂŞsny rozwĂłd i pierwsza dama ;). MyÂślĂŞ, Âże on jednak nie powinien pchaĂŚ siĂŞ w politykĂŞ.
pop
Zbanowany
Zbanowany
Kontakt:

On ju¿ od kilku lat pcha siê w politykê, ale ci¹gle twierdzi, ¿e jest dziennikarzem. W roli Prezydenta na pewno by siê sprawdzi³, bo ma swój niezmienny od dawien dawna œwiatopogl¹d, zawsze jest elegancki, poza tym w odró¿nieniu od naszego obecnego prezydenta - zna jêzyki. A argument o rozwodzie jest bez sensu - nie takie rzeczy siê zdarza³y w œwiatowej polityce. Wyobra¿acie sobie Hannê jako pierwsz¹ damê? xD
Marcin
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: Marcin »

BiorÂąc pod uwagĂŞ politykĂłw, ktĂłrzy teraz obecni sÂą na polskiej scenie politycznej, Lis miaÂłby naprawdĂŞ spore szanse.
corner
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Spiera³bym siê, czy polska polityka = polityka œwiatowa. Po prostu s¹dzê, ¿e to by u nas nie przesz³o. Zreszt¹ takie s¹ polskie tendencje - w wyborach prezydenckich s³awni ludzie mimo wysokich notowaù na pocz¹tku, póŸniej trac¹, vide Zbigniew Religa.
mks
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

To co wy wygadujecie to sÂą jakieÂś bzdury.. elegancki.. owszem, ale co z tego? Niech sobie bĂŞdzie elegancki, przystojny.. niech jego Âżona bĂŞdzie ponĂŞtnÂą laskÂą.. ale co nam po tym? Prezydet powinien byĂŚ rozsÂądny, sprawiedliwy, niezaleÂżny.. a czytajÂąc ksiÂązki Lisa i oglÂądajÂąc jego audycje mam wÂątpliwoÂści czy rzeczywiscie by tak byÂło.. Jego kariera dziennikarska to teÂż dla mnie jakaÂś bzdura.. nie wyrozna siĂŞ on niczym specjalnym.. (Podobnie zresztÂą superstar Durczok) media zrobiÂły z niego najlepszego dziennikarza w Polsce.. a on tylko dobrze wyglÂąda i ma gadane jak maÂło jaki dziennikarz w Polsce.
corner
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

mks pisze:Prezydet powinien byĂŚ rozsÂądny, sprawiedliwy, niezaleÂżny..
No w teorii tak. Ale w praktyce te cechy sÂą mu do niczego nie potrzebne. Prezydent w Polsce nie peÂłni Âżadnej znaczÂącej roli.
ODPOWIEDZ